Results 1 to 4 of 4

Thread: WL-HDD USB Hub not working

  1. #1
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Hungary
    Posts
    2

    WL-HDD USB Hub not working

    Hello there,
    here is a small problem i am having with WL-HDD, firmware Oleg's 1.9.2.7-6b.
    USB port on my WL-HDD seems to be unavailable. If i plug in a USB Pendrive (512 megs), small green led lights up for a little, but nothing else happens. I checked /tmp/syslog.log, but there are no traces of any error messages, no new message when i plug in.

    I also tried to plug in a USB printer, nothing happens. If i send a test print page, syslog says "/dev/usb/lp0: No such device". And this is true, /dev/usb folder is empty.

    Otherwise, telnet, ssh, samba works perfectly.

    syslog.log (some parts cut):
    Code:
    Jan  1 01:00:10 syslogd started: BusyBox v1.00 (2005.05.11-18:29+0000)
    ...
    Jan  1 01:00:10 kernel: !unable to setup serial console!
    ...
    Jan  1 01:00:11 kernel: Checking for 'wait' instruction...  unavailable.
    ...
    Jan  1 01:00:11 kernel: Serial driver version 5.05c (2001-07-08) with MANY_PORTS SHARE_IRQ SERIAL_PCI enabled
    Jan  1 01:00:11 kernel: loop: loaded (max 8 devices)
    Jan  1 01:00:11 kernel: PPP generic driver version 2.4.2
    Jan  1 01:00:11 kernel: PPP Deflate Compression module registered
    Jan  1 01:00:11 kernel: PPP BSD Compression module registered
    Jan  1 01:00:11 kernel: MPPE/MPPC encryption/compression module registered
    Jan  1 01:00:11 kernel:  Amd/Fujitsu Extended Query Table v1.1 at 0x0040
    Jan  1 01:00:11 kernel: Physically mapped flash: Swapping erase regions for broken CFI table.
    Jan  1 01:00:11 kernel: number of CFI chips: 1
    Jan  1 01:00:11 kernel: Flash device: 0x400000 at 0x1fc00000
    Jan  1 01:00:11 kernel: Physically mapped flash: squashfs filesystem found at block 942
    Jan  1 01:00:11 kernel: Creating 5 MTD partitions on "Physically mapped flash":
    Jan  1 01:00:11 kernel: 0x00000000-0x00040000 : "pmon"
    Jan  1 01:00:11 kernel: 0x00040000-0x003e0000 : "linux"
    Jan  1 01:00:11 kernel: 0x000eba00-0x003e0000 : "rootfs"
    Jan  1 01:00:11 kernel: 0x003f0000-0x00400000 : "nvram"
    Jan  1 01:00:11 kernel: 0x003e0000-0x003f0000 : "config"
    Jan  1 01:00:11 kernel: sflash: chipcommon not found
    Jan  1 01:00:11 kernel: NET4: Linux TCP/IP 1.0 for NET4.0
    Jan  1 01:00:11 kernel: IP Protocols: ICMP, UDP, TCP
    Jan  1 01:00:11 kernel: IP: routing cache hash table of 512 buckets, 4Kbytes
    Jan  1 01:00:11 kernel: TCP: Hash tables configured (established 1024 bind 2048)
    Jan  1 01:00:11 kernel: ip_conntrack version 2.1 (128 buckets, 1024 max) - 344 bytes per conntrack
    Jan  1 01:00:11 kernel: ip_conntrack_pptp version 1.9 loaded
    Jan  1 01:00:11 kernel: ip_nat_pptp version 1.5 loaded
    Jan  1 01:00:11 kernel: ip_tables: (C) 2000-2002 Netfilter core team
    Jan  1 01:00:11 kernel: ipt_time loading
    Jan  1 01:00:11 kernel: NET4: Unix domain sockets 1.0/SMP for Linux NET4.0.
    Jan  1 01:00:11 kernel: IPv6 v0.8 for NET4.0
    Jan  1 01:00:11 kernel: IPv6 over IPv4 tunneling driver
    Jan  1 01:00:11 kernel: NET4: Ethernet Bridge 008 for NET4.0
    Jan  1 01:00:11 kernel: 802.1Q VLAN Support v1.7 Ben Greear <greearb@candelatech.com>
    Jan  1 01:00:11 kernel: All bugs added by David S. Miller <davem@redhat.com>
    Jan  1 01:00:11 kernel: FAT: bogus logical sector size 45056
    Jan  1 01:00:11 kernel: FAT: bogus logical sector size 45056
    Jan  1 01:00:11 kernel: NTFS: Unable to set blocksize 512.
    Jan  1 01:00:11 kernel: VFS: Mounted root (squashfs filesystem) readonly.
    Jan  1 01:00:11 kernel: Mounted devfs on /dev
    Jan  1 01:00:11 kernel: Freeing unused kernel memory: 72k freed
    Jan  1 01:00:11 kernel: Warning: unable to open an initial console.
    Jan  1 01:00:11 kernel: Algorithmics/MIPS FPU Emulator v1.5
    Jan  1 01:00:11 kernel: Uniform Multi-Platform E-IDE driver Revision: 6.31
    Jan  1 01:00:11 kernel: ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with idebus=xx
    Jan  1 01:00:11 kernel: PDC20265: IDE controller on PCI bus 01 dev 08
    Jan  1 01:00:11 kernel: PCI: Enabling device 01:01.0 (0004 -> 0007)
    Jan  1 01:00:11 kernel: PDC20265: chipset revision 2
    Jan  1 01:00:11 kernel: PDC20265: not 100% native mode: will probe irqs later
    Jan  1 01:00:11 kernel: PDC20265: ROM enabled at 0x000d0000
    Jan  1 01:00:11 kernel: PDC20265: (U)DMA Burst Bit DISABLED Primary PCI Mode Secondary PCI Mode.
    Jan  1 01:00:11 kernel: PDC20265: FORCING BURST BIT 0x00 -> 0x01 ACTIVE
    Jan  1 01:00:11 kernel:     ide0: BM-DMA at 0x0140-0x0147, BIOS settings: hda:DMA, hdb:pio
    Jan  1 01:00:11 udhcpc[39]: Lease of 192.168.1.101 obtained, lease time 172800
    Jan  1 01:00:11 kernel: settings: hdc:pio, hdd:pio
    Jan  1 01:00:11 kernel: hda: IC25N030ATCS04-0, ATA DISK drive
    Jan  1 01:00:11 kernel: ide2: ports already in use, skipping probe
    Jan  1 01:00:11 kernel: ide3: ports already in use, skipping probe
    Jan  1 01:00:11 kernel: ide4: ports already in use, skipping probe
    Jan  1 01:00:11 kernel: ide5: ports already in use, skipping probe
    Jan  1 01:00:11 kernel: ide0 at 0x100-0x107,0x10a on irq 6
    Jan  1 01:00:11 kernel: blk: queue c00262c8, I/O limit 4095Mb (mask 0xffffffff)
    Jan  1 01:00:11 kernel: hda: 58605120 sectors (30006 MB) w/1768KiB Cache, CHS=58140/16/63, UDMA(33)
    Jan  1 01:00:11 kernel: Partition check:
    Jan  1 01:00:11 kernel:  /dev/ide/host0/bus0/target0/lun0: [PTBL] [3648/255/63] p1 p2 < p5 >
    Jan  1 01:00:11 kernel: eth0: Broadcom BCM47xx 10/100 Mbps Ethernet Controller 3.90.7.0
    Jan  1 01:00:11 kernel: eth1: Broadcom BCM47xx 10/100 Mbps Ethernet Controller 3.90.7.0
    Jan  1 01:00:11 kernel: PCI: Enabling device 01:02.0 (0004 -> 0006)
    Jan  1 01:00:11 kernel: eth2: Broadcom BCM4320 802.11 Wireless Controller 3.90.23.0
    Jan  1 01:00:11 kernel: device eth0 entered promiscuous mode
    Jan  1 01:00:11 kernel: device eth1 entered promiscuous mode
    Jan  1 01:00:11 kernel: device eth2 entered promiscuous mode
    Jan  1 01:00:11 kernel: br0: port 3(eth2) entering learning state
    Jan  1 01:00:11 kernel: br0: port 2(eth1) entering learning state
    Jan  1 01:00:11 kernel: br0: port 1(eth0) entering learning state
    Jan  1 01:00:11 kernel: br0: port 3(eth2) entering forwarding state
    Jan  1 01:00:11 kernel: br0: topology change detected, propagating
    Jan  1 01:00:11 kernel: br0: port 2(eth1) entering forwarding state
    Jan  1 01:00:11 kernel: br0: topology change detected, propagating
    Jan  1 01:00:11 kernel: br0: port 1(eth0) entering forwarding state
    Jan  1 01:00:11 kernel: br0: topology change detected, propagating
    Jan  1 01:00:11 kernel: usb.c: registered new driver usbdevfs
    Jan  1 01:00:11 kernel: usb.c: registered new driver hub
    Jan  1 01:00:11 dhcp client: bound IP : 192.168.1.101 from 192.168.1.1
    Jan  1 01:00:11 kernel: usb-ohci.c: USB OHCI at membase 0xb8004000, IRQ 2
    Jan  1 01:00:11 kernel: usb-ohci.c: usb-00:04.0, PCI device 14e4:4715
    Jan  1 01:00:11 kernel: usb.c: new USB bus registered, assigned bus number 1
    Jan  1 01:00:12 kernel: hub.c: USB hub found
    Jan  1 01:00:12 kernel: hub.c: 2 ports detected
    Jan  1 01:00:12 kernel: usb.c: registered new driver usblp
    Jan  1 01:00:12 kernel: printer.c: v0.13: USB Printer Device Class driver
    Jan  1 01:00:14 kernel: usb.c: registered new driver audio
    Jan  1 01:00:14 kernel: audio.c: v1.0.0:USB Audio Class driver
    Jan  1 01:00:14 kernel: SCSI subsystem driver Revision: 1.00
    Jan  1 01:00:15 kernel: Initializing USB Mass Storage driver...
    Jan  1 01:00:15 kernel: usb.c: registered new driver usb-storage
    Jan  1 01:00:15 kernel: USB Mass Storage support registered.
    Jul  5 17:13:53 dropbear[86]: Running in background
    Jul  5 17:14:01 ntp client: Synchronizing time with time.kfki.hu ...
    Jul  5 17:14:02 kernel: VFS: Can't find ext3 filesystem on dev ide0(3,1).
    Jul  5 17:14:02 kernel: MSDOS FS: Using codepage 950
    Jul  5 17:14:02 kernel: MSDOS FS: IO charset cp950
    Jul  5 17:14:02 kernel: FAT: bogus logical sector size 0
    Jul  5 17:14:02 kernel: VFS: Can't find a valid FAT filesystem on dev 03:01.
    Jul  5 17:14:02 kernel: FAT: freeing iocharset=cp950
    Jul  5 17:14:02 kernel: FAT: bogus logical sector size 0
    Jul  5 17:14:02 kernel: VFS: Can't find a valid FAT filesystem on dev 03:01.
    Jul  5 17:14:02 kernel: attempt to access beyond end of device
    Jul  5 17:14:02 kernel: 03:02: rw=0, want=2, limit=1
    Jul  5 17:14:02 kernel: EXT3-fs: unable to read superblock
    Jul  5 17:14:02 kernel: MSDOS FS: Using codepage 950
    Jul  5 17:14:02 kernel: MSDOS FS: IO charset cp950
    Jul  5 17:14:02 kernel: FAT: bogus logical sector size 0
    Jul  5 17:14:02 kernel: VFS: Can't find a valid FAT filesystem on dev 03:02.
    Jul  5 17:14:02 kernel: FAT: freeing iocharset=cp950
    Jul  5 17:14:02 kernel: FAT: bogus logical sector size 0
    Jul  5 17:14:02 kernel: VFS: Can't find a valid FAT filesystem on dev 03:02.
    Jul  5 17:14:02 kernel: kjournald starting.  Commit interval 5 seconds
    Jul  5 17:14:02 kernel: EXT3 FS 2.4-0.9.19, 19 August 2002 on ide0(3,5), internal journal
    Jul  5 17:14:02 kernel: EXT3-fs: recovery complete.
    Jul  5 17:14:02 kernel: EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode.
    Jul  5 17:14:02 USB storage: ext3 fs mounted to /tmp/harddisk
    Jul  5 17:14:02 FTP server: daemon is started
    Jul  5 17:14:05 dropbear[101]: Child connection from ::ffff:192.168.1.100:2735
    Jul  5 17:14:09 dropbear[101]: password auth succeeded for 'lofasz' from ::ffff:192.168.1.100:2735
    cat /proc/bus/usb/devices
    Code:
    T:  Bus=01 Lev=00 Prnt=00 Port=00 Cnt=00 Dev#=  1 Spd=12  MxCh= 2
    B:  Alloc=  0/900 us ( 0%), #Int=  0, #Iso=  0
    D:  Ver= 1.10 Cls=09(hub  ) Sub=00 Prot=00 MxPS= 8 #Cfgs=  1
    P:  Vendor=0000 ProdID=0000 Rev= 0.00
    S:  Product=USB OHCI Root Hub
    S:  SerialNumber=b8004000
    C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=40 MxPwr=  0mA
    I:  If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=09(hub  ) Sub=00 Prot=00 Driver=hub
    E:  Ad=81(I) Atr=03(Int.) MxPS=   2 Ivl=255ms
    Awaiting ideas.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Russian Federation
    Posts
    8,356
    Repair/replace your unit. Seems to be hw problem.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Australia
    Posts
    9
    I am using firmware ver 1234 and have 2 usb pen drives the 128 meg one works fine but the 1 gig drive wont work at all the light does flash a few times but then nothing i guess its not compatible?

  4. #4
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Hungary
    Posts
    2
    My problem is solved. I rebooted my WL-HDD several times, and now it's ok. USB seem to recognise both usb mass storage and usb printer. My firmware is 1.9.2.7-6b. Usb mass storage is a 512mb pendrive.

Similar Threads

  1. Webinterface not working
    By Crazy Racoon in forum WL-500g Q&A
    Replies: 4
    Last Post: 09-12-2004, 09:58
  2. WPA not working
    By Panja in forum WL-500g Q&A
    Replies: 8
    Last Post: 25-06-2004, 12:36
  3. usb hub working
    By justwords in forum WL-500g Q&A
    Replies: 1
    Last Post: 23-12-2003, 22:45

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •