Page 63 of 64 FirstFirst ... 135361626364 LastLast
Results 931 to 945 of 958

Thread: [HowTo] Install and configure Oleg's firmware

  1. #931
    Hey guys,

    Can someone please help with gcc for oleg WL500gpv2-1.9.2.7-10. I've been trying to find something but without success.

    Thanks

    LE: "ipkg install buildroot" solved the issue
    Last edited by lau_swat; 24-10-2011 at 14:59.

  2. #932
    Hi Wengi. I've realized that the new firmware has changed the name of the disks and maybe this is the problem of the old configuration that is not working. When i upgraded the firmware i noticed that the shared disks where not any more disc_2 or disc_3 but thay changed in disca_2 and disca_3. Now, after formatting and partitioning (with ecaddict tutorial) the result of df is

    Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
    /dev/root 4608 4608 0 100% /
    devfs 14524 4 14520 0% /dev
    tmpfs 14524 220 14304 2% /tmp
    /dev/discs/disca/part3
    479478560 32812 455471820 0% /tmp/mnt/disca_3
    /dev/discs/disca/part2
    987032 16412 921272 2% /tmp/mnt/disca_2

    Looking at your tutorial in the scripts you refer to disc not to disca in edit of fstab and in other places

    #device Mountpoint FStype Options Dump Pass#
    /dev/discs/disc0/part1 none swap sw 0 0
    /dev/discs/disc0/part2 /opt ext3 rw,noatime 1 1
    /dev/discs/disc0/part3 /tmp/harddisk ext3 rw,noatime 1 1

    ..can be this the problem? Was the firmware to make this change or was my fault?
    Last edited by tex; 01-11-2011 at 11:17.

  3. #933
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    The Netherlands - Eindhoven
    Posts
    1,767
    Quote Originally Posted by tex View Post
    ..can be this the problem? Was the firmware to make this change or was my fault?
    rtn firmware with kernel 2.6 instead of kernel 2.4 uses disca, discb etc.
    so no it's not your fault, but it's easy to change in fstab.

  4. #934
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Germany - Frankfurt
    Posts
    1,548
    added this to the news.
    Will update the tut later.

    thanks for the hint

    wengi
    Übersicht aller HowTos --- HowTo Overview (mostly german)
    WL-HDD mit diesem Setup. --- WL-HDD with this setup.
    Kein Support per PM - Frage im jeweiligen Thread! --- No support via pm - ask in the according thread!
    Eine wirklich gute Idee erkennt man daran, dass ihre Verwirklichung von vorne herein ausgeschlossen erscheint. (Albert Einstein)

  5. #935
    Hi Wengi, i reconfigured everyting with this new information and transmission worked perfectly. After i tried to install Samba3 following this instructions
    killall smbd nmbd
    cd /opt/etc/samba && [ ! -f smb.conf.raas ] && cp smb.conf smb.conf.raas
    ipkg remove samba2
    ipkg install samba samba3-swat
    sed -i 's/samba_active=0/samba_active=1/' /opt/etc/init.d/S08samba
    cd /mnt && wget -O smb.tar.gz "http://wl500g.info/attachment.php?attachmentid=6455&d=1274467707" && cd / && tar -xvzf /mnt/smb.tar.gz
    /opt/etc/init.d/S08samba start
    /bin/ps | grep smbd
    but now i cannot see the HD from the win PC connected to the router. But the important is that the previous error was solved! I'll do again the procedure avoidind the last step of samba 3 and living the origional samba from the router.

  6. #936
    This thread makes everything seem very easy... thank you so much for sharing this tutorial!

    I'm in the process of installing the Oleg firmware on my WL-500gP router. Nonetheless, I would like to make sure that I will be able to revert to the original Asus firmware anytime.

    Can you please tell me if it is possible to move from Oleg to Original Asus firmware? And if so, which are the steps for that process?

  7. #937
    Wengi, sorry but you wrote :"you have to replace all occurances of "disc" with "disca" in this tutorial!!!!
    The correct should be "disc0" with "disca"
    Is what i've done and is working

    Torrent is starting and working but i can't access to my HD from my PC. I try before with integrated samba (not working). After i followed your tutorial for IPKG samba but at the end i couldn't access to configuration port 901 from web interface. So i tryed to follow the Start samba with xinetd (changing disc0 with diska when nedeed) but at the end of "echo "/etc/smb.conf" >> /usr/local/.files && flashfs save && flashfs commit && flashfs enable" i get the following error tar: /etc/smb.conf: No such file or directory
    tar: /etc/smb.conf: No such file or directory
    tar: /etc/smb.conf: No such file or directory
    tar: error exit delayed from previous errors
    Can you please help me to fix this problems?
    Thank you
    Last edited by tex; 06-11-2011 at 12:44.

  8. #938
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Germany - Frankfurt
    Posts
    1,548
    Quote Originally Posted by tex View Post
    Wengi, sorry but you wrote :"you have to replace all occurances of "disc" with "disca" in this tutorial!!!!
    The correct should be "disc0" with "disca"
    Ups :-(
    Now it is disc0....

    Regarding samba i have no idea at the moment. Sorry.
    I can not test it because i do not have any asus routers any more...

    wengi
    Übersicht aller HowTos --- HowTo Overview (mostly german)
    WL-HDD mit diesem Setup. --- WL-HDD with this setup.
    Kein Support per PM - Frage im jeweiligen Thread! --- No support via pm - ask in the according thread!
    Eine wirklich gute Idee erkennt man daran, dass ihre Verwirklichung von vorne herein ausgeschlossen erscheint. (Albert Einstein)

  9. #939
    Quote Originally Posted by nfh View Post
    This thread makes everything seem very easy... thank you so much for sharing this tutorial!

    I'm in the process of installing the Oleg firmware on my WL-500gP router. Nonetheless, I would like to make sure that I will be able to revert to the original Asus firmware anytime.

    Can you please tell me if it is possible to move from Oleg to Original Asus firmware? And if so, which are the steps for that process?
    You can easly go from Oleg firmware to the original one (download the file from the ASUS support page http://www.asus.com/Networks/Wireles...mium/#download) in the Firmware Update page of the Oleg web-page in system setup.

  10. #940
    Does anybody have the ZTE MF820 working?

    I have the newest firmware from googlecode and it can find the modem perfectly.

    I just can't get it to connect to the internet.

    It's saying that the script has failed in the usb ppp log.

    Can anybody give me an idea on where to fix it?

    Thanks anyways for the nice piece of software and the nice forum.

  11. #941
    My transmission-daemon stopped working after I updated firmware and ipkg.
    It runs only with
    Code:
    /opt/etc/init.d/S90transmission-daemon start
    after reboot,it does not start automatically.
    I tried
    Code:
    flashfs save && flashfs commit && flashfs enable && reboot
    but got nothing.So far got no problems with this.
    asus 500gp v2

  12. #942
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    The Netherlands - Eindhoven
    Posts
    1,767
    Code:
    flashfs save && flashfs commit && flashfs enable && reboot
    has gone too far imho...
    do you know what you do with this? you save the current state of the flashfs. My point is, you didn't change anything on your flashfs... you only updated your optware, on your harddrive.
    So remember:
    Code:
    reboot
    will do the trick just fine to restart your router


    anyway, what version are you running?
    ipkg list_installed | grep transmission
    transmission 2.42-1 I think?
    I'm not sure since when you've been using the setup of wengi... transmission has been updated to a whole new version since... like 2 years back or so.
    which means: different configuration file.

    what happens when you execute:
    /opt/bin/transmission-daemon -fg /tmp/harddisk/transmission/config
    where /tmp/harddisk/transmission/config is the configuration folder
    it should give us some information on what transmission doesn't like

  13. #943
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Germany - Frankfurt
    Posts
    1,548
    Quote Originally Posted by dare023 View Post
    ... stopped working after I updated firmware...
    Maybe this ist the disc0/disca problem.
    Have al look at the news at first post.

    wengi
    Übersicht aller HowTos --- HowTo Overview (mostly german)
    WL-HDD mit diesem Setup. --- WL-HDD with this setup.
    Kein Support per PM - Frage im jeweiligen Thread! --- No support via pm - ask in the according thread!
    Eine wirklich gute Idee erkennt man daran, dass ihre Verwirklichung von vorne herein ausgeschlossen erscheint. (Albert Einstein)

  14. #944
    Code:
    ipkg list_installed | grep transmission
    gives this
    Code:
    transmission - 2.42-1 - Lightweight BitTorrent client and daemon, with web interface bundled.
    Code:
    /opt/bin/transmission-daemon -fg /tmp/harddisk/transmission/config
    gives this
    Code:
    [admin@WL-0022156817F1 root]$ /opt/bin/transmission-daemon -fg /tmp/harddisk/transmission/config
    Transmission 2.42 (13013)  http://www.transmissionbt.com/
    A fast and easy BitTorrent client
    
    transmission-daemon is a headless Transmission session
    that can be controlled via transmission-remote
    or the web interface.
    
    Usage: transmission-daemon [options]
    
    Options:
     -h   --help                             Display this help page and exit
     -a   --allowed              <list>      Allowed IP addresses. (Default:
                                             127.0.0.1)
     -b   --blocklist                        Enable peer blocklists
     -B   --no-blocklist                     Disable peer blocklists
     -c   --watch-dir            <directory> Where to watch for new .torrent files
     -C   --no-watch-dir                     Disable the watch-dir
          --incomplete-dir       <directory> Where to store new torrents until
                                             they're complete
          --no-incomplete-dir                Don't store incomplete torrents in a
                                             different location
     -d   --dump-settings                    Dump the settings and exit
     -e   --logfile              <filename>  Dump the log messages to this filename
     -f   --foreground                       Run in the foreground instead of
                                             daemonizing
     -g   --config-dir           <path>      Where to look for configuration files
     -p   --port                 <port>      RPC port (Default: 9091)
     -t   --auth                             Require authentication
     -T   --no-auth                          Don't require authentication
     -u   --username             <username>  Set username for authentication
     -v   --password             <password>  Set password for authentication
     -V   --version                          Show version number and exit
          --log-error                        Show error messages
          --log-info                         Show error and info messages
          --log-debug                        Show error, info, and debug messages
     -w   --download-dir         <path>      Where to save downloaded data
          --paused                           Pause all torrents on startup
     -o   --dht                              Enable distributed hash tables (DHT)
     -O   --no-dht                           Disable distributed hash tables (DHT)
     -y   --lpd                              Enable local peer discovery (LPD)
     -Y   --no-lpd                           Disable local peer discovery (LPD)
          --utp                              Enable uTP for peer connections
          --no-utp                           Disable uTP for peer connections
     -P   --peerport             <port>      Port for incoming peers (Default:
                                             51413)
     -m   --portmap                          Enable portmapping via NAT-PMP or UPnP
     -M   --no-portmap                       Disable portmapping
     -L   --peerlimit-global     <limit>     Maximum overall number of peers
                                             (Default: 240)
     -l   --peerlimit-torrent    <limit>     Maximum number of peers per torrent
                                             (Default: 60)
     -er  --encryption-required              Encrypt all peer connections
     -ep  --encryption-preferred             Prefer encrypted peer connections
     -et  --encryption-tolerated             Prefer unencrypted peer connections
     -i   --bind-address-ipv4    <ipv4 addr> Where to listen for peer connections
     -I   --bind-address-ipv6    <ipv6 addr> Where to listen for peer connections
     -r   --rpc-bind-address     <ipv4 addr> Where to listen for RPC connections
     -gsr --global-seedratio     ratio       All torrents, unless overridden by a
                                             per-torrent setting, should seed until
                                             a specific ratio
     -GSR --no-global-seedratio              All torrents, unless overridden by a
                                             per-torrent setting, should seed
                                             regardless of ratio
     -x   --pid-file             <pid-file>  Enable PID file
    Maybe this ist the disc0/disca problem.
    No,I changed that - here is my fstab
    Code:
    ce                 Mountpoint      FStype  Options         Dump    Pass#
    /dev/discs/disca/part1  none            swap    sw              0       0
    /dev/discs/disca/part2  /opt            ext3    rw,noatime      1       1
    /dev/discs/disca/part3  /tmp/harddisk   ext3    rw,noatime      1       1
    Allready tried reinstalling transmision,and still not working.

    And I was udpating since install,but only ipkg,not a firmware.
    As for rebooting,since reboot give me nothing ,tried this..
    And something more,I there is no errors when starting daemon.
    Last edited by dare023; 25-11-2011 at 11:03.

  15. #945
    Mod: please don't quote a giant piece of text from the previous post, thanks

    Did you change also in the swap "mkswap /dev/discs/disc0/part1
    swapon /dev/discs/disc0/part1" ???
    If this is not the problem try to put everything like it was before upgrading the firmware (change again fstab to disc0) and then install this version of firmware 1.9.2.7-d-r2624 that uses kernel 2.4.
    If this doesn't work i'll tell you how i fixed this problem!!
    Last edited by wpte; 25-11-2011 at 18:05. Reason: removed a big quote from previous post

Page 63 of 64 FirstFirst ... 135361626364 LastLast

Similar Threads

  1. [Howto] Install DLNA media servers for Oleg firmware
    By ecaddict in forum WL-500gP Tutorials
    Replies: 18
    Last Post: 06-06-2017, 08:40
  2. Replies: 24
    Last Post: 05-05-2015, 08:42
  3. Replies: 28
    Last Post: 02-06-2013, 21:58
  4. Replies: 6
    Last Post: 21-09-2012, 18:06
  5. [Howto] Install kernel modules for Oleg firmware
    By ecaddict in forum WL-500gP Tutorials
    Replies: 0
    Last Post: 05-12-2011, 17:18

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •