Page 7 of 13 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 91 to 105 of 188

Thread: [HowTo] Get a HeadStart on a WL-500gP

  1. #91
    Hi Raas,

    The links are working now. Must have been some temporary problem with the servers. Downloading them now.

    Thank you

  2. #92
    my ados won't start downloading...
    anyone with the same problem?

  3. #93
    Hi Holla,

    ADOS will not start directly, this is because it uses scheduled tasks in the background (cron).

    In ADOS, select the file you want to download, then in the top of the screen, press the 'play' button to order for download, wait for a minute or so, and push the refresh button, see if it downloads,

    otherwise, check if the link you want to download actually exists.

    HTH

  4. #94
    Quote Originally Posted by raas View Post
    Hi Holla,

    ADOS will not start directly, this is because it uses scheduled tasks in the background (cron).

    In ADOS, select the file you want to download, then in the top of the screen, press the 'play' button to order for download, wait for a minute or so, and push the refresh button, see if it downloads,

    otherwise, check if the link you want to download actually exists.

    HTH
    thanks for ur fast answer. I tried that already, but still no working...

    the link i tried to download is this: http://iss.cet.edu/technology/fullsc...aleteacher.pdf and it exists... here is a print where u can check what I'm doing

    http://img243.imageshack.us/img243/7460/adosnv4.jpg

    regards

  5. #95
    besides,

    when I try to create a folder (using using my network connections) in /mnt or /opt folders I keep having an error sayng I have no permissions to do that...


    any idea??

    I think that might be also the problem coz the router may have no rights to write on it

    On usb Application I have
    Samba File Shares: all partitions
    Default Access Level: read/write

  6. #96
    Quote Originally Posted by holla View Post
    besides,

    when I try to create a folder (using using my network connections) in /mnt or /opt folders I keep having an error sayng I have no permissions to do that...


    any idea??

    I think that might be also the problem coz the router may have no rights to write on it

    On usb Application I have
    Samba File Shares: all partitions
    Default Access Level: read/write
    Holla,
    Do not use the samba which is embedded in oleg's firmware (the USB-application you're refrering to.)

    As you haven't followed wengi's tutorialcorrectly (which tells you to disable all kinds of things, incl. samba in the webinterface, part 1, Install Firmware.), errors like these (not being able to write) may occur. It could be that this is also the case with the problem you're having with ADOS.

    HTH

  7. #97
    hmmm

    i see...

    i skipped this part of the tutorial....

    - disable FTP, Samba, NFS

    maybe thats the problem

  8. #98
    Installed all over from the scractch and still the same problems.

    can't download things using ados.

    and can't create folders or copy what so ever to /mnt or /opt using windows network connections....

    the only way I can create folders is using mkdir through telnet or ssh...

    any idea???

  9. #99
    Hi Holla,
    Well, looks like we've found the reason why.
    I can't guarantee that everything works if not all the steps are taken.

    Disable the stuff in the webinterface, save settings and reboot, and see what it does then.

  10. #100
    Hi raas

    Sorry but the problem remains... I seem to have no permission to write either on /mnt or /opt using windows....

  11. #101
    Hi,

    I just mounted the HeadStart image myself (I have it on another disk), and tried, works, so I think it somehow must be in the config or something,

    could you post your output of 'mount' and '/opt/etc/samba/smb.conf'

    thanks
    Last edited by raas; 12-10-2008 at 19:20.

  12. #102
    Hi again. here are the things u asked for

    Mount

    Code:
    [NAS@Asuz root]$ mount
    /dev/root on / type squashfs (ro)
    none on /dev type devfs (rw)
    proc on /proc type proc (rw)
    ramfs on /tmp type ramfs (rw)
    usbfs on /proc/bus/usb type usbfs (rw)
    /dev/discs/disc0/part2 on /opt type ext3 (rw,noatime)
    /dev/discs/disc0/part3 on /mnt type ext3 (rw,noatime)

    /opt/etc/samba/smb.conf'

    Code:
    # Samba config file created using SWAT
    # from desktopmr.lan (192.168.1.250)
    # Date: 2008/09/18 08:12:36
    
    # Global parameters
    [global]
            security = SHARE
            log level = 1
            max log size = 100
            dns proxy = No
            guest ok = Yes
    
    [opt]
            path = /opt
            force user = admin
            read only = No
    
    [mnt]
            path = /mnt
            force user = admin
            read only = No
    Thanks
    Last edited by holla; 12-10-2008 at 19:30. Reason: added thanks

  13. #103
    Thanks,

    that looks ok.

    can you try to create a share using the SWAT tool on
    http://192.168.1.1:901/


    (you haven't changed the ip of the asus, have you, there might be security issues when it's not in the 192.168.1.x range, I don't know from-the-back-off-my-head where to configure this, have to look this up.)

  14. #104
    Quote Originally Posted by raas View Post
    Thanks,

    that looks ok.

    can you try to create a share using the SWAT tool on
    http://192.168.1.1:901/


    (you haven't changed the ip of the asus, have you, there might be security issues when it's not in the 192.168.1.x range, I don't know from-the-back-off-my-head where to configure this, have to look this up.)
    Thanks bro


    now it's finally working hehehehe

    I spent hours and hours over it and finally it worked.

    I had to setup everything from the beginning. Installed everything from scratch and only entered my personal stuff like ssid, encrytion, ips etc when I had all ur package installed and configured

    Once again thanks for your precious help

    best regards

    ps:
    now i have to get some more stuff working:

    NFS server for my dreambox,
    and some other stuff I got to think like ftp server and my homepage hoster
    Last edited by holla; 13-10-2008 at 20:04.

  15. #105
    Glad to hear it is working now.

Page 7 of 13 FirstFirst ... 56789 ... LastLast

Similar Threads

  1. Alle Howto's, all howto's
    By newbiefan in forum German Discussion - Deutsch (DE)
    Replies: 17
    Last Post: 29-03-2013, 14:57
  2. [Howto] Install hddtemp
    By Denmike in forum WL-500gP Tutorials
    Replies: 11
    Last Post: 26-02-2012, 07:46
  3. Compiling [need HowTo]
    By FilimoniC in forum WL-500g Q&A
    Replies: 20
    Last Post: 16-05-2011, 22:40
  4. HowTo: Use Palm as 500gP LCD
    By Tamadite in forum WL-500gP Tutorials
    Replies: 1
    Last Post: 08-02-2009, 22:18
  5. [HOWTO] WL-HDD + Dbox2
    By akbor in forum German Discussion - Deutsch (DE)
    Replies: 14
    Last Post: 07-02-2008, 21:05

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •