Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 60

Thread: Increase the sensitivity of Asus WL-500gP Hardware mod.

  1. #16
    Hi guys
    I have read this topic and the topic on dd-wrt website, but i didn't undestand the best way to increase the rx :
    - replace R17 for a 62ohm ?
    - rotate the capacitors c93 and c94 ?
    - or both ?

    Thanks


    ps : sorry for my language i'm french

  2. #17
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Moscow, Russia
    Posts
    976
    Quote Originally Posted by Floche View Post
    Hi guys
    I have read this topic and the topic on dd-wrt website, but i didn't undestand the best way to increase the rx :
    - replace R17 for a 62ohm ?
    - rotate the capacitors c93 and c94 ?
    - or both ?

    Thanks


    ps : sorry for my language i'm french
    First option is correct.

  3. #18

    Smile Success!

    Hi there,

    I just finished the R17 mod for my WL500gP.
    Noise level went down from -98 to -84

    I simply soldered a 68 ohm SMD resistor parallel to R17:
    Solder one side of the new resistor to the side of R17 that is closest to the shielding. Then solder a thin wire between the other sides of the two resistors.
    See the attached image.

    Pim.
    Attached Images Attached Images  

  4. #19
    By the way, the reason I used a 68 ohm resistor was because the local component store didn't have a 62 ohm.
    I could choose between 56 and 68 ohm. The latter seemed safer.
    Later, when I choose not to remove R17 (the led-free solder didn't melt with my low power soldering iron) I realized that 68 ohm is perfect.
    A 62K ohm and a 68 ohm resistor in parallel together give (almost exactly) 62 ohm.
    Last edited by Pim Borst; 13-03-2008 at 23:37.

  5. #20
    Quote Originally Posted by Oleg View Post
    Oh... Yes. We've checked number of units and it appears, that all units manufactured since August 2007 seems to have correct resistor installed. You could check your unit manufacture date by examining first 2 digits in the unit serial number: i.e. 78 stays for August 2007, 79 for September, ... 7c for December.

    The easiest way to check if you've right resistor installed is to type

    wl noise

    in the "hidden" page. This will return measured noise value from radio.

    62 Ohm resistor gives -89 dB and above.

    If you've something between -99..-92 then pre-amplifier is not working (62 kOhm resistor installed).
    Where is the "hidden" page?

    how can I give the noise measure?

    Thanks in advantage

  6. #21
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Russian Federation
    Posts
    8,353

  7. #22
    I have oleg's firmware.
    If I go to the Main_AdmStatus_Content.asp page I get system command form.

    Can you help me?

    Tanks

  8. #23
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Romania
    Posts
    19
    Quote Originally Posted by Garluk View Post
    I have oleg's firmware.
    If I go to the Main_AdmStatus_Content.asp page I get system command form.

    Can you help me?

    Tanks
    click on this link -> http://my.router/Main_AdmStatus_Content.asp

    it will apear a secret page from your router's config webpage called System Command
    in this window you will have to type the following command -> wl noise and click Refresh it will give you a negative value
    if your result is something between -99 and -92 you have 62 K Ohm resistor installed
    if your result is -89 or a higher value (eg -86) then you have the right resistor installed (62Ohm)
    Attached Images Attached Images  
    Last edited by Renegate; 16-03-2008 at 18:13. Reason: attachment

  9. #24
    thanks..

    I give -90 value.

    I think have a right resistor installed but the measured noise value is not good. pre-amplifier not working correctly.

  10. #25
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Romania
    Posts
    19

    Arrow

    Quote Originally Posted by Garluk View Post
    thanks..

    I give -90 value.

    I think have a right resistor installed but the measured noise value is not good. pre-amplifier not working correctly.
    the value is good but to be shure check and post here the first 2 digits from your WL-500GP serial number (it is located on the sticker underneath the device)

  11. #26

    Thumbs up Asus recogizes error and wil replace routers with 62KOhm R17 resistor


  12. #27
    Quote Originally Posted by Renegate View Post
    the value is good but to be shure check and post here the first 2 digits from your WL-500GP serial number (it is located on the sticker underneath the device)
    The first two digit of my SN are 78

  13. #28
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Romania
    Posts
    19

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by Garluk View Post
    The first two digit of my SN are 78
    Your unit is made in august 2007 (78 stays for August 2007) it has the correct resistor on the minipci card. You do not need the hardware modding

  14. #29

    Strange value R17

    Hi all,

    I have a WL 500GP with Oleg's firmware and the SN starts with 71 - that means a defective board. The wl noise command says : - 98dB before modding. After applying both condenser and R17 mod, wl noise: -98dB. Then, I have measured voltage at R17: 3.2 V at one end and 2.5 V at the other. Mesuring the R17 value I found a strange value : 3.6 kohm . Please tell me what to do to improve the noise value ?

    Thanks for help!

  15. #30
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Romania
    Posts
    19

    Lightbulb

    Quote Originally Posted by dflorin69 View Post
    Hi all,

    I have a WL 500GP with Oleg's firmware and the SN starts with 71 - that means a defective board. The wl noise command says : - 98dB before modding. After applying both condenser and R17 mod, wl noise: -98dB. Then, I have measured voltage at R17: 3.2 V at one end and 2.5 V at the other. Mesuring the R17 value I found a strange value : 3.6 kohm . Please tell me what to do to improve the noise value ?

    Thanks for help!
    Change the original R17 resistor (62K Ohm) from the minipciboard with a 62 Ohm resistor, you can find one at the electronic parts store or on an old computer mainboard
    Double check your soldering just to be shure.
    Good luck !
    Last edited by Renegate; 27-03-2008 at 10:00.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Similar Threads

  1. Exploring WL500gP hardware expansion / interfacing possibilities
    By Inertial in forum WL-500gP Pics & Specs
    Replies: 38
    Last Post: 26-06-2013, 12:30
  2. Hardware Encryption on WL-500gP / WL-500gD / WL-700gE
    By staticroute in forum Russian Discussion - РУССКИЙ (RU)
    Replies: 10
    Last Post: 07-02-2013, 13:53
  3. SD/MMC Hardware mod: кто-нибудь на нашей прошивке делал ?
    By midya in forum Russian Discussion - РУССКИЙ (RU)
    Replies: 25
    Last Post: 21-01-2012, 07:32
  4. Asus Hardware aanbiedingen WL-500w voorradig
    By Antiloop in forum Dutch Discussion - Nederlands
    Replies: 7
    Last Post: 13-02-2011, 16:37
  5. hardware-mod
    By martin-h in forum WL-500gP Pics & Specs
    Replies: 2
    Last Post: 03-03-2008, 00:25

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •