Results 1 to 2 of 2

Thread: Geen WAN connectie naar USB-HDD webserver op WL-500GX achter speedtouch 510

  1. #1

    Geen WAN connectie naar USB-HDD webserver op WL-500GX achter speedtouch 510

    Ik doe al dagenlang een poging om mijn eigen webserver aan de praat te krijgen maar ondanks het doorspitten van alle forums en tutorials en het opvolgen van alle goede adviezen kan ik nog altijd geen WAN connectie krijgen met mijn webserver op de USB-HDD op mijn WL-500GX. Ik heb naar mijn beleving alle mogelijke instellingen geprobeerd maar mijn poort 80 blijft blocked volgens http://scan.sygatetech.com/. Via LAN heb ik geen enkel probleem. En als ik de firewall op de WL-500GX uitschakel werkt het ook perfect. Maar dat wil ik natuurlijk niet. Wie kan mij hiermee helpen. Hieronder mijn instellingen:

    DHCP Server

    Enable the DHCP Server? Yes
    Domain Name:
    IP Pool Starting Address: 192.168.1.2
    IP Pool Ending Address: 192.168.1.250
    Lease Time: 86400
    Default Gateway:
    DNS and WINS Server Setting
    DNS Server 1:
    DNS Server 2: 192.168.1.1
    WINS Server:

    Firewall

    Enable Firewall? Yes
    Logged packets type: None
    Enable Web Access from WAN? No
    Port of Web Access from WAN: 8080
    Respond LPR Request from WAN? No
    Respond Ping Request from WAN? No
    Number of connections to track: 4096


    FTP Server

    Force to Eject USB Disk:
    Enable FTP Server? No
    Allow Anonymous User to Login? No
    Allow Super User to Login? Yes
    FTP Port: 21
    Maximum Users Allowed to Log in: 12
    Login Timeout in Seconds: 120
    Stay Timeout in Seconds: 240
    Initial Script:


    Virtual server list

    80 192.168.1.1 81 tcp

    POST-FIREWALL

    iptables -D INPUT -j DROP
    iptables -A INPUT -p tcp --dport 81 -j ACCEPT
    iptables -A INPUT -p tcp --dport 80 -j ACCEPT
    iptables -t nat -A PREROUTING -i ppp0 -p tcp --dport 80 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:81
    iptables -A INPUT -j DROP

    POST-BOOT

    #!/bin/sh
    dropbear
    # wait for /opt to mount
    mount /dev/discs/disc0/part1 /tmp/harddisk -t vfat
    busybox_httpd -p 81 -h /tmp/harddisk/web
    i=0
    while [ $i -le 30 ]
    do
    if [-d /tmp/harddisk/web ]
    then
    break
    fi
    sleep
    i=`expr $i + 1`
    done
    # run all active services - active means starts with S
    /opt/etc/init.d/rc.unslung
    /usr/sbin/smbd -D
    /usr/sbin/nmbd -D

    NAPT Speedtouch

    Nr 1
    Type temp
    Inside address 10.0.0.150:80
    Outside address unspecified:80
    Prot tcp
    State none

  2. #2
    Opgelost . Koste effe wat speurwerk en een "vastgelopen" router maar blijkbaar zat het probleem in het niet executable maken van de post-firewall. CHMOD +x deed het hem.

Similar Threads

  1. speedtouch 510 -- asus 500
    By irule in forum WL-500g Q&A
    Replies: 2
    Last Post: 12-09-2006, 17:29
  2. Bij beveiliging netwerk geen IP
    By bonos in forum Dutch Discussion - Nederlands
    Replies: 1
    Last Post: 24-09-2005, 19:56
  3. Geen wireless verbinding meer
    By dracula in forum Dutch Discussion - Nederlands
    Replies: 4
    Last Post: 12-08-2005, 22:04
  4. No media connected (geen media gekoppeld)
    By Timmyt in forum WL-500g Q&A
    Replies: 0
    Last Post: 01-04-2005, 15:17
  5. Speedtouch 510 and FTP over WAN: not working
    By Mamath in forum WL-500g Q&A
    Replies: 0
    Last Post: 20-06-2004, 00:25

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •