Page 4 of 64 FirstFirst ... 234561454 ... LastLast
Results 46 to 60 of 958

Thread: [HowTo] Install and configure Oleg's firmware

  1. #46

    Arrow Copy-paste

    Arise,

    I had a similar problem. It seems that copy-pasting from a webpage to Putty doesn't always work well. Some of my post-boot code was missing when I pasted it to putty from this tutorial. Only found out after a few reboots, of course

  2. #47
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Germany - Frankfurt
    Posts
    1,548
    Quote Originally Posted by Jeroen van Omme View Post
    Arise,

    I had a similar problem. It seems that copy-pasting from a webpage to Putty doesn't always work well. Some of my post-boot code was missing when I pasted it to putty from this tutorial. Only found out after a few reboots, of course
    Missing parts in pasted content is mostly a result of the following:

    you open vi and _forget_ to press "i" to change to insert mode.
    When you paste the content is not pasted until the first i in the content appears.

    example:

    "this is the content" pasted in vi WITHOUT being in insert mode results in the following: "s is the content"

    wengi
    Übersicht aller HowTos --- HowTo Overview (mostly german)
    WL-HDD mit diesem Setup. --- WL-HDD with this setup.
    Kein Support per PM - Frage im jeweiligen Thread! --- No support via pm - ask in the according thread!
    Eine wirklich gute Idee erkennt man daran, dass ihre Verwirklichung von vorne herein ausgeschlossen erscheint. (Albert Einstein)

  3. #48
    Wengi, thank you for your great tutorial. I've decided that it is the most detailed and started using it for connecting my usb hdd with 500gp.
    Unfortunately, a have a problem after this steps:

    # test if USB disc has been attached
    # if not - then insert needed modules
    #
    # uncoment the following 4 lines if using an USB HDD.
    #if [ ! -d /dev/discs ]
    #then
    #insmod scsi_mod && insmod sd_mod && insmod usb-storage && sleep 5s
    #fi

    #Wait for /opt to mount
    mount /dev/discs/disc0/part2 /opt
    i=0
    while [ $i -le 30 ]
    do
    if [ -d /opt/etc ]
    then
    break
    fi
    sleep 1
    i=`expr $i + 1`
    done

    mount /dev/discs/disc0/part3 /tmp/harddisk


    # Activate swap
    swapon /dev/discs/disc0/part1

    # Run all active services - active means starts with S
    /opt/etc/init.d/rc.unslung

    I wrote it in VI editor after pressing 'i' and i saved it with :wq command.

    I use 500gp like a router, so after those steps I make a command to reboot:
    flashfs save && flashfs commit && flashfs enable && reboot

    And then Putty says that "Fatal error (connection lost)"
    I try to connect using SSH again, but also Fatal error appears (writing "network connection refused")
    And i only can connect to 500gp using telnet or web. And when i run telnet, swap is not activated and driver is not mounted (so, startup script don't work i think) although all steps before i did according to your tutorial.

    After that, i've refreshed the firmware and did everything again, but the result was the same.
    Help me solve this problem please...
    P.S. excuse me for my english: i've haven't any practice for a long time...

  4. #49
    So, i've solve the problem myself: there were some mistakes in my post-boot file.
    But i still have one question: how can i establish connection to my router from any place with internet. I have a real IP and using Putty thought SSH, it can't connect to router. May be i should open any ports?

  5. #50
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Germany - Frankfurt
    Posts
    1,548
    Hi Hreks,

    "Fatal error (connection lost)" is normal when you reboot the router.
    Normaly the network connection is also droped.

    Due to the Asus also is running DHCP (i suggest) all should be ok after you request a new ip (in windows: ipconfig /renew).

    But good to see that you managed it yourself

    SSH is using port 22. You have to open this port in your firewall and/or forward this port to the local ip adress of the asus.
    you can also use a different port (e.g. 222) and redirect ist to 22 on local ip.
    This prevents ssh scanning, which is often done in the last month.

    have fun with your asus
    wengi
    Übersicht aller HowTos --- HowTo Overview (mostly german)
    WL-HDD mit diesem Setup. --- WL-HDD with this setup.
    Kein Support per PM - Frage im jeweiligen Thread! --- No support via pm - ask in the according thread!
    Eine wirklich gute Idee erkennt man daran, dass ihre Verwirklichung von vorne herein ausgeschlossen erscheint. (Albert Einstein)

  6. #51
    1) Hi, Wengi, thank you for your reply, but can you give me more detailed answer?
    What firewall do you mean, software or in the router?
    What does it mean "forward this port to the local ip adress of the asus."
    How can i use different port?
    And what should i do on the computer, from which i want to connect my router(open any ports?)
    Big thanks

    2)WoW! I'm very happy) I've configured everything, writen in Wengi's manual. Now i have Samba, and my torrents are downloading! I can't belive
    Wengi, really your tutorial is the best for new users of 500gp only one step became a problem: while activating RTC, it was error: can't create folder, permission denided.
    3)And also one question: can i create my media library in \tmp\harddisk or in another folder? actually, i don't understand folders in samba according to the partitions in router, explane me please.
    4) One more question: i want to make a web site in the router, considering a real IP, so i don't understand if any steps of your tutorial connected with this topic?
    regards, Hreks
    Last edited by Hreks; 01-11-2007 at 10:23.

  7. #52

    You're right

    Quote Originally Posted by wengi View Post
    Missing parts in pasted content is mostly a result of the following:

    you open vi and _forget_ to press "i" to change to insert mode.
    When you paste the content is not pasted until the first i in the content appears.

    wengi
    Of course! Why didn't I think of that?

  8. #53
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Germany - Frankfurt
    Posts
    1,548
    Hi Hreks,

    i dont have that much time atm.

    RTC is ONLY for WL-HDD. Others do not have a RTC.
    i will come back in a few days for the other questions.

    wengi
    Übersicht aller HowTos --- HowTo Overview (mostly german)
    WL-HDD mit diesem Setup. --- WL-HDD with this setup.
    Kein Support per PM - Frage im jeweiligen Thread! --- No support via pm - ask in the according thread!
    Eine wirklich gute Idee erkennt man daran, dass ihre Verwirklichung von vorne herein ausgeschlossen erscheint. (Albert Einstein)

  9. #54
    Quote Originally Posted by wengi View Post
    10. SAMBA2
    The original version in olegs firmware has a problem with Windows Vista.
    Because of this, you install the package 'samba2'. This should work with Vista (Due to a missing Vista i can not test it).
    Samba has to be disabled in the Asus webinterface! (USb Application -> Samba -> Enable Samba Demo mode: NO)

    Code:
    ipkg install xinetd
    ipkg install samba2
    Edit the conf of xinetd:
    Code:
    vi /opt/etc/xinetd.d/swat
    You should cutomize the IP settings as you need them and exchange "user = root" with admin -> "user = admin".

    Save... reboot... You know... i do this too often, but to be shure...
    Code:
    flashfs save && flashfs commit && flashfs enable && reboot
    Samba and xinetd are running after the reboot.
    But samba still needs to be configured. This is done with a webinterface:
    Code:
    http://IP.ADRESS.OF.ASUS:901
    I followed all the steps you outlined, but samba isn't starting on it's own after reboot. I can start it manually by running /opt/etc/init.d/S80samba and everything works fine then.

    Am I missing something?

  10. #55
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Germany - Frankfurt
    Posts
    1,548
    Hi,

    /opt/etc/init.d/S80samba is normaly started by /opt/etc/init.d/rc.unslung.
    check if rc.unslung is executable and if it is called from your post-boot.

    Are the other services (/opt/etc/init.d/S*) running after restart?

    wengi
    Übersicht aller HowTos --- HowTo Overview (mostly german)
    WL-HDD mit diesem Setup. --- WL-HDD with this setup.
    Kein Support per PM - Frage im jeweiligen Thread! --- No support via pm - ask in the according thread!
    Eine wirklich gute Idee erkennt man daran, dass ihre Verwirklichung von vorne herein ausgeschlossen erscheint. (Albert Einstein)

  11. #56
    Quote Originally Posted by wengi View Post
    Hi,

    /opt/etc/init.d/S80samba is normaly started by /opt/etc/init.d/rc.unslung.
    check if rc.unslung is executable and if it is called from your post-boot.

    Are the other services (/opt/etc/init.d/S*) running after restart?

    wengi

    rc.unslung is executable, and is being called from the post boot. I see that the one script (S80busybox_httpd) is running when I reboot since I can go to the transmission web page -
    http://192.168.1.1:8008/cgi-bin/tran...gi?ACTION=List

    so it make no sense why it's not running. I ran dmesg and I don't see any errors in it either.

  12. #57
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Germany - Frankfurt
    Posts
    1,548
    Hi,

    Is /opt/etc/init.d/S80samba executable?
    What happens if you run /opt/etc/init.d/S80samba manually?

    Pls. post last lines of your syslog (/opt/var/log/messages).

    wengi
    Übersicht aller HowTos --- HowTo Overview (mostly german)
    WL-HDD mit diesem Setup. --- WL-HDD with this setup.
    Kein Support per PM - Frage im jeweiligen Thread! --- No support via pm - ask in the according thread!
    Eine wirklich gute Idee erkennt man daran, dass ihre Verwirklichung von vorne herein ausgeschlossen erscheint. (Albert Einstein)

  13. #58
    This is strange. I rebooted it again after I made another minor change, and now it's working. I hate it when things like that happen.

    Thanks for the help though! This howto has been a great help.

  14. #59
    First of all thx a bunch for the gr8 tut, finally I can get to my smb share without going through sftp and tranmission works so much better than e-ctorrent.

    I am a bit of a linux noob though and it might be handy for the rest of you to know that if you can't get a ipkg package (mc), or some dependensies (font libraries for the bt cgi :P), or even if nano locks up (it happend to me faulty ncurses was to blame) just go too http://ipkgfind.nslu2-linux.org/.

    Find the right package (always select the oleg version if possible) then copy the download link and do this in the terminal:
    Code:
    ipkg install PASTE_THE_DOWNLOAD_LINK_HERE
    Or alternatively you can change your unslung package directory to the oleg version
    Code:
    nano /opt/etc/ipkg.conf
    then
    Code:
    src unslung http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable
    dest root /
    Don't forget to run ipkg update / upgrade and be amazed how outdated your system is :P

    But I do still have some question marks I hope you can help me with.
    First I mosty use my smb share on the network for storage of my music so that every pc and mac all have the same songs. I haven't tried the optimisation bit yet and would like to know if I do run samba under xinetd will it be slower or something.

    Furthermore I would like to get a ftp or sftp running again and was wondering if this can be run under xinetd aswell

    Also if you don't have a webcam attached you can put this in the post-boot
    Code:
    rmmod videodev
    Lasty why isn't this a sticky yet, this goes along gr8 with the macsat tut
    Last edited by Melicous; 05-11-2007 at 07:05.

  15. #60
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Germany - Frankfurt
    Posts
    1,548
    Quote Originally Posted by oggie View Post
    This is strange. I rebooted it again after I made another minor change, and now it's working. I hate it when things like that happen.

    Thanks for the help though! This howto has been a great help.
    Would be nice to know what was wrong/changed.
    Übersicht aller HowTos --- HowTo Overview (mostly german)
    WL-HDD mit diesem Setup. --- WL-HDD with this setup.
    Kein Support per PM - Frage im jeweiligen Thread! --- No support via pm - ask in the according thread!
    Eine wirklich gute Idee erkennt man daran, dass ihre Verwirklichung von vorne herein ausgeschlossen erscheint. (Albert Einstein)

Page 4 of 64 FirstFirst ... 234561454 ... LastLast

Similar Threads

  1. [Howto] Install DLNA media servers for Oleg firmware
    By ecaddict in forum WL-500gP Tutorials
    Replies: 18
    Last Post: 06-06-2017, 08:40
  2. Replies: 24
    Last Post: 05-05-2015, 08:42
  3. Replies: 28
    Last Post: 02-06-2013, 21:58
  4. Replies: 6
    Last Post: 21-09-2012, 18:06
  5. [Howto] Install kernel modules for Oleg firmware
    By ecaddict in forum WL-500gP Tutorials
    Replies: 0
    Last Post: 05-12-2011, 17:18

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •