Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 30

Thread: Firmware v1.7.5.6 CR4 [Oleg]

  1. #1
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Russian Federation
    Posts
    8,353

    Firmware v1.7.5.6 CR4 [Oleg]

    click here to download files from chupa.nl you need:
    firmware
    sources
    root fs

    New custom firmware and accompanying sources (11 MBytes) for building it, root fs if you need this.

    Differences with 1.7.5.6-3
    • Support for ov518 cameras (compression)
    • New timezone (Azores Islands)
    • Updated dnsmasq to 2.8
    • Changes in the ddns script to prevent abuse after reboot
    • Several new applets in busybox, including du, df and httpd (named busybox_httpd)
    • Samba 1.9.17p5, not enabled by default. Important notice: the samba is totally unsupported, use on your own risk! How to use samba: 1) be sure you've specified hostname in the LAN IP Setting (this name will used be by samba); 2) add the following to your bootCmds:
      Code:
      nvram bootCmdS="/usr/sbin/smbd -D"
      nvram bootCmdN="/usr/sbin/nmbd -D"
      nvram commit
      reboot
      Once you've rebooted your wl500g should appear in workgroup called WORKGROUP and present you a share named "share". This share is read-only view of your usb drive (/mnt/usbfs). There is also second invisible share called "share$" which is in the fact the read/write view of /mnt/usbfs. No other access restriction present.
    Last edited by Antiloop; 03-06-2004 at 09:31.

  2. #2
    looks very nice again Oleg!!!

    Just trying to figure out busybox_httpd. How can I provide acces from WAN to the webserver. Do I need portforwardings?

    Any tips on how to run asp's and for a good httpd.conf?

    Thanxz a lot for doing all this for us!

    RoNiN
    amd2600 Ati 9700pro wl500g and lots more.....

  3. #3
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Russian Federation
    Posts
    8,353
    * Typical usage:
    * for non root user
    * httpd -p 8080 -h $HOME/public_html
    * or for daemon start from rc script with uid=0:
    * httpd -u www
    * This is equivalent if www user have uid=80 to
    * httpd -p 80 -u 80 -h /www -c /etc/httpd.conf -r "Web Server Authentication"
    *
    *
    * When a url contains "cgi-bin" it is assumed to be a cgi script. The
    * server changes directory to the location of the script and executes it
    * after setting QUERY_STRING and other environment variables.
    *
    * The server can also be invoked as a url arg decoder and html text encoder
    * as follows:
    * foo=`httpd -d $foo` # decode "Hello%20World" as "Hello World"
    * bar=`httpd -e "<Hello World>"` # encode as "&#60Hello&#32World&#62"
    * Note that url encoding for arguments is not the same as html encoding for
    * presentation. -d decodes a url-encoded argument while -e encodes in html
    * for page display.
    *
    * httpd.conf has the following format:
    *
    * A:172.20. # Allow address from 172.20.0.0/16
    * A:10.0.0.0/25 # Allow any address from 10.0.0.0-10.0.0.127
    * A:10.0.0.0/255.255.255.128 # Allow any address that previous set
    * A:127.0.0.1 # Allow local loopback connections
    * D:* # Deny from other IP connections
    * /cgi-bin:foo:bar # Require user foo, pwd bar on urls starting with /cgi-bin/
    * /adm:admin:setup # Require user admin, pwd setup on urls starting with /adm/
    * /adm:toor:PaSsWd # or user toor, pwd PaSsWd on urls starting with /adm/
    * .au:audio/basic # additional mime type for audio.au files
    *
    * A/D may be as a/d or allow/deny - first char case insensitive
    * Deny IP rules take precedence over allow rules.
    *
    *
    * The Deny/Allow IP logic:
    *
    * - Default is to allow all. No addresses are denied unless
    * denied with a D: rule.
    * - Order of Deny/Allow rules is significant
    * - Deny rules take precedence over allow rules.
    * - If a deny all rule (D:*) is used it acts as a catch-all for unmatched
    * addresses.
    * - Specification of Allow all (A:*) is a no-op
    *
    * Example:
    * 1. Allow only specified addresses
    * A:172.20 # Allow any address that begins with 172.20.
    * A:10.10. # Allow any address that begins with 10.10.
    * A:127.0.0.1 # Allow local loopback connections
    * D:* # Deny from other IP connections
    *
    * 2. Only deny specified addresses
    * D:1.2.3. # deny from 1.2.3.0 - 1.2.3.255
    * D:2.3.4. # deny from 2.3.4.0 - 2.3.4.255
    * A:* # (optional line added for clarity)
    *
    * If a sub directory contains a config file it is parsed and merged with
    * any existing settings as if it was appended to the original configuration.
    *
    * subdir paths are relative to the containing subdir and thus cannot
    * affect the parent rules.
    *
    * Note that since the sub dir is parsed in the forked thread servicing the
    * subdir http request, any merge is discarded when the process exits. As a
    * result, the subdir settings only have a lifetime of a single request.
    *
    *
    * If -c is not set, an attempt will be made to open the default
    * root configuration file. If -c is set and the file is not found, the
    * server exits with an error.
    *

  4. #4
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Nieuwegein, the Netherlands
    Posts
    28

    Share

    Updated to cr4.
    From telnet entered the nvram set bootCmdS/N commands
    including nvram commit and reboot.
    Share didn't work, name was entered in LAN/IP settings.
    can't connect to share by name or ip adres.
    Connecting from win xp prof (i don't see the workgroup "Workgroup" neighter)

  5. #5
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Eindhoven
    Posts
    2,407
    Quote Originally Posted by signed
    Updated to cr4.
    From telnet entered the nvram set bootCmdS/N commands
    including nvram commit and reboot.
    Share didn't work, name was entered in LAN/IP settings.
    can't connect to share by name or ip adres.
    Connecting from win xp prof (i don't see the workgroup "Workgroup" neighter)
    take instead of S / N a number instead
    e.g. bootCmd0 and bootCmd1
    or higher if you have set a bootCmd already

    My little Asus Collection: Too much to fit inhere, my 2 babies:WL500w 1.9.2.7-10(OLEG) VX2SE Yellow Lamborghini notebook



    WL500g Forum Asus Files OpenDir

    Asusforum.NL -- Asusforum.DE -- Asusforum.RU -- Asusforum.PL -- Asusforum.NET -- Asusforum.EU -- Asusforum.BE -- Asusforum.ES -- Asusforum.INFO

  6. #6
    same here. added to bootCmds,commit, reboot. no share.
    amd2600 Ati 9700pro wl500g and lots more.....

  7. #7

    Toucam XS working

    Thanks OLEG, just uploaded the firmware: my Philips toucam XS is now working and I'm happy with the Azores Islands timezone.
    I think before the update I could't see network computer names (windows) between WLAN and LAN (not sure), and now I can, does it have something to do with the dnsmasq update or samba?

  8. #8
    I have same problem with samba. But just look http://wl500g.info/showthread.php?t=160
    In /etc/hosts MUST be an entry "WL500g"
    best regards
    Pirat

  9. #9
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Nieuwegein, the Netherlands
    Posts
    28
    Quote Originally Posted by Pirat
    I have same problem with samba. But just look http://wl500g.info/showthread.php?t=160
    In /etc/hosts MUST be an entry "WL500g"
    There is; xxx.xxx.xxx.xxx my.router my.WL500G Signed

    I put in the nvram set bootCmd command right this time (thanks for the explanation)

    Still no workgroup "workgroup" or share

  10. #10
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Russian Federation
    Posts
    8,353
    Quote Originally Posted by Pirat
    I have same problem with samba. But just look http://wl500g.info/showthread.php?t=160
    In /etc/hosts MUST be an entry "WL500g"
    There is no requirement for wl500g entry like this. The thing you're talking about heavily depends on the contents of smb.conf. So, please don't add anything to /etc/hosts unless you're absolutely sure this is needs to there.

  11. #11
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Russian Federation
    Posts
    8,353
    Quote Originally Posted by signed
    There is; xxx.xxx.xxx.xxx my.router my.WL500G Signed

    I put in the nvram set bootCmd command right this time (thanks for the explanation)

    Still no workgroup "workgroup" or share
    Please post the results of
    Code:
    cat /etc/hosts
    cat /var/lock/browse.dat

  12. #12
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Nieuwegein, the Netherlands
    Posts
    28
    ~ # cat /etc/hosts
    127.0.0.1 localhost localhost.localdomain
    192.168.0.1 my.router my.WL500g signed
    192.168.0.2 Winsor
    192.168.0.4 Client_AP
    192.168.0.9 Ipaq
    192.168.0.11 Monster-Asus
    192.168.0.60 Lappo
    192.168.0.69 I0007779

    ~ # cat /var/lock/browse.dat
    cat: /var/lock/browse.dat: No such file or directory

    /mnt/ramfs/var/lock # ls
    p9100d p9101d

    There are only 2 files in /var/lock

  13. #13
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Russian Federation
    Posts
    8,353
    nmbd and smbd are not running. check your bootCmds.
    try lauching them manually
    Code:
    /usr/sbin/nmbd -D
    /usr/sbin/smbd -D
    Once you get them running try to access share \\signed\share
    Also, you can check log files: /var/log/nmb and /var/log/smb

  14. #14
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Nieuwegein, the Netherlands
    Posts
    28
    Quote Originally Posted by Oleg
    nmbd and smbd are not running. check your bootCmds.
    try lauching them manually
    Code:
    /usr/sbin/nmbd -D
    /usr/sbin/smbd -D
    Once you get them running try to access share \\signed\share
    Also, you can check log files: /var/log/nmb and /var/log/smb
    Hi Oleg,

    I think my bootCmds should be oke, how can i check what it is starting?

    When i check the log i get the following:

    ~ # cat /var/log/nmb
    05/26/04 18:28:11 netbios nameserver version 1.9.17p5 started
    Copyright Andrew Tridgell 1994-1997
    Get_Hostbyname: Unknown host WL500g.
    Unable to get my hostname - exiting.

    ~ # cat /var/log/smb
    Get_Hostbyname: Unknown host WL500g.
    Get_Hostbyname: Unknown host WL500g.
    No interface found for address 196.87.189.42
    Get_Hostbyname: Unknown host. WL500g
    Get_Hostbyname: Unknown host WL500g.
    Get_Hostbyname: Unknown host WL500g.
    No interface found for address 196.87.189.42
    Get_Hostbyname: Unknown host. WL500g
    Get_Hostbyname: Unknown host WL500g.
    Get_Hostbyname: Unknown host WL500g.
    No interface found for address 196.87.189.42
    Get_Hostbyname: Unknown host. WL500g

    Where is the ip adress coming from?
    Thanks in advance, luv ur firmware btw

  15. #15
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Nieuwegein, the Netherlands
    Posts
    28
    Oleg,

    I got it working!!
    I changed signed in wl500g. (Under LAN/IP settings)
    BootCmd is working fine, the logfiles looked good this time, no errors.

    Thanks for your help.

    ps. I still want to know why smb is looking for the name wl500g
    Last edited by signed; 26-05-2004 at 19:20.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Firmware v1.9.2.7 CR1 [Oleg]
    By Oleg in forum WL-500g Firmware Releases
    Replies: 53
    Last Post: 14-04-2005, 00:26
  2. Firmware v1.9.2.7 CR2 [Oleg]
    By Oleg in forum WL-500g Firmware Releases
    Replies: 64
    Last Post: 11-01-2005, 19:22
  3. Firmware v1.7.5.9 CR2 [Oleg]
    By Oleg in forum WL-500g Firmware Releases
    Replies: 38
    Last Post: 06-10-2004, 09:12
  4. Firmware v1.7.5.6 CR2.1 [Oleg]
    By Antiloop in forum WL-500g Firmware Releases
    Replies: 18
    Last Post: 03-05-2004, 12:13
  5. Firmware v1.7.5.6 CR1 [Oleg]
    By Antiloop in forum WL-500g Firmware Releases
    Replies: 15
    Last Post: 07-04-2004, 18:22

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •