Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Thread: WL-HDD ready for thrashcan?

  1. #1

    WL-HDD ready for thrashcan?

    I had firmw. 1.2.3.0 running. Installed JockyW firmw. 1.1.2.8 with files. Until I had to flash, everything was going fine. It stopped when flashing. Now when I turn it on, pwr led flashes and after several seconds it stops. Tried restoring firmware, asus discovery doesn't work, put pc in same ip. Can't make a connection. Can I do something with USB? Or can I throw it away?

  2. #2
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Eindhoven
    Posts
    2,407
    have you tried firmware restoration already?

    My little Asus Collection: Too much to fit inhere, my 2 babies:WL500w 1.9.2.7-10(OLEG) VX2SE Yellow Lamborghini notebook



    WL500g Forum Asus Files OpenDir

    Asusforum.NL -- Asusforum.DE -- Asusforum.RU -- Asusforum.PL -- Asusforum.NET -- Asusforum.EU -- Asusforum.BE -- Asusforum.ES -- Asusforum.INFO

  3. #3
    Firmware restoration:
    I connect wl-hdd to power, pwr led flashes, start firmware restoration, select 1.2.3.0 or JockyW firmware and click upload. Pwr led stops flashing then only led for network is on. Firmware tool: connecting to the wireless device, after some 30 secs. : no device in recovery mode is found

  4. #4
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Eindhoven
    Posts
    2,407
    did you actually PUT the device into firmware restoration?

    e.g. holding the button while powering on ?

    My little Asus Collection: Too much to fit inhere, my 2 babies:WL500w 1.9.2.7-10(OLEG) VX2SE Yellow Lamborghini notebook



    WL500g Forum Asus Files OpenDir

    Asusforum.NL -- Asusforum.DE -- Asusforum.RU -- Asusforum.PL -- Asusforum.NET -- Asusforum.EU -- Asusforum.BE -- Asusforum.ES -- Asusforum.INFO

  5. #5
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Frankfurt / Germnay
    Posts
    36

    Mine is dead too!

    I had the same issue. Downgraded Firmware - and after that i couldnīt access the baby. Tried everything but i didnīt manage to get into this restoration mode. At last i sent it back to the supplier as warranty case.

    ciao,
    jbk

  6. #6
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Eindhoven
    Posts
    2,407
    eventual do a very risky thing
    just put the WL-HDD into recovery modus:

    be sure unit is powered off
    be sure LAN cable is connected
    be sure your PC has a STATIC IP
    be sure to have to firmware restoration tool at hand

    do the following

    shortcut PIN10 of the FLASH (AMD) chip with GROUND while powering on, release immediately. The unit should now enter recovery modus
    (power led wil flash)

    start firmware restoration of a old firmware 1.1.2.8 or something

    please send us the results

    My little Asus Collection: Too much to fit inhere, my 2 babies:WL500w 1.9.2.7-10(OLEG) VX2SE Yellow Lamborghini notebook



    WL500g Forum Asus Files OpenDir

    Asusforum.NL -- Asusforum.DE -- Asusforum.RU -- Asusforum.PL -- Asusforum.NET -- Asusforum.EU -- Asusforum.BE -- Asusforum.ES -- Asusforum.INFO

  7. #7
    Some weeks ago I had the problem that I couldn't flash a firmware. Neither the web interface nor the Asus restore tool worked. I found out that following rescue procedure always works (pc connected to asus by cable of course):

    Code:
     
    Recovery!!: 
    ----------- 
    1. pull power cable and wait 20 seconds 
    2. keep button pressed and connect power cable: power led should flash 
    3. ping 192.168.1.220 should reply else redo steps 1 and 2 
    4. run Asus Firmware restoration tool, select firmware file (e.g. WLHDD_1.1.2.7_en.trx) and press upload. After some seconds press the Abort button or wait until it says "Upload fails! Please check the connection" 
    5. from a dos box or linux console run: tftp -i 192.168.1.220 put WLHDD_1.1.2.x_en.trx 
    6. tftp returns something like: "Transfer successful: 3731456 bytes in 2 seconds, 1865728 bytes/s" if it doesn't redo steps 1-5 (sometimes I needed three or four times before it worked) 
    7. after ca. 80 seconds your Asus should reboot
    I also posted this in a German forum and all users with the no access problem could recover their unit.

  8. #8
    Also, Wlhdd will go in blinking led only if it find the network cable suitable. It must be a real 100 Mb network cable, attached to a 100 Mb mode network card. If the led is not blinking when pressing the on button, try another network card and cable.

  9. #9
    Many thanks for the big response.
    I managed to restore firmware. After all, wl-hdd was allready in restore operation(blinking pwr led), and what I explained, pwr led goes off when trying to restore, was a good sign. But apparantly I did something wrong with the ip settings. Again put in fixed ip (192.168.1.50) and started firmware restore tool. (Couldn't ping wl-hhd though).
    That was it.
    Now running JockyW firm, and have to explore a new world.

    Thanks!

  10. #10

    my asus doesn't work

    Hallo

    I have a problem.
    I don't know what happened, but i can't access my asus

    I tried everything, but nothing works
    it seems like restore button doesn't work

    I try this
    Recovery!!:
    -----------
    1. pull power cable and wait 20 seconds
    2. keep button pressed and connect power cable: power led should flash
    3. ping 192.168.1.1 should reply else redo steps 1 and 2


    Have you any idea?

    Freme

  11. #11
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Eindhoven
    Posts
    2,407
    Quote Originally Posted by freme
    Hallo

    I have a problem.
    I don't know what happened, but i can't access my asus

    I tried everything, but nothing works
    it seems like restore button doesn't work

    I try this
    Recovery!!:
    -----------
    1. pull power cable and wait 20 seconds
    2. keep button pressed and connect power cable: power led should flash
    3. ping 192.168.1.1 should reply else redo steps 1 and 2


    Have you any idea?

    Freme
    so can you ping it or not?
    and does the power led flash or not?
    and did you connect a straight UTP cable to the WL-HDD ?

    My little Asus Collection: Too much to fit inhere, my 2 babies:WL500w 1.9.2.7-10(OLEG) VX2SE Yellow Lamborghini notebook



    WL500g Forum Asus Files OpenDir

    Asusforum.NL -- Asusforum.DE -- Asusforum.RU -- Asusforum.PL -- Asusforum.NET -- Asusforum.EU -- Asusforum.BE -- Asusforum.ES -- Asusforum.INFO

  12. #12
    This morning, the power led is off.
    So I send it back

    Thanks a lot

  13. #13
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Eindhoven
    Posts
    2,407
    the powerled won't go flashing as long as you don't have a UTP (a right one) cable connected

    My little Asus Collection: Too much to fit inhere, my 2 babies:WL500w 1.9.2.7-10(OLEG) VX2SE Yellow Lamborghini notebook



    WL500g Forum Asus Files OpenDir

    Asusforum.NL -- Asusforum.DE -- Asusforum.RU -- Asusforum.PL -- Asusforum.NET -- Asusforum.EU -- Asusforum.BE -- Asusforum.ES -- Asusforum.INFO

  14. #14
    thanks a lot

  15. #15
    I have a Dreambox 7000S, and i thought that I saw everything.

    But now I see that I have to read the ASUS forums all od the day

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. WL500g VPN ready?
    By Shawn in forum WL-500g Q&A
    Replies: 8
    Last Post: 11-04-2005, 11:00
  2. wl-hdd ready for RMA
    By Jean-Fabrice in forum WL-HDD Q&A
    Replies: 1
    Last Post: 10-02-2005, 09:37

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •