Results 1 to 2 of 2

Thread: HOW-TO enable usb-sound

  1. #1

    Cool HOW-TO enable usb-sound

    It's dirty, windows only, but works for me!

    - make sure you can telnet into WL700g (see this post)
    - look in this excel file and read the manual if it is going to work for your device(s)....
    - download and install asus-speakerexpress.exe, you can find it here
    - download 'audio.o' and 'waveserver' from here and put them somewhere on the WL700g (I copied them first to the share 'myshare1' and then moved to /tmp/bin)
    - telnet and cd to this directory
    - do an ' insmod audio.o', it should say: using audio.o
    - plug in your usb soundcard
    - type './waveserver &'
    - do not close your telnet-session otherwise your music will disappear...
    - now run mediaplayer, make sure the shows up in mediaplayer and listen wireless to music...!!

    Good luck!

    If somebody knows how to run it without keeping the telnet, it would be great....

    -bba
    Last edited by BBA; 09-11-2006 at 00:33.

  2. #2
    Quote Originally Posted by BBA View Post
    If somebody knows how to run it without keeping the telnet, it would be great....
    One way would be to find the source for "screen" and cross-compile it to run on the router. that way you can force it to run in the background.

    Or if you're real ambitious you can add all those files to the firmware and make the server start up at boot. But that's a bit more complicated

Similar Threads

  1. linuxrc bug? - WL-500g not booting from usb drive with hub
    By daniel632 in forum WL-500g Custom Development
    Replies: 5
    Last Post: 14-03-2012, 16:28
  2. Unstable boot from USB
    By Tamadite in forum WL-500g Q&A
    Replies: 6
    Last Post: 20-08-2008, 16:19
  3. WL500g 2 USB Drucker und ein LPT
    By Trebron in forum German Discussion - Deutsch (DE)
    Replies: 1
    Last Post: 28-01-2006, 00:48
  4. Wl500g > 2 USB and 1 LPT Printer
    By Trebron in forum WL-500g Q&A
    Replies: 0
    Last Post: 27-01-2006, 23:17
  5. Please help... USB HDD doesn't work
    By jirina42 in forum WL-500g Q&A
    Replies: 6
    Last Post: 05-01-2006, 20:04

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •