PDA

Bekijk de volledige versie : WL-500gP DNS probleem??



thamarty
08-09-2005, 22:14
Hoe kan ik in me wl500g de dns flushen ?? Of kan dat neit??

Dorine
20-03-2007, 09:35
Gisteren de 500gP gekocht. Aangesloten op Speed Touch Home modem. De verbinding met internet gaat goed, met en zonder draad. Maar ik kan geen gebruik maken van IE of e-mail programma's. Krijg de melding: res://ieframe.dll/dnserror.htm#. Er zit iets niet gioed met de dns-server, maar ik weet niet wat. Kan iemand me hier mee helpen????

Antiloop
21-03-2007, 23:43
Gisteren de 500gP gekocht. Aangesloten op Speed Touch Home modem. De verbinding met internet gaat goed, met en zonder draad. Maar ik kan geen gebruik maken van IE of e-mail programma's. Krijg de melding: res://ieframe.dll/dnserror.htm#. Er zit iets niet gioed met de dns-server, maar ik weet niet wat. Kan iemand me hier mee helpen????

kun je wel pingen naar IP adressen dan?

dus 194.134.5.5 bijv

en wat voor soort IP krijg je toegewezen en welke gateway etc.. (kpn abbo zeker?)

funmen
25-03-2007, 09:41
Probeer eens de dhcp server uit te schakelen, zet overigens de speedtouch als default gateway in. Daar moet je een ip adres van je speedtouch invullen, bij mij 192.168.1.254, en deze ook bij dns server. Dan zou het moeten werken, de installatie van deze router is een beetje lastig.

gymaroe
10-04-2007, 12:10
Computer: laptop HP/Compaq V6137EU
Besturingssysteem: Vista Home Premium
Modem Router: Zyxel 2602H
Router/ap: Asus WL500G

Probleem:
Het duurt meestal lang voordat de draadloze verbinding werkt.
(Windows vista kan dit grafisch weergeven. Ik zie dan dat de verbinding laptop wl500g in orde is maar de verbinding naar internet (zyxel 2602H) niet. Vista geeft aan dat het geen dns server kan vinden).
Soms wordt de draadloze verbinding erg traag, terwijl als ik omplug naar bedraad rechtstreek in de zyxel router/modem deze op volle snelheid werkt.

De WL500G heeft dit probleem in de home gateway stand (maar die stand gebruik ik eigenlijk niet). Ik gebruik de AP stand. In de AP stand heb ik dus ook bovengenoemd probleem. Beveiliging hoog (wpa). Firmware 1.9.2.7 asus.

Waar moet ik naar een oplossing van het probleem zoeken of weet heeft er een oplossing?

alien433
11-04-2007, 09:57
heb je de originele asus firmware draaien? Misschien eens updaten naar de nieuweste versie of de versie van Oleg eens proberen.

succes

gymaroe
11-04-2007, 10:46
Ik heb de originele firmware van asus draaien.

Maar het lijkt erop dat ik voor het verbindingsprobleem een workaround heb. Dat is in de vista netwerkomgeving ip6 uitschakelen.

Ik heb dit gisteren gedaan en het verbindingsprobleem lijkt daarmee verleden tijd. Dat ik plotseling 3x een BSOD heb gehad lijkt daarmee geen verband te houden!?

Wie weet er waarom het uitschakelen van ip6 een oplossing zou kunnen zijn en waarom dit een oplossing is? Is Vista en ip6 het probleem, zijn mijn wireless vista drivers/netwerkkaart of de WL500g het probleem?

torretje
27-05-2007, 23:24
ik heb dat met vista ook gehad op de wl700ge en de f3jc asus laptop met ipv6.
lijkt erop dat het wel beter gaat met ipv4. mss alles uitzetten in vista muv tcpip
en kijken of dat sneller gaat. wanneer je dhcp gebruikt duurt dat ook wel wat
langer dan vast ip opgeven. astalavista baby

er_retje
19-10-2008, 14:28
ik heb ook vista en een zyxelmodem van telfort. We proberen een draadloze verbinding te krijgen via een linksys router. Al vele malen kon ik het internet niet op terwijl het netwerkcentrum in vista premium zegt dat de internetverbinding uitstekend is. Ik krijg de mededeling dat er een DNSfout is opgetreden als ik internet op wil gaan.
Bij mij was de oplossing: naar eigenschappen van netwerkkaart gaan, naar eigenschappen internetprotocol 4 (tcp/ip 4), bij tweede invulmogelijkheid ipv automatisch DNSserver zoeken, de DNSserveradressen (2) van de zyxel invullen. Deze heb ik gevonden in het programma van de zyxel.
Vanaf dat moment is er altijd internet, geen meldingen meer. :p

EdSki
19-10-2008, 14:37
Dit probleem had ik ook met Vista, en aangezien ik daar een licentie van heb daarvan melding gemaakt bij Microsoft. Daar konden ze mij niet echt helpen. Heb dus handmatig de DNS server adressen van de router in Vista ingeklopt en nu loopt het al (vwb. internet) al een dik jaar goed.


Ed

Wihoka
09-12-2008, 22:33
Heb een hele tijd gedraaid met een Zyxel ADSL router en de WL700. Sinds kort ligt de internet verbindig er na 10 minuten internet er uit. De verbinding tussen Vista en de WL700 blijft intact mmaar de verbinding tussen de WL700 en de Zyxel valt weg en Vista roept dat het een DNS probleem is. Waarschijnlijk is het begonnen vanaf een tweede dinsdag van de maand :mad:
Het ip veranderd van 192.168.1.1 naar 192.168.1.33
Door in de WL700 instellingen op reconnect te klikken krijg ik soms weer verbinding.
Onderstaand de log

Dec 9 15:52:40 -- MARK --
Dec 9 16:12:40 -- MARK --
Dec 9 16:32:40 -- MARK --
Dec 9 16:52:40 -- MARK --
Dec 9 17:12:40 -- MARK --
Dec 9 17:32:40 -- MARK --
Dec 9 17:52:40 -- MARK --
Dec 9 18:12:40 -- MARK --
Dec 9 18:32:40 -- MARK --
Dec 9 18:34:25 printd[1130]: Startup
Dec 9 18:34:25 printd[1130]: bind: Address already in use
Dec 9 18:34:42 printd[1140]: Startup
Dec 9 18:34:42 printd[1140]: bind: Address already in use
Dec 9 18:34:51 printd[1150]: Startup
Dec 9 18:34:51 printd[1150]: bind: Address already in use

__________________________________________________ __

Helaas. Na het uitschakelen van IPv6 ligt de verbinding er nog eerder uit. Heeft iemand een idee om dit te verhelpen?

torretje
14-12-2008, 10:45
Heb een hele tijd gedraaid met een Zyxel ADSL router en de WL700. Sinds kort ligt de internet verbindig er na 10 minuten internet er uit. De verbinding tussen Vista en de WL700 blijft intact mmaar de verbinding tussen de WL700 en de Zyxel valt weg en Vista roept dat het een DNS probleem is. Waarschijnlijk is het begonnen vanaf een tweede dinsdag van de maand :mad:
Het ip veranderd van 192.168.1.1 naar 192.168.1.33
Door in de WL700 instellingen op reconnect te klikken krijg ik soms weer verbinding.

Helaas. Na het uitschakelen van IPv6 ligt de verbinding er nog eerder uit. Heeft iemand een idee om dit te verhelpen?

ben geen zyxel specialist maar heb je dit probleem ook zonder dat de WL700 er tussen zit? Dus gewoon jouw pc op de zyxel aansluiten? Tis
misschien een domme vraag maar ik ben niet echt thuis in dit soort
dingen en ik weet dat iemand op de zaak dit ook heeft gehad...

Wihoka
14-12-2008, 16:23
@Torretje:
Zonder de Zyxel loopt het als een trein. Het is alleen met de ASUS WL700gE
De Siemen SX761 heeft er geen last van.

avberk
22-12-2008, 19:21
Wat geef je als DNS op in Vista?

Is dit het adres van de asus of van je internet provider?

Kies voor het laatste.

Als je DHCP gebruikt vul dan de DNS van je internet provider handmatig in op je vista PC.

wpte
23-12-2008, 01:29
ik vind deze problemen echt vaag hoor:confused:
vista 64bit en 32bit doen het prima met de wl-500w, zelfs IP v6.
naja... t blijft vista denk ik:p

ik heb wel ns meegemaakt dat pc's het niet goed deden bij de buren door een vage dhcp fout...
toen heb ik gewoon de instellingen overgenomen van de router en op de pc's ingevult, die overigens op xp draaide:p

Wihoka
24-12-2008, 19:45
Het probleem ligt niet aan de WL700. De Siemens SX761, Level One en de Asus WL-500W hebben allemaal het probleem. Vanaf januari 2008 heef mijn Wl-500g en de WL-500W het goed gedaan tot de Vista PC er bij kwam.
We blijven proberen

asusman
15-01-2012, 21:20
Hi,

Om mijn websites lokaal te bekijken voeg ik voor elk domein een entry toe aan mijn lokale host file (\system32\drivers\etc). Bijv.

127.0.0.1 mijndomein.local

geeft me dan mijndomein.local iop localhost.

Dit moet ik doen voor elke pc waar ik lokaal websites wil bekijken. Omslachtig, zeker met mobiele devices. Kan ik die instlling niet ergens in de Asus WL500G firmware instellen? lk heb 1 router met de standaard firmware (1.9.2.7-9) en eentje met DD-WRT v24-sp2 (08/07/10) mega. Hoe kan ik dat het beste regelen?

Bedankt,

Asusman

Antiloop
22-02-2012, 12:01
met de oleg firmware is dit niet nodig, deze doet aan NAT local loopback
en kun je dus je sites op de normale manier bereiken als je ze host vanaf je eigen IP