Page 3 of 64 FirstFirst 123451353 ... LastLast
Results 31 to 45 of 958

Thread: [HowTo] Install and configure Oleg's firmware

  1. #31
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Netherlands
    Posts
    6
    I didn't follow the whole tut.


    I didn't format the hdd in the same way, but I've made partitions:
    swap (ca 500mb)
    programs (/opt, ca 500mb, ext3)
    data (tmp/harddisk/part1,ext3)
    data (tmp/harddisk/part2, ntfs, some data that I want on ntfs)

    I use the startup script (4b) with some chances in the mounting part

    didn't do:
    4a. partition and format HDD
    7. Tools (optional)
    8. CRON
    9. TRANSMISSION (want to use samba 1th maybe later)
    9b. Change Syslog settings
    Didn't go further then this jet.

    edit:
    1. run /opt/etc/init.d/S80samba and post result
    [admin@WL500gp root]$ /opt/etc/init.d/S80samba
    Starting smbd:
    Starting nmbd:
    [admin@WL500gp root]$
    2. post output of "ps axf"
    [admin@WL500gp root]$ ps axf
    BusyBox v1.1.3 (2007.01.01-14:37+0000) multi-call binary

    Usage: ps

    [admin@WL500gp root]$
    3. post the latest content of the log: /opt/var/log/messages
    I don't have a log "messages" at that location. I do have a dir named "samba" and in this dir a file log.smbd
    latest content of this log is:

    [2007/09/24 22:09:14, 0] source/smbd/server.c:main(835)
    standard input is not a socket, assuming -D option
    [2007/09/26 00:19:00, 0] source/smbd/server.c:main(835)
    standard input is not a socket, assuming -D option
    [2007/09/26 00:19:13, 0] source/smbd/server.c:main(835)
    edit2
    maybe also helpful:
    found another logfile /opt/var/samba/nmbd
    last part is
    [2007/09/26 00:29:26, 0] source/nmbd/nmbd.c:main(795)
    Netbios nameserver version 2.2.12 started.
    Copyright Andrew Tridgell and the Samba Team 1994-2002
    [2007/09/26 00:29:30, 0] source/nmbd/nmbd_responserecordsdb.c:find_response_reco
    rd(235)
    find_response_record: response packet id 6592 received with no matching record
    .
    [2007/09/26 18:07:26, 0] source/nmbd/nmbd.c:main(795)
    Netbios nameserver version 2.2.12 started.
    Copyright Andrew Tridgell and the Samba Team 1994-2002
    [2007/09/26 18:07:30, 0] source/nmbd/nmbd_responserecordsdb.c:find_response_reco
    rd(235)
    find_response_record: response packet id 4588 received with no matching record
    .
    and this log:
    /opt/var/samba/log.smbd
    last part:
    [2007/09/26 00:31:07, 0] source/smbd/server.c:main(791)
    smbd version 2.2.12 started.
    Copyright Andrew Tridgell and the Samba Team 1992-2002
    [2007/09/26 18:07:26, 0] source/smbd/server.c:main(791)
    smbd version 2.2.12 started.
    Copyright Andrew Tridgell and the Samba Team 1992-2002
    Last edited by WhiteAss; 26-09-2007 at 18:51.

  2. #32
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Germany - Frankfurt
    Posts
    1,548
    Hi,

    "ps axf" will not work. Post result of a simple "ps".
    "ps" will show you the running processes. There should be s- and nmbd.

    Also make sure that samba in the original webinterface is DISabled.

    Do the following:
    - Disable Samba in Webinterface (if it isn't already)
    - reboot router
    - post result of "ps"

    wengi
    ▄bersicht aller HowTos --- HowTo Overview (mostly german)
    WL-HDD mit diesem Setup. --- WL-HDD with this setup.
    Kein Support per PM - Frage im jeweiligen Thread! --- No support via pm - ask in the according thread!
    Eine wirklich gute Idee erkennt man daran, dass ihre Verwirklichung von vorne herein ausgeschlossen erscheint. (Albert Einstein)

  3. #33
    WhiteAss, you should read my tutorial for a working Samba3.

    However... to see the processes, type:
    ps (if you don't have 7. Tools (optional))

    Or:
    ps aux
    ps -ef
    if you installed 7. Tools (optional).

  4. #34
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Netherlands
    Posts
    6
    I'm trying to install samba on the way explained by arise for the moment.

    will post my questions over there.

    edit:
    Came back on this.

    after folowing the tut of arise my router didn't work so good anymore.

    Will follow this tut again from the begin (exept for the fdisk/fromat part)
    Last edited by WhiteAss; 28-09-2007 at 07:11.

  5. #35
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Netherlands
    Posts
    6
    I began from scratch again

    I can conf the standard samba which is there wit the oleg firmware.
    149 admin 892 S /usr/sbin/smbd -D
    151 admin 964 S /usr/sbin/nmbd -D
    This is v1.x (don't know the exact version)

    I want to use the web interface (swat) so I'v to install samba2.

    When I install samba 2 (the one in this tut) I can use the web interface but samba doesn't work then (even without the web interface an with the same conf as samba 1)

    smbd and smbd just won't run and I can't find out what is wrong.

  6. #36
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Germany - Frankfurt
    Posts
    1,548
    So the fun starts again:

    try to start manually and give us the logs....
    i need input

    wengi

    PS: I am on vacation from thursday on. We need to solve this quickly or anyone else has to help you.
    ▄bersicht aller HowTos --- HowTo Overview (mostly german)
    WL-HDD mit diesem Setup. --- WL-HDD with this setup.
    Kein Support per PM - Frage im jeweiligen Thread! --- No support via pm - ask in the according thread!
    Eine wirklich gute Idee erkennt man daran, dass ihre Verwirklichung von vorne herein ausgeschlossen erscheint. (Albert Einstein)

  7. #37

    Chinese character

    I am using SAMBA 2 but not working good on chinese character file name (both samba2 and vsftp). I read the article in here saying need Samba 3

    http://www.nslu2-linux.org/wiki/Optware/Samba

    But some artical saying need a codepage.....

    I search this for long but still can't find the exit.... Any good people can help please : <

  8. #38
    Quote Originally Posted by wengi View Post
    9. TRANSMISSION (The torrent Client)
    Transmission works really strange

    when i open http://192.168.1.1:8080/cgi-bin/transmission.cgi i get
    Code:
    syslog: /opt/var/log/messages unavailable for transfer stats!
    although I did everything just like in howto

    when i click watchdog i get
    Code:
    /opt/sbin/transmission_watchdog: kill: 306: (524) - Operation not permitted grep: /tmp/harddisk/torrent/work/my.torrent/.status: No such file or directory
    when i select torrent in list and click push i get
    Code:
    transmission.cgi: kill: 9: (524) - Operation not permitted
    Any ideas?

    Update 1

    Right after restart transmission_watchdog doesn't appear.
    If it's started manually i get a lot of instatnces
    Code:
      183 admin       468 S   upnp -D -L br0 -W vlan1
      214 admin      1696 S   transmissiond -p 65534 -w 300 -u -1 -d -1 -i /opt/var/run/transmission.pid /tmp/harddisk/torrent/active-torrents.txt
      217 admin      1700 S   transmissiond -p 65534 -w 300 -u -1 -d -1 -i /opt/var/run/transmission.pid /tmp/harddisk/torrent/active-torrents.txt
      218 admin      1700 S   transmissiond -p 65534 -w 300 -u -1 -d -1 -i /opt/var/run/transmission.pid /tmp/harddisk/torrent/active-torrents.txt
      219 admin      1700 S   transmissiond -p 65534 -w 300 -u -1 -d -1 -i /opt/var/run/transmission.pid /tmp/harddisk/torrent/active-torrents.txt
      220 admin      1700 R   transmissiond -p 65534 -w 300 -u -1 -d -1 -i /opt/var/run/transmission.pid /tmp/harddisk/torrent/active-torrents.txt
      222 admin       412 R   ps
    Does it matter?
    Last edited by Aramaki; 23-10-2007 at 13:48.
    Hardware: WL-500gp 1.9.2.7-7g + powered USB hub (WD Passport 120GB) + USB HP LazerJet 1010
    Software: transmission (BT-client) by wengie's manual + russian names fixing script | http/ftp download with web-interface ADOS by DINI (uninstalled) | rsnapshot - incremental backup utility using rsync (english, ­ˇ˝˝ŕŔÚ) (uninstalled) | lighttpd (uninstalled) |samba2

  9. #39
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Germany - Frankfurt
    Posts
    1,548
    Hi,

    transmission is not started directly after restart. It normaly depends on the cron entry. E.g. if the watchdog is started hourly, transmission will be started the next full hour after thr reboot.

    If you want to start it directly after the reboot: Add transmission_watchdog to your post-boot.

    There are always multiple instances of transmission running.
    This is normal.

    For the errors: try another torrent. Maybe the file was damaged. How do you copy the torrents? wget in ssh / ftp / samba? I normaly use wget in ssh session.

    wengi

    PS: please edit your post and delete the torrent name or use a legal torrent.
    ▄bersicht aller HowTos --- HowTo Overview (mostly german)
    WL-HDD mit diesem Setup. --- WL-HDD with this setup.
    Kein Support per PM - Frage im jeweiligen Thread! --- No support via pm - ask in the according thread!
    Eine wirklich gute Idee erkennt man daran, dass ihre Verwirklichung von vorne herein ausgeschlossen erscheint. (Albert Einstein)

  10. #40
    Quote Originally Posted by wengi View Post
    Hi,

    transmission is not started directly after restart. It normaly depends on the cron entry. E.g. if the watchdog is started hourly, transmission will be started the next full hour after thr reboot.

    If you want to start it directly after the reboot: Add transmission_watchdog to your post-boot.

    There are always multiple instances of transmission running.
    This is normal.

    For the errors: try another torrent. Maybe the file was damaged. How do you copy the torrents? wget in ssh / ftp / samba? I normaly use wget in ssh session.

    wengi

    PS: please edit your post and delete the torrent name or use a legal torrent.
    don't know what was the problem. I just did everything by your guide from the start and it worked - first time I combined yours and olegI's.

    And I was a dumb at linux - now situation improved.

    Thanks for your great manual. What about putting it into wiki?
    Last edited by Aramaki; 24-10-2007 at 15:09.
    Hardware: WL-500gp 1.9.2.7-7g + powered USB hub (WD Passport 120GB) + USB HP LazerJet 1010
    Software: transmission (BT-client) by wengie's manual + russian names fixing script | http/ftp download with web-interface ADOS by DINI (uninstalled) | rsnapshot - incremental backup utility using rsync (english, ­ˇ˝˝ŕŔÚ) (uninstalled) | lighttpd (uninstalled) |samba2

  11. #41
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Germany - Frankfurt
    Posts
    1,548
    Good to know its working now

    wengi
    ▄bersicht aller HowTos --- HowTo Overview (mostly german)
    WL-HDD mit diesem Setup. --- WL-HDD with this setup.
    Kein Support per PM - Frage im jeweiligen Thread! --- No support via pm - ask in the according thread!
    Eine wirklich gute Idee erkennt man daran, dass ihre Verwirklichung von vorne herein ausgeschlossen erscheint. (Albert Einstein)

  12. #42
    Quote Originally Posted by wengi View Post
    Good to know its working now

    wengi
    may you can help me with this? http://wl500g.info/showthread.php?p=67114#post67114
    Hardware: WL-500gp 1.9.2.7-7g + powered USB hub (WD Passport 120GB) + USB HP LazerJet 1010
    Software: transmission (BT-client) by wengie's manual + russian names fixing script | http/ftp download with web-interface ADOS by DINI (uninstalled) | rsnapshot - incremental backup utility using rsync (english, ­ˇ˝˝ŕŔÚ) (uninstalled) | lighttpd (uninstalled) |samba2

  13. #43
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Germany - Frankfurt
    Posts
    1,548
    Hi Aramaki,

    i already read your post but unfortunately am not able to help you.

    wengi
    ▄bersicht aller HowTos --- HowTo Overview (mostly german)
    WL-HDD mit diesem Setup. --- WL-HDD with this setup.
    Kein Support per PM - Frage im jeweiligen Thread! --- No support via pm - ask in the according thread!
    Eine wirklich gute Idee erkennt man daran, dass ihre Verwirklichung von vorne herein ausgeschlossen erscheint. (Albert Einstein)

  14. #44
    Quote Originally Posted by wengi View Post
    Hi Aramaki,

    i already read your post but unfortunately am not able to help you.

    wengi
    Anyway thx
    Hardware: WL-500gp 1.9.2.7-7g + powered USB hub (WD Passport 120GB) + USB HP LazerJet 1010
    Software: transmission (BT-client) by wengie's manual + russian names fixing script | http/ftp download with web-interface ADOS by DINI (uninstalled) | rsnapshot - incremental backup utility using rsync (english, ­ˇ˝˝ŕŔÚ) (uninstalled) | lighttpd (uninstalled) |samba2

  15. #45

    A little note regarding wengi's "14. Automate SSH login"

    So, I've created the pair of keys for automatic login.

    Then I run
    Code:
    vi /usr/local/root/.ssh/authorized_keys
    and right click of my mouse in order to paste text in the putty window.

    Then I pressed exactly the next keys:
    Code:
    [Esc]
    :wq!
    [Enter]
    ... and I tried to login and didn't worked as expected.

    Found out later in Midnight Commander viewer that the first later from "ssh-rsa ..." was missing and I had only "sh-rsa ...".

    I've added the missing "s" and it worked like a charm.

    Don't know if it's my problem (I'm a stupid user sometimes ) or is a bug or something. Just in case anyone gets in the same problem as me...

Page 3 of 64 FirstFirst 123451353 ... LastLast

Similar Threads

  1. [Howto] Install DLNA media servers for Oleg firmware
    By ecaddict in forum WL-500gP Tutorials
    Replies: 18
    Last Post: 06-06-2017, 08:40
  2. Replies: 24
    Last Post: 05-05-2015, 08:42
  3. Replies: 28
    Last Post: 02-06-2013, 21:58
  4. Replies: 6
    Last Post: 21-09-2012, 18:06
  5. [Howto] Install kernel modules for Oleg firmware
    By ecaddict in forum WL-500gP Tutorials
    Replies: 0
    Last Post: 05-12-2011, 17:18

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •