Results 1 to 8 of 8

Thread: Installatie Asus WL500g-router lukt niet

  1. #1

    Installatie Asus WL500g-router lukt niet

    Hallo,

    Ik ben al een aantal dagen bezig om een Asus WL500g-router aan te sluiten om (weer) draadloos te kunnen internetten. De vorige router (een Apple Airport) heeft het begeven. Op dit moment surf ik af en toe mee op een onbeveiligd netwerkje van n van mijn buren. Draadloos surfen doe/deed ik door middel van een externe Asus WLAN PCI card.

    Ik loop tegen het volgende probleem aan als ik de Asusrouter wil installeren en ik het volgende doe: ik sluit een ethernetkabel aan op de WAN-poort van de router en op het UPC-modem. Tevens een ethernetkabel van mijn laptop naar een LAN-poort van de Asus-router. In mijn netwerkverbindingen verschijnt dan een 'default'-verbinding. Dat is voor zover ik kan nagaan de nieuwe router die gevonden wordt. Verbinding is uitstekend.

    Vervolgens kan ik de quick-setup via 192.168.1.1 opstarten en instellen. Maar het probleem is dat, wanneer ik op 'save and restart' klik om alles definitief vast te leggen, de defaultverbinding uitvalt, iedere keer weer precies op dat moment.

    Als ik dan bij mijn netwerkverbindingen kijk, zie ik dat de default-verbinding van naam is veranderd in de SSID-naam die ik bij de setup heb gegeven en is de verbinding nog steeds prima, maar kan ik niet internetten of mailen.

    Iemand enig idee waar dat aan kan liggen?

    Dank vast voor het meedenken.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Eindhoven
    Posts
    2,407
    krijgt de router uberhaupt wel een IP van chello ?

    My little Asus Collection: Too much to fit inhere, my 2 babies:WL500w 1.9.2.7-10(OLEG) VX2SE Yellow Lamborghini notebook



    WL500g Forum Asus Files OpenDir

    Asusforum.NL -- Asusforum.DE -- Asusforum.RU -- Asusforum.PL -- Asusforum.NET -- Asusforum.EU -- Asusforum.BE -- Asusforum.ES -- Asusforum.INFO

  3. #3
    Ik geloof het niet. Kreeg tenminste ook een keer een melding dat er geen verbinding gemaakt kon worden omdat er geen IP-adres bekend was.

    Leondixie

  4. #4
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Eindhoven
    Posts
    2,407
    Quote Originally Posted by leondixie
    Ik geloof het niet. Kreeg tenminste ook een keer een melding dat er geen verbinding gemaakt kon worden omdat er geen IP-adres bekend was.

    Leondixie
    dan heb je je antwoord toch al?

    eerst zorgen dat je op internet komt met je router, zolang dat niet werkt zal de rest niet functioneren zoals je verwacht

    tip: MAC Cloning

    My little Asus Collection: Too much to fit inhere, my 2 babies:WL500w 1.9.2.7-10(OLEG) VX2SE Yellow Lamborghini notebook



    WL500g Forum Asus Files OpenDir

    Asusforum.NL -- Asusforum.DE -- Asusforum.RU -- Asusforum.PL -- Asusforum.NET -- Asusforum.EU -- Asusforum.BE -- Asusforum.ES -- Asusforum.INFO

  5. #5
    Ok... maar he kom ik op internet met mijn router??

    Zou je die tip nog iets meer willen uitleggen? (Weet wel het e.e.a. van computers af, maar lang niet alles )
    Leondixie

  6. #6
    Sorry, de vraag over MAC cloning kun je vergeten, daar ben ik gisteren al mee bezig geweest (al wist ik niet dat het zo heette ), want dat is natuurlijk het adres van PC waarvan verbinding gemaakt wordt aangeven. Dat wordt lastig, want de originele instelling van de eerste router (MAC Airport) is een aantal jaar geleden gebeurd vanaf een pc die niet meer in huis aanwezig is. Als ik het fysieke-/MAC-adres invul dat ik via mijn laptop krijg (via ipconfig /all) dan reageert hij daar blijkbaar niet op.

    Is het een idee om de router aan te sluiten en vervolgens UPC te bellen om te vragen of zij het modem kunnen resetten? Of is dat een hele domme opmerking??
    Last edited by leondixie; 04-01-2006 at 13:26.
    Leondixie

  7. #7
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Eindhoven
    Posts
    2,407
    Quote Originally Posted by leondixie
    Sorry, de vraag over MAC cloning kun je vergeten, daar ben ik gisteren al mee bezig geweest (al wist ik niet dat het zo heette ), want dat is natuurlijk het adres van PC waarvan verbinding gemaakt wordt aangeven. Dat wordt lastig, want de originele instelling van de eerste router (MAC Airport) is een aantal jaar geleden gebeurd vanaf een pc die niet meer in huis aanwezig is. Als ik het fysieke-/MAC-adres invul dat ik via mijn laptop krijg (via ipconfig /all) dan reageert hij daar blijkbaar niet op.

    Is het een idee om de router aan te sluiten en vervolgens UPC te bellen om te vragen of zij het modem kunnen resetten? Of is dat een hele domme opmerking??
    ehm?

    mja je geeft zelf al de antwoorden

    sluit je upc modem aan op je pc registreer met chello en gebruik dat mac adres voor in je router ?

    My little Asus Collection: Too much to fit inhere, my 2 babies:WL500w 1.9.2.7-10(OLEG) VX2SE Yellow Lamborghini notebook



    WL500g Forum Asus Files OpenDir

    Asusforum.NL -- Asusforum.DE -- Asusforum.RU -- Asusforum.PL -- Asusforum.NET -- Asusforum.EU -- Asusforum.BE -- Asusforum.ES -- Asusforum.INFO

  8. #8

    probleem opgelost

    Nadat ik de helpdesk van UPC heb gebeld, heb ik het MAC-adres van het modem gekregen. Alles werkt weer.

    Bedankt voor het meedenken.
    Leondixie

Similar Threads

  1. Router doesn't see USB disk anymore
    By Styno in forum WL-500g Q&A
    Replies: 7
    Last Post: 15-08-2006, 09:37
  2. WAN port dies after a time of traffic
    By Phantome in forum WL-500g Q&A
    Replies: 101
    Last Post: 16-10-2004, 04:59
  3. Firmware v1.7.5.6 CR5 [Oleg]
    By Oleg in forum WL-500g Firmware Releases
    Replies: 43
    Last Post: 14-07-2004, 22:54
  4. Total crash every day
    By Djuri in forum WL-500g Q&A
    Replies: 8
    Last Post: 09-06-2004, 10:05
  5. Replies: 6
    Last Post: 26-05-2004, 18:00

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •