PDA

Bekijk de volledige versie : Thuis - Netwerkprobleem



framboos
28-12-2005, 00:15
Ik heb thuis een vaste pc, gekoppeld aan ineternet (adsl)
Daarnaast beschik ik ook over een laptop (draadloos)
Tot op heden had ik geen enkel probleem om bestanden te kopiëren van laptop naar vaste pc (draadloos uiteraard) of omgekeerd

Sedert vandaag heb ik het volgende probleem :
als het bestand héél klein is, kan ik vanop mijn laptop een bestand van mijn vaste pc naar mijn laptop kopiëren

Ook bestanden openen vanop mijn laptop (die op mijn vaste pc staan) lukt niet, als het bestand , laat ons zeggen 1 mb groot is

Gewoonweg van mijn laptop de verkenner openen van vaste pc geeft echter geen probleem ...

Belangrijke vaststelling, waardoor het probleem misschien wat eenvoudiger kan zijn :
1) werken vanaf vaste pc (naam : huiscomputer):

* kopiëren van laptop naar huiscomputer : OK, lukt wel
* kopiëren van huiscomputer naar laptop : lukt NIET

2) werken vanaf laptop :

* kopiëren van laptop naar huiscomputer : OK, lukt wel
* kopiëren van huiscomputer naar laptop : lukt NIET

v.d.schuit
28-12-2005, 20:29
Sorry, maar dit heeft toch eigenlijk niks te maken met De Asus apparatuur?

Maar oke, als ik kan helpen.

Wat voor foutmelding krijg je? (kan niet schrijven ed.)
Wat zijn de netwerk instellingen? (Vast IP/Router ed.)

framboos
28-12-2005, 20:55
Hartelijk dank dat je toch eventueel wil helpen, want ben radeloos ...

De foutmelding die ik krijg is :

kan .... niet kopiëren : de opgegeven netwerknaam is niet langer beschikbaar

Het eigenaardige is, dat dit alles 2 dagen geleden perfect werkte ...

framboos
28-12-2005, 20:56
router is Eminent 4114

denk niet vast ip adres in configuratie ingesteld

Antiloop
28-12-2005, 22:50
werkt het naar de laptop wel als je hem met draad aansluit?
(firewall aanstaan toevallig?)

framboos
28-12-2005, 23:29
Neen, ook dat lukt blijkbaar op die manier niet !

Antiloop
29-12-2005, 00:08
Neen, ook dat lukt blijkbaar op die manier niet !
maar staat er een firewall aan op de notebook?

windows firewall bijvoorbeeld

framboos
29-12-2005, 00:14
Zit nu plots met ander probleem :

Door problemen ivm met mijn netwerk,
heb ik blijkbaar (eigen fout ...) iets veranderd aan mijn laptop....
Als ik die nu opstart, krijg ik geen apparaten meer ingeschakeld (apparaatbeheer : daar staat niks bij ...)

Systeemherstel leverde ook niets op

msconfig proberen : ook geen verandering ....

laptop werkt dus nu in het geheel niet meer ....

wat nu ???

Antiloop
29-12-2005, 10:42
Zit nu plots met ander probleem :

Door problemen ivm met mijn netwerk,
heb ik blijkbaar (eigen fout ...) iets veranderd aan mijn laptop....
Als ik die nu opstart, krijg ik geen apparaten meer ingeschakeld (apparaatbeheer : daar staat niks bij ...)

Systeemherstel leverde ook niets op

msconfig proberen : ook geen verandering ....

laptop werkt dus nu in het geheel niet meer ....

wat nu ???
dit lijkt me meer een zaak voor je winkelier, daar dit veel verder gaat dan een router/wireless probleem