Page 27 of 55 FirstFirst ... 17252627282937 ... LastLast
Results 391 to 405 of 816

Thread: České vlákno

  1. #391
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    czech republic
    Posts
    182
    Quote Originally Posted by wilder2 View Post
    Mam taku otazku
    Existuje niekde na nete navod (ja som nic nenasiel) ktory by ukazal ako je mozne rozchodit stahovanie dat na externy disk routerom WL 500gP V2 bez nutnosti mat aspon zaklady Linuxu lebo som nauceny na windows
    A je vobec v kombinacii WL 500gP V2 a windowsu take nieco mozne?
    Oleg firmware je sice pekna vec ale je nutne mu nieco doinstalovavat a to nieco nezere windows :-)
    vdaka...
    existuje najdeš ho v manuálu
    nevím zda se již asus u V2 polepšil protože důvodem proč jsem přešel na olega byl nefunkční download master.

    no tady ty návody zvládne i cvičená opice pokud umíš anglicky/rusky.

    jak pracovat s editorem vi

    start
    rTorrent my guide


    je i možnost si stahnout/koupit vytvořený obraz z flaskou/flasku kde je vše funkční, udpate na olega však musíš urobit sám.
    Last edited by gouryella; 13-02-2009 at 12:45.
    RT-N13u dd-wrt | Toshiba 2.5" 160GB | pxe boot server

  2. #392
    Quote Originally Posted by gouryella View Post
    existuje najdeš ho v manuálu
    nevím zda se již asus u V2 polepšil protože důvodem proč jsem přešel na olega byl nefunkční download master.

    no tady ty návody zvládne i cvičená opice pokud umíš anglicky/rusky.

    jak pracovat s editorem vi

    start
    rTorrent my guide


    je i možnost si stahnout/koupit vytvořený obraz z flaskou/flasku kde je vše funkční, udpate na olega však musíš urobit sám.
    Vdaka za odpoved... idem sa na to pozriet a uvidim co z opice vo mne zostalo

  3. #393

    wl500gp v inej sieti

    mam pripojenie do internetu, je tam router, lokalne IP a pripojene nejake pc. Od druheho poskytovatela mam tiez pripojenie, nejake pc, ale iny rozsah lokalnych IP. Da sa to nejako spojit? napr. prvy roter dava 10.6.x.x, a druhy - moj je nakonfigurovany na 192. 168. x.x . Ale tak, pokial by to slo, aby adresy zostali zachovane. Aby som sa vedel pripojit z 192.168 . . . na tu 10.6. . .. .

  4. Custe vsici,
    chtel bych se zeptat zda-li nemate zkusenost s pripojenim vice usb zarizeni k routriku.
    Mam k nemu pripojenou flashku z ktere se bootuje system, pak usb 2.5" disk, a nove usb teplomer. dve tato zarizeni mam pripojenej pres aktivni usb hubik. Ovsem dost casto se mi stava ze alespon jedno zarizeni sice je zapnute ale nini v routriku videt. Nevite cim to ci zda-li nahrat nejakej utilitku ktera dovoluje vice usb zarizeni?
    Dekuji za kazdou radu

  5. #395
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    czech republic
    Posts
    182
    Quote Originally Posted by greengreen View Post
    Custe vsici,
    chtel bych se zeptat zda-li nemate zkusenost s pripojenim vice usb zarizeni k routriku.
    Mam k nemu pripojenou flashku z ktere se bootuje system, pak usb 2.5" disk, a nove usb teplomer. dve tato zarizeni mam pripojenej pres aktivni usb hubik. Ovsem dost casto se mi stava ze alespon jedno zarizeni sice je zapnute ale nini v routriku videt. Nevite cim to ci zda-li nahrat nejakej utilitku ktera dovoluje vice usb zarizeni?
    Dekuji za kazdou radu
    jakej máš USB disk já jsem teď koupil v makru toshibu PX1270E-1G16 USB 2.5 ale router ho ani na 2 porty neutahne :-(
    doporučuje se aktivní USB hub s vlastním napájením, sem to vyřešil připojením jenoho konektoru do PC ale pak jsem byl překvanen že při odpojení napájení router stále běžel (napájel se z USB vypnutého PC)

    tak sem diskem obdaroval rodinu a teď koukam po nové 32GB flashce asi A-DATA C801 pěkně designově ladí :-)
    RT-N13u dd-wrt | Toshiba 2.5" 160GB | pxe boot server

  6. #396

    ADOS

    Caute lidi,
    pls co to je ten ADOS a k cemu to je dobre?

  7. #397
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    CzechRep
    Posts
    151
    Ados - Je to download manager přes webové rozhraní, někde jsem tu nahrál i češtinu pro něj. Vlastně náhrada (jedna z alternativ) za ten originální, který s olegovým fw nefunguje.
    Neumí to ale torrenty, k tomu jsou jiné (např. Transmission, rtorrent,...)
    __________________________________________________ _
    WL-500gP Oleg firmware v.1.9.2.7-rtn
    vsftp,lighttp,php5,mysql4,samba3,
    syslog-ng,rrdtools,cron,openvpn
    WD MyBook 250GB
    __________________________________________________ _
    OpenSUSE 13.1

  8. #398

    nastroj TOS

    ahoj, tento router mam za modemem D-Link DSL362T, o tomto modemu je znamo, ze zahazuje pakety, ktere maji v poli Type of Service neco jineho nez nulu. Na routeru mi bezi ftp server, jenze datove spojeni je nefunkcni diky modemu.
    Obecne by pomohlo pridat do iptables toto:
    iptables -t mangle -A OUTPUT -o vlan1 -j TOS --set-tos 0

    jenze firmware (oleg, verze 1.9.2.7-10) nastroj TOS nepodporuje. Nevite prosim, jak upgradovat iptables vcetne podpory TOS?

    Jinym resenim je prepnout modem do modu bridge a nechat ppp spojeni vytvaret router. Jenze toto se mi prokazalo jako nespolehlive, nekdy se spojeni nevytvorilo a internet nefungoval...bohuzel jsem nevyzkoumal, proc se toto deje. Dnes jsem router resetoval do zakladniho nastaveni, zatim se pokazde do peti minut pripojil (vetsinou driv), ale vsechno nastaveni budu muset provest znovu a netusim, jestli se problem znovu neobjevi.
    Troufam si rici, ze jistym resenim by byla uprava iptables (ftp server na windows xp fungoval z internetu normalne).

    moc diky za odpoved, Tom

  9. #399
    Zdravim, mam WL-500W par dni a potrebujem poradit. Presiel som na Olegov FW a chcel si nastavit Firewall, otvorit niektore porty na pristup zvonka a pod.
    Je to tak ze ak mam zapnuty Firewall vo webovom rozhrani, jedine co si dokazem otvorit je port na pristup zvonku prave do tohto rozhrania? Chcel som si otvorit port napr. 2222 pre SSH a presmerovat vnutri na 22 ale ak som si pridal Virtual Server tak bol port stale zatvoreny.

    Ak som FW vypol port bol otvoreny. Z toho predpokladam ze ak chcem mat otvorene porty musim FW z web rozhrania vypnut a poriesit si to cez iptables. Je moj predpoklad spravny?

    Kedze nie som ziadny velky sietovy guru hladal som na forach rady ako nastavit iptables, nieco som nasiel, pomaly sa do toho dostavam. Prve pokusy vsak boli neuspesne pretoze vo vacsine prikladov je pouzite pre pristup zvonka rozhranie vlan1.
    Code:
    iptables -A INPUT -i vlan1 -p tcp --dport 8008 -j accept
    Rozhranie vlan1 ja ale nadefinovane nemam. Viete mi niekto poradit ci staci pouzivat miesto toho eth1 (dufam ze som si to dobre zapamatal) co by malo byt rozhranie do wan alebo ako sa dopracovat k vlan1? (ak vacsina pise vlan1 v prikladoch asi to tak ma nastavene). Chcem pochopit vo co go

    Diky moc.

    pSa

  10. #400
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    czech republic
    Posts
    182
    Quote Originally Posted by pSa View Post
    Zdravim, mam WL-500W par dni a potrebujem poradit. Presiel som na Olegov FW a chcel si nastavit Firewall, otvorit niektore porty na pristup zvonka a pod.
    Je to tak ze ak mam zapnuty Firewall vo webovom rozhrani, jedine co si dokazem otvorit je port na pristup zvonku prave do tohto rozhrania? Chcel som si otvorit port napr. 2222 pre SSH a presmerovat vnutri na 22 ale ak som si pridal Virtual Server tak bol port stale zatvoreny.

    Ak som FW vypol port bol otvoreny. Z toho predpokladam ze ak chcem mat otvorene porty musim FW z web rozhrania vypnut a poriesit si to cez iptables. Je moj predpoklad spravny?

    Kedze nie som ziadny velky sietovy guru hladal som na forach rady ako nastavit iptables, nieco som nasiel, pomaly sa do toho dostavam. Prve pokusy vsak boli neuspesne pretoze vo vacsine prikladov je pouzite pre pristup zvonka rozhranie vlan1.
    Code:
    iptables -A INPUT -i vlan1 -p tcp --dport 8008 -j accept
    Rozhranie vlan1 ja ale nadefinovane nemam. Viete mi niekto poradit ci staci pouzivat miesto toho eth1 (dufam ze som si to dobre zapamatal) co by malo byt rozhranie do wan alebo ako sa dopracovat k vlan1? (ak vacsina pise vlan1 v prikladoch asi to tak ma nastavene). Chcem pochopit vo co go

    Diky moc.

    pSa
    možná neporadím nejlépe, ale já používám iptables pro služby běžící přímo na routeru, ve webovém rozhraní mám zaplý firewall i DOS útoky, a přes webové rozhraní řeším i NAT (virtual server).

    ohledně toho ssh na routeru je možné si spustit ssh na jiném portu než 22:
    Code:
    nano /tmp/local/sbin/post-boot
    Code:
    #!/bin/sh
    #spustí ssh server na portu 2222
    dropbear -p 2222 
    #šetřím proud vypnutím power led :-)
    printf "\x02" > /dev/gpio/out
    Code:
    nano /tmp/local/sbin/post-firewall
    Code:
    iptables -D INPUT -j DROP
    iptables -A INPUT -p tcp --dport 2222 -j ACCEPT
    iptables -A INPUT -j DROP
    Last edited by gouryella; 17-03-2009 at 13:09. Reason: update
    RT-N13u dd-wrt | Toshiba 2.5" 160GB | pxe boot server

  11. #401
    Diky gouryella za nakopnutie, teraz je mi uz jasne ze bolo treba po vytvoreni pravidla v NAT pridat zaznam aj do filtra. Teraz to uz ide ako som chcel.

    Mam ale iny problem, najskor som myslel ze to stale mam zle, ked sa nemozem prihlasit zvonku ale zrazu to islo, par minut a potom zasa nie. Vobec sa nedalo prihlasit ani cez SSH ani cez web. Tak za 2 hod to zasa islo. Potom zasa vypadok. Tak som si spravil skript ktory pravidelne kontoloval ci sa da dostat na zvonka na stranku z lighttpd na routri. Vecer bol vypadok ...

    19.03.2009 20:30:02 | WLW : OK
    19.03.2009 20:45:02 | WLW : OK
    19.03.2009 21:00:03 | WLW : OK
    19.03.2009 21:15:02 | WLW : OK
    19.03.2009 21:33:11 | WLW : couldn't connect to host
    19.03.2009 21:48:11 | WLW : couldn't connect to host
    19.03.2009 22:03:12 | WLW : couldn't connect to host
    19.03.2009 22:15:03 | WLW : OK

    Tak som chcel skusit aj opacnu cestu, pristupovat z routra na vonkasi www server, kontrolnu stranku kde by som si logoval ci sa mu podrari pripojit. Cez wget otvaram stranku, vyzeralo ze to ide, tak som to pridal do cronu. Ale odtial mi to nejde. Vyzera ze sa to spusti ale nic sa nestane.

    V crontabe mam
    Code:
    */3 * * * * admin /opt/admin/wlwout.sh
    skript vyzera takto
    Code:
    #!/bin/sh
    
    /usr/bin/wget http://www.domena.sk/wlwout.php >> /opt/admin/wlwout2.log
    ping -c 1 www.zive.sk  >> /opt/admin/wlwout2.log
    ak skript sustim rucne zapise do logu vysledok aj z wgetu aj pingu. Ak je spusteny z cronu ani tuk, ak vymazem wlwout2.log vytvori ho ale ma nulovu dlzku.
    Syslog vyzera nasledovne

    Code:
    Mar 19 22:57:01 /opt/sbin/cron[899]: (p3s) CMD (/opt/admin/wlwout.sh )
    Mar 19 23:00:01 /opt/sbin/cron[907]: (p3s) CMD (/opt/admin/wlwout.sh )
    Mar 19 23:00:01 /opt/sbin/cron[908]: (p3s) CMD (/opt/bin/rrdtool.sh >> /opt/var/log/rrdtool.log)
    Mar 19 23:03:01 /opt/sbin/cron[978]: (p3s) CMD (/opt/admin/wlwout.sh )
    Neviete co robim zle? Preco mi to z cronu nejde?

    A to sa nepytam preco mam taketo vypadky

    Mozno za to moze ISP, idem cez Fibernet. Kym som ale pouzival dodavany Dlink, vzdy som za cez webove rozhranie dokazal prihlasit vzdy ked som to potreboval, na Asuse to je loteria

  12. #402
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    CzechRep
    Posts
    151
    co používáš za firmware? Nemáš v iptables nastavenou ochranu proti DoS utokum a brute force attack?
    (něco jako --dport 22 -m recent --update --seconds 60 --hitcount 6 --name SSH -j DROP )
    Pak bych ty výpadky z vnějšku chápal, pokud bys překročil limit. Na firmware se ptám proto, že ten poslední vývojový to má už v sobě defaultně. pošli iptables -L
    A s tím cronem, práva zápisu, kostrukce s >> ?? těžko říct

    edit: ted si to čtu ještě jednou, lighttp? to máš dva web servery tedy? na jednom administrační rozhraní a na druhém něco? nebo je jen jeden? z portu 8008 přesměrováváš na port 80? To by chtělo upřesnit. Nejdřív bych se soustředil ale na ten ssh přístup.
    Last edited by sarlacc; 20-03-2009 at 00:35.
    __________________________________________________ _
    WL-500gP Oleg firmware v.1.9.2.7-rtn
    vsftp,lighttp,php5,mysql4,samba3,
    syslog-ng,rrdtools,cron,openvpn
    WD MyBook 250GB
    __________________________________________________ _
    OpenSUSE 13.1

  13. #403
    FW mam WL500W-1.9.2.7-10

    Aby som to upresnil, mam naistalovany lighttpd kvoli rrd, casom chcem pridat nejaky vlastny obsah. Takze do routra sa mozem dostat 3 sposobmi (samozrejme ak to prave ide
    1. Webove rozhranie pre administraciu routra
    2. SSH
    3. Web cez lighttpd


    Do iptables som pridal len nat pre ssh a lighttpd, inak nic, vo webovom rozhrani mam zapnuty FW, enable DoS Protection, no Ping, no Lpr.

    Code:
    Chain INPUT (policy ACCEPT 0 packets, 0 bytes)
    num   pkts bytes target     prot opt in     out     source               destination         
    1    31523   10M MACS       all  --  br0    any     anywhere             anywhere           
    2        0     0 DROP       all  --  any    any     anywhere             anywhere           state INVALID 
    3    62675 5671K ACCEPT     all  --  any    any     anywhere             anywhere           state RELATED,ESTABLISHED 
    4     5196  312K ACCEPT     all  --  lo     any     anywhere             anywhere           state NEW 
    5     1558  119K ACCEPT     all  --  br0    any     anywhere             anywhere           state NEW 
    6      180 26972 SECURITY   all  --  eth1   any     anywhere             anywhere           state NEW 
    7        0     0 ACCEPT     udp  --  any    any     anywhere             anywhere           udp spt:bootps dpt:bootpc 
    8        0     0 ACCEPT     tcp  --  any    any     anywhere             WL-500             tcp dpt:www 
    9        3   144 ACCEPT     tcp  --  any    any     anywhere             WL-500             tcp dpt:ssh 
    10      42  2448 ACCEPT     tcp  --  any    any     anywhere             WL-500             tcp dpt:tproxy 
    11     102  6980 DROP       all  --  any    any     anywhere             anywhere           
    
    Chain FORWARD (policy ACCEPT 2206 packets, 106K bytes)
    num   pkts bytes target     prot opt in     out     source               destination         
    1    38201 4393K MACS       all  --  br0    any     anywhere             anywhere           
    2        0     0 ACCEPT     all  --  br0    br0     anywhere             anywhere           
    3        0     0 DROP       all  --  any    any     anywhere             anywhere           state INVALID 
    4    88094   67M ACCEPT     all  --  any    any     anywhere             anywhere           state RELATED,ESTABLISHED 
    5        0     0 DROP       all  --  !br0   eth1    anywhere             anywhere           
    6        0     0 SECURITY   all  --  !br0   any     anywhere             anywhere           state NEW 
    7        0     0 ACCEPT     all  --  any    any     anywhere             anywhere           ctstate DNAT 
    8        0     0 DROP       all  --  any    br0     anywhere             anywhere           
    
    Chain OUTPUT (policy ACCEPT 95187 packets, 16M bytes)
    num   pkts bytes target     prot opt in     out     source               destination         
    
    Chain MACS (2 references)
    num   pkts bytes target     prot opt in     out     source               destination         
    1    43447 4877K RETURN     all  --  any    any     anywhere             anywhere           MAC 00:22:43:44:B2:B3 
    2        0     0 RETURN     all  --  any    any     anywhere             anywhere           MAC 00:11:09:C8:B8:4C 
    3        0     0 RETURN     all  --  any    any     anywhere             anywhere           MAC 00:01:04:A5:E6:EF 
    4    26277 9818K DROP       all  --  any    any     anywhere             anywhere           
    
    Chain SECURITY (2 references)
    num   pkts bytes target     prot opt in     out     source               destination         
    1      123  6524 RETURN     tcp  --  any    any     anywhere             anywhere           tcp flags:SYN,RST,ACK/SYN limit: avg 1/sec burst 5 
    2        0     0 RETURN     tcp  --  any    any     anywhere             anywhere           tcp flags:FIN,SYN,RST,ACK/RST limit: avg 1/sec burst 5 
    3       23  2984 RETURN     udp  --  any    any     anywhere             anywhere           limit: avg 5/sec burst 5 
    4        1    64 RETURN     icmp --  any    any     anywhere             anywhere           limit: avg 5/sec burst 5 
    5       33 17400 DROP       all  --  any    any     anywhere             anywhere           
    
    Chain logaccept (0 references)
    num   pkts bytes target     prot opt in     out     source               destination         
    1        0     0 LOG        all  --  any    any     anywhere             anywhere           state NEW LOG level warning tcp-sequence tcp-options ip-options prefix `ACCEPT ' 
    2        0     0 ACCEPT     all  --  any    any     anywhere             anywhere           
    
    Chain logdrop (0 references)
    num   pkts bytes target     prot opt in     out     source               destination         
    1        0     0 LOG        all  --  any    any     anywhere             anywhere           state NEW LOG level warning tcp-sequence tcp-options ip-options prefix `DROP ' 
    2        0     0 DROP       all  --  any    any     anywhere             anywhere
    Ak to ide, idu vsetky 3 cesty, ak to nejde, nejde ani 1 a router je zvonka nedostupny.

    Uz rano som si vsimol ze v noci to neslo ale priblizne v tom case ked som zapol nb to islo. Cez den som to sledoval z prace. A vsimol som si jednu vec.
    Vzdy ked router synchronizoval cas cez ntp, tak potom to chvilu slo, o 2 hod zasa synchronizoval cas a zasa to slo, ked niekto doma zapol pc a dhcp mu dalo IP, zasa to slo ...

    tu je log ako bol router dostupny, rovnake zaznamy za sebou som vyhodil:

    20.03.2009 10:08:11 | WLW : couldn't connect to host
    20.03.2009 10:10:01 | WLW : OK
    20.03.2009 10:15:02 | WLW : OK
    20.03.2009 10:20:02 | WLW : OK
    20.03.2009 10:25:02 | WLW : OK
    20.03.2009 10:33:11 | WLW : couldn't connect to host
    20.03.2009 12:08:10 | WLW : couldn't connect to host
    20.03.2009 12:10:02 | WLW : OK
    20.03.2009 13:15:02 | WLW : OK
    20.03.2009 13:23:12 | WLW : couldn't connect to host
    20.03.2009 14:08:12 | WLW : couldn't connect to host
    20.03.2009 14:10:03 | WLW : OK
    20.03.2009 15:00:02 | WLW : OK
    20.03.2009 15:08:10 | WLW : couldn't connect to host
    20.03.2009 15:18:10 | WLW : couldn't connect to host
    20.03.2009 15:21:36 | WLW : OK
    20.03.2009 15:40:02 | WLW : OK

    vycuc zo syslogu:
    Mar 20 10:07:20 ntp client: Synchronizing time with time.nist.gov ...
    Mar 20 12:07:21 ntp client: Synchronizing time with time.nist.gov ...
    Mar 20 14:07:22 ntp client: Synchronizing time with time.nist.gov ...
    Mar 20 15:21:20 dnsmasq[52]: DHCPREQUEST(br0) 192.168.1.11 00:13:09:a8:b8:4c
    Mar 20 15:21:20 dnsmasq[52]: DHCPACK(br0) 192.168.1.11 00:13:09:a8:b8:4c

    Vyzera to tak ze po nejakom case 'zaspi' a ignoruje pokusy o pristup zvonku, ked sa ale nieco udeje vnutri tak sa preberie mrška jedna

  14. #404
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    czech republic
    Posts
    182

    NFS

    Používáte někdo NFS Server na routeru, vůbec s tím nemohu pohnout, nemáte někdo nějaký rozumný návod, který by nebyl v azbuce?
    export list:
    Code:
    /opt 192.168.1.1/24(rw)
    z jftp.jar klienta je vidět pouze složka, ale bez obsahu a to ještě jak kdy...
    Vyřešeno:
    Code:
    /opt/nfs/ 192.168.1.1/24(rw,insecure,sync,all_squash,anonuid=0,anongid=0)
    Last edited by gouryella; 24-03-2009 at 10:45.
    RT-N13u dd-wrt | Toshiba 2.5" 160GB | pxe boot server

  15. #405

    problém s webcam

    Zdravím, nemáte někdo zkušenosti s připojením WebCam k WL-500gP s dd-wrt v2.4.35 a palantirem?
    Mám nainstalovanou Labtec WebCam Pro, do kernelu naloadované spca5xx a videodev, kamera zda se funguje (kernel ji našel), ale palantir mi při spuštění hlasi problem s paletami:

    Mar 23 12:07:30 [main] -- palantir 2.6 starting --
    Mar 23 12:07:30 [main] Definitions for 1 devices found
    Mar 23 12:07:30 [main] No serial port specified
    Mar 23 12:07:30 [main] No named pipe specified
    Mar 23 12:07:31 [video] Card: Labtec Webcam Pro (/dev/v4l/video0)
    Mar 23 12:07:31 [video] Capabilities: 1 (capture )
    Mar 23 12:07:31 [video] Size: (176x144)-(640x480)
    Mar 23 12:07:31 [video] Channel no. 0 ('ZC301-2') tuners: 0, flags: 0, type: 2, norm: 10929
    Mar 23 12:07:31 [video] RGB palette unavailable.
    Mar 23 12:07:31 [video] trying YUV420P...
    Mar 23 12:07:31 [video] trying YUV422...
    Mar 23 12:07:31 [video] ** Fatal error: SPICT: No such file or directory

Page 27 of 55 FirstFirst ... 17252627282937 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •