View Poll Results: Transmission VS. rTorrent

Voters
36. You may not vote on this poll
  • Transmission

    21 58.33%
  • rTorrent

    15 41.67%
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 56

Thread: WL-500gp and Transmission

  1. #1

    WL-500gp and Transmission

    Hi folks, my first post here !
    First of all : Oleg, thank you, and thank you all guys for you effort.
    My brick is working almost perfectly with 1.9.2.7-8 firmware with samba2(vista ultimate ok!), uShare and Transmission.
    I'm using a 120GB USB HD but something strange happen with Transmission.
    It's quite fast downloading(reaches 300kB/s) but as soon as the the file has been completed it disapear! Both from work and target folder !
    Does anybody experienced this problem?
    Thanks for your help and have a merry christmas !

    My transmission log from the cgi ..
    Code:
    Dec 18 12:29:56 transmission_watchdog: Transmission daemon restarted!
    Dec 18 12:29:56 transmissiond[946]: Transmission daemon 0.96+ (4182) started - http://transmission.m0k.org/ at port 65534
    Dec 18 12:29:57 transmissiond[946]: Starting torrent /tmp/harddisk/torrent/work/xxxxx/xxxxxx.torrent
    Dec 18 12:29:57 transmissiond[946]: Starting torrent /tmp/harddisk/torrent/work/xxxxxx/xxxxxx.torrent
    Dec 18 12:30:28 transmissiond[946]: Couldn't get information for file "/tmp/harddisk/torrent/.transmission/cache/dae1dbaa1d93a09eb3d60f55184cb3fb411f44c1-cgi" No such file or directory
    Dec 18 12:30:28 transmissiond[946]: Couldn't get information for file "/tmp/harddisk/torrent/.transmission/cache/dae1dbaa1d93a09eb3d60f55184cb3fb411f44c1" No such file or directory
    Dec 18 12:30:28 transmissiond[946]: Couldn't get information for file "/tmp/harddisk/torrent/.transmission/cache/dae1dbaa1d93a09eb3d60f55184cb3fb411f44c1-cgi" No such file or directory
    Dec 18 12:30:28 transmissiond[946]: Couldn't get information for file "/tmp/harddisk/torrent/.transmission/cache/dae1dbaa1d93a09eb3d60f55184cb3fb411f44c1" No such file or directory
    Dec 18 12:30:28 transmissiond[946]: Couldn't get information for file "/tmp/harddisk/torrent/.transmission/cache/296e77600088a3bc716b2e1dc44ec4f490a7d968-cgi" No such file or directory
    Dec 18 12:30:28 transmissiond[946]: Couldn't get information for file "/tmp/harddisk/torrent/.transmission/cache/296e77600088a3bc716b2e1dc44ec4f490a7d968" No such file or directory
    Dec 18 12:30:28 transmissiond[946]: Couldn't get information for file "/tmp/harddisk/torrent/.transmission/cache/296e77600088a3bc716b2e1dc44ec4f490a7d968-cgi" No such file or directory
    Dec 18 12:30:28 transmissiond[946]: Couldn't get information for file "/tmp/harddisk/torrent/.transmission/cache/296e77600088a3bc716b2e1dc44ec4f490a7d968" No such file or directory
    here is my top:
    Code:
    Mem: 29084K used, 1000K free, 0K shrd, 1532K buff, 17820K cached
    Load average: 2.17, 1.18, 0.92    (State: S=sleeping R=running, W=waiting)
    
      PID USER     STATUS   RSS  PPID %CPU %MEM COMMAND
     1269 admin    R        448  1266 81.6  1.4 top
     1265 admin    S        692   102 27.2  2.3 dropbear
      950 admin    R       3176   949  0.0 10.5 transmissiond
      946 admin    S       3176     1  0.0 10.5 transmissiond
      949 admin    S       3176   946  0.0 10.5 transmissiond
     1266 admin    S        556  1265  0.0  1.8 sh
      162 admin    S        428     1  0.0  1.4 nmbd
     1244 admin    S        400     1  0.0  1.3 upnp
      234 admin    S        344   160  0.0  1.1 smbd
       72 nobody   S        252     1  0.0  0.8 dnsmasq
       64 admin    S        232     1  0.0  0.7 httpd
       91 admin    S        216     1  0.0  0.7 pppd
      102 admin    S        180     1  0.0  0.5 dropbear
       93 admin    S        176     1  0.0  0.5 watchdog
        1 admin    S        172     0  0.0  0.5 init
      152 admin    S        144     1  0.0  0.4 busybox_httpd
      915 admin    S        120     1  0.0  0.3 syslogd
       74 admin    S        120     1  0.0  0.3 nas
       71 admin    S        112     1  0.0  0.3 klogd
       95 admin    S        100    93  0.0  0.3 ntp
      145 admin    S         92     1  0.0  0.3 xinetd
       59 admin    S         76     1  0.0  0.2 telnetd
      160 admin    S         56     1  0.0  0.1 smbd
        3 admin    RWN        0     1  0.0  0.0 ksoftirqd_CPU0
      107 admin    SW         0     1  0.0  0.0 usb-storage-0
      185 admin    SW         0     1  0.0  0.0 kjournald
        4 admin    SW         0     1  0.0  0.0 kswapd
        7 admin    SW         0     1  0.0  0.0 mtdblockd
        6 admin    SW         0     1  0.0  0.0 kupdated
        2 admin    SW         0     1  0.0  0.0 keventd
        5 admin    SW         0     1  0.0  0.0 bdflush
      108 admin    SW         0     1  0.0  0.0 scsi_eh_0
      124 admin    SW         0     1  0.0  0.0 kjournald
    and my transmission.conf

    Code:
    [admin@(none) /opt]$ cat /opt/etc/transmission.conf
    
    #   Configuration
    #   NOTE: no spaces around the = sign
    #   the config will be sourced (eg. . transmission.conf)
    
    SOURCE=/tmp/harddisk/torrent/source
    WORK=/tmp/harddisk/torrent/work
    TARGET=/tmp/harddisk/torrent/target
    #MAILTO=torrent@somedomain.com
    #MAILFROM=torrent@somedomain.com
    MAILOPT="-smail.somedomain.com -f"
    USER=admin
    GROUP=root
    DATE_FORMAT="%d %h %H:%M"
    
    # Transmission daemon variables
    PIDFILE=/opt/var/run/transmission.pid
    ACTIVE=/tmp/harddisk/torrent/active-torrents.txt
    HOME=/tmp/harddisk/torrent
    WATCHDOG=300
    LISTENING_PORT=65534
    # set SPEED in kB/s or -1 for unlimited
    UPLOAD_SPEED=10
    DOWNLOAD_SPEED=-1
    #UPLOAD_SPEED=41
    #DOWNLOAD_SPEED=180
    # change SYSLOG from /tmp/syslog.log to
    SYSLOG=/opt/var/log/messages
    
    #Uncomment the following for UPNP NAT traversal
    #NAT_TRAVERSAL=--nat-traversal
    
    # Seed torrent after completition (YES or NO)
    AUTOSEED=YES
    # Enable removing of DONE non-seeding torrents in ${TARGET} directory
    FORCE_REMOVE=YES
    
    # If the following limit is reached watchdog will not enqueue new one
    MAX_ACTIVE_TORRENTS=10
    
    # Creating graphical log of transfer with gnuplot
    # can be very site specific issue. See transmission.cgi
    # how this variables are used.
    GNUPLOT=/opt/bin/gnuplot
    GNUPLOT_COMMAND=${WORK}/transfer.gnuplot
    GNUPLOT_DATA=${WORK}/transfer.data
    GNUPLOT_OUTPUT=/opt/share/www/transfer.png
    HTTP_IMG_LOCATION=../transfer.png
    #TZ offset in seconds. Use +- sign. DST manually
    TIMEZONE_OFFSET=+3600
    
    #Colors for command line. # comment out if not needed
    GREEN="\033[32;1m"
    #NC="\033[0m"
    #BACK_UP="\033[1K\033[0G"
    NORMAL="\033[0m"
    WARN="\033[33;1m"
    BAD="\033[31;1m"
    BOLD="\033[1m"
    GOOD="\033[32;1m"

  2. #2
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Slovenia
    Posts
    736
    No such problem experienced. Check what is doing transmission_watchdog when moving files from work to targer. Disable cron and run manually with
    Code:
    sh -x /opt/sbin/transmisison_watchdog






    Missing cache files is not a problem!

  3. #3
    Quote Originally Posted by oleo View Post
    No such problem experienced. Check what is doing transmission_watchdog when moving files from work to targer. Disable cron and run manually with
    Code:
    sh -x /opt/sbin/transmisison_watchdog





    Missing cache files is not a problem!
    Oleo, I've just removed and installed again transmission and now it works like charms... always thanking you for Transmission dev/support.

  4. #4
    Oleo, what's happen with transmission? Now it's just one big bug.
    1. If where is no space on HD transmission continue download file. Where is no any messages about it. I've downloaded around 120Gb of trash.
    2. After update (today 26/12) previous version was updated around 3-4 days ago transmission update/redownload all seeded files.

    P.S. It was very good client for torrent, but which bug would be next?

  5. #5
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Slovenia
    Posts
    736
    I am just humble follower of the libtransmission development. I've suspected such problems. If you press Help you will see my warning:
    With introdution of 0.9x libtransmission library many changes happened.
    Most notable is new developer, that brought new ideas such as libevent
    instead of threads, encryption support, PEX, ban peers, ..., and new bugs.
    Lets hope that new versions will be better. Happy new year.

  6. #6
    oleo, is there a way to recheck torrent files in 0.96 ?
    When I deleted corresponding hash-files in
    $HOME/.transmission/cache/
    and
    $HOME/.transmission/torrents/

    it started to download again instead of checking files.

    Thanks in advance

  7. #7
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Slovenia
    Posts
    736
    Hm. There is also transmissioncli for that.

  8. #8

    Problem with transmission

    I have upgrade transmission via ipkg at 1.06+ (5170) width no error.

    After update trasmissiond crash and non run.

    If I type from shell
    Code:
    /opt/sbin/transmission_watchdog &
    and after few second type
    Code:
    ps xaf
    I get
    Code:
     7939 ?        Ss     0:00 [transmissiond]
     7941 ?        S      0:00  \_ [transmissiond]
     7942 ?        Z      0:00      \_ [transmissiond] <defunct>
    I've tried to suspend all download. Transmission doesn't crash and appear in the process list!

    With transmission active if I've tried to resume a torrent from suspended: transmission crash and the daemon disappear from process list.

    I've tried to reboot router with no effect.

    I don't say why transmission doesn't work!

    Can anyone help me?

  9. #9

    Exclamation upgraded to Transmission 1.06 and not working

    I had the same problem with the same sympton. Please help.

    BTW, is ctorrent any better than Transmission ?

    (wl-500gp router mode pppoe/oleg firmware/300gUSB/USBprinter)

  10. #10
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Slovenia
    Posts
    736
    I've also noticed that and udated to 1.06+ (5177) and now it works.
    See http://trac.nslu2-linux.org/optware/changeset/7891
    Please report here if transmission 5177 will not work for you. Wait for ipkg.

  11. #11
    Transmission appears to be working now. Thanks

  12. #12
    I have suspended all torrent, removed .transmission directory and the other support file. I've restart router.
    Transmission don't crash. I've reactivate all torrent and now transmission appaer to be working.

  13. #13

    Question my syslog

    I found these line in my syslog. is this normal ?
    Mar 4 01:50:03 transmissiond[680]: 1204617003 3 dl 28.53 ul 5.00 ld 0.39
    Mar 4 01:55:03 transmissiond[680]: 1204617303 3 dl 36.06 ul 5.00 ld 0.32
    Mar 4 02:00:01 /opt/sbin/cron[1935]: (admin) CMD (nice /opt/sbin/transmission_watchdog)
    Mar 4 02:00:03 transmissiond[680]: 1204617603 3 dl 47.86 ul 5.00 ld 0.24
    Mar 4 02:00:59 dropbear[2006]: exit before auth: Exited normally
    Mar 4 02:05:03 transmissiond[680]: 1204617903 3 dl 42.97 ul 5.00 ld 0.19
    Mar 4 02:05:08 ntp client: Synchronizing time with time.nist.gov ...
    Mar 4 02:05:39 dropbear[2009]: login attempt for nonexistent user from ::ffff:74.52.19.74:52044
    Mar 4 02:05:40 dropbear[2009]: exit before auth: Disconnect received
    Mar 4 02:05:42 dropbear[2010]: login attempt for nonexistent user from ::ffff:74.52.19.74:53214
    Mar 4 02:05:43 dropbear[2010]: exit before auth: Disconnect received
    Mar 4 02:05:45 dropbear[2011]: login attempt for nonexistent user from ::ffff:74.52.19.74:54354
    Mar 4 02:05:46 dropbear[2011]: exit before auth: Disconnect received
    Mar 4 02:05:48 dropbear[2012]: login attempt for nonexistent user from ::ffff:74.52.19.74:54404
    Mar 4 02:05:48 dropbear[2012]: exit before auth: Disconnect received
    Mar 4 02:05:51 dropbear[2013]: login attempt for nonexistent user from ::ffff:74.52.19.74:54444
    Mar 4 02:05:52 dropbear[2013]: exit before auth: Disconnect received
    Mar 4 02:05:54 dropbear[2014]: login attempt for nonexistent user from ::ffff:74.52.19.74:55604
    etc...
    etc...
    Mar 4 02:09:07 dropbear[2082]: exit before auth: Disconnect received
    Mar 4 02:09:09 dropbear[2083]: login attempt for nonexistent user from ::ffff:74.52.19.74:35890
    Mar 4 02:09:10 dropbear[2083]: exit before auth: Disconnect received
    Mar 4 02:09:11 dropbear[2084]: login attempt for nonexistent user from ::ffff:74.52.19.74:35929
    Mar 4 02:09:13 dropbear[2084]: exit before auth: Disconnect received
    Mar 4 02:09:14 dropbear[2085]: login attempt for nonexistent user from ::ffff:74.52.19.74:36929
    Mar 4 02:09:15 dropbear[2085]: exit before auth: Disconnect received
    Mar 4 02:10:06 transmissiond[680]: 1204618206 3 dl 30.80 ul 5.00 ld 0.29
    Mar 4 02:15:06 transmissiond[680]: 1204618506 3 dl 30.17 ul 5.00 ld 0.31
    Mar 4 02:20:06 transmissiond[680]: 1204618806 3 dl 26.46 ul 5.00 ld 0.30
    Mar 4 02:25:06 transmissiond[680]: 1204619106 3 dl 32.84 ul 5.00 ld 0.25
    Mar 4 02:30:03 /opt/sbin/cron[2087]: (admin) CMD (nice /opt/sbin/transmission_watchdog)
    Mar 4 02:30:05 transmissiond[680]: 1204619405 3 dl 41.38 ul 5.00 ld 0.28

  14. #14
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Slovenia
    Posts
    736
    yes. transmissioni.cgi collecst only lines trom transmission* and most of them are used for graphing.

  15. #15
    Hi! How to manage big torrents? I have 2Gb swap and download torrents about 8Gb normally. But when I try to download 30Gb torrent then nothing happens and the log says:
    Code:
    Mar  7 15:14:42 kernel: Out of Memory: Killed process 3615 (transmissiond).
    Mar  7 15:14:42 kernel: Out of Memory: Killed process 3618 (transmissiond).
    Mar  7 15:14:42 kernel: Out of Memory: Killed process 3619 (transmissiond).
    Mar  7 15:14:42 kernel: VM: killing process transmissiond
    Mar  7 15:14:42 kernel: VM: killing process transmissiond
    so the process is being killed
    how to manage this issue?

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Similar Threads

  1. Controlling (torrent) downloads thru webpage
    By quenthal in forum WL-500gP Q&A
    Replies: 225
    Last Post: 01-12-2008, 20:09
  2. Clone package for WL500gP by Thira
    By mee0093 in forum WL-500gP Q&A
    Replies: 11
    Last Post: 15-11-2007, 17:12

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •