Results 1 to 8 of 8

Thread: WL-500g Premium jako Acces Point Client

  1. #1

    WL-500g Premium jako Acces Point Client

    Hej, czy w standardowym sofcie od ASUSA WiFi w routerku może działać w trybie klienta? Chcę połączyć się z inną bezprzewodową siecią i dzielić z niej sygnał po kablu. Jeżeli nie, to czy w alternatywnych softach jest taka możliwość?

  2. #2
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Poland, Biaa Podlaska
    Posts
    276
    Quote Originally Posted by maslokm View Post
    Hej, czy w standardowym sofcie od ASUSA WiFi w routerku może działać w trybie klienta? Chcę połączyć się z inną bezprzewodową siecią i dzielić z niej sygnał po kablu. Jeżeli nie, to czy w alternatywnych softach jest taka możliwość?
    Też mnie bardzo ciekawi odpowiedz.

  3. #3
    Udało mi się połączyć router z inną siecią bezprzewodową (korzystającą z WEP'a). Mam internet na urządzeniu, mogę pobierać pliki wget'em i rtorrent'em, pozostaje jedynie kwestia udostępnienia tego połączenia na komputery podpięte kablem. Pki co nie udało mi się tego rozgryźć.

  4. #4
    Quote Originally Posted by maslokm View Post
    Udało mi się połączyć router z inną siecią bezprzewodową (korzystającą z WEP'a). Mam internet na urządzeniu, mogę pobierać pliki wget'em i rtorrent'em, pozostaje jedynie kwestia udostępnienia tego połączenia na komputery podpięte kablem. Pki co nie udało mi się tego rozgryźć.
    Skoro Ci sie udalo, to moze napiszesz jak tego dokonales.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Poland, Biaa Podlaska
    Posts
    276
    Quote Originally Posted by maslokm View Post
    Udao mi si poczy router z inn sieci bezprzewodow (korzystajc z WEP'a). Mam internet na urzdzeniu, mog pobiera pliki wget'em i rtorrent'em, pozostaje jedynie kwestia udostpnienia tego poczenia na komputery podpite kablem. Pki co nie udao mi si tego rozgry.
    To akurat najprostsza cz.

    Napisz jak to zrobie to powiemy Ci jak udostpni to poczenie.
    Co za co

  6. #6
    Panowie .............. to co udao sie to uruchomienie "Client" w typ AP'ku ??
    Prosz napiszcie co i jak ? ;-)

  7. #7
    1. Sprawdzamy dostpne sieci:
    wl scan
    wl scanresults

    2. Wczamy tryb klienta:
    wl ap 0
    (aby powrci do trybu Acces Point'a wpisujemy wl ap 1)
    3. czymy si:
    wl join SSID_Sieci
    lub w przypadku WEP'a:
    wl join SSID_Sieci key KLUCZ_W_ASCII
    4. Sprawdzamy status poczenia:
    wl status

    Ustawienie na stae:
    nvram set wl0_mode=sta
    nvram set wl0_ssid=SSID SIECI
    W przypadku, gdy AP ma wczonego WEP'a:
    nvram set wl0_wep=on
    nvram set wl0_key1=DEADBEEF12
    nvram commit


    Wpisujc polecenie wl bez parametrw mona sprawdzi wszystkie dostpne opcje.

  8. #8
    mam problem po przełączeniu się na ap 0 router się restartuje po ok minucie

Similar Threads

  1. 1.9.2.7-9
    By Oleg in forum Russian Discussion - РУССКИЙ (RU)
    Replies: 804
    Last Post: 14-03-2009, 20:42
  2. WL500g Premium als WLAN Client
    By Chris1993 in forum German Discussion - Deutsch (DE)
    Replies: 2
    Last Post: 03-08-2008, 12:34
  3. eDonkey client for Asum WL-500g Premium
    By MvAngel in forum WL-500gP Q&A
    Replies: 1
    Last Post: 09-05-2008, 22:47
  4. WL 500g Premium
    By airbrush999 in forum German Discussion - Deutsch (DE)
    Replies: 1
    Last Post: 28-11-2007, 00:17

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •