Results 1 to 5 of 5

Thread: Any Support for the WL-530G ?

  1. #1

    Question Any Support for the WL-530G ?

    Hi All,

    Great site with tons of good information here! Hoping this hasn't been discussed, but I haven't been able to find anything via search.

    I just picked up an Asus WL-530G .

    I want to use it as a wireless bridge (essentially a game adapter for my TiVo). I haven't found anything specific to let me know whether I can use Oleg's custom firmware and which build to use if I can.

    Does anyone know a little bit more about this thing? I can connect via telnet to the default sash shell and have poked around a bit, but don't really know what I'm looking for. I used the "free" command to confirm that it has 16Mb RAM. It has firmware 1.8.2.5 with a beta 1.9.3.9 available so naming-convention-wise it appears to be pretty similar to the WL-500 series.

    I'm reluctant to install the new firmware as it specifically states that telnet is permanently disabled. No mention of SSH being in the base firmware.

    Here is the output of "nvram show"

    Code:
    wl_radius_port=1812
    usb_webremote6_x=
    wan_unit=0
    filter_lw_dstport_x=
    wl_mode_x=0
    wan0_primary=1
    wan_route=
    wl0_frameburst=0
    wan_pppoe_keepalive=0
    misc_ping_x=0
    qos_enable_x=0
    wan0_ipaddr=
    log_ipaddr=
    filter_wl_default_x=ACCEPT
    wan0_proto=dhcp
    wl_wdsapply_x=0
    wl_gmode_protection_x=0
    usb_webremote2_x=
    wan_pppoe_passwd=
    wan0_dns=
    wl_phytypes=
    wan_mode_x=2
    wl0_country_code=ALL
    fw_disable=0
    dhcp_dns1_x=
    usb_webmserver_x=
    wl_infra=1
    wan_nat_x=1
    filter_wl_time_x=00002359
    wl_maclist_x=
    restore_defaults=0
    wan0_ifname=WAN
    vts_ipaddr_x=
    vts_proto_x=
    wl_radio_x=1
    wan_lease=86400
    wan_pppoe_service=
    filter_lw_time_x=00002359
    http_wanport=
    wl_radius_ipaddr=
    ddns_status_t=
    lan_gateway=
    usb_websecurity_time_x=00002359
    wan_pppoe_txonly_x=0
    lan_domain=
    timer_interval=3600
    wl_wdsnum_x=0
    forward_port0=
    usb_webactivex_x=7777
    usb_ftpusername_x=
    dr_staticnum_x=0
    wan_pppoe_mru=1492
    lan_ipaddr_t=192.168.1.1
    lan_route=
    vts_desc_x=
    wl0_mode=ap
    wan_gateway=
    dhcp_start=192.168.1.2
    time_interval=20
    dhcp_staticmac_x=
    usb_webrectime_x=0
    wan_etherspeed_x=auto
    url_keyword_x=
    usb_websecurity_x=0
    wl0_ap_isolate=0
    vts_port_x=
    dr_staticgateway_x=
    dhcp_end=192.168.1.254
    usb_webfresh_x=1
    wan0_dns_t=
    filter_wl_date_x=1111111
    wl0_gmode=1
    dhcp_lease=86400
    filter_wl_icmp_x=
    usb_ftpnum_x=0
    is_default=1
    filter_lw_proto_x=
    wl_gmode=1
    filter_lw_date_x=1111111
    url_num_x=0
    usb_ftpport_x=21
    usb_ftprights_x=
    stats_server=
    wan_gateway_t=
    ntp_server0=time.nist.gov
    filter_lw_icmp_x=
    ntp_server1=
    usb_websecurity_date_x=1111111
    lan_netmask=255.255.255.0
    wl0_dtim=1
    wl0_ssid=default
    http_username=admin
    filter_wl_dstport_x=
    fw_wl_enable_x=0
    usb_ftpenable_x=1
    usb_ftpbanip_x=
    wan0_pppoe_ifname=
    wan_reason_t=lost IP from server
    os_date=Sep  6 2004
    http_lanport=80
    usb_webremote5_x=
    wl_plcphdr=long
    wl_macmode=disabled
    wan_hwname=
    wan_domain=
    wl0_key1=
    lan_lease=86400
    wan_netmask=
    wl_phytype=b
    wan0_proto_t=
    wan0_hostname=
    wl0_key2=
    wl_lazywds=0
    wan0_status_t=Disconnected
    wl0_key3=
    wl0_key4=
    filter_client0=
    filter_maclist=
    wan_hwaddr_x=
    ddns_username_x=
    wl_auth_mode=open
    usb_websense_x=1
    usb_webhttpcheck_x=0
    usb_webremote1_x=
    autofw_outport_x=
    misc_lpr_x=0
    http_passwd=admin
    wl_wpa_psk=
    filter_wl_num_x=0
    filter_lw_num_x=0
    usb_ftpstaytimeout_x=240
    lan_ifnames_t=LAN wlan0
    lan_stp=1
    wan_pppoe_demand=0
    qos_ipaddr_x=
    wl_mode=ap
    fw_lw_enable_x=0
    wan0_pppoe_passwd=
    wl0_closed=0
    wl0_plcphdr=long
    wl0_rate=0
    wl0_macmode=disabled
    wl_wpa_gtk_rekey=0
    wl0_lazywds=0
    dr_default_x=1
    wan0_mode_x=2
    autofw_inport_x=
    filter_wl_dstip_x=
    wan0_pppoe_keepalive=0
    wan_route_x=IP_Routed
    usb_web_flag=
    wl0_afterburner=off
    dr_staticnetmask_x=0
    wl_chan_list=1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
    lan_hwaddr=0:11:d8:ca:XX:X
    wan_dns=
    wan0_pppoe_ac=
    filter_lw_srcip_x=
    wl_ssid=default
    wl_dtim=1
    wan_dns2_x=
    wl_mode_ex=ap
    wl0_wpa_psk=
    wan_pppoe_mtu=1492
    dhcp_staticnum_x=0
    usb_webcaption_x=Web Camera Live Demo!!!
    wan_netmask_t=
    dhcp_wins=wan
    wan0_pppoe_relay_x=0
    os_server=
    wl_macapply_x=Both
    wan_proto=dhcp
    wl_key1=
    dr_static_matric_x=1
    wl_key2=
    sr_num_x=0
    wan0_pppoe_mru=1492
    usb_web_device=
    wl_key3=
    wan_ipaddr_t=
    wl_key4=
    wl_country_code=ALL
    wl_hwaddr=
    ddns_enable_x=0
    wan0_etherspeed_x=auto
    wl0_radius_secret=
    sr_if_x=
    wan0_pppoe_txonly_x=0
    wan_pppoe_idletime=1800
    usb_websendto_x=
    ntp_servers=time.nist.gov
    productid=WL530g
    wl0_wds=
    filter_wl_proto_x=
    wan0_gateway_t=
    wl_rate=0
    sr_rip_x=0
    usb_ftpmax_x=12
    wan0_gateway=
    log_level=0
    ntp_server=192.5.41.40 192.5.41.41 133.100.9.2
    wan_hwaddr=
    misc_http_x=0
    sr_enable_x=0
    usb_webremote4_x=
    lan_ifnames=LAN wlan0
    wl_phrase_x=
    wl0_radius_port=1812
    wl0_auth=0
    wl0_radius_ipaddr=
    lan_hostname=
    ddns_wildcard_x=0
    vlan_enable=1
    wl_country=
    wl_wep_x=0
    qos_priority_x=
    usb_webhttpport_x=7776
    wan_pppoe_username=
    wan_ifnames=WAN
    wan0_domain=
    wan0_hwname=
    wl_rateset=default
    wl_crypto=0
    usb_webremote_x=LAN Only
    lan_gateway_t=192.168.1.1
    autofw_num_x=0
    qos_maxbw_x=
    os_name=linux
    lan_proto=dhcp
    lan_ipaddr=192.168.1.1
    wl_radius_key=
    url_enable_x=0
    wan0_route=
    wl_unit=0
    wan_dns_t=
    wan0_pppoe_demand=0
    wl0_frag=2346
    wl0_wep=disabled
    router_disable=0
    wan0_netmask=
    sdram_config=0x0000
    dhcp_gateway_x=
    wl_wdslist_x=
    wan0_wins=
    dmz_ipaddr=
    usb_ftpsuper_x=0
    wl_wds=
    wl0_rateset=default
    usb_ftppasswd_x=
    wan_dns1_x=
    usb_ftpanonymous_x=1
    lan_ifname=br0
    wan_primary=0
    wan0_nat_x=1
    wan0_pppoe_mtu=1492
    sdram_refresh=0x8040
    filter_wl_srcip_x=
    usb_webmode_x=1
    dhcp_domain=wan
    filter_lw_desc_x=
    wl_auth=0
    usb_webenable_x=1
    wan0_netmask_t=
    wan0_dns2_x=
    usb_ftpmaxuser_x=
    usb_webdriver_x=0
    ezc_enable=1
    wl_frameburst=0
    usb_ftptimeout_x=120
    wan0_route_x=IP_Routed
    wan0_lease=86400
    wl_macnum_x=0
    qos_minbw_x=
    wan_ipaddr=
    dmz_ip=
    usb_websubject_x=Motion detection alert!!!
    misc_natlog_x=0
    sr_gateway_x=
    wl0_rts=2347
    wan_pppoe_relay_x=0
    wan_wins=
    wl_ifname=
    wl_wep=disabled
    wan0_hwaddr_x=
    os_version=3.31.12.0
    wl_gmode_protection=auto
    dhcp_staticip_x=
    wl_radio_time_x=00002359
    wan0_dnsenable_x=1
    wan0_desc=Default Connection
    wl_frag=2346
    lan_netmask_t=255.255.255.0
    wl0_key=1
    dhcp_static_x=0
    filter_macmode=deny
    wl_maclist=
    usb_webremote3_x=
    filter_lw_default_x=ACCEPT
    console_loglevel=1
    filter_wl_srcport_x=
    time_zone=GMT0
    autofw_inproto_x=
    vts_enable_x=1
    fw_enable_x=1
    wan0_pppoe_service=
    wan0_pppoe_idletime=1800
    wan_ifname=WAN
    usb_webattach_x=1
    wan0_hwaddr=0:11:d8:ca:XX:X
    wl_radioids=
    wan_hostname=
    vts_num_x=0
    wan_status_t=Disconnected
    wl0_radio=1
    wl_corerev=
    dr_static_rip_x=0
    sr_ipaddr_x=
    wl_channel=1
    qos_port_x=
    wl0_bcn=100
    wan0_heartbeat_x=
    sr_matric_x=
    wl_radio=1
    wl_afterburner=off
    usb_ftpscript_x=
    ezc_version=1
    wl0_gmode_protection=off
    wl_radio_date_x=1111111
    usb_webimage_x=1
    qos_maxup_x=0
    autofw_outproto_x=
    sdram_init=0x0419
    wl_rts=2347
    ddns_passwd_x=
    lan_wins=
    wan_desc=
    wl_ap_isolate=0
    lan_hwnames=
    url_time_x=00002359
    wan_dnsenable_x=1
    wan0_unit=0
    wan0_pppoe_username=
    regulation_domain=0x10
    wan0_ipaddr_t=
    autofw_enable_x=0
    wl_radio_power_x=19
    wan0_ifnames=WAN
    wl_key=1
    wl0_channel=1
    ddns_hostname_x=
    lan_proto_x=0
    upnp_enable=1
    sr_netmask_x=
    fw_log_x=none
    wan_pppoe_ac=
    dhcp_enable_x=1
    wan_proto_t=Automatic IP
    misc_httpport_x=8080
    wl0_auth_mode=open
    wl_closed=0
    wan0_dns1_x=
    autofw_port0=
    wan_heartbeat_x=
    login_ip=
    wl0_crypto=0
    autofw_desc_x=
    dhcp_wins_x=
    wan_pppoe_ifname=
    firmver=1.8.2.5
    wl_bcn=100
    dr_staticipaddr_x=
    qos_rulenum_x=0
    url_date_x=1111111
    ddns_server_x=
    wl_antdiv=-1
    usb_bannum_x=0
    size: 6305 bytes (26463 left)

  2. #2
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Russian Federation
    Posts
    8,353
    You can't flash my firmware, as wl530g based on the different chipset - Marvel, instead of Broadcom.

  3. #3

    Unhappy Rats...

    Alas, I expected the wl530g to have the same chipset as the other small routers from Asus. Hopefully this thread will help other people in the future.

    The Asus info page indicates that this router can be used as an Access Point out of the box, but it doesn't seem to work that way, or at least not like I expect it to.

    I guess that I could enable bridging via the brctl command, but don't know exactly how to do this. This is my current course of action. I'll post a followup if I figure it out.

    Are there any other online sources of information for the wl530g?

    -Tony

  4. #4
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Russian Federation
    Posts
    8,353
    Quote Originally Posted by inthewoods
    Are there any other online sources of information for the wl530g?
    Unlikely.

  5. #5

    Thumbs up wl530g 1.9.3.9 works with WDS

    I loaded the latest firmware for the wl530g (1.9.3.9) and it is now working a-ok with a wl500gx in WDS mode (Oleg 1.9.2.7-3c) .

    I have the wl500gx as my Internet router. Using the wl500gx in "Hybrid" and the wl530g in "WDS Only" mode.

    I had these problems:
    1. For some reason, the wl530g will disable the LAN ports also if you disable the WAN port. So... Leave the WAN port Enabled... it looks like the ports are still up, but there is no IP, so maybe the device is acting as a transparent bridge in this case (I haven't tried it again since I got it working because I'll have to reconfigure from scratch again.)

    2. Do not use a broken antenna!

    3. Make sure to manually change the LAN IP on the downstream device to be different unique (do not reuse 192.168.1.1). I used 192.168.1.2 for the wl530g.

    4. Disable DHCP on the downstream device (not strictly required, but makes it easier to figure out what is going on.)

    Other than that, I used the standard hard-coded technique of setting up the MAC addr in each router.

    Working like a charm.

    Thanks again to everyone who contributes to this board. The background info I got from here was invaluable, even though the specifics were a bit different.

    -Tony
    Last edited by inthewoods; 01-05-2005 at 09:37.

Similar Threads

  1. CAPI support
    By JOCKYW2001 in forum WL-HDD Q&A
    Replies: 1
    Last Post: 24-01-2006, 13:20
  2. New router?!?! WL-530G DLX ??
    By gwl in forum WL-530g Firmware Releases
    Replies: 5
    Last Post: 21-04-2005, 07:41
  3. USB CD-RW support?
    By ghaspias in forum WL-500g Q&A
    Replies: 1
    Last Post: 12-12-2004, 01:48

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •