PDA

Bekijk de volledige versie : Problem to download ipkg



idomeneas
21-12-2006, 13:43
i follow the quide on this (http://www.sprayfly.com/wiki/Ipkg) page and this happens


[dark@hdd root]$ ipkg.sh update
Downloading http://wl500g.dyndns.org/ipkg/Packages ...
wget: wl500g.dyndns.org: Unknown host
ipkg_download: ERROR: Failed to retrieve http://wl500g.dyndns.org/ipkg/Packages, returning
ipkg_update: Error downloading http://wl500g.dyndns.org/ipkg/Packages to /opt/lib/ipkg/lists/wl500g

can someone help me?

idomeneas
21-12-2006, 18:28
This is a screenshot

http://i96.photobucket.com/albums/l189/idomeneask/SOS.jpg

anyone?

Jeroen van Omme
22-12-2006, 08:54
Quoting from a different thread:


Thanks for your input on that Reo.... it was useful but the same "host unknown" error occurred... which alerted me to the fact that the host name wasn't being resolved through a DNS. Via a forum search I found another post with the same issue and it was solved by placing "nameserver xxx.xxx.xxx.xxx[ips's dns]" in /tmp/resolv.conf so I did that and it worked for me.

Funny that there is no DNS field in the LAN setup pages of the WL500gP (1.9.2.7-7f)

Hope this helps,

Jeroen

idomeneas
22-12-2006, 10:03
Thanks man ;)

idomeneas
22-12-2006, 11:18
Ok with ipkg but now i am stuck to this i try to make the script with automount on opt at startup but when i reboot it is on harddisk

i do the following steps and i dont know were iw my mistake

http://i96.photobucket.com/albums/l189/idomeneask/1-1.jpg

Control+o

http://i96.photobucket.com/albums/l189/idomeneask/2-3.jpg

Enter

http://i96.photobucket.com/albums/l189/idomeneask/3.jpg

Control+x

http://i96.photobucket.com/albums/l189/idomeneask/4.jpg

then i
flashfs save
flashfs commit
flashfs enable
reboot

and this is what i get

http://i96.photobucket.com/albums/l189/idomeneask/5.jpg

please help, i am stuck here two days...

Ade
23-12-2006, 19:12
I think you need to add

#!/bin/sh

as the first line of the post boot file. This says that the file is a script rather than ordinary text.

If you un mount the directory from /tmp/harddisk and then manually run your post-boot file, what happens? My guess is that it errors and does nothing.
If you add the above and run it again from the command line it should mount to /opt.

Ade

idomeneas
24-12-2006, 03:03
Thx man this really helped
:D :D :D :) :) :)

idomeneas
25-12-2006, 15:45
And the problems continue... :(

So i have instaled samba but unfortunatelly it is only read and not write...
And now i am stuck to vsftp :(
i canot make it work and i dont understunt why :confused: :confused:

I follow the quide on this (http://www.sprayfly.com/wiki/VSFTP) page but nothing

Please someone help... :(

Ade
27-12-2006, 23:16
Post your smb.conf file and I'll see if I can spot anything wrong.
If you can see the drive from Windows you can't be very far from getting it working.

Ade

idomeneas
02-01-2007, 13:00
This is my samba config files

http://i96.photobucket.com/albums/l189/idomeneask/nanosamba.jpg

http://i96.photobucket.com/albums/l189/idomeneask/nanosamba2.jpg

and this is my vsftp config

http://i96.photobucket.com/albums/l189/idomeneask/vsftp.jpg

http://i96.photobucket.com/albums/l189/idomeneask/vsftp3.jpg

Thanks in advance

Ade
02-01-2007, 19:28
You've missed out the [ ] sections from your smb.conf file.
They are important and not just comments.

Try adding [global] at the top and a unique one before each path = line. Just use the last bit of the directory name e.g. [idomeneas]

Ade

idomeneas
02-01-2007, 20:56
I dont think i unterstand
can you show me yours please?
Also in ftp everythink is ok?
because the bludy thing does not work

Ade
05-01-2007, 15:24
Your smb.conf should look like

[global]
workgoup=diktyo
... etc ...

[idomeneas]
path=/opt/share/idomeneas
writeable=yes
browseable=yes

[marija]
path=/opt/share/marija
..etc..

The other thing you could try is setting the log level to 3 or greater and check what appears in /opt/var/log when you try and run samba.

I'm not using vsftp, but you should just double check everything carefully. One typing mistake is probably stopping it working.

Ade