Page 1 of 8 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 116

Thread: Firmware v1.9.2.7 CR3c [Oleg]

  1. #1
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Russian Federation
    Posts
    8,353

    Firmware v1.9.2.7 CR3c [Oleg]

    I've made new firmware available for download. Check this page for other info.

    • First publically available firmware with LZMA compresses squashfs. 7zip SDK is used
    • Fully functional MPPE over PPTP connections, updated pptp-linux to 1.5.0 (thanks to Posader for testing and suggestions)
    • Tx-Only Idle option for PPTP
    • Added an ability to specify custom pppd options (nomppe-stateful is usefull with MPPE)
    • Ntp synch interval is now configurable
    • Added an ability to view syslog messages in the AP mode, added Syslog/NTP configuration page (use IP addresses, names ae not supported yet)
    • New busybox applets (halt, mkswap, swaponoff, crontab)
    • Fixed stupid-ftpd bug, causing incorrect rights specified for newely created files, as well as file is now truncated before upload
    • Added support for WL-HDD rootfs (thanks to Ulrich for initial patch)
    • Stupid-ftp should now work with some linux ftp clients (thanks to Ulrich for patch)

  2. #2
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Portugal
    Posts
    145
    I will test fw now!!

    1 hours, 5 minutes, 13 seconds since boot, and works well!


    (not now!)
    Last edited by int; 31-01-2005 at 23:08. Reason: boot time
    Home Page
    Marco Sousa from PORTUGAL
    [ WL-500g - fw: 1.9.2.7-7e [Oleg] | WL-500gP - fw: 1.9.2.7-7f-USB-1.63 [Oleg&koppel.cz] ]

  3. #3
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Russian Federation
    Posts
    8,353
    Quote Originally Posted by int
    I will test fw now!!

    1 minutes, 17 seconds since boot and works well!
    int, nothing changed compared to 3b, probably reboot problem is still there...

  4. #4
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Portugal
    Posts
    145
    Yes reset issue are present!!

    In this fw, after reboot issue i can't connect to Internet!!!

    Oleg, can you make a fw that store the syslog! to see if any error display before reset?
    Home Page
    Marco Sousa from PORTUGAL
    [ WL-500g - fw: 1.9.2.7-7e [Oleg] | WL-500gP - fw: 1.9.2.7-7f-USB-1.63 [Oleg&koppel.cz] ]

  5. #5
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Maracay
    Posts
    12
    Hi,

    I am having big Problems with this new FW. I can not connect to my Ebay account, or to a hotmail account.

    With the regular Asus 1.9.2.7 i do not have this problems, bus the router does not reconnect after the ISP disconnects me.

    Although i tried to flash the old 1.7 FW (including Hardwarereset) the Router displays 1.9.2.7, thats odd, because i had your CR3c before..

    Any idea how to get back to the old FW?

    btw i do not use WLAN right now
    Last edited by Colonizer; 31-01-2005 at 23:47. Reason: misses something

  6. #6
    Is WDS broken? With 3b it worked. With 3c it ain't.

  7. #7
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Eindhoven
    Posts
    2,407
    Quote Originally Posted by jbrbv
    Is WDS broken? With 3b it worked. With 3c it ain't.
    wds with wpa-psk or wep? (wpa-psk was already broken in 1.9.2.7)

    My little Asus Collection: Too much to fit inhere, my 2 babies:WL500w 1.9.2.7-10(OLEG) VX2SE Yellow Lamborghini notebook



    WL500g Forum Asus Files OpenDir

    Asusforum.NL -- Asusforum.DE -- Asusforum.RU -- Asusforum.PL -- Asusforum.NET -- Asusforum.EU -- Asusforum.BE -- Asusforum.ES -- Asusforum.INFO

  8. #8
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Russian Federation
    Posts
    8,353
    Quote Originally Posted by Colonizer
    I am having big Problems with this new FW. I can not connect to my Ebay account, or to a hotmail account.
    Please specify your connection type. Is it PPTP? DHCP ?
    Although i tried to flash the old 1.7 FW (including Hardwarereset) the Router displays 1.9.2.7, thats odd, because i had your CR3c before..
    CR3c should display 1.9.2.7-3c in the "Firmware Release" field, stock firmware should not display Release field at all. If you do not have Release field - this is not a custom firmware. Check this picture http://oleg.wl500g.info/1.9.2.7-3c/1.9.2.7-3c.jpg

  9. #9
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Russian Federation
    Posts
    8,353
    Quote Originally Posted by int
    Oleg, can you make a fw that store the syslog! to see if any error display before reset?
    There is no way to do so. Instead you could install syslog capable server on your PC and then specify it's address for the wl500g.

  10. #10
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Germany / NRW
    Posts
    42
    What can I do with the halt command?
    When I`ll turn off the AP, I cut the power source!

  11. #11
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Portugal
    Posts
    145
    by using a syslog server:

    I dont detected any error, but i think the error about reset issue are in:

    DHCPINFORM(br0) 192.168.1.11 00:04:e2:aa:b4:d0
    2005-02-01 11:23:21 Daemon.Info 192.168.1.1 dnsmasq[49]: DHCPACK(br0) 192.168.1.11 00:04:e2:aa:b4:d0 int


    are to many msg...



    The log show also the auto-connection to internet issue after reset issue..

    short syslog:
    Code:
    
    ...
    DHCPOFFER(br0) 192.168.1.11 00:04:e2:aa:b4:d0
    2005-02-01 11:23:18	Daemon.Info	192.168.1.1	dnsmasq[49]: DHCPREQUEST(br0) 192.168.1.11 00:04:e2:aa:b4:d0
    2005-02-01 11:23:18	Daemon.Info	192.168.1.1	dnsmasq[49]: DHCPACK(br0) 192.168.1.11 00:04:e2:aa:b4:d0 int
    2005-02-01 11:23:21	Daemon.Info	192.168.1.1	dnsmasq[49]: DHCPINFORM(br0) 192.168.1.11 00:04:e2:aa:b4:d0
    2005-02-01 11:23:21	Daemon.Info	192.168.1.1	dnsmasq[49]: DHCPACK(br0) 192.168.1.11 00:04:e2:aa:b4:d0 int
    
    #RESET ISSUE
    
    #NO INTERNET AFTER RESET
    2005-02-01 11:23:22	User.Warning	192.168.1.1	kernel: lp driver: get device ID
    2005-02-01 11:23:22	User.Warning	192.168.1.1	kernel: neg fail
    2005-02-01 11:23:22	User.Warning	192.168.1.1	kernel: neg fail
    2005-02-01 11:23:26	Daemon.Info	192.168.1.1	dnsmasq[49]: DHCPINFORM(br0) 192.168.1.11 00:04:e2:aa:b4:d0
    2005-02-01 11:23:26	Daemon.Info	192.168.1.1	dnsmasq[49]: DHCPACK(br0) 192.168.1.11 00:04:e2:aa:b4:d0 int
    2005-02-01 11:23:56	Daemon.Warning	192.168.1.1	pppd[75]: Timeout waiting for PADS packets
    2005-02-01 11:23:56	Daemon.Error	192.168.1.1	pppd[75]: Unable to complete PPPoE Discovery
    2005-02-01 11:24:30	User.Emerg	192.168.1.1	wan: connected manually
    2005-02-01 11:24:44	User.Emerg	192.168.1.1	wan: disconnected manually
    2005-02-01 11:24:45	Daemon.Info	192.168.1.1	pppd[75]: Hangup (SIGHUP)
    2005-02-01 11:24:45	Daemon.Info	192.168.1.1	pppd[75]: Terminating on signal 15.
    2005-02-01 11:24:46	Daemon.Info	192.168.1.1	dnsmasq[49]: read /etc/hosts - 4 addresses
    2005-02-01 11:24:46	Daemon.Info	192.168.1.1	dnsmasq[49]: read /etc/ethers - 2 addresses
    2005-02-01 11:24:46	Daemon.Info	192.168.1.1	dnsmasq[49]: reading /tmp/resolv.conf
    2005-02-01 11:24:52	User.Emerg	192.168.1.1	wan: connected manually
    2005-02-01 11:24:53	Daemon.Info	192.168.1.1	pppd[75]: Hangup (SIGHUP)
    2005-02-01 11:24:53	Daemon.Info	192.168.1.1	pppd[75]: Terminating on signal 15.
    2005-02-01 11:24:53	Daemon.Error	192.168.1.1	pppd[75]: recv (receivePacket)
    2005-02-01 11:24:54	Daemon.Info	192.168.1.1	pppd[130]: Plugin rp-pppoe.so loaded.
    2005-02-01 11:24:54	Daemon.Info	192.168.1.1	pppd[130]: RP-PPPoE plugin version 3.3 compiled against pppd 2.4.2
    2005-02-01 11:24:54	Daemon.Notice	192.168.1.1	pppd[131]: pppd 2.4.2 started by admin, uid 0
    2005-02-01 11:25:33	User.Emerg	192.168.1.1	wan: connected manually
    2005-02-01 11:25:36	Daemon.Warning	192.168.1.1	pppd[131]: Timeout waiting for PADS packets
    2005-02-01 11:25:36	Daemon.Error	192.168.1.1	pppd[131]: Unable to complete PPPoE Discovery
    
    #UPDATE FIRMWARE
    
    2005-02-01 11:25:54	User.Notice	192.168.1.1	kernel: Kernel log daemon exiting.
    2005-02-01 11:25:54	Syslog.Info	192.168.1.1	System log daemon exiting.
    or attach file for a full syslog:
    Attached Files Attached Files
    Last edited by int; 01-02-2005 at 11:45.
    Home Page
    Marco Sousa from PORTUGAL
    [ WL-500g - fw: 1.9.2.7-7e [Oleg] | WL-500gP - fw: 1.9.2.7-7f-USB-1.63 [Oleg&koppel.cz] ]

  12. #12
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Maracay
    Posts
    12
    Quote Originally Posted by Oleg
    Please specify your connection type. Is it PPTP? DHCP ?

    CR3c should display 1.9.2.7-3c in the "Firmware Release" field, stock firmware should not display Release field at all. If you do not have Release field - this is not a custom firmware. Check this picture http://oleg.wl500g.info/1.9.2.7-3c/1.9.2.7-3c.jpg
    I use PPoE in Germany
    i flashed your 1.9.2.7 c3 succesfully (Release field displayed 1.9.2.7-3c)

  13. #13
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Russian Federation
    Posts
    8,353
    Quote Originally Posted by int
    I dont detected any error, but i think the error about reset issue are in:

    DHCPINFORM(br0) 192.168.1.11 00:04:e2:aa:b4:d0
    2005-02-01 11:23:21 Daemon.Info 192.168.1.1 dnsmasq[49]: DHCPACK(br0) 192.168.1.11 00:04:e2:aa:b4:d0 int


    are to many msg...
    Well, in fact it should not cause reboot. Does 192.168.1.11 uses wireless connection?

  14. #14
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Russian Federation
    Posts
    8,353
    Quote Originally Posted by Colonizer
    I use PPoE in Germany
    i flashed your 1.9.2.7 c3 succesfully (Release field displayed 1.9.2.7-3c)
    PPPoE works fine for me, there should not be any problems.
    It should either do not work at all, or work for every site.

  15. #15
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Portugal
    Posts
    145
    Quote Originally Posted by Oleg
    Well, in fact it should not cause reboot. Does 192.168.1.11 uses wireless connection?
    yes! the 192.168.1.11 use wireless connection!
    the conditions are the same, that i use in other fw, and have strong signal.
    Last edited by int; 01-02-2005 at 15:03.
    Home Page
    Marco Sousa from PORTUGAL
    [ WL-500g - fw: 1.9.2.7-7e [Oleg] | WL-500gP - fw: 1.9.2.7-7f-USB-1.63 [Oleg&koppel.cz] ]

Page 1 of 8 123 ... LastLast

Similar Threads

  1. Firewall not working on 1.9.2.7 CR3c?
    By bumper in forum WL-500g Q&A
    Replies: 10
    Last Post: 27-02-2005, 00:31
  2. Wl-HDD reseted nvram on 1.9.3.7 CR3c
    By hugo in forum WL-HDD Q&A
    Replies: 3
    Last Post: 18-02-2005, 22:00
  3. Firmware v1.7.5.6 CR3 [Oleg]
    By Oleg in forum WL-500g Firmware Releases
    Replies: 56
    Last Post: 28-07-2004, 21:11
  4. Firmware v1.7.5.6 CR4 [Oleg]
    By Oleg in forum WL-500g Firmware Releases
    Replies: 29
    Last Post: 30-05-2004, 15:56
  5. Firmware v1.7.5.6 CR2.1 [Oleg]
    By Antiloop in forum WL-500g Firmware Releases
    Replies: 18
    Last Post: 03-05-2004, 11:13

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •