Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 62

Thread: Firmware v1.9.2.8 BETA

  1. #31
    Quote Originally Posted by jbrbv
    Thanks for the tip. Fortunately i did not had this problem.
    You can find the latest driver on page CS-010623.htm on the same site...
    With this driver (9.0.1.9), i can setup a connection, but after minutes (varies from 5 to 60 and not only with ASUS AP's but also Linksys WAP54G) it disconnects and then reconnects the connection and again the same cyclus.
    I'm curious trying your driver version (9.0.0.60) but I don't find it anywhere...
    Could you post a link here please?

    Thanks.

  2. #32
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Posts
    380

    Angry

    I install lates driver for wi-fi intel 2200BG wireless_9.0.1.0_-_generic_tic_90281.exe - 44MB download.
    If i use WLAN without encryption then notebook trying get IP from DHCP ( DHCP on WL-500 is enable, Manually Assigned IP List is enable)
    after 30 sec it can connect .

    if I use WLAN with encryption notebook in endless loop:
    1.Connect to WL-500
    2. Trying get IP
    3. Disconect
    4. Find wifi net and go-to 1


  3. #33
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Eindhoven
    Posts
    2,407
    Quote Originally Posted by jbrbv
    The M5200n might be a centrino notebook, but does it use Intel PRO/Wireless hardware like the 2100/2200BG or 2915ABG MiniPCI Wireless cards? I guess not.
    Anyway keep up the good work. Thanks!
    A centrino notebook has a few requirements of chips and modules used, to be a centrino notebook. One of those requirements is a INTEL wireless card, without that particular card the notebook is NOT a centrino notebook.

    My little Asus Collection: Too much to fit inhere, my 2 babies:WL500w 1.9.2.7-10(OLEG) VX2SE Yellow Lamborghini notebook



    WL500g Forum Asus Files OpenDir

    Asusforum.NL -- Asusforum.DE -- Asusforum.RU -- Asusforum.PL -- Asusforum.NET -- Asusforum.EU -- Asusforum.BE -- Asusforum.ES -- Asusforum.INFO

  4. #34
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Eindhoven
    Posts
    2,407
    Quote Originally Posted by Spot
    I'm curious trying your driver version (9.0.0.60) but I don't find it anywhere...
    Could you post a link here please?

    Thanks.
    http://downloadfinder.intel.com is a nice place to go

    perhaps you look for something like this (2200 card)
    http://support.intel.com/support/wir.../CS-010623.htm

    My little Asus Collection: Too much to fit inhere, my 2 babies:WL500w 1.9.2.7-10(OLEG) VX2SE Yellow Lamborghini notebook



    WL500g Forum Asus Files OpenDir

    Asusforum.NL -- Asusforum.DE -- Asusforum.RU -- Asusforum.PL -- Asusforum.NET -- Asusforum.EU -- Asusforum.BE -- Asusforum.ES -- Asusforum.INFO

  5. #35
    Quote Originally Posted by Oleg
    According to ASUS specs it has Intel 2100 wireless card.
    The 802.11b version. OK

  6. #36
    Quote Originally Posted by Antiloop
    A centrino notebook has a few requirements of chips and modules used, to be a centrino notebook. One of those requirements is a INTEL wireless card, without that particular card the notebook is NOT a centrino notebook.
    I'm aware of that. Thank you.

  7. #37
    Quote Originally Posted by Spot
    I'm curious trying your driver version (9.0.0.60) but I don't find it anywhere...
    Could you post a link here please?

    Thanks.
    You realize that it is an older one?
    I got it from hp (nx7010 notebook) SP28913
    http://h18007.www1.hp.com/support/fi...oad/22286.html

  8. #38
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Posts
    380
    I load from http://support.intel.com/support/wir.../CS-010623.htm

    i can connect to WLAN only with WEP encprytion by used Intel Wereless connection tool ( replace WZC)

  9. #39
    Quote Originally Posted by MAV
    I load from http://support.intel.com/support/wir.../CS-010623.htm

    i can connect to WLAN only with WEP encprytion by used Intel Wereless connection tool ( replace WZC)
    Do you use Windows XP Pro SP2?
    Did you uninstall the Intel PROset wireless software?
    Also uninstall the Intel(R) PRO/Wireless 2200BG Network Connector from the device manager!
    Reboot the notebook.
    Install both the driver and PROset software.
    Check the existence of the new driver (w29n51.sys) in the drivers directory and compare with the install directory.
    Now use the Intel ProSet wireless software for setting up a profile.
    Use WPA-Personal with AES-CCMP and have the same settings on the WL-500g (WPA-PSK with AES and 86400 for the rotation interval). Use the same Pre-Shared Key (for example: a1b2c3d4).
    Suc6.

  10. #40
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Posts
    380
    jbrbv

    i do all tha you say.
    As a result - my notebook can 't get IP from DCHP.
    It can to connect but something wrong look at this log from PROSET TOOL
    #Event,Source,Time,Error Severity,Domain,User,Description
    1,IWA,01/15/2005 23:26:22,Information,Adapter,MAV,Profile Fail event from the adapter
    2,EOUConfig,01/15/2005 23:26:21,Information,Connection,MAV,EOUCONFIG: Received profile fail event.
    3,EOU,01/15/2005 23:26:17,Information,Connection,MAV,Received linkup event
    4,EOUConfig,01/15/2005 23:26:17,Information,Connection,MAV,EOUCONFIG: Received linkup event
    5,EOU Interface,01/15/2005 23:26:17,Information,Connection,MAV,EOU Interface: Received result message from protocol
    6,EOU Protocol,01/15/2005 23:26:17,Information,Connection,SYSTEM,EOU Protocol: Posting result to protocol interface
    7,EOU Protocol,01/15/2005 23:26:17,Information,Connection,SYSTEM,EOU Protocol: OwnprotCallback - Result is 5
    8,EOU,01/15/2005 23:26:13,Information,Connection,MAV,Received linkup event
    9,EOUConfig,01/15/2005 23:26:13,Information,Connection,MAV,EOUCONFIG: Received linkup event
    10,EOU Interface,01/15/2005 23:26:13,Information,Connection,MAV,EOU Interface: Received result message from protocol
    11,EOU Protocol,01/15/2005 23:26:13,Information,Connection,SYSTEM,EOU Protocol: Posting result to protocol interface
    12,EOU Protocol,01/15/2005 23:26:13,Information,Connection,SYSTEM,EOU Protocol: OwnprotCallback - Result is 5
    13,EOU,01/15/2005 23:26:09,Information,Connection,MAV,Received linkup event
    14,EOUConfig,01/15/2005 23:26:09,Information,Connection,MAV,EOUCONFIG: Received linkup event
    15,EOU Interface,01/15/2005 23:26:09,Information,Connection,MAV,EOU Interface: Received result message from protocol
    16,EOU Protocol,01/15/2005 23:26:09,Information,Connection,SYSTEM,EOU Protocol: Posting result to protocol interface
    17,EOU Protocol,01/15/2005 23:26:09,Information,Connection,SYSTEM,EOU Protocol: OwnprotCallback - Result is 5
    18,8021XConfig,01/15/2005 23:26:05,Information,Security,MAV,AcStatusLinkUp
    19,EOU,01/15/2005 23:26:05,Information,Connection,MAV,Received linkup event
    20,EOUConfig,01/15/2005 23:26:05,Information,Connection,MAV,EOUCONFIG: Received linkup event
    21,EOU Interface,01/15/2005 23:26:05,Information,Connection,MAV,EOU Interface: Received result message from protocol
    22,EOU Protocol,01/15/2005 23:26:05,Information,Connection,SYSTEM,EOU Protocol: Posting result to protocol interface
    23,EOU Protocol,01/15/2005 23:26:05,Information,Connection,SYSTEM,EOU Protocol: OwnprotCallback - Result is 5
    24,8021XConfig,01/15/2005 23:26:02,Information,Security,MAV,AcStatus8021xCon necting
    25,8021XConfig,01/15/2005 23:26:02,Information,Security,MAV,AcStatusLinkUp
    26,ZCfgSvc,01/15/2005 23:26:02,Information,General,MAV,Profile MAVNET succeeded.
    27,8021XConfig,01/15/2005 23:26:02,Information,Security,MAV,AcStatusAuthThre adStarted
    28,EOU,01/15/2005 23:26:02,Information,Connection,MAV,Stoping scan timer
    29,Task Tray,01/15/2005 23:26:02,Information,Adapter,MAV,Linkup event form the Adapter
    30,IWA,01/15/2005 23:26:01,Information,Adapter,MAV,Link up event from the adapter
    And one more thing
    If i look at connection Statistic :
    18 mb/sec -10%
    24 mb/sec - 80%
    36 mb/sec -10%
    And statistic don't change if move notebook in different place

  11. #41
    MAV,

    I just finish several tests with intel's fw. My best results are reached with 8.1.0.28 driver bundled in the proset 8.1.0 software (found on intel site).

    It connects immediately to the AP (without long dhcp resquest) and never disconnects. For even best results, I set output power manualy to the max.

    The problem is that WPA2 is not supported in this version.

    May be could you find your issue with that one, like me!

    Good luck.

  12. #42
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Posts
    380

    Angry

    SPOT
    I try different firmware WL-500 and wi-fi driver in any possible combination.
    I think that:
    1. No matter what a wi-fi driver.
    2. WPA encyption ( TKIP or AES) work only in any firmware <=1.8.2.4

    if use 1.9.*.* can connect with Share key or simple WEP

    It's look that problem in emplementation of WPA2 ( cause it software feature)

  13. #43
    Quote Originally Posted by Spot
    MAV,

    I just finish several tests with intel's fw. My best results are reached with 8.1.0.28 driver bundled in the proset 8.1.0 software (found on intel site).
    It connects immediately to the AP (without long dhcp resquest) and never disconnects. For even best results, I set output power manualy to the max.
    The problem is that WPA2 is not supported in this version.
    May be could you find your issue with that one, like me!
    Good luck.
    I agree with you. The best results are with ProSet 8.1.0 and driver 8.1.0.28. Second best with the ProSet 9.0.1 and driver 9.0.0.60. BAD results with ProSet 9.0.1 and driver 9.0.1.9.
    So if you want top results take 8.1.0/8.1.0.28. If you want good results (but worse than version 8) take 9.0.1/9.0.0.60.
    Suc6

  14. #44
    MAV,

    Sorry your problem can't be solved...

    But I confirm the following config is perfectly working (even with WPA-TKIP encryption - I just test it for you):

    ASUS wl500g with Oleg's fw 1.9.2.7-3b
    Centrino laptop with intel's driver 8.1.0.28 (and wi-fi card 2200bg)

    So, I think that if you have this fw and driver installed and experiment problems, you should search somewhere esle for solving it!

    And be sure, like jbrvb said, that uninstall and install proccess have correctly be done. I already experiment that updating intel driver failed... Check it under hardware properties.

    Also, if you're sure having tested all this correctly, I think I can't help you further

  15. #45
    Both the firmware's 1.9.2.8 and 1.9.2.7-3b are working great with Intel 2200BG and 8.1.0/8.1.0.28.

    MAV; If i were you, i should be installing this intel combination on your centrino the proper way.
    Then i would reset the WL-500g to factory default with the reset button and the menu option.
    Reboot the ASUS and do a firmware upgrade again, with either the 1.9.2.8 or the 1.9.2.7.-3b and start from scratch.

    Forget about WPA2 for the moment.

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Similar Threads

  1. Firmware v1.9.3.9 BETA
    By Antiloop in forum WL-530g Firmware Releases
    Replies: 1
    Last Post: 04-06-2006, 14:38
  2. Firmware v1.9.3.6 BETA
    By Antiloop in forum WL-300g Firmware Releases
    Replies: 4
    Last Post: 18-11-2005, 10:49
  3. Firmware v1.9.3.6 BETA
    By Antiloop in forum WL-500g Firmware Releases
    Replies: 25
    Last Post: 27-04-2005, 08:54
  4. Firmware v1.9.3.6 BETA
    By Antiloop in forum WL-500gx Firmware Releases
    Replies: 0
    Last Post: 20-03-2005, 03:40
  5. Firmware v1.7.5.7 BETA
    By Antiloop in forum WL-500g Firmware Releases
    Replies: 8
    Last Post: 13-05-2004, 00:03

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •