Results 1 to 10 of 10

Thread: [problem] Zamiast DownloadMaster- konieczny Oleg?

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

[problem] Cos lepszego niz DownloadMaster- czy konieczny Oleg?

Od kilku m-cy jestem szczesliwym posiadaczem WL-500gP V1. W zasadzie nie mam z nim zadnych problemow poza jednym: Download Master i torrenty
    To, co najprostszy windowsowski uTorrent sciaga w 1 dzien, Download Master 'meczy' przez ponad tydzien, w dodatku sciagaja się jednoczesnie tylko 3 torrenty. Do tego jednoczasowo może on działać tylko na 1 komputerze. O fatalnym wprost interfejsie nawet nie wspomne.
    W zwiazku z powyzszym, mam kilka pytan:

1) czy jedyna rozsadna recepta jest firmware Oleg'a plus dodatkowy klient torrentow? (nadmienię, że posiadam znikoma wiedzę nt. Linuxa i nie chce sie bawic w nic bardziej skomplikowanego niz wykonanie prostej instrukcji metoda kopiuj/wklej)

2) jesli tak, to ktora wersje polecacie? Tę 'oficjalna' z www.oleg.wl500g.info czy te ulepszona z http://wl500g.googlecode.com/?

3) ktore kroki z instrukcji [How To] Install and Configure Olegs firmware sa niezbedne do prawidlowego funkcjonowania rutka, ktore moszna pominac?

4) czy Transmission to dobry wybor? Jeśli tak, to czy brac najnowszy z watku 'transmission the latest the greatest', oraz czy ten -> http://code.google.com/p/transmission-remote-dotnet/ program jest dobry do jego zdalnej obslugi z poziomu windy?

5) czy da sie dodatkowo zainstalowac klienta eMule? (najlepiej ze zdalnym, Windowsowskim GUI) Jesli tak, to jakiego i skad go wziac?

6) czy dobrym pomysłem jest mldonkey z tematu 'HOWTO: MLDonkey as Download Manager for WL-700g', ktory odsluguje wszystkie protokoly? Czy pomimo ze instrukcja jest dla WL-700, pojdzie to cudo na moim WL-500gP? Macie z tym jakies doswiadczenia?

Nadmienie, ze po wszelkich zabiegach jakie raczycie zaproponowac rutek powinien zachowac funkcje serwera wydruku oraz punktu dostepowego WiFi
    Last edited by Nostry; 27-03-2009 at 20:59.