Results 1 to 7 of 7

Thread: Ftp en remote desktop?

  1. #1

    Ftp en remote desktop?

    Ik weet niet hoe ik me router moet configureren zodat ik een ftp server heb en zodat ik van buitenaf kan inloggen op me pc (extern bureaublad) ik heb al het forum doorgezocht maar ben er nog steeds niet uit.

  2. Poort 20+21 voor FTP en 3389 voor RD open zetten.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Eindhoven, The Netherlands
    Posts
    125
    Quote Originally Posted by sebastiaanb
    Ik weet niet hoe ik me router moet configureren zodat ik een ftp server heb en zodat ik van buitenaf kan inloggen op me pc (extern bureaublad) ik heb al het forum doorgezocht maar ben er nog steeds niet uit.
    Je kunt inderdaad de poorten gebruiken zoals die hiervoor al genoemd zijn en die laten verwijzen naar het IP van de computer waar deze 2 servers op draaien.

    En alsjeblieft: gebruik toch geen persoonlijk voornaamwoord als je een bezittelijk voornaamwoord moet gebruiken. Dat staat zo infantiel.

  4. #4
    Quote Originally Posted by Jethro
    Je kunt inderdaad de poorten gebruiken zoals die hiervoor al genoemd zijn en die laten verwijzen naar het IP van de computer waar deze 2 servers op draaien.

    En alsjeblieft: gebruik toch geen persoonlijk voornaamwoord als je een bezittelijk voornaamwoord moet gebruiken. Dat staat zo infantiel.
    Dat heb ik net dus gedaan:
    maar het werkt nog steeds niet?? wat doe ik fout??

  5. Bassie, je moet die poorten ook forwarden naar je lan ip.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    the hague
    Posts
    33
    Quote Originally Posted by FF1987
    Bassie, je moet die poorten ook forwarden naar je lan ip.
    ik zie dat bij virtual server als local ip het EXTERNE ip-adres opgegeven is, (t.w. c51476b17.cable.wanadoo.nl [81.71.107.23]) ,
    da's niet goed je moet hiervoor het locale ip-adres waar je ftp-box op draait invullen, of het ip-adres van je router ingeval je de ftp-server op de router hebt draaien. (dus 192.168.xxx.xxx)
    hetzelfde geldt voor RDP, dus ook hier het ip-adres van je RDP-box (windhoo$) opgeven, dus 192.168.xxx.yyy

    Tip: gebruik altijd vaste ip-adressen voor alle viruele servers binnen je LAN !!!
    da's logisch toch ?
    zie ook de micro$oft knowledge database mbt:
    remote console, remote terminal, rdp ..

    Verder moet je voor RDP (mstsc /console) tevens de externe toegang openzetten in window$ plus je firewall checken of dat is toegestaan,
    zoals hieronder: ....

    Last edited by jaapjeuk; 24-08-2005 at 22:09.

  7. #7
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Eindhoven, The Netherlands
    Posts
    125
    Quote Originally Posted by sebastiaanb
    Dat heb ik net dus gedaan
    Behalve een rare vermelding voor een aantal bittorrent clients dus niet.
    wat doe ik fout??
    Snap je het verschil tussen local & public (external) IP's? Dat maakt uitleggen een stuk makkelijker. Het antwoord is echter al in eerdere posts gegeven.

Similar Threads

  1. HTTPS on remote access
    By renaudtwingo in forum WL-500g Q&A
    Replies: 2
    Last Post: 01-02-2006, 15:14
  2. Remote address
    By FF1987 in forum Dutch Discussion - Nederlands
    Replies: 9
    Last Post: 10-08-2005, 11:20
  3. Remote reset to defaults
    By bwpow in forum WL-500g Custom Development
    Replies: 0
    Last Post: 23-07-2005, 22:18
  4. Replies: 0
    Last Post: 22-03-2005, 09:16
  5. Remote Desktop port 3389 filtered
    By artonice in forum WL-500g Q&A
    Replies: 0
    Last Post: 10-12-2004, 13:38

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •