Results 1 to 8 of 8

Thread: FTP server dropping connections?

  1. #1
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Norway
    Posts
    26

    FTP server dropping connections?

    Hi

    A couple of my users have complained of dropped connections since I installed 1.7.5.6-2.

    One user said that their ftp client (smart ftp) has speed drops approx. every 3 minutes, and then after a while the connection is dropped with the following message:
    422 Too busy to play with you.
    An established connection was aborted by the software in your host machine.
    Connection closed.
    Resolving host name ****.dyndns.org...
    Connecting to (****.dyndns.org) -> IP: **.**.**.** PORT: 21
    Connected to (****.dyndns.org) -> Time = 50ms
    Socket connected waiting for login sequence.

    (the domain name and IP address are correct)

    Another keeps getting the message
    150 Opening BINARY mode data connection for '*****.avi' (734652416 bytes).
    Connection closed. Server timeout.
    ABOR

    over and over after the download has been going for a while.

    In all cases there is no real common timelimit. Sometimes 5 minutes, other times 25 minutes.

    The server has been set up with the following timeouts:
    Login Timeout in Seconds: 120
    Stay Timeout in Seconds: 240

    It is always active connections that are dropped, in the middle of a download or upload...

    I never experienced these problems with the 1.6.5.3-3 firmware.

    Any ideas anyone?

    Royan

  2. #2
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Eindhoven
    Posts
    2,407

    Re: FTP server dropping connections?

    Originally posted by Royan
    Hi

    A couple of my users have complained of dropped connections since I installed 1.7.5.6-2.

    One user said that their ftp client (smart ftp) has speed drops approx. every 3 minutes, and then after a while the connection is dropped with the following message:
    422 Too busy to play with you.
    An established connection was aborted by the software in your host machine.
    Connection closed.
    Resolving host name ****.dyndns.org...
    Connecting to (****.dyndns.org) -> IP: **.**.**.** PORT: 21
    Connected to (****.dyndns.org) -> Time = 50ms
    Socket connected waiting for login sequence.

    (the domain name and IP address are correct)

    Another keeps getting the message
    150 Opening BINARY mode data connection for '*****.avi' (734652416 bytes).
    Connection closed. Server timeout.
    ABOR

    over and over after the download has been going for a while.

    In all cases there is no real common timelimit. Sometimes 5 minutes, other times 25 minutes.

    The server has been set up with the following timeouts:
    Login Timeout in Seconds: 120
    Stay Timeout in Seconds: 240

    It is always active connections that are dropped, in the middle of a download or upload...

    I never experienced these problems with the 1.6.5.3-3 firmware.

    Any ideas anyone?

    Royan
    probably your system logs is too big to fit in memory, when this is the case it starts dropping system services

    when this error occur try emptying your system.log, or restart your device so the log is cleared

  3. #3
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Norway
    Posts
    26
    ah...

    Ok thanks alot, I'll do just that...

    (I'll kill those portscanning scriptkiddies... )

    Royan

  4. #4
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Eindhoven
    Posts
    2,407
    Originally posted by Royan
    ah...

    Ok thanks alot, I'll do just that...

    (I'll kill those portscanning scriptkiddies... )

    Royan
    ghehe

    ok.. to say.. my log grew so big my router started dropping it's functions after 3 days.. (log was 3 or 4mb)

  5. #5
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Norway
    Posts
    26
    Hmm....

    Mine wasn't more than 1.5 - 2 meg....
    But I guess I'll find out if the problem is gone now...

    Royan

  6. #6
    i've a ftp server in my LAN and 500g ftp is disabled, and virtual server (port forward) configured.

    i observed periodic (in every few minutes) drop of ftp speed and return to normal, not sure if same as this case. mine using 1.7.5.6-2.

    any idea ? also how to clear the log u guy is talking ? as i'm newbie to 500g

    btw, how i check the firmware version as i upgraded to the 1.7.5.6 CR2, the web is still showing 1.7.5.6

  7. #7
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Eindhoven
    Posts
    2,407
    login via telnet
    perform this command:

    Code:
    echo "" > /etc/linuxigd/syslog.log
    then your log will be emptied

    My little Asus Collection: Too much to fit inhere, my 2 babies:WL500w 1.9.2.7-10(OLEG) VX2SE Yellow Lamborghini notebook



    WL500g Forum Asus Files OpenDir

    Asusforum.NL -- Asusforum.DE -- Asusforum.RU -- Asusforum.PL -- Asusforum.NET -- Asusforum.EU -- Asusforum.BE -- Asusforum.ES -- Asusforum.INFO

  8. #8

    Disable LOG

    Hi!

    I have the same problem. Is ist possible to disable the systemlog??
    best regards
    Pirat

Similar Threads

  1. Loosing connections with P2P
    By CommiC in forum WL-500g Q&A
    Replies: 9
    Last Post: 31-03-2005, 09:25
  2. WL-500G Wireless dropping out
    By zeno in forum WL-500g Q&A
    Replies: 9
    Last Post: 17-03-2005, 22:30
  3. max connections -- ip_conntrack
    By dizz in forum WL-500g Q&A
    Replies: 7
    Last Post: 29-08-2004, 15:22
  4. Log message: table full, dropping packet ??
    By WlanMan in forum WL-500g Q&A
    Replies: 1
    Last Post: 24-08-2004, 15:59
  5. Limit the max. connections for each IP in LAN
    By cw17 in forum WL-500g Q&A
    Replies: 1
    Last Post: 24-07-2004, 20:54

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •