Results 1 to 5 of 5

Thread: EXTERNAL HDD Not Recognised

  1. #1
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    The Netherlands
    Posts
    152

    EXTERNAL HDD Not Recognised

    Hello,

    Today I have bought an external USB2.0 hdd housing. Inside I mounted a FAT32 formatted Seagate 4.0 GB HDD. I have connected it to my WL500GX and logged on at telnet. I have tried to list my devices by the command "df", but only the root filesystem is listed. It seems that the external HDD is not recognised. So my question is: How do I let the WL500GX recognise the external HDD? Did I do something wrong? My USB-STICK works perfectly, so I don't think that it has something to do with the USB ports.

    Thanks in advance,


    PcExpert
    Last edited by MHz; 03-05-2006 at 21:32.
    My Router Specs:

    Model: ASUS WL500G Deluxe
    Firmware Version: 1.9.2.7-7G (OLEG)

  2. #2
    Did you check in the systemlog to see if the drive was there?

    cat /tmp/syslog.log
    macsat
    http://www.macsat.com - Tutorials and information on using ASUS WL-500G and family.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    The Netherlands
    Posts
    152
    It is detected right now: YES!

    But now another problem. It is an NTFS formatted HDD. So I'm only able to read and excute, not to write. Is that right?
    Last edited by MHz; 06-05-2006 at 12:55.
    My Router Specs:

    Model: ASUS WL500G Deluxe
    Firmware Version: 1.9.2.7-7G (OLEG)

  4. #4
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Netherlands
    Posts
    1,307
    Quote Originally Posted by PcExpert
    It is detected right now: YES!

    But now another problem. It is an NTFS formatted HDD. So I'm only able to read and excute, not to write. Is that right?
    Have you ever tried to find out the answer yourself? Searching this forum on 'ntfs' gives you the answer real quick!

  5. #5
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    The Netherlands
    Posts
    152
    I already found out by my self, but thanks
    My Router Specs:

    Model: ASUS WL500G Deluxe
    Firmware Version: 1.9.2.7-7G (OLEG)

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 24-12-2005, 09:28
  2. Replies: 1
    Last Post: 19-09-2005, 14:36
  3. FTP on External USB HDD no WAN uploads
    By SpAwN in forum WL-500g Q&A
    Replies: 4
    Last Post: 13-07-2005, 03:56
  4. Flashing Oleg's Firmware in WL HDD
    By hugo in forum WL-HDD Custom Development
    Replies: 29
    Last Post: 21-10-2004, 15:55
  5. USB HDD connects as Webcam
    By Oldchatterman in forum WL-500g Q&A
    Replies: 12
    Last Post: 19-10-2004, 18:54

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •