Results 1 to 11 of 11

Thread: Webserver is niet extern bereikbaar

  1. #1
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Netherlands
    Posts
    11

    Exclamation Webserver is niet extern bereikbaar

    Hey,

    Ik heb het idee dat de WL500g verkeerd is ingesteld. Ik heb nl. een webserver op mijn eigen pc, welke ik graag beschikbaar wil maken voor anderen. Deze draait op port 80.

    Nu heb ik in de webinterface van de router Porttrigger en Virtual server aangezet met de volgende instellingen:
    Code:
    ************************************************
    Port Trigger
    Trigger Port  | Protocol | Incoming Port |  Protocol | Description  
              80         TCP              80         TCP   Apache Server
    
    
    Virtual Server
    Port Range |   Local IP    | Local Port | Protocol | Protocol No. | Description 
            80    192.168.1.2            80        TCP                  Apache Server(80)
    
    ************************************************
    De instellingen in httpd.conf zijn denk ik goed, maar weet niet zeker wat Listen en ServerName moeten zijn. Heb mijn ip in het netwerk (192.168.1.2) al geprobeerd, maar dat werkte niet.

    Het enige wat me gelukt is, is de webinterface van de router aan te roepen via mijn externe ip, maar dat is uiteraard niet de bedoeling. Ik denk dan ook dat de problemen komen doordat zowel de router als mijn eigen server port 80 gebruiken. Is er een manier om dit te omzeilen, of - als dat het probleem niet is - een andere oplossing?

    Zie ook mijn topic op forum.computertotaal.nl

    Bij voorbaat dank!

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Eindhoven, The Netherlands
    Posts
    125
    Quote Originally Posted by psychonetics
    Hey,

    Ik heb het idee dat de WL500g verkeerd is ingesteld. Ik heb nl. een webserver op mijn eigen pc, welke ik graag beschikbaar wil maken voor anderen. Deze draait op port 80.

    Nu heb ik in de webinterface van de router Porttrigger en Virtual server aangezet
    Alleen Virtual Server gebruiken!

    Daarnaast lijkt het me dat je een fout in de instellingen van je webserver hebt (anders zou je deze vanaf het LAN moeten kunnen benaderen). Je moet de webinterface van buitenaf (WAN) natuurlijk gewoon op de default laten staan (8080), maar liever disablen zodat je onbevoegden buiten de deur houdt. Kijk eerst eens of je je webserver vanaf je LAN kan benaderen, daarna ligt alles aan het juist doorsturen van WAN verkeer naar je webserver wat je dus op de WL500G regelt.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Netherlands
    Posts
    11
    Heel erg bedankt!!

    Het werkt nu!

  4. #4
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Netherlands
    Posts
    11
    Toch nog een probleempje geloof ik: na verloop van tijd sluit de router port 80. Een check via internet liet weten dat alle porten stealth waren, terwijl port 80 eerst nog open was.

    Vermoedelijk komt dit door de firewall. Vraag is Hoe los ik dit op??

  5. #5
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Eindhoven, The Netherlands
    Posts
    125
    Quote Originally Posted by psychonetics
    Toch nog een probleempje geloof ik: na verloop van tijd sluit de router port 80. Een check via internet liet weten dat alle porten stealth waren, terwijl port 80 eerst nog open was.

    Vermoedelijk komt dit door de firewall. Vraag is Hoe los ik dit op??
    Ik denk dat je methode niet correct is. Ik neem aan dat de firewall een flood detecteert van een IP adres en vervolgens ook open poorten sluit. Vraag anders eens aan een vriend of die op je website kan komen. Of post je adres hier zodat iemand het kan verifieren.

  6. #6
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Netherlands
    Posts
    11
    Nevermind, ik had naast de firewall in de router ook een eigen firewall. Deze had ik eerst uitgezet, maar na een herstart was deze uiteraard weer aangegaan en blokte port 80. Stom van me

    Anyway, als je er om de een of andere reden nog naar wil kijken: link (verwijderd)
    Last edited by psychonetics; 19-10-2006 at 01:09.

  7. #7

    Exclamation Zelfde probleem

    Hey,

    Ik heb hetzelfde probleem of ongeveer het zelfde probleem, heb zo ingestelt:

    Portrigger
    Porttrigger OFF

    virtualserver:
    Eneble virtualserver YES
    local ip: 192.168.1.3
    Portrange: 80
    Protocol: TCP
    Description: Apache server

    NAT Setting - Virtual DMZ:
    IP Address of Exposed Station: 192.168.1.3

    Heb leeg geprobeer en toen deed ie het niet, nu probeer ik het ff zo

    Tim

    EDIT: ik ben wel in het netwerk bereikbaar
    Last edited by tim2005; 27-09-2005 at 08:13. Reason: Aanapassing

  8. #8
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Eindhoven, The Netherlands
    Posts
    125
    Quote Originally Posted by tim2005
    Hey,

    Ik heb hetzelfde probleem of ongeveer het zelfde probleem, heb zo ingestelt:

    Portrigger
    Porttrigger OFF

    virtualserver:
    Eneble virtualserver YES
    local ip: 192.168.1.3
    Portrange: 80
    Protocol: TCP
    Description: Apache server

    NAT Setting - Virtual DMZ:
    IP Address of Exposed Station: 192.168.1.3

    Heb leeg geprobeer en toen deed ie het niet, nu probeer ik het ff zo

    Tim

    EDIT: ik ben wel in het netwerk bereikbaar
    Het is OF een DMZ instellen, dan worden alle poorten van je PC met IP 192.168.1.3 opengesteld voor het internet (afrader!)

    OF je gebruikt virtual server. Hier geef je de inkomende poort aan (80) naar welk intern IP het moet verwijzen (192.168.1.3) en naar welke poort op dit ip adres (80) en wel protocol (voor webserver is dit TCP). Na het instellen herstarten

    Probeer niet de werking te controleren door vanaf je LAN het externe IP van je router op te geven, dit leidt soms tot rare situaties. Probeer anders een vriend even te laten controleren.

  9. #9

    Exclamation

    AAh bedankt, ik had namelijk steeds al ingestelt en dan kreeg ik de modem voor mijn neus ipv mijn server (ook als ik hem alleen op Virtual server heb staan). Kaat nog wel horen of het werkt .


    Tim

  10. #10

    Exclamation Lukt niet, livebox mischien?

    HEy,

    heb geprobeert maar werkt niet, ben bang dat ik het toch bij de livebox moet zoeken, iemand hier ervaring mee?

    BVD
    Tim

  11. #11
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Netherlands
    Posts
    1,308
    Quote Originally Posted by tim2005
    heb geprobeert maar werkt niet, ben bang dat ik het toch bij de livebox moet zoeken, iemand hier ervaring mee?
    Zoek eens op `livebox`?

Similar Threads

  1. wl 500g deluxe ftp werkt niet.
    By wilco02 in forum Dutch Discussion - Nederlands
    Replies: 28
    Last Post: 06-10-2005, 18:22
  2. [SMB]Samba werkt zeer traag tot niet
    By SeverusSnape in forum Dutch Discussion - Nederlands
    Replies: 3
    Last Post: 27-09-2005, 10:14
  3. Kan WAN ip niet vinden
    By gsmrat in forum Dutch Discussion - Nederlands
    Replies: 18
    Last Post: 15-08-2005, 23:37
  4. WL300g en WL500g willen niet associaten
    By energizer in forum Dutch Discussion - Nederlands
    Replies: 0
    Last Post: 02-07-2005, 10:37
  5. laptop ziet pc niet en andersom
    By sharky123 in forum Dutch Discussion - Nederlands
    Replies: 16
    Last Post: 17-06-2005, 11:12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •