Results 1 to 8 of 8

Thread: Help about installation and config Oleg FW.

  1. #1
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Hessen/Germany
    Posts
    5

    Help about installation and config Oleg FW.

    Hello,
    I need fullhelp.
    My first problem is my bad english.
    I have searched a long time, but the most does not work.

    The Oleg 1.9.2.7-6b Firmware is flashed and the web interface works fine (i think so) Telnet works too.

    I need access to my internal hdd with Samba and ftp and i would like to use my medion 9388 Webcam.

    I need a "Step by Step" manual.

    Thanks for Help
    BDW
    Last edited by BDW; 22-09-2005 at 21:02. Reason: write error

  2. #2
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Hessen/Germany
    Posts
    5
    Hello,
    is nobody here who has installed a wl-hdd with internal hd and samba? :-(

    greetings
    BDW

  3. #3
    Quote Originally Posted by BDW
    I need a "Step by Step" manual.

    Thanks for Help
    BDW
    There's no real step by step manual. Look here:
    http://wl500g.info/showthread.php?t=1984&page=3
    That will get you started en also look at macsat.com for tutorials about installing samba,ftp etc.

    You really have to look better and do a lot of reading. If you are not willing to do this, stick with the original fw. That's not ment offensive but an advise.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Hessen/Germany
    Posts
    5
    OK!
    I have done the mascat tut's.
    After some trouble with samba nmbd the most is working. (i think so)
    Now i will create users for ftp and Samba.
    The Webcam and the Mailing is not working (yet?)
    I need a Way to save all, because after Powerfail WLHDD goes to default and my hard work is gone.
    I will not use an USV.

    BDW

  5. #5
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Eindhoven, The Netherlands
    Posts
    23
    Search for articles containing flashfs save, flashfs commit, reboot

    See also this link:
    http://www.macsat.com/olegfirmware.php

  6. #6
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Hessen/Germany
    Posts
    5
    Hi, i have done Mascat Tut's
    See my post.
    in in the Tut's is recommended to use flashfs save/commit/enable.
    I have done this!
    When i shutdown my wlhdd all is ok, but when there is a Powerfail is the WLHHD in default mode.
    I hope it's better to understand.

  7. #7
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Eindhoven, The Netherlands
    Posts
    23
    I remember a few times having about the same issue with my WL-HDD.
    Don't know the exact conditions anymore, but the result: lost settings
    (those that were in the web configuration screen).

    Installed post-boot, pre-shutdown were still in place, sometimes it is necessary to do "flashfs enable" to re-activate those.

    I remember other articles that have been written in this forum but
    I can't find them back.

    Sorry for my misunderstanding, and sorry for being not able to be of more help.

    Frank

  8. #8
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Hessen/Germany
    Posts
    5
    Thx for help.
    It works fine, but i have not created users yet. (no time)
    It seems, that the Samba-Server works very slow now.
    I will read a time in the Forum and hope to find more answers.

    Greetings
    BDW

Similar Threads

  1. Poptop installation
    By Jethro in forum WL-500g Q&A
    Replies: 16
    Last Post: 09-03-2009, 18:29
  2. config over internet
    By birdisdrunk in forum WL-500g Q&A
    Replies: 1
    Last Post: 28-07-2005, 20:42
  3. Hw to config wl300g router
    By tofi in forum WL-300g Q&A
    Replies: 1
    Last Post: 16-04-2005, 02:20
  4. config wireless
    By bruno77 in forum WL-500g Q&A
    Replies: 2
    Last Post: 10-01-2005, 17:43
  5. st510 and wl500g best config ?
    By kraai in forum WL-500g Q&A
    Replies: 10
    Last Post: 20-10-2004, 20:49

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •