Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23

Thread: Firmware v1.7.5.9 CR4

  1. #1
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Russian Federation
    Posts
    8,353

    Firmware v1.7.5.9 CR4

    New custom firmware available which is based on "old" 1.7.5.9 series. Sources, including kernel patches and rootfs is here.

    The changes are:

    • Added QoS (and wondershaper) support
    • Added Telstra BigPond support (intergrated to the web) (credits to rwhitby)
    • Recompiled dropbear ssh daemon for RSA/DSS support and pubkey authentication
    • Updated squashfs to 2.0
    • Source tree adjusted to rebuild kernel and it's dependencies
    • Australian timezones patch
    • Workaround ASUS bug in dynamic dns code (wlanutil nslookup empty output)


    For details on wondershaper & updating ssh instalations please read this page.
    Last edited by Oleg; 16-08-2004 at 19:01.

  2. #2
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Adelaide, Australia
    Posts
    88
    Quote Originally Posted by Oleg
    The changes are:

    • Added QoS (and wondershaper) support
    • Added Telstra BigPond support (intergrated to the web) (credits to rwhitby)
    • Recompiled dropbear ssh daemon for RSA/DSS support and pubkey authentication
    • Updated squashfs to 2.0
    • Source tree adjusted to rebuild kernel and it's dependencies
    Oleg also incorporated my Australian timezone patches.

    Also, the BigPond support in this release will not work because rc.bpalogin was incorporated at the top level of the source tree instead of in extra/init/rc.bpalogin (and it also needs to be ugo+x). I'm sure Oleg will release a -5 today to fix this :-)

    Oleg, I also submitted a patch which makes the /init/rc.dnsmasq script append the contents of /usr/local/etc/dnsmasq.conf to /etc/dnsmasq.conf before starting dnsmasq. This is useful for adding additional options for dnsmasq (like static IP addresses based on something other than the MAC address, or turning on DNS logging). Could you incorporate it in -5 please? I've attached it to this message.

    The new dropbear support is working perfectly for me :-)

    -- Rod
    Attached Files Attached Files
    Last edited by rwhitby; 15-08-2004 at 01:11.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Russian Federation
    Posts
    8,353
    Oops... BPA users should wait for the 1.7.5.9-5...

  4. #4
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Norway
    Posts
    34
    i can't get wondershaper to start, seems like there is something wrong in the
    config file. I'm using 1.7.5.9-4 rootfs

    running /init/wshaper start gives me this error

    Cannot find device "root"
    Error: Qdisc "1:" is classless.
    Error: Qdisc "1:1" is classless.
    /init/wshaper: 69: Syntax error: 9*/10

  5. #5
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Taiwan
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by Phantome
    i can't get wondershaper to start, seems like there is something wrong in the
    config file. I'm using 1.7.5.9-4 rootfs

    running /init/wshaper start gives me this error

    Cannot find device "root"
    Error: Qdisc "1:" is classless.
    Error: Qdisc "1:1" is classless.
    /init/wshaper: 69: Syntax error: 9*/10
    example:
    /init/wshaper start "eth1" 1000 220

    "eth1" => device name wl500g contains br0 , eth0 , eth1 ,eth2
    1000 => DOWNLINK rate
    220 => UPLINK rate
    ....
    above is what I know.

    And I also have some questions ,too.
    for example:

    I don't understand what the different between br0, eth0,eth1,eth2?

    When I set "eth1" 10 10 ,it works on the 4 port lan and the wireless.

    but I set "eth2" 10 10 ,it only works on the wireless.

    And I set "eth2" 1000 10 , but my wireless device do FTP download with 10 Kbits/s,
    and when I set "eth2" 10 1000 ,the wirless do FTP download with 1000 Kbits/s
    Is it normal case?

    I try to study the wshaper's setup.
    anyone have good sample?
    thanks!

    forgive my bad English.

    And thanks Oleg so much.

  6. #6
    I have some problems rebuilding Oleg's firmeware. I followed the instructions at http://wl500g.dyndns.org/. Patching the kernel sources went fine without any errors, but make linux gives (after a while) me errors:

    make[4]: Entering directory `/ASUS/ASUS/WL500gb_1.7.5.6_GPL/release/src/linux/linux/drivers/net/et'
    rm -f et.o
    mipsel-linux-ld -r -o et.o /ASUS/ASUS/WL500gb_1.7.5.6_GPL/release/src/linux/linux/../../et/linux/et_linux.o /ASUS/ASUS/WL500gb_1.7.5.6_GPL/release/src/linux/linux/../../et/linux/etc.o /ASUS/ASUS/WL500gb_1.7.5.6_GPL/release/src/linux/linux/../../et/linux/etc47xx.o /ASUS/ASUS/WL500gb_1.7.5.6_GPL/release/src/linux/linux/../../et/linux/etc_robo.o /ASUS/ASUS/WL500gb_1.7.5.6_GPL/release/src/linux/linux/../../et/linux/etc_adm.o
    mipsel-linux-ld: cannot open /ASUS/ASUS/WL500gb_1.7.5.6_GPL/release/src/linux/linux/../../et/linux/et_linux.o: No such file or directory
    make[4]: *** [et.o] Error 1
    make[4]: Leaving directory `/ASUS/ASUS/WL500gb_1.7.5.6_GPL/release/src/linux/linux/drivers/net/et'
    make[3]: *** [_modsubdir_et] Error 2
    make[3]: Leaving directory `/ASUS/ASUS/WL500gb_1.7.5.6_GPL/release/src/linux/linux/drivers/net'
    make[2]: *** [_modsubdir_net] Error 2
    make[2]: Leaving directory `/ASUS/ASUS/WL500gb_1.7.5.6_GPL/release/src/linux/linux/drivers'
    make[1]: *** [_mod_drivers] Error 2
    make[1]: Leaving directory `/ASUS/ASUS/WL500gb_1.7.5.6_GPL/release/src/linux/linux'
    make: *** [modules] Error 2

    Note that the kernel was built fine, only building modules gives errors. Any hints how to resolve my problems?

  7. #7
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Russian Federation
    Posts
    8,353
    Quote Originally Posted by lexi
    I have some problems rebuilding Oleg's firmeware. I followed the instructions at http://wl500g.dyndns.org/. Patching the kernel sources went fine without any errors, but make linux gives (after a while) me errors:Note that the kernel was built fine, only building modules gives errors. Any hints how to resolve my problems?
    Seems you've missed et patch...

  8. #8
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Russian Federation
    Posts
    8,353
    Quote Originally Posted by adar
    I try to study the wshaper's setup.
    anyone have good sample?
    thanks!
    eth0 is LAN ports, eth1 is the WAN port, eth2 is the WLAN port. shaping eth1 & eth2 results in args for download & upload being swapped, it's normal.

  9. #9
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Russian Federation
    Posts
    8,353
    Quote Originally Posted by Phantome
    i can't get wondershaper to start, seems like there is something wrong in the
    config file. I'm using 1.7.5.9-4 rootfs

    running /init/wshaper start gives me this error

    Cannot find device "root"
    Error: Qdisc "1:" is classless.
    Error: Qdisc "1:1" is classless.
    /init/wshaper: 69: Syntax error: 9*/10
    Read wl500g.dyndns.org page first.

  10. #10

    Wondershaper...

    Is the Implementet WonderShaper controlled by Commandlines for GURU users, or is it in the Web-page config ?

    im not to happy by controlling stuff via cmd lines...

    would be gr8 if it was Webpage configured..

    so... is it ?

    if not.. will it be in future releases...?

  11. #11
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Eindhoven
    Posts
    2,407
    Quote Originally Posted by mr.destroyer
    Is the Implementet WonderShaper controlled by Commandlines for GURU users, or is it in the Web-page config ?

    im not to happy by controlling stuff via cmd lines...

    would be gr8 if it was Webpage configured..

    so... is it ?

    if not.. will it be in future releases...?
    no.. someday it will, or you could fix a webconfig for it and mail it to Oleg, so he will integrate it

    My little Asus Collection: Too much to fit inhere, my 2 babies:WL500w 1.9.2.7-10(OLEG) VX2SE Yellow Lamborghini notebook



    WL500g Forum Asus Files OpenDir

    Asusforum.NL -- Asusforum.DE -- Asusforum.RU -- Asusforum.PL -- Asusforum.NET -- Asusforum.EU -- Asusforum.BE -- Asusforum.ES -- Asusforum.INFO

  12. #12
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Norway
    Posts
    34
    Quote Originally Posted by Oleg
    Read wl500g.dyndns.org page first.
    got it working but was misslead by your $1 (/init/wshaper start "$1" 1000 220) , after changing that to eth1 it's up and running.

  13. #13
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Russian Federation
    Posts
    8,353
    If you read carefully, $1 supposed to be in post-firewall script, so it will be "substituted" by WAN interface (either eth1 or ppp0) automatically.
    Regards, Oleg.

  14. #14
    anybody who can explain how to use these two in 1.7.5.9 cr4?

    Added QoS (and wondershaper) support
    -- i didn't found directly setting in firmware

    Added Telstra BigPond support (intergrated to the web) (credits to rwhitby)
    -- what 's that thing? any reference i can read?

  15. #15
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Eindhoven
    Posts
    2,407
    Quote Originally Posted by shopping
    anybody who can explain how to use these two in 1.7.5.9 cr4?

    Added QoS (and wondershaper) support
    -- i didn't found directly setting in firmware
    ??? where can you find directly settings than?
    you probably mean webconfig, no it isn't added yet

    Added Telstra BigPond support (intergrated to the web) (credits to rwhitby)
    -- what 's that thing? any reference i can read?
    the firmware sources maybe ?
    anyway a search on the word 'bigpond' would have given you the answers, and that's that those are incorperated and thus in the source and that you can get those from rwhitby

    My little Asus Collection: Too much to fit inhere, my 2 babies:WL500w 1.9.2.7-10(OLEG) VX2SE Yellow Lamborghini notebook



    WL500g Forum Asus Files OpenDir

    Asusforum.NL -- Asusforum.DE -- Asusforum.RU -- Asusforum.PL -- Asusforum.NET -- Asusforum.EU -- Asusforum.BE -- Asusforum.ES -- Asusforum.INFO

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •