Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 23 of 23

Thread: upnp server wl500 g

  1. #16
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zeist, Netherlands
    Posts
    47
    Het installeren is vrij eenvoudig.
    Ik heb:
    • de zip uitgepakt, op een andere machine waar een unzip op staat
    • het bestand "mediaserver-trial" renamed naar "mediaserver"
    • dit bestand mediaserver op de Asus in /opt/sbin geplaatst
    • en executable gemaakt m.b.v. "chmod 550 /opt/sbin/mediaserver"
    • de server een keer gestart, zodat de default ini-file gegenereerd wordt:
      twonkyvision-mediaserver.ini
    • die ini-file naar /opt/etc verplaatst
    • de init.sh uit de zip in /opt/etc/init.d geplaatst, en renamed naarS81twonky en met chmod 550 ook deze executable gemaakt.
    • daarna de inhoud gewijzigd naar
      Code:
      #!/bin/sh
      
      # This script it used to start TwonkyVision mediaserver automatically.
      # It must be configured as "Initial Script" in "Storage Setting"
      # of the ASUS WL HDD configuration page.
      
      # It is important that the network is set up before running the mediaserver.
      # Since network configation could take some time (DHCP setup, etc.),
      # it is wise to wait some seconds before starting the mediaserver.
      # Depending on your local environment you can optimize this time.
      
      
      # Zie ook http://www.twonkyvision.de/UPnP/MediaServerUsage2.9.html
      PIDFILE=/var/run/mediaserver.pid
      PATH=/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/sbin:/opt/bin:/opt/sbin
      
      start() {
              if [ -f $PIDFILE ]; then
                      echo "Warning : $PIDFILE still present. Unclean shutdown ?"
                      kill -9 `cat $PIDFILE` 2>/dev/null
                      rm -f $PIDFILE 2>/dev/null
              fi
      
              echo "Starting mediaserver... "
              sleep 2
              echo -n "  "
              cd /opt/part1
              # sh -c "/opt/sbin/mediaserver -enableweb 2 -D -inifile /opt/etc/twonkyvision-mediaserver.ini"
              sh -c "/opt/sbin/mediaserver -enableweb 2    -inifile /opt/etc/twonkyvision-mediaserver.ini"
              echo "done"
      }
      
      stop() {
              echo -n "Shutting down mediaserver... "
              if [ -f $PIDFILE ]; then
                      kill -9 `cat $PIDFILE` 2>/dev/null
                      rm -f $PIDFILE 2>/dev/null
              fi
              # killall mediaserver
              echo "done"
      }
      
      case "$1" in
              start)
                      start
                      ;;
              stop)
                      stop
                      ;;
              restart)
                      stop
                      sleep 1
                      start
                      ;;
              *)
                      echo "Usage: $0 (start|stop|restart)"
                      exit 1
                      ;;
      esac
      Je ziet dat er twee startregels voor de mediaserver zijn, waarvan de eerste
      is afgehekt, de tweede mist de optie "-D", opdat de server niet in
      daemon-mode gaat, en daardoor evt. meldingen gewoon op console schrijft,
      en dat is "verrekte handig" in zo'n beginfase...

    Daarna is het zaak in de ini-file wat paden goed te zetten.
    Er staat al wat commentaar in, zodat je niet helemaal hoeft te gokken.
    Ik hoop dat het je lukt, succes!

    Groet, Jaap.
    11'9/345
    Last edited by jaaput; 03-10-2005 at 20:41.

  2. #17
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Den Bosch
    Posts
    24
    Krijg het helaas op deze manier niet aan de gang.

    Het Initial Script word wel gestart maar de mediaserver niet denk ik omdat er geen mediaserver ini file word aangemaakt.

  3. #18
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zeist, Netherlands
    Posts
    47
    De 1e keer daarom voor de zekerheid handmatig de server starten.
    cd naar de map waar de server staat (/opt/sbin ?) en voer uit
    Code:
    ./mediaserver
    Dan zie je wel waar het aan schort...

    Als er geen fouten optreden kun je met Ctrl-C de server stoppen.
    Start hem dan weer met
    Code:
    ./mediaserver -enableweb 2
    en probeer vanaf een werkstation met de web-interface te verbinden,
    op http://jouwasus:9000 of zo, dat poortnummer kan varieren.
    Kijk het desnoods even na door nog een telnet/ssh met de asus
    te openen en met
    Code:
    netstat -l -n
    te kijken op welke
    poorten er geluisterd wordt, en dan maar wat te proberen.

    Als dat lukt wordt het tijd om de ini-file te zoeken.
    Zeer waarschijnlijk staat die nu in /opt/sbin

    Groet, Jaap

  4. #19
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Den Bosch
    Posts
    24
    Hartelijk dank, ben weer wat verder gekomen.
    Maar nu krijg ik de volgende mededeling als ik op http://192.168.1.1:9000 ga kijken "Access is restricted to MediaServer configuration!" en er wordt ook geen ini file aangemaakt.

    Welke firmware gebruik jij en hoe is je HD ingedeeld?

  5. #20
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zeist, Netherlands
    Posts
    47
    Sorry dat het even duurde Jack, maar het is me helemaal ontgaan dat je gereageerd had.

    De indeling van mijn harde schijf (is overigens een USB-stick) doet er niet zo toe. De firmware misschien wel, en ik heb de 1.9.2.7-6b.
    Wat er meer toe doet bij deze melding is dat je de server gestart moet hebben met de optie "-enableweb 2", te oordelen naar de message-text had je dat niet had gedaan? Het geeft in ieder geval aan dat de executable actief is en reageert op jouw webverzoek, dus so far so good!

    Groet, Jaap.
    Last edited by jaaput; 19-10-2005 at 15:06.

  6. #21
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Den Bosch
    Posts
    24
    Nou, het is nu gelukt. Denk dat de wl500gx een heleboel kan onthouden.

    Heb de router gereset en de instellingen hersteld en twonky fris geïnstalleerd met de full versie en nu draait het maar niet echt super stabiel.

    Nogmaals dank voor de hulp.

  7. #22
    Quote Originally Posted by jaaput
    [*]dit bestand mediaserver op de Asus in /opt/sbin geplaatst]
    Hoe of d.m.v. welke commando's plaats ik dat bestand van een Windows PC naar die Asus router?

    Quote Originally Posted by jaaput
    [*]de server een keer gestart, zodat de default ini-file gegenereerd wordt:
    twonkyvision-mediaserver.ini
    Hoe of door welk commando start ik die server?

    Quote Originally Posted by jaaput
    [*]die ini-file naar /opt/etc verplaatst
    Welk commando gebruik ik hiervoor?

    Quote Originally Posted by jaaput
    [*]de init.sh uit de zip in /opt/etc/init.d geplaatst, en renamed
    Door welk commando kan ik renamen?

    Ja helaas veel vragen.
    Maar snap dan ook niks van Linux.
    Maar ik zou wel graag twonkyvision op mijn router willen draaien.

    Die Samba is ook gelukt, dus ik hoop met onderstuening op dit forum ook de volgende klus te kunnen klaren.

    Alvast bedankt voor jullie reactie en hulp aan mij.

  8. #23

    Did it work?

    Hi,

    Sorry, I don't speak/read/write Dutch, but I'm anxious to find out how this turned out. I gather that the thread is about getting the WL500 to work as a UPNP A/V server.

    - Did it work?
    - Does it work on a WL 500G deluxe?
    - Has it been tested with any HW players like Noxon or Squeezebox?

    Thanks a lot,

    Jens

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. [uPnP] Problem with uPnP, adding forward: router stops forwarding
    By TRaNe in forum WL-500g/WL-500gx Tutorials
    Replies: 59
    Last Post: 20-08-2008, 23:49
  2. Samba with German-Umlaute & UPnP-Server
    By Walt in forum WL-HDD Q&A
    Replies: 10
    Last Post: 08-03-2005, 21:47
  3. help upnp media server
    By mikaell in forum WL-HDD Q&A
    Replies: 5
    Last Post: 27-02-2005, 03:13

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •