Results 1 to 13 of 13

Thread: Newsgroups veroorzaken time-outs in netwerk

  1. #1

    Newsgroups veroorzaken time-outs in netwerk

    Ik heb hier internet via de kabel van casema. Dit komt binnen via een modem, die modem zit aan een wl500g (A) en die zit weer via WDS aan een andere wl500g (B). A functioneert als home-gateway en geeft alleen maar het signaal van het modem door naar B via wds. Aan B zitten 3 computers mét wire, en 1 computer wireless verbonden.

    Als ik nu via newsgroups download (vanaf een computer mét wire)dan kan ik op die computer zelf wel normaal internetten enzo, maar die andere computers kunnen nauwelijks het internet op; meestal krijg ik time-outs en heel incidenteel wordt er een pagina wel geladen. Zodra ik stop met downloaden van newsgroups kan ik wél normaal internetten.

    Heeft iemand enig idee waar dit aan kan liggen? En zo ja, hoe dit opgelost kan worden?

  2. #2
    Vret ie niet al je resources op?

  3. #3
    de resources van mn router? zou dat zo makkelijk kunnen dan?

  4. #4
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Eindhoven, The Netherlands
    Posts
    125
    Logische vraag is: welke firmware gebruik je?

    Oleg's laatste firmware schijnt problemen met de ip stack tabel op te lossen:

    Quote Originally Posted by jycai
    This is awsome, it looks like my ip stack table overflow problem is gone now, I can now use both bitcomet and emule in full speed for a day without any problem.
    Misschien zou je dat eens kunnen proberen. Bij mij werkt het in ieder geval ook goed.

  5. #5
    ik gebruik nu 1.9.2.7-6c-pre5, maar ik zal de nieuwste eens proberen.

  6. #6
    nou de nieuwste firmware staat erop... (voor het upgraden de routers gereset, en na het upgraden ook weer) Maar ik hou hetzelfde probleem.

  7. #7
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Eindhoven, The Netherlands
    Posts
    125
    Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je niet tot in de eeuwigheid bandbreedte kunt claimen zonder dat andere acties op het netwerk daarvan last ondervinden. Ik zou eens proberen om de maximale bandbreedte die je verkeer van/naar newsgroups neemt te beperken tot 90% om te kijken of je dan nog normaal kunt surfen op de overige stations....

  8. #8
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Netherlands
    Posts
    1,308
    Wellicht dat enige QoS ingrepen op je router je probleem kunnen oplossen.

    Zoek maar eens op 'bandwith management' of 'Wondershaper'. Genoeg info hierover iig. Maar wees gewaarschuwd: dit is geen makkelijk onderwerp!

  9. #9
    Mijn newsgroups zijn afgeknepen (door Casema) op 2 connections van elk maximaal 512 kbit. Dus al download ik maximaal (dus 1024 kbit totaal) dan zou dat nog helemaal niets uit moeten maken, aangezien ik een abonnement heb van 2048 kbit down.

    Zou het niet door mn WDS verbinding tussen de twee routers kunnen komen? Die moet alles ook overheen namelijk. Is er een manier om de sterkte van het signaal tussen de 2 routers met WDS verbinding te meten?

  10. #10

    Lost connection 4-6 keer per dag

    Quote Originally Posted by energizer
    Ik heb hier internet via de kabel van casema. Dit komt binnen via een modem, die modem zit aan een wl500g (A) en die zit weer via WDS aan een andere wl500g (B). A functioneert als home-gateway en geeft alleen maar het signaal van het modem door naar B via wds. Aan B zitten 3 computers mét wire, en 1 computer wireless verbonden.

    Als ik nu via newsgroups download (vanaf een computer mét wire)dan kan ik op die computer zelf wel normaal internetten enzo, maar die andere computers kunnen nauwelijks het internet op; meestal krijg ik time-outs en heel incidenteel wordt er een pagina wel geladen. Zodra ik stop met downloaden van newsgroups kan ik wél normaal internetten.

    Heeft iemand enig idee waar dit aan kan liggen? En zo ja, hoe dit opgelost kan worden?
    Dit is waarschijnlijk geen antwoord op bovenstaande vraag, maar mijn interesse was gewekt doordat ik een soortgelijke configuratie gebruik (WDS/hybrid met 2 WL-500G'S).
    Mijn ISP providor (sinds kort) is ook Casema. Ik ben overgestapt van ADSL (never nooit niet problemen), naar Coax/kabel. De verbinding met mijn ISP valt regelmatig weg en op het Casema modem is verder niets te zien. De system log van de WL-500g geeft geen clou. Indien de verbinding weg valt, gebruik ik de 'Disconnect / Connect' methode om de zaak weer draaiende te krijgen.
    Ik heb beide routers ge-upgrade naar 1.9.5.0, maar dit geeft geen verbetering. Casema kan mij geen hulp bieden, wie wel?

  11. #11
    Quote Originally Posted by chopin
    Dit is waarschijnlijk geen antwoord op bovenstaande vraag, maar mijn interesse was gewekt doordat ik een soortgelijke configuratie gebruik (WDS/hybrid met 2 WL-500G'S).
    Mijn ISP providor (sinds kort) is ook Casema. Ik ben overgestapt van ADSL (never nooit niet problemen), naar Coax/kabel. De verbinding met mijn ISP valt regelmatig weg en op het Casema modem is verder niets te zien. De system log van de WL-500g geeft geen clou. Indien de verbinding weg valt, gebruik ik de 'Disconnect / Connect' methode om de zaak weer draaiende te krijgen.
    Ik heb beide routers ge-upgrade naar 1.9.5.0, maar dit geeft geen verbetering. Casema kan mij geen hulp bieden, wie wel?
    ik heb Oleg's firmware (zoals ik hierboven al zei) en de WAN Connection Speed op 100Mb/half duplex staan. Verder heb ik zo'n motorola modem wat ook geschikt is voor telefonie (typenr. weet ik ff niet) en ik heb nooit problemen.

  12. #12
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    103
    Quote Originally Posted by chopin
    Dit is waarschijnlijk geen antwoord op bovenstaande vraag, maar mijn interesse was gewekt doordat ik een soortgelijke configuratie gebruik (WDS/hybrid met 2 WL-500G'S).
    Mijn ISP providor (sinds kort) is ook Casema. Ik ben overgestapt van ADSL (never nooit niet problemen), naar Coax/kabel. De verbinding met mijn ISP valt regelmatig weg en op het Casema modem is verder niets te zien. De system log van de WL-500g geeft geen clou. Indien de verbinding weg valt, gebruik ik de 'Disconnect / Connect' methode om de zaak weer draaiende te krijgen.
    Ik heb beide routers ge-upgrade naar 1.9.5.0, maar dit geeft geen verbetering. Casema kan mij geen hulp bieden, wie wel?
    Hier het zelfde probleem met casema.
    wan verbinding valt weg, en lastig om een nieuw IP te krijgen. geen meldingen in de log. klote casema...

  13. #13

    Ook het zelfde Lost ip server

    Als ik de router (wl500gx) aan zet steets de melding lost ip
    Heb al van alles geprobeert ook de nieuwste oleg mar het wil niet.
    Ook ik heb de motorola van casema.
    Als iemand het weet hoor ik het graag

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 25-03-2006, 15:06
  2. uitval netwerk
    By arnold in forum Dutch Discussion - Nederlands
    Replies: 2
    Last Post: 16-01-2006, 07:26
  3. Kann nicht schreiben per Samba!?!
    By Smart71 in forum German Discussion - Deutsch (DE)
    Replies: 3
    Last Post: 31-12-2005, 09:33
  4. btget is working but?
    By wilco02 in forum Dutch Discussion - Nederlands
    Replies: 1
    Last Post: 03-12-2005, 20:22
  5. btget(doesn't work perfect)
    By wilco02 in forum WL-500g Q&A
    Replies: 0
    Last Post: 30-10-2005, 16:23

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •