PDA

Bekijk de volledige versie : Geen ipadres



houthak
20-01-2006, 00:23
Ik word gek!!!!!!!

Ik heb een wl500g de luxe router en een pc met een wl-138g pci adapter. Daarnaast heb ik nog een laptop met een Belkin kaart.

Als ik de autenticatie van de router op WEB zet krijgt de laptop geen ipadres. Als ik de autenticatie op WPA-PSK zet dan krijgt de pc geen ipadres. In beide gevallen zijn de netwerkkaarten juist geconfigureerd (wpa en web, ssid, de key en dergelijke). De pc geeft ook aan dat hij het netwerk ziet. Maar de pc blijft steken in: netwerkadres verkrijgen. Ik heb meerdere kanalen geprobeerd, meerdere firmware versies (oleg firmware 1.9.2.7.7b en 1.9.5.0 van Asus. Ik heb alle Asus zooi van de pc gedeinstalleerd en gebruik nu alleen de drivers van Asus 2.3.0.19 en de standaard windows xp sp2 utillities om een verbinding met een draadloos netwerk op te zetten maar dat geeft hetzelfde resultaat. Ik zit nu zonder ideeen. Kan iemand mij helpen?:confused:

Ronald

peterr
20-01-2006, 12:44
Ik word gek!!!!!!!

Ik heb een wl500g de luxe router en een pc met een wl-138g pci adapter. Daarnaast heb ik nog een laptop met een Belkin kaart.

Als ik de autenticatie van de router op WEB zet krijgt de laptop geen ipadres. Als ik de autenticatie op WPA-PSK zet dan krijgt de pc geen ipadres. In beide gevallen zijn de netwerkkaarten juist geconfigureerd (wpa en web, ssid, de key en dergelijke). De pc geeft ook aan dat hij het netwerk ziet. Maar de pc blijft steken in: netwerkadres verkrijgen. Ik heb meerdere kanalen geprobeerd, meerdere firmware versies (oleg firmware 1.9.2.7.7b en 1.9.5.0 van Asus. Ik heb alle Asus zooi van de pc gedeinstalleerd en gebruik nu alleen de drivers van Asus 2.3.0.19 en de standaard windows xp sp2 utillities om een verbinding met een draadloos netwerk op te zetten maar dat geeft hetzelfde resultaat. Ik zit nu zonder ideeen. Kan iemand mij helpen?:confused:

Ronald

hoi Roland

probeer dit eens dit werkte bij mij ook , ik kwam ook niet verder dan de Router en toch zag ik de verbinding


WL 500G and the ZyXel/ jou Router can't be in the same range.
Here is the solution that works (..for me ):

login using explorer on http://192.168.1.1
at Wireless Interface select :
Bridge - AP Mode only changed nothing else.
at System Setup Operation mode: Home Gateway
(apply)
answer the question about:
Time zone: i.e. Nederland (next)
Connection type ADSL (next)
Connection type with static IP Yes (next)
Wan IP setting at automatically Yes (next)
Configure Wireless: fill in what is nesessary.
Finish en Save & Restart

And now the important stuf:

After restart of the asus, go to menu IP-Config - WAN & LAN

Change LAN IP Setting to :
IP Address: 192.168.100.1
(Subnet Mask stays 255.255.255.0)
(apply)

This will change the IP adres of the Asus.

Goto: Menu IP config DHCP Server:

Enable the DHCP Server: Yes
DNS and WINS Server Setting:
DNS Server 1: 192.168.1.254 (the Zyxel modem IP adres)dus hier jou ip adres invullen
DNS Server 2 will be preset on: 192.168.100.1

Finish Save & Restart

Ready to go!
Restart your PC. The PC connected to the Asus will get an IP-adres automatic in the range 192.168.100.x

You can connect to the internet.. woeptiedoe

IMPORTANT
to admin the router settings.
When you want to aproach the Asus Router, you go to explorer and type: http://192.168.100.1
Login with user and pwd... voilla

(this will also be the adress for printer, hd, webcam ofcourse)

The ZyXel modem still has IP 192.168.1.254 dus hier jou ip adres

seza
21-02-2006, 18:34
Ik word gek!!!!!!!

Ik heb een wl500g de luxe router en een pc met een wl-138g pci adapter. Daarnaast heb ik nog een laptop met een Belkin kaart.

Als ik de autenticatie van de router op WEB zet krijgt de laptop geen ipadres. Als ik de autenticatie op WPA-PSK zet dan krijgt de pc geen ipadres. In beide gevallen zijn de netwerkkaarten juist geconfigureerd (wpa en web, ssid, de key en dergelijke). De pc geeft ook aan dat hij het netwerk ziet. Maar de pc blijft steken in: netwerkadres verkrijgen. Ik heb meerdere kanalen geprobeerd, meerdere firmware versies (oleg firmware 1.9.2.7.7b en 1.9.5.0 van Asus. Ik heb alle Asus zooi van de pc gedeinstalleerd en gebruik nu alleen de drivers van Asus 2.3.0.19 en de standaard windows xp sp2 utillities om een verbinding met een draadloos netwerk op te zetten maar dat geeft hetzelfde resultaat. Ik zit nu zonder ideeen. Kan iemand mij helpen?:confused:

Ronald


Hallo!
Exact zelfde probleem. Ik heb als solution gekozen voor de andere antene.
Maar……
138 gE is gewon goed.
Uit mij ervaring, comability with die twee klinkt niet>

Hoe heb ik dat uigezocht?

Pc met WL-138gE- Brodacom driver- XP- afterburner enable. Gewone normale antenne opgezet.
Op de zelfde plaats where is mij WL-500deluxe>>> geleend van iemand>>> LINKSYS router WRT54G.
Binnen 5 a 10 seconden is IP toegekent….
Hoe moet ik dat zegen unbelivble.
Opnieuw ASUS WL-500deluxe, probleem aanwezig.

LINKSYS WRT54G opnieuw 5 a 10 seconden IP

Dan maar proberen met de super oude NETGEAR die is nog sneler als LINKSYS.
Met de NETGEAR ipv ASUS exact zelfde plaats binnen 5 seconden IP.

Concluise COMPABILITY WITH ASUS of Broadcom…..

seza
22-02-2006, 19:42
Met de zekerheid, is die bovenste stelling echt waar.. Inzet in je PC andere merk van PCI wireless kart. Alles doet gewon normaal.

Does wie schrijft aan de ASUS een e-mailtje over de compability

dank u

seza
24-02-2006, 17:35
Nogmaals gecheckt met de twee verschillende laptops.

1. Met Intel 2200 mini pci card
2. Ene met de Broadcom chipset 40XX mini pci card.

Laptops naast elkaar gezet. Opgestart.

Laptop met (Intel mini pci) gewon bij start alles werkt.
Laptop met de (Broadcom mini pci) zoekt en blijft maar zoeken IP.


does het moet compability te zijn van de BROADCOM chipset

seza
27-02-2006, 15:25
http://wl500g.info/showthread.php?t=633

dat er is mogelijke oplosing + betere antene