PDA

Bekijk de volledige versie : Samba share accessible in XP but not Vista



goolias
06-05-2007, 12:53
Hi all,

Manage to get samba up and mounted a external USB drive.
However, when tried to access Vista prompted unable to find 192.168.1.1, however XP workstation able to find it and no problem save and get file.
Running 1.9.2.7-7g Oleg firmware, using built-in Samba.

smb.conf


[global]
workgroup = WORKGROUP
guest account = nobody
security = share
browseable = yes
guest ok = yes
guest only = no
log level = 1
max log size = 100
encrypt passwords = yes
dns proxy = no
server string = goolias_share

[pub]
path=/opt/share/shared1
writeable = yes
browseable = yes
force user=admin


Anyone encounter this before?

zzzpt
06-05-2007, 15:43
Run secpol.msc

Go to: Local Policies > Security Options

Find “Network Security: LAN Manager authentication level”

Change Setting from “Send NTLMv2 response only”
to
“Send LM & NTLM - use NTLMv2 session security if negotiated”

http://forums.windowsvistamagazine.com/forums/post/2062.aspx

It worked fine on my Vista Bussiness ;)

goolias
06-05-2007, 16:38
Hi,

Thaks for info. I changed per your suggested, it still not working.
I am using Vista Ultimate. Double click on network neighbourhood prompted denied access, rpc error blah...blah..., start-run-\\192.168.1.1 prompted path not found.

Arggh...:confused:

goolias
08-05-2007, 13:50
Just an update:

I tried the samba 2 packages from here:http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/Packages
Now I am able to see the samba share in Vista, with the suggested NTLM setting. File copying and deleting works fine, very fast though!
Previously I tired Samba 3, as it gives me segmentation fault upon starting.

esurfer
05-11-2007, 14:07
i m using vista ultimate.
after installed vista i was able to connect to the samba drive mounted on asus-wl500gp usb disk.
however once i shut down rebooted vista i could no longer connect again.

the error i m getting is:
WINDOWS CANNOT ACCESS \\<serve name\<share>

'<server name> is not set up to establish a connection on port "file and printer sharing(SMB) with this computer.



changed the NTLM thingy already in secpol.msc and still nothing works.
my other XP connects to the share with no problem.

any suggestions?
i wiped the hard disk clean, reinstalled vista. again it connected OK right after vista booted up the first time. once i shut down reboot and the share becomes inaccessible.



thanks much.

my samba version.
samba-common - 2.0.10-4 -
samba-server - 2.0.10-4 -

using kamikaze 0.79