Page 2 of 13 FirstFirst 123412 ... LastLast
Results 16 to 30 of 195

Thread: [HowTo] Sane Scanner-Server with XSane Frontend

  1. #16
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Germany, Bonn
    Posts
    374
    I saw an error but now it's installed and ok.
    What is ok, only xinetd or the scanner-server ??

    xinetd now looks good.
    Regards / Grüße,
    Oliver

    [How-To] Sane Scanner-Server mit XSane Frontend "german"
    [How-To] Sane Scanner-Server with XSane Frontend "english"

    Router: Wl500gP v1 nach Wengi's HowTo mit FW 1.9.2.7-d-r599
    Speicher: Trekstor DataStation maxi 1 Tb
    Clients: Kathrein UFS910 FullHD Sat Receiver, PS3, PCs, Canon MP830 an Sane Scanner-Server, Kyocera-Mita FS1020D über Printserver

  2. #17
    xinetd works without errors. the problem about scanimage -L is the same. the sane-find-scanner detect the scanner but the other doesn't

  3. #18
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Germany, Bonn
    Posts
    374
    Hi,

    please execute the following command and post the log-file:
    Code:
    scanimage -T >> /tmp/sane-log.log
    Regards
    Oliver
    Regards / Grüße,
    Oliver

    [How-To] Sane Scanner-Server mit XSane Frontend "german"
    [How-To] Sane Scanner-Server with XSane Frontend "english"

    Router: Wl500gP v1 nach Wengi's HowTo mit FW 1.9.2.7-d-r599
    Speicher: Trekstor DataStation maxi 1 Tb
    Clients: Kathrein UFS910 FullHD Sat Receiver, PS3, PCs, Canon MP830 an Sane Scanner-Server, Kyocera-Mita FS1020D über Printserver

  4. #19
    [rmfontes@WL-500gp root]$ scanimage -T >> /tmp/harddisk/sane-log.log
    scanimage: no SANE devices found

    the log file is empty

  5. #20
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Germany, Bonn
    Posts
    374
    Hi,

    are you sure that hpaio is listed in:
    Code:
    /opt/etc/sane.d/dll.conf
    Post the output of:
    Code:
    grep "hpaio" /opt/etc/sane.d/dll.conf
    Regards
    Oliver
    Regards / Grüße,
    Oliver

    [How-To] Sane Scanner-Server mit XSane Frontend "german"
    [How-To] Sane Scanner-Server with XSane Frontend "english"

    Router: Wl500gP v1 nach Wengi's HowTo mit FW 1.9.2.7-d-r599
    Speicher: Trekstor DataStation maxi 1 Tb
    Clients: Kathrein UFS910 FullHD Sat Receiver, PS3, PCs, Canon MP830 an Sane Scanner-Server, Kyocera-Mita FS1020D über Printserver

  6. #21
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Germany, Bonn
    Posts
    374
    Hi,

    I have another idea, how to solve the problem:

    I compiled a new version of the sane-backends-wl500.
    Download it here. Its just a beta for testing!

    Remove your old version with:
    Code:
    ipkg remove sane-backends-wl500
    And install the new version like it is explaint in the HowTo.
    Attention: Package-name is now:
    Code:
    sane-backends_1.0.20_V1.1_for_AsusWL500gP_mipsel
    so you have to customise the install-command.

    This version works togehter with the hplip from ipkg-server.

    Now remove your hplip-wl500gp:
    Code:
    ipkg remove hplip-wl500gp
    And install the version from ipkg-server:
    Code:
    ipkg install hplip
    If the following message appears, type "n" for "NO":
    Code:
    Configuration file '/opt/etc/sane.d/dll.conf'
        ==> File on system created by you or by a script.
        ==> File also in package provided by package maintainer.
           What would you like to do about it ?  Your options are:
            Y or I  : install the package maintainer's version
            N or O  : keep your currently-installed version
              D     : show the differences between the versions (if diff is installed)
         The default action is to keep your current version.
        *** dll.conf (Y/I/N/O/D) [default=N] ?n
    Configuring hplip
    Again check if the entry hpaio is in /opt/etc/sane.d/dll.conf:
    Code:
    grep "hpaio" /opt/etc/sane.d/dll.conf
    if the output is empty just type:
    Code:
    echo "hpaio" >> /opt/etc/sane.d/dll.conf
    And again:
    Code:
    grep "hpaio" /opt/etc/sane.d/dll.conf
    Now it should be in

    Restart and test if it works.

    Regards
    Oliver
    Regards / Grüße,
    Oliver

    [How-To] Sane Scanner-Server mit XSane Frontend "german"
    [How-To] Sane Scanner-Server with XSane Frontend "english"

    Router: Wl500gP v1 nach Wengi's HowTo mit FW 1.9.2.7-d-r599
    Speicher: Trekstor DataStation maxi 1 Tb
    Clients: Kathrein UFS910 FullHD Sat Receiver, PS3, PCs, Canon MP830 an Sane Scanner-Server, Kyocera-Mita FS1020D über Printserver

  7. #22
    i followed the new how to and the problem is the same

  8. #23
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Germany, Bonn
    Posts
    374
    Hi,

    just to be sure, you have the latest router firmware installed?

    Regards
    Oliver
    Regards / Grüße,
    Oliver

    [How-To] Sane Scanner-Server mit XSane Frontend "german"
    [How-To] Sane Scanner-Server with XSane Frontend "english"

    Router: Wl500gP v1 nach Wengi's HowTo mit FW 1.9.2.7-d-r599
    Speicher: Trekstor DataStation maxi 1 Tb
    Clients: Kathrein UFS910 FullHD Sat Receiver, PS3, PCs, Canon MP830 an Sane Scanner-Server, Kyocera-Mita FS1020D über Printserver

  9. #24
    I have the oleg 1.9.2.7-d-r617.
    Do I nedd to configure xinetd? yesterday I configured because in the installation process I was told and I tested and the result was the same. Today I saw an error:
    Code:
    Jan  1 00:00:53 xinetd[174]: missing service keyword [file=/opt/etc/xinetd.d/saned] [line=1]
    Jan  1 00:00:53 xinetd[174]: 174 {init_services} no services. Exiting...
    Today I erased the information on the /opt/etc/xinetd.d/saned file and tested and the result is still the same
    Last edited by rm_fontes; 09-10-2009 at 13:14.

  10. #25
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Germany, Bonn
    Posts
    374
    Hi,

    open the file:
    Code:
    /opt/etc/xinetd.d/saned
    and add the following line at the top of the file.
    Code:
    service saned
    It should look someting like this but with your "root"-user in it:
    Code:
    service saned
    {
            socket_type = stream
            server = /opt/sbin/saned
            protocol = tcp
            user = admin
            group = root
            wait = no
            disable = no
    }
    Restart the router and try again.

    Regards
    Oliver
    Last edited by carterb; 09-10-2009 at 13:40.
    Regards / Grüße,
    Oliver

    [How-To] Sane Scanner-Server mit XSane Frontend "german"
    [How-To] Sane Scanner-Server with XSane Frontend "english"

    Router: Wl500gP v1 nach Wengi's HowTo mit FW 1.9.2.7-d-r599
    Speicher: Trekstor DataStation maxi 1 Tb
    Clients: Kathrein UFS910 FullHD Sat Receiver, PS3, PCs, Canon MP830 an Sane Scanner-Server, Kyocera-Mita FS1020D über Printserver

  11. #26
    with
    Code:
    service saned
    {
            socket_type = stream
            server = /opt/sbin/saned
            protocol = tcp
            user = admin
            group = root
            wait = no
            disable = no
    }
    i get
    Code:
    Oct  9 16:54:29 xinetd[187]: Port not specified and can't find service: saned with getservbyname
    Oct  9 16:54:29 xinetd[187]: 187 {init_services} no services. Exiting...
    If I add the port = 6566 on the file I get
    Code:
    Oct  9 16:58:59 xinetd[187]: service/protocol combination not in /etc/services: saned/tcp
    Oct  9 16:58:59 xinetd[187]: 187 {init_services} no services. Exiting...
    so I checked the /etc/services file and I have at the end
    Code:
    # Local services
    
    sane-port               6566/tcp        # SANE network scanner daemon

    I also got
    Code:
    [rmfontes@WL-500gp root]$ scanimage -L
    scanimage: '/opt/lib/sane/libsane-hpaio.so.1' is not an ELF file
    scanimage: '/opt/lib/sane/libsane-hpaio.so.1' is not an ELF file
    Last edited by rm_fontes; 09-10-2009 at 18:34.

  12. #27
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Germany, Bonn
    Posts
    374
    Hi yes, you have to change the service name to "saned":
    Code:
    # Local services
    
    saned               6566/tcp        # SANE network scanner daemon
    And do a restart.

    Regards
    Oliver
    Regards / Grüße,
    Oliver

    [How-To] Sane Scanner-Server mit XSane Frontend "german"
    [How-To] Sane Scanner-Server with XSane Frontend "english"

    Router: Wl500gP v1 nach Wengi's HowTo mit FW 1.9.2.7-d-r599
    Speicher: Trekstor DataStation maxi 1 Tb
    Clients: Kathrein UFS910 FullHD Sat Receiver, PS3, PCs, Canon MP830 an Sane Scanner-Server, Kyocera-Mita FS1020D über Printserver

  13. #28
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Germany, Bonn
    Posts
    374
    Hi,

    you also have to change the following file:
    Code:
    /opt/etc/init.d/S01sane-backends
    Has to look like that:
    Code:
    #!/bin/sh
    
    PATH=/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/sbin:/opt/bin:/opt/sbin
    
    if !( grep -q ^saned /etc/services ); then
            echo "saned             6566/tcp        # SANE network scanner daemon" >> /etc/serv
    fi
    Restart.

    Regards
    Oliver
    Regards / Grüße,
    Oliver

    [How-To] Sane Scanner-Server mit XSane Frontend "german"
    [How-To] Sane Scanner-Server with XSane Frontend "english"

    Router: Wl500gP v1 nach Wengi's HowTo mit FW 1.9.2.7-d-r599
    Speicher: Trekstor DataStation maxi 1 Tb
    Clients: Kathrein UFS910 FullHD Sat Receiver, PS3, PCs, Canon MP830 an Sane Scanner-Server, Kyocera-Mita FS1020D über Printserver

  14. #29
    Quote Originally Posted by carterb View Post
    Hi yes, you have to change the service name to "saned":
    Code:
    # Local services
    
    saned               6566/tcp        # SANE network scanner daemon
    And do a restart.

    Regards
    Oliver
    I change this and I save the file and then the flashfs and I reboot but after the reboot the name backs to sane-port. I don't know what to do

  15. #30
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Germany, Bonn
    Posts
    374
    Hi, did you also do that:

    http://wl500g.info/showpost.php?p=163772&postcount=28

    Regards
    Oliver
    Regards / Grüße,
    Oliver

    [How-To] Sane Scanner-Server mit XSane Frontend "german"
    [How-To] Sane Scanner-Server with XSane Frontend "english"

    Router: Wl500gP v1 nach Wengi's HowTo mit FW 1.9.2.7-d-r599
    Speicher: Trekstor DataStation maxi 1 Tb
    Clients: Kathrein UFS910 FullHD Sat Receiver, PS3, PCs, Canon MP830 an Sane Scanner-Server, Kyocera-Mita FS1020D über Printserver

Page 2 of 13 FirstFirst 123412 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 24
    Last Post: 05-05-2015, 08:42
  2. SANE (Scanner server) - Any chance for WL-500g?
    By Dante_ in forum WL-500g Custom Development
    Replies: 107
    Last Post: 31-08-2012, 11:41
  3. [HowTo] Sane Scanner-Server mit XSane Frontend
    By carterb in forum German Discussion - Deutsch (DE)
    Replies: 9
    Last Post: 30-08-2012, 20:01
  4. HowTo install OpenVPN server
    By Tamadite in forum WL-500g/WL-500gx Tutorials
    Replies: 41
    Last Post: 31-05-2012, 21:41
  5. HowTo secure FTP server (SSL/TLS)
    By Tamadite in forum WL-500gP Tutorials
    Replies: 12
    Last Post: 14-10-2008, 20:38

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •