Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Thread: wl500g : wireless speed problems

  1. #1

    wl500g : wireless speed problems

    Hi

    I'm french (scuse for my poor english)

    I have a problem with my wireless connection between the wl500g and my centrino notebook.

    Even at a distance of 2 meters between my router and my notebook, speed varies from 1 to 54 mb/s (the notebook can be even disconnected sometimes)

    Considering the short distance, I think that there is a problem, how to solve it?

  2. #2
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Netherlands
    Posts
    57
    hi silver,

    i 've got the same problem (see my thread http://wl500g.info/showthread.php?t=4452 !).

    which FW are you using? the last Oleg 1.9.2.7-7b?
    the last thing i tried is to type in the console:

    wl scansupress 1

    &

    wl intereference 2

    do NOT reboot the router, check it with "wl scansuppress" and "wl interference".
    for me it seems to work! (at the moment, you never know )

    MARCO

  3. #3
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Netherlands
    Posts
    57
    unfortunately the problem came back!

    i really don't know what to do else...


    MARCO

  4. #4
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Russia
    Posts
    56

    Question

    Quote Originally Posted by mako2077
    i really don't know what to do else...
    Did you try wl rssidump? Post here output of this command (RSSI - Receiver Signal Strength Indicator).

  5. #5
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Netherlands
    Posts
    57
    hi snufkin,

    i tried "wl rssidump", the result was this:


    ACI is Active
    Channel 1 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    Channel 2 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    Channel 3 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    Channel 4 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    Channel 5 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    Channel 6 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    Channel 7 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    Channel 8 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    Channel 9 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    Channel 10 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    Channel 11 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    Channel 12 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    Channel 13 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

    this is the strenght of the signal!?
    it looks ok, doesn' t it!?

    MARCO

  6. #6
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Russia
    Posts
    56

    Exclamation

    Quote Originally Posted by mako2077
    i tried "wl rssidump", the result was this:
    Code:
    ACI is Active
    Channel 1 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 2 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 3 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 4 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 5 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 6 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 7 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 8 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 9 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 10 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 11 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 12 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 13 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    it looks ok, doesn' t it!?MARCO
    Looks very strange
    Mine shows
    Code:
    ACI is Inactive
    Channel 1 :
    Channel 2 :
    Channel 3 :
    Channel 4 :
    Channel 5 :
    Channel 6 :
    Channel 7 :
    Channel 8 : 3 5 4 2 4 4 2 2 3 4 3 3 3 4 3 3 3 3 2 4 2 3 3 3 3 2 2 3 4 2 3 3 3 3 2 3 3 4 3 3 3 3 3 2 3 3 3 3 3 2
    Channel 9 : 3 3 3 2 2 2 3 2 2 2 3 1 3 2 2 2 3 3 3 2 3 2 2 3 2 2 3 1 4 3 3 2 3 3 3 3 2 2 2 3 2 4 3 3 2 4 3 2 2 4
    Channel 10 : 2 2 3 2 4 3 3 2 2 3 2 1 2 2 2 3 2 3 2 2 3 3 3 2 3 3 3 2 3 3 3 2 2 3 3 3 4 3 2 3 2 2 3 3 3 2 4 3 3 1
    Channel 11 :
    Channel 12 :
    Channel 13 :
    In your case ACI is Active, and it needs further investigation.

  7. #7
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Netherlands
    Posts
    57

    ACI is Active / Inactive

    maybe this is because i used

    "wl interference 2" and "wl scansuppress 1".

    switching interference off ( "wl interference 0" ) i get:

    Code:
    ACI is Inactive
    Channel 1 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 2 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 3 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 4 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 5 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 6 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 7 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 8 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 9 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 10 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 11 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 12 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 13 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0


    what do all the 0s mean??
    what is ACI? should it be active or inactive???


    wl aciargs:
    Code:
    Glitch count to enter ACI scan mode: 1000
    Glitch count to exit ACI mode: 200
    Usecs to spin between rssi samples : 10
    Interval (in seconds) for ACI scanning in presence of high glitch count: 20
    MARCO
    Last edited by mako2077; 19-02-2006 at 14:35.

  8. #8
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Netherlands
    Posts
    57
    what ever this means, but today i get:

    Code:
    ACI is Inactive
    Channel 1 : 
    Channel 2 : 
    Channel 3 : 
    Channel 4 : 4 3 3 3 4 2 4 2 2 2 3 3 -20 -20 -18 -20 -18 -20 -18 -21 -19 -20 -19 -20 -18 -20 -20 -19 -20 -19 -20 -19 -20 -18 -20 -18 -20 -20 -20 -18 -20 -20 -20 -19 -20 -19 -20 -19 -21 -18 
    Channel 5 : 2 3 3 2 2 2 3 3 3 3 2 1 2 2 4 3 
    Channel 6 : -3 
    Channel 7 : 
    Channel 8 : 
    Channel 9 : 
    Channel 10 : 
    Channel 11 : 
    Channel 12 : 
    Channel 13 :
    is this now the standard output??
    well, my wireless is working right now, with my centrino (intel 2200bg minicard inside)!!! speed and everything else seem to be ok.

    the strange thing, i really don't know why? i didn't change anything! (at least i can't remember)

    "wl txpwr" --> txpwr is 25
    "wl txpwr1" --> TxPower is 56 qdbm, 14.00 dbm, 25 mW Override is Off
    "wl rssi" --> eth1: Invalid argument
    rssi Get the current RSSI val, for an AP you must specify the mac addr of the STA

    nvram show | grep wl -->
    Code:
    wl_radius_port=1812
    wl_mode_x=0
    wl0_frameburst=off
    filter_wl_default_x=ACCEPT
    wl_wdsapply_x=0
    wl_gmode_protection_x=0
    wl0_akm=
    wl_maxassoc=128
    wl0_phrase_x=
    wl_phytypes=
    wl0_infra=1
    wl0_country_code=DE
    wl_infra=1
    filter_wl_time_x=00002359
    wl_maclist_x=
    wl_radio_x=1
    wl0_wme_sta_be=15 1023 3 0 0 off
    wl_radius_ipaddr=
    wl0_gmode_protection_x=0
    wl0_ifname=eth1
    wl0_wme_sta_bk=15 1023 7 0 0 off
    wl_wdsnum_x=0
    wl_net_reauth=36000
    wl0_mrate=0
    wl0_mode=ap
    wl0_ap_isolate=0
    wl0_radio_x=1
    wl_mrate=0
    wl_akm=
    filter_wl_date_x=1111111
    wl0_wme_no_ack=off
    wl0_gmode=1
    filter_wl_icmp_x=
    wl_gmode=1
    wl0_dtim=1
    wl0_ssid=wlan
    wl_wme_sta_vi=7 15 2 6016 3008 off
    filter_wl_dstport_x=
    fw_wl_enable_x=0
    wl0_macnum_x=0
    wl_wme_ap_be=15 63 3 0 0 off
    wl_plcphdr=long
    wl_wme_sta_vo=3 7 2 3264 1504 off
    wl_macmode=disabled
    wl_wme_ap_bk=15 1023 7 0 0 off
    wl0_key1=:-) :-) :-)
    wl_phytype=b
    wl0_key2=:-) :-) :-)
    wl_lazywds=0
    wl0_key3=:-) :-) :-)
    wl0_wdslist_x=
    wl0_key4=:-) :-) :-)
    wl_auth_mode=open
    wl0_radio_power_x=19
    wl_wpa_psk=:-) :-) :-)
    filter_wl_num_x=0
    wl0_wme_ap_vi=7 15 1 6016 3008 off
    wl_mode=ap
    wl0_wdsapply_x=0
    wl0_closed=0
    wl0_plcphdr=long
    wl0_rate=0
    wl0_macmode=disabled
    wl_wpa_gtk_rekey=0
    wl0_radioids=BCM2050
    wl0_wme_ap_vo=3 7 1 3264 1504 off
    wl0_phytype=g
    wl0_lazywds=0
    filter_wl_dstip_x=
    wl0_afterburner=off
    wl0_antdiv=-1
    wl_chan_list=1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
    wl_wds_timeout=0
    wl0_radio_time_x=00002359
    wl0_mode_x=0
    wl_ssid=wlan
    wl_dtim=1
    wl_mode_ex=ap
    wl0_wpa_psk= :-) :-) :-)
    wl_macapply_x=Both
    wl_key1=:-) :-) :-)
    wl_key2=:-) :-) :-)
    wl0_unit=0
    wl_key3=:-) :-) :-)
    wl_key4=:-) :-) :-)
    wl_country_code=DE
    wl_hwaddr=
    wl0_net_reauth=36000
    wl0_mode_ex=ap
    wl0_radio_date_x=1111111
    wl0_wds=
    filter_wl_proto_x=
    wl_rate=0
    wl_phrase_x=:-) :-) :-)
    wl0_wep_x=0
    wl0_radius_port=1812
    wl0_wme=off
    wl0_auth=0
    wl0_radius_ipaddr=
    wl0_wme_sta_vi=7 15 2 6016 3008 off
    wl_country=
    wl_wep_x=1
    wl0_wme_sta_vo=3 7 2 3264 1504 off
    wl_rateset=default
    wl_crypto=aes
    wl_radius_key=
    wl0_maxassoc=128
    wl_unit=0
    SystemCmd=wl interference
    wl0_phytypes=g
    wl0_frag=2346
    wl0_wep=enabled
    wl0_country=
    wl_wdslist_x=
    wl_wds=
    wl0_rateset=default
    wl_wme=off
    wl_wme_ap_vi=7 15 1 6016 3008 off
    filter_wl_srcip_x=
    wl0_wdsnum_x=0
    wl_auth=0
    wl_wme_ap_vo=3 7 1 3264 1504 off
    wl_frameburst=off
    wl_macnum_x=0
    wl0_macapply_x=Both
    wl0_rts=2347
    wl_ifname=
    wl_wep=disabled
    wl0_maclist_x=
    wl_gmode_protection=off
    wl0_wpa_gtk_rekey=0
    wl_radio_time_x=00002359
    wl_frag=2346
    wl0_key=1
    wl_preauth=1
    wl_maclist=
    filter_wl_srcport_x=
    wl_wme_sta_be=15 1023 3 0 0 off
    wl_radioids=
    wl0_radio=1
    wl_corerev=
    wl_channel=0
    wl0_bcn=100
    wl_wme_sta_bk=15 1023 7 0 0 off
    wl0_hwaddr=00:15:F2:3D:7A:2C
    wl_radio=1
    wl_afterburner=off
    wl0_preauth=1
    wl0_gmode_protection=off
    wl_radio_date_x=1111111
    wl0_maclist=
    wl_rts=2347
    wl_ap_isolate=0
    wl_wme_no_ack=off
    wl0_radius_key=
    wl0_wme_ap_be=15 63 3 0 0 off
    wl_radio_power_x=25
    wl0_corerev=5
    wl_key=1
    wl0_channel=0
    wl0_wds_timeout=0
    wl0_wme_ap_bk=15 1023 7 0 0 off
    wl0_auth_mode=none
    wl_closed=0
    wl0_crypto=aes
    wl_bcn=100
    wl_antdiv=-1
    (all used keys or phrases are ":-) :-) :-)"


    i really don't understand all these variables. sorry. i hope everything is ok now! to be honest i don't trust my system (centrino+wl-500gx+1.9.2.7-7b)... but i'll see, yesterday and today it seemed to be stable. but i already got this feeling once and on the next day nothing worked anymore. maybe now!!

    a big, big thank to everyone, helping me out! also in the german forum!!!


    MARCO
    Last edited by mako2077; 20-02-2006 at 20:50.

  9. #9
    My actual firmware is the 1.8.1.7-2a

  10. #10
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Russian Federation
    Posts
    8,353
    Quote Originally Posted by silver32
    My actual firmware is the 1.8.1.7-2a
    Upgrade to 1.9.2.7-7b, it should be much stable.

  11. #11
    Ok, my routeur is now upgrade with the 1.9.2.7-7b firmware but problems are
    still here.

    command "wl rssidump" give :

    ACI is Inactive
    Channel 1 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    Channel 2 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    Channel 3 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    Channel 4 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    Channel 5 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    Channel 6 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    Channel 7 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    Channel 8 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    Channel 9 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    Channel 10 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    Channel 11 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    Channel 12 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    Channel 13 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    and

    txpwr is 19
    TxPower is 51 qdbm, 12.75 dbm, 19 mW Override is Off

  12. #12
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Netherlands
    Posts
    57

    Angry

    hi silver32,

    today, my wireless died again. i can't use it anymore...

    this is very strange, because it worked well the last two weeks! i did not change anything at all! i think there is a big problem of the Oleg FW 1.9.2.7-7b, if there are many other networks around you. today there are 7 other networks around me. i really don't understand!

    I AM WAITING FOR A NEW OLEG FW!!!

    MARCO


    Code:
    ACI is Inactive
    Channel 1 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 2 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 3 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 4 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 5 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 6 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 7 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 8 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 9 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 10 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 11 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 12 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 
    Channel 13 : 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

    EDIT: now it is working again! with the same output!!!
    Last edited by mako2077; 04-03-2006 at 13:50.

  13. #13
    despite all "0", my wireless connection is degraded but works a little (It seems that the new firmware didn't change anything)

    edit, i did a new wl rssidump :

    ACI is Inactive
    Channel 1 : 5 6 6 5 5 5 6 5 6 4 4 4 4 5 5 4 6 5 4 4 4 6 5 5 5 5 6 6 5 3 5 5 5 4 5 5 6 4 4 6 5 6 4 4 3 5 4 4 5 4
    Channel 2 : 4 5 6 3 4 5 3 4 5 5 5 6 7 5 5 3 6 4 5 4 4 5 6 6 5 4 6 4 6 5 4 6 3 4 5 6 4 4 5 5 5 5 4 4 5 5 5 5 4 6
    Channel 3 : 3 4 6 4 5 5 5 4 5 4 4 4 4 6 7 5 5 4 4 5 4 7 4 5 6 5 4 6 5 5 5 4 6 4 4 6 4 5 4 5 4 5 4 4 5 5 6 5 3 4
    Channel 4 :
    Channel 5 :
    Channel 6 :
    Channel 7 :
    Channel 8 :
    Channel 9 : 5 4 5 7 6 6 7 6 5 6 5 6 5 6 4 7 6 5 5 6 6 4 6 5 6 4 5 5 5 6 4 6 5 5 5 6 5 6 5 6 5 5 5 6 4 6 5 6 6 5
    Channel 10 : 6 4 5 5 4 6 5 5 5 6 6 5 5 6 6 4 6 6 6 6 5 4 6 4 6 6 5 6 5 6 4 4 6 4 5 5 6 5 6 4 5 6 5 6 5 6 6 4 6 7
    Channel 11 : 5 4 3 6 4 5 6 5 5 4 6 5 5 6 5 5 5 6 6 5 6 4 6 4 5 5 4 6 5 5 5 6 6 5 5 4 5 4 4 5 4 6 5 5 4 3 4 5 4 3
    Channel 12 :
    Channel 13 :
    ... I don't understand anything
    Last edited by silver32; 04-03-2006 at 14:02.

  14. #14
    Yesterday, I lost completly the wireless connection.
    Today it works a little...

    Should I change some setting to get more stable this *bip* connection ???

  15. #15
    Join Date
    May 2004
    Location
    France...
    Posts
    159
    Quote Originally Posted by silver32
    Hi

    I'm french (scuse for my poor english)

    I have a problem with my wireless connection between the wl500g and my centrino notebook.

    Even at a distance of 2 meters between my router and my notebook, speed varies from 1 to 54 mb/s (the notebook can be even disconnected sometimes)

    Considering the short distance, I think that there is a problem, how to solve it?
    Bonjour je suis Francais et j'ai eu le meme probleme.
    Je vais continuer en anglais que tout le monde puisse profiter de mon experience.

    So here is my experience with my Centrino. I'm owning an Acer TM800 and all was fine since the day i upgraded the drivers from v8.1.1 to v9.x.x. After upgrading i had the same symptoms as you. The Asus doesn't seem to be faulty since i had the same problems at my workplace with a Netgear AP....
    At my workplace a colleague is experiencing the same issues with a Sony Centrino notebook.

    I got so pissed of by this Intel card that i replaced it with a Gigabyte WI01GS based on a Ralink chipset..... Now everything is just find, i can even connect to AP's the Intel card would'nt let me connect (even with drivers v8.1.1). I bought the card on eBay Germany.

    If you want to downgrade to v8.1.1 to test let me know, because this old version of the driver is no more avilable on Intel's website, but i can upload it somewhere.

    PS : No matter what driver version i was using i always had the best results using the Intel utility rather than the Windows utility.
    Last edited by max2950; 11-03-2006 at 09:05.
    The Struggle Continues...
    Asus WL500g #1 with fw 1.9.2.7-7f running as main home gateway, with Philipps PWC730k
    Asus WL500g #2 with fw 1.9.2.7-7f running as Wireless Client, running palantir 2.6 with SPCA5xx camera on 128MB generic USB key

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Router doesn't see USB disk anymore
    By Styno in forum WL-500g Q&A
    Replies: 7
    Last Post: 15-08-2006, 09:37
  2. WAN port dies after a time of traffic
    By Phantome in forum WL-500g Q&A
    Replies: 101
    Last Post: 16-10-2004, 04:59
  3. Firmware v1.7.5.6 CR5 [Oleg]
    By Oleg in forum WL-500g Firmware Releases
    Replies: 43
    Last Post: 14-07-2004, 22:54
  4. Total crash every day
    By Djuri in forum WL-500g Q&A
    Replies: 8
    Last Post: 09-06-2004, 10:05
  5. Replies: 6
    Last Post: 26-05-2004, 18:00

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •