Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Thread: Firmware v1.9.7.2

  1. #1
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Eindhoven
    Posts
    2,407

    Firmware v1.9.7.2

    USE THIS FIRMWARE AT YOUR OWN RISK!

    Compatible with:
    WL-500gP
    Changelog:
    Firmware 1.9.7.2 Release note


    Fix bug:
    * Firmware can't upgrade though web interface
    * Download Master download functions

    Add and Update¡G
    * Update dmathined and giftd
    Download files here:

    http://website.wl500g.info/beta/wiza...firmware&id=85

    My little Asus Collection: Too much to fit inhere, my 2 babies:WL500w 1.9.2.7-10(OLEG) VX2SE Yellow Lamborghini notebook



    WL500g Forum Asus Files OpenDir

    Asusforum.NL -- Asusforum.DE -- Asusforum.RU -- Asusforum.PL -- Asusforum.NET -- Asusforum.EU -- Asusforum.BE -- Asusforum.ES -- Asusforum.INFO

  2. #2
    Anyone knows why this version is 2 times bigger than previous 1.9.7.0 -> probably beta with debug info ???? Or some surprise inside ???

    ric.

  3. #3
    The .trx is only 33 Kb larger in size....
    Last edited by EddieZ; 03-11-2006 at 01:23. Reason: typo

  4. #4
    Ooops sorry, I have changed it with the OLEX 1.9.2.7 which is in fact 2 times smaller

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Lisbon@Portugal
    Posts
    25
    I've installed it yesterday and have no visible problems. There's an interesting feature on "Bandwith Management" page, it can be optimized for some applications, Games and VoIP seem to be the most interesting ones for me,

    As I'm planning to buy an ATA386 one of these days this might be usefull.

  6. #6

    1.9.7.2 not working?

    I tried uploading the 1.9.7.2 firmware tonight, but it does not seem to work.

    The router comes back on after the upgrade, but when I start to configure the router, it goes into recovery mode after the first restart.

    I am upgrading from 1.9.7.0 and I used the firmware restoration tool (after resetting the router to factory defaults).

    Has anyone had similar experiences?

  7. #7
    Quote Originally Posted by gersbo View Post
    I tried uploading the 1.9.7.2 firmware tonight, but it does not seem to work.

    The router comes back on after the upgrade, but when I start to configure the router, it goes into recovery mode after the first restart.

    I am upgrading from 1.9.7.0 and I used the firmware restoration tool (after resetting the router to factory defaults).

    Has anyone had similar experiences?
    I`m new 500GP user, (got it yesterday ) and I always use the newest drivers/Firmware, It took long time (estmated by the ruter was 12 minutes) I I got worried about the time, it never return to startup page after 20 minutes... So I think, OK let me save&exit. After reboot it show up 1972 FW and almost everithing works (Not the Download manager / Share part, but I don`t think this is the 1972 reason (It should fix this...)

    Maybe bad download ?

    /Killroy

  8. #8
    I tried to install the new firmware some days ago. i had some problems but with firmware restoration tool it was no problem in the end.

    but with the new firmware i only had 100 kb/s download and not the normal 1 mb/s (private server to test)

    it seems that the bandwidth managment was enabled. i did not found a way to disable it. where can i find this option?

    thx for your help
    hiob

  9. #9
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Eindhoven
    Posts
    2,407
    Quote Originally Posted by HerrHiob View Post
    I tried to install the new firmware some days ago. i had some problems but with firmware restoration tool it was no problem in the end.

    but with the new firmware i only had 100 kb/s download and not the normal 1 mb/s (private server to test)

    it seems that the bandwidth managment was enabled. i did not found a way to disable it. where can i find this option?

    thx for your help
    hiob
    there should be an page named "Bandwith Management"
    can't recall if you can disable it.. don't have a WL500gP currently

    My little Asus Collection: Too much to fit inhere, my 2 babies:WL500w 1.9.2.7-10(OLEG) VX2SE Yellow Lamborghini notebook



    WL500g Forum Asus Files OpenDir

    Asusforum.NL -- Asusforum.DE -- Asusforum.RU -- Asusforum.PL -- Asusforum.NET -- Asusforum.EU -- Asusforum.BE -- Asusforum.ES -- Asusforum.INFO

  10. #10
    On my device, LAN<->LAN now runs at 200kB/s, but LAN<->WAN runs at 1Mb/s (speed of my provider).

    This speed remain so small, even after reflashing to openwrt (and even in the restore mode), so I believe, that it is a problem of new nvram settings.

    Other changes experienced:
    - FTP works as expected.
    - Multi-slot card readeds are no more supported for use with data sharing and download manager.
    - Bandwidth manager.

  11. #11
    I've got the same problem with the 1.9.7.2 firmware.
    My PC is connected to one of the four LAN-ports on the WL-500gP.

    If I copy a 300 MB file to one of the shared partitions (part0=EXT2, part1=FAT32), it takes about 3 hours. In "Windows TaskManager, network" the speed never exceeds 3%. With this bandwidth, I also cannot play video files from the shared partitions.

    On my laptop, which is connected to WLAN (11g), I can play the same video files.
    If you ask me, the new bandwidth management feature causes the LAN-ports to be so slow. With firmware 1.9.7.0, the LAN-speed is much better.

    This problem shouldn't be hard to find for the ASUS developers.
    Just use a file compare tool like BeyondCompare on the GPL-source and find out what has been changed.

  12. #12

    Asus firmware 1.9.7.2 -> Oleg 1.9.2.7?

    I've updated the original Asus firmware with the original Asus firmware version 1.9.7.2. I would like to revert to Oleg's. Can it be done?

    thanks in advance,
    zidarko

  13. #13
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Germany
    Posts
    377
    Quote Originally Posted by zidarko View Post
    I've updated the original Asus firmware with the original Asus firmware version 1.9.7.2. I would like to revert to Oleg's. Can it be done?
    Just upload it.
    If this does not work, use Firmware Restauration Tool by Asus.

    Greets
    Wlanman
    My Stuff: WL-500g, Mapower H31x 10GB HD, Philips Webcam Vesta PRO, TerraTec Webcam PRO, USB Hub

  14. #14
    I've realized the router is somehow broken, so I'm taking it back to the store.

    regards,
    zidarko

  15. #15
    EDIT: I managed to flash the router with Oleg's latest firmware and so far everything seems to be working ok.

    Now I'm lokking for a tip/how-to to make my minolta konica laser printer work if attached to the router.

    regards,
    zidarko

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Firmware upgrading HOWTO
    By Styno in forum WL-500g/WL-500gx Tutorials
    Replies: 6
    Last Post: 30-07-2008, 22:00
  2. Upgraden naar nieuwe firmware mislukt steeds
    By Weiry© in forum Dutch Discussion - Nederlands
    Replies: 31
    Last Post: 28-09-2006, 23:29
  3. twonky media server, network drive with oleg firmware
    By black_bottom in forum WL-HDD Q&A
    Replies: 3
    Last Post: 22-03-2006, 08:15
  4. Custom Firmware v1.1.2.7
    By JOCKYW2001 in forum WL-HDD Firmware Releases
    Replies: 59
    Last Post: 11-12-2004, 13:26
  5. Flashing Oleg's Firmware in WL HDD
    By hugo in forum WL-HDD Custom Development
    Replies: 29
    Last Post: 21-10-2004, 15:55

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •