PDA

Bekijk de volledige versie : Probleem met Hostnames in Gateway mode...



molski
21-01-2006, 10:30
Mijn netwerk ziet er als volgt uit:

Server (192,168.0.2, hostname Brain, gateway in het netwerk)
WL500g (192.168.0.3, hostname Asus, hangt aan switch, nu in AP mode)
Switch (hangt aan de LAN-kant van het netwerk, hier zit de WL-500g en de bekabelde clients op aangesloten)
2 clients (via UTP aangesloten)
Laptop met W-Lan (maakt via W-Lan als enigste gebruik van de WL-500g)


Netwerk werkt op deze manier perfect, kan alle clients en de server bereiken (pingen en zien in het netwerk) vanaf mijn laptop op IP adres EN hostname.

Stel ik de router in als Gateway, geef deze een vast IP Adres aan de Lan kant en de Wan kant krijgt een IP adres via DHCP van de server) dan werkt het internet gewoon nog, maar als ik nu op hostname een client/server wil bereiken wordt deze niet gevonden.

Moet ik soms om dit voor elkaar te krijgen enkele dingen instellen in de Route tabel?

Zou iemand die een vergelijkbare opstelling heeft staan anders hun instellingen eens willen posten?


Groet,

Molski.

dovocom
29-01-2006, 12:05
ligt eerder aan je dns settings die je door je dhcp server laat uitgeven...
kun je direct testen met ping... als de server of clients replyen dan is het puur DNS wat niet goed staat...

ik heb zelf w2k3 domein en in AD een pointer voor de asus aangemaakt, die is nu dus ook op hostname te pingen/benaderen.

mocht je geen DNS of AD-domein hebben dan kun je (mits niet te veel clients,anders heb je alsnog een hoop werk......) op iedere pc de host file aanpassen (ff zoeken in de windows help..) met een regel voor iedere pc. bijv.
192.168.0.3 brain
192.168.0.1 wl500g

hoop dat je er wat aan hebt..

gr,

Don

molski
31-01-2006, 21:42
Was idd een foutje in mn DNS settings. Alles werkt nu naar behoren. Thanx! :)