Page 4 of 9 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 123

Thread: [HowTo] Part One - WL-500g Premium

  1. #46

    Question Samba processes

    NO and NO ... both processes are not running ...
    i've used the provided startup scripts ...
    how can i autostart them?

    Thanks !
    Last edited by ant9; 30-03-2007 at 20:22. Reason: Removed my long listing of processes -> quite useless

  2. #47

    Talking Got Samba Webinterface working ...

    I've found my problem by my self ... finally

    Quote Originally Posted by ant9 View Post
    Hi there ...
    Thanks a lot for the excellent tutorials ... for a linux beginner as me is this perfect.

    I followed MoodyBlue's tutorial but can not get SAMBA working.
    I can not connect to 192.168.1.1:901 for the web interface. The router webinterface 192.168.1.1 is working and accessible.

    The services are started and running, did not get any error messages.

    Does any one know how to solve this.
    Thanks in advance!
    MoodyBlue's Tutorial states ...
    Edit /opt/etc/xinetd.d/swat file (with nano or mc) to update the "user = root" line with your userid."

    I've changed this to "user = admin" and the process starts up normally

    Bye
    Ant9

  3. #48

    Unhappy

    I have been following the how to, and i am "all the way" down to:
    ipkg.sh install ipkg
    - and then i get the problem....

    I get this results:

    ipkg.sh install ipkg
    done.
    unpacking.....done.
    Configuring ipkg...tar: Cannot create directory './opt/bin': No such file or
    directory
    tar: .opt/bin/ipkg: No such file or directory
    Done.

    And then i canґt get any further......

    I have mounted my harddrive to /opt, so that should be fine......

    What have i done wrong ??

    Pleace, i will be really happy to get a little help with this.....

    Regards
    Peter

  4. #49
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Lisbon@Portugal
    Posts
    25
    Peter, use mount command and post result here. Probably your disk is connected to the router but not mounted by Linux.

    I would suggest to read Marcnesium, Macsat and r0kanon tutorials to understand "why", and in case you want Samba2 and Transmission follow mine for the "how to".
    Last edited by Moody Blue; 31-03-2007 at 14:25.

  5. #50

    Unhappy

    Hi there....
    Thanks for the answer.....

    Quote Originally Posted by Moody Blue View Post
    Peter, use mount
    if i type "mount" i get:
    /dev/root on / type squashfs (ro)
    none on /dev type devfs (rw)
    proc on /proc type proc (rw)
    ramfs on /tmp type ramfs (rw)
    usbfs on /proc/bus/usb type usbfs (rw)
    /dev/discs/disc0/part1 on /tmp/harddisk type ext3 (rw,noatime)

    if i type "df" i get:
    Filesystem 1k-blocks Used Available Use% Mounted on
    /dev/root 2944 2944 0 100% /
    /dev/discs/disc0/part1 307663800 20623468 271411900 7% /tmp/harddisk

    is that not the right things i have.....

    and then i can:
    mount /dev/discs/disc0/part1 /opt
    and i then get this from df:
    /dev/root 2944 2944 0 100% /
    /dev/discs/disc0/part1 307663800 20623468 271411900 7% /tmp/harddisk
    /dev/discs/disc0/part1 307663800 20623468 271411900 7% /opt

    what do i do wrong ??
    As you proberbly have noticed iґm not at all familier with linux, but i would really like to get this done, and also to learn something about linux in the process.....

    Is it btw. not possible to access the file-system inside the router with ftp ??
    (I have a dreambox that run linux as well, and on that i can access the filesystem with ftp...)

    --
    Peter

  6. #51
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Lisbon@Portugal
    Posts
    25
    Peter, to use this router as a file server, you have basically two options:

    1) Format the whole disk as EXT3 and parametrize ftp and/or samba from the web interface (this is valid both for ASUS and Oleg firmware)
    2) Partition the disk in several partitions, in which case the embedded ftp and samba are useless (in my opinion), and it's better that you install packages that provide this functionality

    I find myself 2) the better option, but this is a matter of personal taste.

    Perhaps you could parametrize the router with my tutorial (on page 3), and to activate ftp service you can read this guide http://www.macsat.com/macsat/content/view/25/29/ (no need to reinstall xinetd again) and adapt some of its instructions to my base setup. Or activate ftp in the web interface (this will make /tmp/harddisk available for ftp).

    Back to your problem, probably you need to mount part1 as /opt and create the /opt/tmp and /opt/tmp/ipkg directories before installing ipkg. But if your setup is not mounting a partition as /opt by default you will end up in problems later on.
    Last edited by Moody Blue; 01-04-2007 at 14:24.

  7. #52

    Unhappy

    Hi there....
    Thanks for the info.....
    I donґt see how i do share a ext3 with the samba demo in olegґs firmware.....
    it is like something is missing.... i canґt figure out how to set up, that is mutch easyґer to understand in original firmware.....

    Quote Originally Posted by Moody Blue View Post
    But if your setup is not mounting a partition as /opt by default you will end up in problems later on.
    That is as far as i am now..... i canґt get the router to auto-mount to /opt it mount allways to /tmp/harddisk

    Log from my webinterface:
    Jan 1 01:00:18 kernel: kjournald starting. Commit interval 5 seconds
    Jan 1 01:00:18 kernel: EXT3-fs warning: mounting unchecked fs, running e2fsck is recommended
    Jan 1 01:00:18 kernel: EXT3 FS 2.4-0.9.19, 19 August 2002 on sd(8,1), internal journal
    Jan 1 01:00:18 kernel: EXT3-fs: recovery complete.
    Jan 1 01:00:18 kernel: EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode.
    Jan 1 01:00:18 USB storage: ext3 fs mounted to /tmp/harddisk
    Jan 1 01:00:18 kernel: VFS: Can't find ext3 filesystem on dev sd(8,2).

    i have now looked in the files many times, but i canґt figure out how to get it to mount to /opt

    --
    peter

  8. #53
    i followed the steps here to get oleg firmware up and running.. so far i think i did a good job. dropbare is running transmission and samba is also running.

    now after all the setups i tried browsing the internet but i can't.

    somehow the router just returns "http:///" i'm also not sure if it's a firewall issue since i can access the router and the router can install packages of ipkg

    ----
    ignore problem.. got frustrated and restarted the whole process and followed it step by step again. it now works.
    i have a question about shaping and balancing.. i tried wshaper and it works as is keeping my torrent downloads to a minimum and still able to browse without problems. would it be possible to configure the balancing to burst the download automatically.. if not on a specific time? more or less like what utorrent offers.
    Last edited by shag3doo; 02-04-2007 at 03:20. Reason: solved earlier problem

  9. #54
    Could anyone Write an how to but for the newest version?

  10. #55
    It's really necessary to use a swap disk? I think flash disks doesn't work very good

  11. #56
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Lisbon@Portugal
    Posts
    25
    Quote Originally Posted by guilherme View Post
    It's really necessary to use a swap disk? I think flash disks doesn't work very good
    If you connect an external disk it's because you need either to install add'l SW or use file server functions. Swap space is required in these cases because 32M RAM on this router are good enough to work as router, but insuficient to add server capability to it.

    I would not recommend pen disks for swap space. Flash technology has limited write capability, swap activity can be very intense and exaust this capability in one year or less.

    There are people in this forum that use pen disks for /opt. I don't know if they got good results out of it, certainly speed should be better, and maybe write capability is not an issue (depending on installed packages).
    Last edited by Moody Blue; 03-04-2007 at 21:38.

  12. #57
    after I install the last version of oleg's firmware should I use the ftp server in web interface or should I disable it and use vsftp?

  13. #58
    It keeps give me some errors, I think the router tries to mount the disk in other partition.

    Jan 1 00:00:07 kernel: SCSI subsystem driver Revision: 1.00
    Jan 1 00:00:07 kernel: Initializing USB Mass Storage driver...
    Jan 1 00:00:07 kernel: usb.c: registered new driver usb-storage
    Jan 1 00:00:07 kernel: scsi0 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
    Jan 1 00:00:07 kernel: Vendor: Model: Rev: PMAP
    Jan 1 00:00:07 kernel: Type: Direct-Access ANSI SCSI revision: 02
    Jan 1 00:00:07 kernel: Attached scsi removable disk sda at scsi0, channel 0, id 0, lun 0
    Jan 1 00:00:07 kernel: SCSI device sda: 4029440 512-byte hdwr sectors (2063 MB)
    Jan 1 00:00:07 kernel: sda: Write Protect is off
    Jan 1 00:00:07 kernel: Partition check:
    Jan 1 00:00:07 kernel: p1 p2
    Jan 1 00:00:07 kernel: USB Mass Storage support registered.
    Jan 1 00:00:12 kernel: kjournald starting. Commit interval 5 seconds
    Jan 1 00:00:12 kernel: EXT3 FS 2.4-0.9.19, 19 August 2002 on sd(8,2), internal journal
    Jan 1 00:00:12 kernel: EXT3-fs: recovery complete.
    Jan 1 00:00:12 kernel: EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode.
    Jan 1 00:00:13 kernel: Adding Swap: 62696k swap-space (priority -1)
    Jan 1 00:00:13 /opt/sbin/cron[138]: (CRON) STARTUP (V5.0)
    Jan 1 00:00:16 kernel: VFS: Can't find ext3 filesystem on dev sd(8,0).
    Jan 1 00:00:16 kernel: MSDOS FS: Using codepage 950
    Jan 1 00:00:16 kernel: MSDOS FS: IO charset cp950
    Jan 1 00:00:16 kernel: FAT: bogus logical sector size 7950
    Jan 1 00:00:16 kernel: VFS: Can't find a valid FAT filesystem on dev 08:00.
    Jan 1 00:00:16 kernel: FAT: freeing iocharset=cp950
    Jan 1 00:00:16 kernel: FAT: bogus logical sector size 7950
    Jan 1 00:00:16 kernel: VFS: Can't find a valid FAT filesystem on dev 08:00.
    Jan 1 00:00:16 kernel: VFS: Can't find ext3 filesystem on dev sd(8,1).
    Jan 1 00:00:16 kernel: MSDOS FS: Using codepage 950
    Jan 1 00:00:16 kernel: MSDOS FS: IO charset cp950
    Jan 1 00:00:16 USB storage: vfat fs mounted to /tmp/harddisk
    Jan 1 00:00:16 kernel: Filesystem panic (dev 08:01).
    Jan 1 00:00:16 kernel: FAT error
    Jan 1 00:00:16 kernel: File system has been set read-only
    Jan 1 00:00:16 kernel: Directory 2: bad FAT

  14. #59
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Olari, Finland
    Posts
    4

    Missing web interface

    I`ve been trying for several days to get transmission to work in my asus wl500pg with oleg. Finally yesterday evening I noticed that oleg has own feed for optware and i changed this feed and I upgraded also every optware that I had installed.

    FInally it works but I cant find webpage anywhere. When I try to load http://192.168.1.69:8008/cgi-bin/transmission.cgi page doesn`t load.

    With old feed, page loaded, but nothing else happened. Could anybody give some hint what should I do

    Sorry about this noobie question and thanks if anyone has time to anwer this

  15. #60
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Olari, Finland
    Posts
    4
    Problem solved!

    I formatted my USBdevice and followed instructions in this thread and everything seems to work now.

Page 4 of 9 FirstFirst ... 23456 ... LastLast

Similar Threads

  1. Asus WL-500g Premium и шлюз
    By Grig_oriy in forum Russian Discussion - РУССКИЙ (RU)
    Replies: 106
    Last Post: 15-05-2012, 21:43
  2. Установка svn на Asus WL-500g Premium
    By aka_mev in forum Russian Discussion - РУССКИЙ (RU)
    Replies: 63
    Last Post: 19-03-2012, 21:01
  3. Сборка пакетов под WL-500g Premium
    By angel_il in forum Russian Discussion - РУССКИЙ (RU)
    Replies: 127
    Last Post: 24-11-2011, 13:28
  4. WL-500g Premium died After Upgrading Firmware
    By acidbrain in forum WL-500gP Firmware Discussion
    Replies: 166
    Last Post: 17-06-2011, 08:59
  5. HOWTO use your WL-500g as IPv6 router
    By phedny in forum WL-500g/WL-500gx Tutorials
    Replies: 8
    Last Post: 17-02-2008, 08:19

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •