Results 1 to 9 of 9

Thread: tele2 adsl en wl500g

  1. #1

    Question tele2 adsl en wl500g

    Ik overweeg Tele2 adsl.............
    Ik heb reeds geruime tijd een wl500g naar volle tevredeheid in een 4pc netwerk met printerserver en samba aan de praat.

    In de diverse adsl forums lees ik niets anders dan problemen met de speedtoch 510 die standaard door TELE2 geleverd wordt.
    (daar zijn ze dan ook voor, ik laat me vooralsnog niet afschrikken)

    Tele2 klantenservice meldt dat ze geen vragen aangaande routers beantwoorden en dat ze het eigenlijk niet toestaan maar tolereren

    Als ze er zijn, hoe zijn de ervaringen met TELE2 adsl ?
    Wat zijn de instellingen op de WL500g ?

  2. #2
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Netherlands
    Posts
    1,307
    Je hebt natuurlijk nog steeds een modem nodig. Hiervoor kun je de speedtouch gebruiken. Als je deze in bridge mode zet kun je al het router gebeuren door de WL-500g laten afhandelen.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Eindhoven
    Posts
    2,407
    Quote Originally Posted by Styno
    Je hebt natuurlijk nog steeds een modem nodig. Hiervoor kun je de speedtouch gebruiken. Als je deze in bridge mode zet kun je al het router gebeuren door de WL-500g laten afhandelen.
    voor degene die het nog niet weten

    de huidige nieuwe alpha firmware zie hier: http://wl500g.info/showthread.php?t=3491

    kan ook gebruikt worden met zogenaamde DHCP spoofing en vage KPN/hetnet/directadsl/etc etc gateways

    voorheen kreeg je dan een IP maar kon je hiermee niets op internet doen, tenzij je zelf de gateway aan de praat hielp

    My little Asus Collection: Too much to fit inhere, my 2 babies:WL500w 1.9.2.7-10(OLEG) VX2SE Yellow Lamborghini notebook



    WL500g Forum Asus Files OpenDir

    Asusforum.NL -- Asusforum.DE -- Asusforum.RU -- Asusforum.PL -- Asusforum.NET -- Asusforum.EU -- Asusforum.BE -- Asusforum.ES -- Asusforum.INFO

  4. #4

    Question Wat is DHCP spoofing ?

    Wat is DHCP spoofing ?

    Quote Originally Posted by Antiloop

    .....kan ook gebruikt worden met zogenaamde DHCP spoofing en vage KPN/hetnet/directadsl/etc etc gateways

    voorheen kreeg je dan een IP maar kon je hiermee niets op internet doen, tenzij je zelf de gateway aan de praat hielp

  5. #5
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Eindhoven, The Netherlands
    Posts
    125
    Quote Originally Posted by lam00028
    Wat is DHCP spoofing ?
    DHCP-Spoof is een manier om je pc het 'echte', door de provider gegeven, ip-adres te laten krijgen. Dit heeft als voordeel dat je alles in de hand hebt: firewall, vpn verbindingen... Dat is meteen ook het nadeel. Het modem werkt niet meer als firewall, dus dat zul je zelf moeten regelen.

  6. #6

    Kan WL500g wan side spoofed address krijgen

    Tele2 is het niet geworden.
    Planet Internet abonement.

    4 poorts modem st546.
    Ik heb elders gelezen dat deze te laden/upgraden is met DHCP spoofing

    DHCP-Spoof is een manier om je pc het 'echte', door de provider gegeven, ip-adres te laten krijgen
    Is het nu mogelijk dat i.p.v. één PC de wl500g de spoofed IP
    (mijn mijn geval fix-ip) krijgt ?

    (of is dit nu net de kruks)
    en moet ik voor pc b.v. device lezen ?


    yours truly
    newby
    Last edited by lam00028; 23-11-2005 at 19:47.

  7. #7
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Eindhoven
    Posts
    2,407
    Quote Originally Posted by lam00028
    Tele2 is het niet geworden.
    Planet Internet abonement.

    4 poorts modem st546.
    Ik heb elders gelezen dat deze te laden/upgraden is met DCHP spoofing

    Is het nu mogelijk dat i.p.v. één PC de wl500g de spoofed IP
    (mijn mijn geval fix-ip) krijgt ?

    yours truly
    newby
    st546 das toch die adsl2+ uitvoering? zoja dan heb ik die ook

    je kunt inderdaad DHCP spoofing gebruiken hiervoor moet je de DHCP spoof laden vanaf cd
    en je -MOET- deze firmware (of nieuwer van Oleg) gebruiken: https://wl500g.info/showthread.php?t=3491
    dit heeft te maken met de fancy gateway welke KPN (planet/directadsl etc..) gebruikt

    My little Asus Collection: Too much to fit inhere, my 2 babies:WL500w 1.9.2.7-10(OLEG) VX2SE Yellow Lamborghini notebook



    WL500g Forum Asus Files OpenDir

    Asusforum.NL -- Asusforum.DE -- Asusforum.RU -- Asusforum.PL -- Asusforum.NET -- Asusforum.EU -- Asusforum.BE -- Asusforum.ES -- Asusforum.INFO

  8. #8

    spoofed st546 werkte (eventjes dan althans)

    Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en de laatste oleg-firmware 1.9.2.7-6c-pre5 in de wl500g geladen en het spoof.ini bestand in de speedtouch st546.

    Na enig rommelen, 't was laat en weet niet meer hoe, had ik zowaar mijn vaste IP adres aan de wan-kant van de wl500g.

    Heb echter alles weer ongedaan gemaakt.
    DHCP Lease time ?? stond op de een of andere manier op 30 sec.
    In ieder geval om de zoveel seconde die irritante melding uit de systray "er is nu verbinding met het internet"

    Vraagje ?
    met welke wan connection type ga ik aan de slag in de wl500g om de spoofed setup goed te krijgen ?
    static IP lijkt mij of toch niet ??

    hoe krik ik de dhcp lease time omhoog ?
    maar waarom is dat nodig als ik static ip heb ?

    Wat wordt nu m'n gateway ? automatisch of de speedtouch op 10.0.0.138?

    heb nog eventjes geduld met me !!

  9. #9

    Thumbs up Spoofed st546 met WL500g werkt nu OK !!

    Na op

    http://www.zyxel.nl/support/z152.html
    nogmaals de basis voor dummies als ikzelf over spoofing gelezen te hebben en nu ook opgeschreven te hebben wat het vaste ip adres/subnet mask etc. etc. zou moeten zijn.

    en op

    http://www.netserve.nl/technotes.nsf...5?OpenDocument
    gelezen te hebben hoe meer apparaten problemen hebben met de (veel te) korte DHCP leasetime die de speedtouch 546 verschaft heb ik zoals aangeraden in dit document de leasetime opgekrikt naar 7200

    het dhcp deel uit mijn spoofing.ini ziet er nu als volgt uit :

    [ dhcp.ini ]
    config autodhcp=off scantime=10 state=enabled trace=off
    policy verifyfirst=on trustclient=on
    pool add name=SPOOF_pool
    pool config name=SPOOF_pool intf=eth0 leasetime=7200 unnumbered=yes
    pool add name=LAN_private
    pool config name=LAN_private intf=eth0 poolstart=10.0.0.150 poolend=10.0.0.200 netmask=24 gateway=10.0.0.138 server=10.0.0.138 leasetime=3600

    waarbij
    bij 7200 eerst 30 stond en
    bij 3600 eerst 5 stond

    De ASUS staat nu ingesteld op home gateway
    met automatic IP en met automatic DNS

    E.e.a. is netjes na te lezen in het system log
    udhcpc[81] lease of xx.xx.xx.xx obtained, lease time 7200
    en natuurlijk op de wl500g status pagina

    Ik ben nu tevereden over deze setup

    Ik ga nu het gevecht aan met het LAN->WAN filter
    Ik wil graag mijn kinderen nog even niet of gecontroleerd
    (als in tijdstippen) op het internet.

    Als ik de MAC adressen in internet firewall MAC filter stop
    kunnen ze niet meer printen (wl500g is ook als printerserver opgesteld).
    en dat is nu ook weer niet de bedoeling.

    Any thoughts perhaps ??

Similar Threads

  1. ADSL - USB modem
    By zezinhux in forum WL-500g Q&A
    Replies: 1
    Last Post: 15-09-2005, 23:24
  2. wl500g & adsl/vpn?
    By Teddy in forum WL-500g Q&A
    Replies: 2
    Last Post: 16-05-2005, 14:10
  3. Connecting WL500g to wireless ADSL router?
    By maurits in forum WL-500g Q&A
    Replies: 3
    Last Post: 28-03-2005, 22:03
  4. adsl router dlink 504t + asus wl500g
    By alsop in forum WL-500g Q&A
    Replies: 6
    Last Post: 09-03-2005, 12:44

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •