Page 7 of 48 FirstFirst ... 5678917 ... LastLast
Results 91 to 105 of 714

Thread: New oleg firmware version

  1. #91
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    The Netherlands - Eindhoven
    Posts
    1,767
    I've flashed my router today, and the webcam refresh feature seems to work great
    the flashfs things also work good now, and I didn't have any troubles so far

  2. #92

    Thumbs up thanks!

    Great work guys, I will test the new r160 on my WL-500W.
    So far so good!

  3. #93
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Poland, Bia³a Podlaska
    Posts
    276
    Quote Originally Posted by quazar View Post
    Great work guys, I will test the new r160 on my WL-500W.
    So far so good!
    My isp give me short dhcp ip lease time, every 60 secound ip must be renewed.

    If the router is busy, the router do not renew my ip on time and all connections were closed.

    It make me nervous when while I am transferring files via FTP I lose the connection to the Internet.

    I dont know how fix that... Any ideas ?

  4. #94
    Building r169 requires user input:

    Code:
    *
    * Machine selection
    *
    Support for Acer PICA 1 chipset (EXPERIMENTAL) (CONFIG_ACER_PICA_61) [N/y/?]
    Support for Alchemy Bosporus board (CONFIG_MIPS_BOSPORUS) [N/y/?] (NEW)
    Support for FIC Multimedia Player board (CONFIG_MIPS_FICMMP) [N/y/?] (NEW)
    Support for Alchemy Mirage board (CONFIG_MIPS_MIRAGE) [N/y/?] (NEW)
    Support for Alchemy Db1000 board (CONFIG_MIPS_DB1000) [N/y/?]
    Support for Alchemy Db1100 board (CONFIG_MIPS_DB1100) [N/y/?]
    Support for Alchemy Db1500 board (CONFIG_MIPS_DB1500) [N/y/?]
    Support for Alchemy Db1550 board (CONFIG_MIPS_DB1550) [N/y/?] (NEW)
    Support for Alchemy Db1200 board (CONFIG_MIPS_DB1200) [N/y/?] (NEW)
    Support for Alchemy PB1000 board (CONFIG_MIPS_PB1000) [N/y/?]
    Support for Alchemy PB1100 board (CONFIG_MIPS_PB1100) [N/y/?]
    Support for Alchemy PB1500 board (CONFIG_MIPS_PB1500) [N/y/?]
    Support for Alchemy PB1550 board (CONFIG_MIPS_PB1550) [N/y/?] (NEW)
    Support for Alchemy PB1200 board (CONFIG_MIPS_PB1200) [N/y/?] (NEW)
    Support for Alchemy Hydrogen3 board (CONFIG_MIPS_HYDROGEN3) [N/y/?] (NEW)
    Support for MyCable XXS1500 board (CONFIG_MIPS_XXS1500) [N/y/?] (NEW)
    Support for 4G Systems MTX-1 board (CONFIG_MIPS_MTX1) [N/y/?] (NEW)
    Support for Cogent CSB250 board (CONFIG_COGENT_CSB250) [N/y/?] (NEW)
    Support for BAGET MIPS series (EXPERIMENTAL) (CONFIG_BAGET_MIPS) [N/y/?]
    Support for CASIO CASSIOPEIA E-10/15/55/65 (CONFIG_CASIO_E55) [N/y/?]
    Support for Cobalt Server (EXPERIMENTAL) (CONFIG_MIPS_COBALT) [N/y/?]
    Support for DECstations (CONFIG_DECSTATION) [N/y/?]
    Support for Galileo EV64120 Evaluation board (EXPERIMENTAL) (CONFIG_MIPS_EV64120) [N/y/?]
    Support for Galileo EV96100 Evaluation board (EXPERIMENTAL) (CONFIG_MIPS_EV96100) [N/y/?]
    Support for Globespan IVR board (CONFIG_MIPS_IVR) [N/y/?]
    Support for Hewlett Packard LaserJet board (CONFIG_HP_LASERJET) [N/y/?]
    Support for IBM WorkPad z50 (CONFIG_IBM_WORKPAD) [N/y/?]
    Support for LASAT Networks platforms (CONFIG_LASAT) [N/y/?]
    Support for ITE 8172G board (CONFIG_MIPS_ITE8172) [N/y/?]
    Support for MIPS Atlas board (CONFIG_MIPS_ATLAS) [N/y/?]
    Support for MIPS Magnum 4000 (CONFIG_MIPS_MAGNUM_4000) [N/y/?]
    Support for MIPS Malta board (CONFIG_MIPS_MALTA) [N/y/?]
    Support for MIPS SEAD board (EXPERIMENTAL) (CONFIG_MIPS_SEAD) [N/y/?]
    Support for Momentum Ocelot board (CONFIG_MOMENCO_OCELOT) [N/y/?]
    Support for Momentum Ocelot-G board (CONFIG_MOMENCO_OCELOT_G) [N/y/?]
    Support for Momentum Ocelot-C and -CS boards (CONFIG_MOMENCO_OCELOT_C) [N/y/?] (NEW)
    I guess some config-file needs modifying...
    Last edited by DrChair; 08-03-2009 at 22:02.

  5. #95
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Russia, Moscow
    Posts
    3,640
    Quote Originally Posted by DrChair View Post
    Building r169 requires user input:
    Code:
    (CONFIG_MOMENCO_OCELOT_C) [N/y/?] (NEW)
    Something goes wrong on your build system, as you can see
    Code:
    # CONFIG_MOMENCO_OCELOT_C is not set
    line already present in our kernel.config. Have you execute
    Code:
    make koldconf
    in gateway directory after kernel patching?

  6. #96
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Russia, Moscow
    Posts
    3,640
    Quote Originally Posted by Lesiuk View Post
    My isp give me short dhcp ip lease time, every 60 secound ip must be renewed.
    ...
    I dont know how fix that... Any ideas ?
    1. Ask ISP to change too short lease time (should be at least 30 min).
    2. Change bad ISP

  7. #97
    Quote Originally Posted by lly View Post
    Something goes wrong on your build system, as you can see
    Code:
    # CONFIG_MOMENCO_OCELOT_C is not set
    line already present in our kernel.config. Have you execute
    Code:
    make koldconf
    in gateway directory after kernel patching?
    No I haven't, cause it's not mentioned in the howto...

    r165 still builds fine on my machine, but r166 and up have this problem.

    I use the following script to build the firmware:

    Code:
    #!/bin/sh
    inst="/firmware"
    rm -rf /opt/brcm
    rm -rf $inst/broadcom
    
    mkdir $inst/broadcom/src/linux -p
    mkdir /opt/brcm -p
    tar -C $inst -zxvf /home/downloads/GPL_1927.zip
    rm -rf $inst/broadcom/src/linux/linux
    tar -C $inst/broadcom/src/linux -jxvf /home/downloads/linux-2.4.37.tar.bz2
    ln -sf $inst/broadcom/src/linux/linux-2.4.37 $inst/broadcom/src/linux/linux
    tar -C /opt/brcm -jxvf /home/downloads/hndtools-mipsel-uclibc-4.1.2-1.tar.bz2
    ln -sf /opt/brcm/hndtools-mipsel-uclibc-4.1.2 /opt/brcm/hndtools-mipsel-uclibc
    
    svn checkout --revision 166 http://wl500g.googlecode.com/svn/trunk/ $inst/broadcom/src/wl500g-1.9.2.7-d
    rm -rf $inst/broadcom/opt
    
    PATH=$PATH:/opt/brcm/hndtools-mipsel-uclibc/bin
    
    export PATH
    cd $inst/broadcom/src/wl500g-1.9.2.7-d
    make kernel
    make
    
    cd $inst/broadcom/src/gateway
    make
    make install

  8. #98
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Russia, Moscow
    Posts
    3,640
    Quote Originally Posted by DrChair View Post
    No I haven't, cause it's not mentioned in the howto...

    r165 still builds fine on my machine, but r166 and up have this problem.
    Howto was written in assumption that entire tree prepared from scratch. In case of partial code upgrade from SVN, it should be extended, but we are hope that people who can do it also can understand Makefile rules.

    Probably, you got an error somewhere in "make kernel". Please, remove commands after this point, and check for a error message.

  9. #99
    Quote Originally Posted by lly View Post
    Howto was written in assumption that entire tree prepared from scratch. In case of partial code upgrade from SVN, it should be extended.
    What do you mean with partial code upgrade??

    My build-script starts with deleting my entire build-directory.
    Next it performs all steps mentioned in the Wiki.

    So as I see it, my tree is prepaired from scratch...

  10. #100
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Russia, Moscow
    Posts
    3,640
    Quote Originally Posted by DrChair View Post
    What do you mean with partial code upgrade??
    I added paragraph 5 on Howto
    So as I see it, my tree is prepaired from scratch...
    Ok, but I even don't exclude our mistake
    You(we) should repeat process step-by-step to find a problem.

  11. #101
    Quote Originally Posted by lly View Post
    You(we) should repeat process step-by-step to find a problem.
    I just repeated the procedure manually with last svn, and this works fine
    So either it is solved again, or my script is wrong...

    Edit:
    Also with my buildscript r174 builds fine, so the problem is fixed again with that revision.

    Further tests show that r168 till r173 failed during "make kernel" on applying "235-usb-ehci-backport.patch" (hence the fix in r174)
    r166 & r167 failed during "make kernel" on applying "303-pppol2tp.patch" (which was fixed in r169)

    (and my script is wrong, cause it lacks error-checking of the different steps)
    Last edited by DrChair; 09-03-2009 at 20:55.

  12. #102
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    The Netherlands - Eindhoven
    Posts
    1,767
    maybe another idea for the new firmware:
    when you save somthing in the webinterface you can do a restart, to load the changed things...
    Now this restart is a quick one and not a proper reboot as far as I noticed, since it leaves behind all kind of things in the memory... like php-fcgi connection.

    so if you restart it via webinterface, you need to do an additional "reboot" command to have a proper clean restart.

    now I guess the restart is just a quick one since nothing mutch has to be done in the normal firmware, but olegs is mainly used as more functionality via optware, so it's not really well put to have an quick restart so some programs won't reload properly


    can be a stupid idea... dunno

  13. #103
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Russia, Moscow
    Posts
    3,640
    wpte
    Idea is excellent, but requires too much time to rewrite almost entire web-interface...

  14. #104
    i found 2 fw for my wl-500gp v2: wl500g-1.9.2.7-d-r160 (2009-03-05) http://code.google.com/p/wl500g/wiki/NEWS and WL500gpv2-1.9.2.7-10.7.trx 02-Mar-2009 http://oleg.wl500g.info/pre10a/

    What are differences between`s 2
    Last edited by TheCrow; 10-03-2009 at 18:41.

  15. #105
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    The Netherlands - Eindhoven
    Posts
    1,767
    Quote Originally Posted by lly View Post
    wpte
    Idea is excellent, but requires too much time to rewrite almost entire web-interface...
    maybe I can manage to make a patch for that

Page 7 of 48 FirstFirst ... 5678917 ... LastLast

Similar Threads

  1. Probleme mit der Oleg firmware
    By errox in forum German Discussion - Deutsch (DE)
    Replies: 15
    Last Post: 14-06-2008, 22:26
  2. new firmware 1.9.2.7-8 by oleg
    By alien433 in forum WL-500gP Firmware Discussion
    Replies: 31
    Last Post: 24-01-2008, 20:31
  3. Oleg firmware not working.
    By wpte in forum WL-500gP Q&A
    Replies: 6
    Last Post: 07-01-2008, 12:48
  4. C Compiler voor de oleg firmware
    By wouzs in forum Dutch Discussion - Nederlands
    Replies: 1
    Last Post: 28-10-2007, 15:57

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •