PDA

Bekijk de volledige versie : torrent op de wl500gx



wilco02
09-09-2005, 22:09
Wil dus graag bittorrent draaiend hebben op mijn wl500gx.
heb dus een externe harddisk aan mijn wl500gx hangen.
Heb samba en een ftp server draaien.
Dit heb ik gedaan met de mascat handleiding en hulp van anderen, thanks.
Nu wil ik torrent aan de praat krijgen.

heb dus ipkg install torrent gedaan.
Dat ging prima.
Daarna heb ik torrent.conf aangepast van


SOURCE=/share/hdd/data/public/torrent
WORK=/share/hdd/data/public/work
TARGET=/share/hdd/data/public/avi
MAILTO=you@somehost.org
MAILFROM=slug@isomehost.org
USER=admin
GROUP=everyone

naar


SOURCE=/tmp/harddisk/part1/download/torrent
WORK=/tmp/harddisk/part1/download/work
TARGET=/tmp/harddisk/part1/download/avi
MAILTO=you@somehost.org
MAILFROM=slug@isomehost.org
USER=admin
GROUP=everyone

De dir zijn allemaal aanwezig.
als ik dan

btget http://static.XXXXXXX.org/downloadtorrent/3375879.torrent/Charlie.and.the.Chocolate.Factory.TC.XviD-ASTEROiDS.3375879.TPB.torrent

without the xxx ofcourse.

i get the message.


Unable to load .torrent: [2] No such file or directory
4: Server ready...
Time 1126300487
Time 1126300488
Time 1126300489
Time 1126300490
Time 1126300491
Time 1126300492
etc
etc
.


heb ook gekeken of dit werkt, maar helaas misschien zegt jullie dit meer.
[wilco@wilco02 root]$ btlist http://static.XXXXXXXXX/downloadtorrent/3374 739.torrent/The.Skeleton.Key.2005.TC.CUSTOM.SWESUB.DVDR-AMEN.3374739.TPB.torrent read failed.



moet ik misschien mijn post-firewall aanpassen of zo.

Can somebody help me.

thanks.

jaaput
13-09-2005, 19:51
Nou, ik heb het zelf maar geinstalleerd, maar er nog geen goed gevoel bij.
Het is me gelukt om iets te downloaden door uit te voeren:

./btget -u http://cotapers.org/BT/jhickman2005-08-19.flac16.torrent
Maar dan is /opt/bin dus op dat moment de current-directory,
en komt de file ook in die directory terecht.
Ik heb het idee dat btget gewoon niet kijkt naar de /opt/etc/torrent.conf.
Maar goed, op zich kreeg ik iets binnen.
Let wel op, in de faq (http://btfaq.com), maar ook op de site van de genoemde cotapers.org
werd gemeld dat je je firewall open moet zetten voor andere
torrent-gebruikers, anders zakt je snelheid behoorlijk in. Wellicht dat sommige
torrent-sites je sowieso geen download toestaan als je zelf geen upload
toestaat. Maar zonder firewall te openen kreeg ik van bovengenoemde file
vrij snel de nodige kilobytes binnen, hij is dus goed om mee te testen.

Het ziet er naar uit dat je in jouw test enkel de optie -u bent vergeten.
Maar of jouw torrent.conf wel gebruikt gaat worden door btget?
Ik ben benieuwd.
Wellicht moet die file verplicht in /etc staan om gelezen te worden.
Daar ga ik nog wel achterheen, want ik wil nu zelf toch ook wel bittorrent
gaan gebruiken. Maar kijk vast of je hiermee al wat verder komt.

Groet, Jaap.

wilco02
14-09-2005, 23:07
./btget -u http://cotapers.org/BT/jhickman2005-08-19.flac16.torrent

werkt bij mij ook prima, wel vreemd dat hij niet het torrent.conf gebruikt ja?

daarna dit geprobeerd

./btget -u http://static.thepiratebay.org/downloadtorrent/3374739.torrent/The.Skeleton.Key.2005.TC.CUSTOM.SWESUB.DVDR-AMEN.3374739.TPB.torrent

eerst zie je nog alle bestanden voorbij komen etc.
en als laatst zie je dan dit.
Dus dan is er wel verbinding met de site omdat ik ook de bestands namen
voorbij zie komen.

etc
Skipping 0 blocks
cacheopen(The.Skeleton.Key.2005.TC.CUSTOM.SWESUB.D VDR-AMEN/amen-tsk.r30)
Skipping 0 blocks
cacheopen(The.Skeleton.Key.2005.TC.CUSTOM.SWESUB.D VDR-AMEN/amen-tsk.r31)
Skipping 0 blocks
cacheopen(The.Skeleton.Key.2005.TC.CUSTOM.SWESUB.D VDR-AMEN/amen-tsk.r32)
etc

get http://tracker.prq.to/announce?info_hash=%43%7d%54%f8%03%bd%03%65%4b%36% cb%5f%e6%44%41%79%b3%29%0d%2b&peer_id=%ea%54%96%49%fb%d7%4d%62%bf%79%46%75%16%64 %05%86%00%00%00%00&key=%a8%85%2d%b0%d2%04%45%f4&port=6881&uploaded=0&downloaded=0&left=4595127216&event=started&compact=1
Failed to transfer URL: could not connect (7)
Failed to transfer URL for reason 7 (see curl.h)
4: Server ready...
get http://tracker.prq.to/announce?info_hash=%43%7d%54%f8%03%bd%03%65%4b%36% cb%5f%e6%44%41%79%b3%29%0d%2b&peer_id=%ea%54%96%49%fb%d7%4d%62%bf%79%46%75%16%64 %05%86%00%00%00%00&key=%a8%85%2d%b0%d2%04%45%f4&port=6881&uploaded=0&downloaded=0&left=4595127216&compact=1

Curl.h kan ik dus nergens vinden.

En ik moet de regel van ./btget etc
wel uitvoeren in /opt/bin

hopelijke komen we verder.

thanks.









[

jaaput
15-09-2005, 01:53
Wel, ietsje verder gaat wel lukken.

Het feit dat je /opt/bin als current (of working) directory moet hebben
kun je voorkomen door die directory in je path-setting op te nemen.
Neem in je /usr/local/sbin/post-boot iets op als:

#
# Gebruik de partities op de USB-stick
echo "export PATH=/opt/bin:$PATH">>/etc/profile
#(actief na de volgende boot, vermits committed naar flash)
en voer die export ook meteen maar even handmatig uit:

export PATH=/opt/bin:$PATHJe kun nu in ieder geval je working directory vrij kiezen.

De curl.h-melding ontstaat misschien wel vanwege het ontbreken van
de optie -p ? Maar hoe dan ook, als je curl.h in wilt kijken moet je hem
eerst vinden. Je kunt daartoe gewoon zoeken op bv. Google naar curl.h
Het is even proberen, maar ik kwam vrij snel uit op
cool.haxx.se (http://cool.haxx.se/cvs.cgi/curl/include/curl/curl.h?rev=1.284&content-type=text/vnd.viewcvs-markup)
waar je kunt zien dat errorcode 7 staat voor:

CURLE_COULDNT_CONNECTNou, dat gaat je vast helpen...
Als ik de url gewoon in een webbrowser open krijg ik ook maar weinig
reactie hoor, dus die code 7 kan gewoon waar zijn, wellicht reageert
de webserver van tracker.prq.to gewoon niet.

M.b.t. de tracker.conf heb ik nog geen voortgang :(

Groet, Jaap

wilco02
15-09-2005, 22:48
Dat

#
# Gebruik de partities op de USB-stick
echo "export PATH=/opt/bin:$PATH">>/etc/profile
#

en

export PATH=/opt/bin:$PATH

werkt niet maar, dat vindt ik nu geen probleem.
Denk dat we het toch moeten zoeken in de firewal optie of
een ander torrent link van een andere site.
Bedoel de torrent link die jij werkte wel.

Hopelijk komen we verder.

thanks.

wilco02
15-09-2005, 23:18
Hmm, heb nu een site gevonden waarvan de links wel werken.

./btget -u "torrent link"

Nu alleen nog de vraag waarom die wel.

jaaput
16-09-2005, 10:43
Geen idee waarom die laatste werkt. Dat de andere
niet werken zal inderdaad door een firewall komen.
Ik neem aan dat torrent-aanbieders kunnen "eisen"
dat je jouw host ook beschikbaar stelt aan anderen.
Wellicht doen sommigen dat niet, en dat is dan handig
om mee te testen. Als je nu dus weet dat op zich
de btget wel werkt, is het tijd om naar je firewall
en nat-instellingen te kijken, zodat je volwaardig
mee kunt "torrenten".

Hiervoor is het van belang dat je weet welk apparaat
uiteindelijk je IP-verbinding naar buiten vormt. Dat kan zijn
je adsl-modem (dat vaak modem/router is), maar
misschien ook wel je Asus, als je die bv. via een echt
kabel-modem (dus zonder router-functionaliteit, zoals
bv. de veelgebruikte COM21 die lang door Casema is
uitgeleverd) met internet verbindt.
Want dat apparaat is degene die berichten van buitenaf
door moet verwijzen naar de juiste bestemming.

Kun je dat aangeven?
En probeer die PATH-uitbreiding wel werkend te krijgen hoor,
dat is wel zo gemakklijk, ook voor allerlei andere software die
je met ipkg installeert.

Groet, Jaap.

wilco02
17-09-2005, 17:38
Hallo ben ik weer.\

Heb die ander link nog is geprobeerd en naar een tijdje begint hij wel te downloaden :-))
En mijn wl 500gx zit achter mijn livebox en de wl 500gx staat op acces point dus dan is er toch helemaal geen firewall actief in mijn wl 500gx of wel.
MAar de download blijf laag en de upload loopt ook.
Dus ik wacht even af hoe het gaat lopen.
Heb op mijn livebox wel extra poorten opgezet 6881, 6882
en 6969 schijnt voor de tracker te zijn???


En ik heb trouwens samba ook werkend alleen mijn tweede pc ziet hem niet.
Die draait op windows me. enig idee hoe dat kan.

thanks.

wilco,

wilco02
17-09-2005, 22:15
hmm, download gaat nu goed.
Maar als ik telnet afsluit stopt btget ook.
Hoe los ik dit nou weer op.
Echt een unix nope.

Thanks.

Wilco,

jaaput
21-09-2005, 05:21
Maar als ik telnet afsluit stopt btget ook.
Je kunt in een telnet sessie een programma in de achtergrond starten
door aan het eind van de opdracht een ampersand (&) te typen.
Echter, als je de telnet-sessie afsluit zal ieder proces dat door de
userid van die telnet-sessie is gestart worden afgebroken,
dus die optie gaat je niet helpen. Ook al zou je niet zelf moedwillig
de sessie stoppen, maar bv. je draadloze verbinding even hikken
en een stop van de sessie veroorzaken, dan zou je de btget opnieuw
moeten starten. En btgets duren lang, dus dat kan lastig zijn.

Andere mogelijkheid is het gebruik van crontab, of de variant voor
eenmalige opdrachten: at. In de huidige firmware is cron actief,
en zou je een opdracht kunnen opgeven in een crontab, maar dat
is ietsje omslachtig en eigenlijk niet de bedoeling van het pakket.
at is niet in de firmware aanwezig, zou je kunnen installeren?

Mooiere oplossing is het gebruik van screen. Is ook niet in de firmware
aanwezig, maar wel als ipkg. Hiermee start je vanuit telnet een nieuwe
sessie, type je btget, en als die loopt verbreek je de verbinding met
deze screen-sessie door de toetsen ctrl-a in te drukken, en dan de toets d
De ctrl-a is een soort hotkey voor screen, en de d is van detach.
Let op: nadat je de ctrl-a hebt ingetoetst lijkt er niets te gebeuren.
Niet schrikken, toets de d en je bent uit de screen-sessie.
Gebeurt dat niet, en lijkt er nog steeds niet gebeurd te zijn, begin dan
weer gewoon met ctrl-a. Het minteken is in dit geval echt een koppelteken
hoor, die moet je niet intypen... Dan weer de d en hopelijk werkt het dan wel.
Je komt dan weer terug in je telnet-sessie, en kunt gewoon afloggen.
Log bv. vier uur later weer aan (wel met dezelfde userid), type "screen -r"
en zie, je zit weer gewoon in de sessie waarin de btget gestart is, en kunt
zien hoe daar e.e.a. gaat. Is de sessie klaar, dan kun je middels een normale
exit die sessie verlaten, en dan wordt hij echt opgeheven.
Is hij nog niet klaar, dan doe je gewoon weer "ctrl-a d", en je bent weer
terug in je telnet, terwijl de sceen-sessie ergens in de achtergrond gewoon
doorgaat alsof er niets verandert en je een volgende keer weer met
"screen -r" met die sessie verbindt. En dat kan vanuit telnet, maar ook via
ssh, en vanaf een compleet andere locatie dan vanwaar je oorspronkelijk
met telnet de boel startte. De key naar een screen-sessie is de user-id die
hem startte, maar bv. ip-adres van de startende sessie doet er niet toe.

Fantastisch programma, echt waar. Zeker installeren.

Groet, Jaap.

wilco02
21-09-2005, 21:27
He tof, man ga ik zeker proberen.
Had het tijdelijk opgelost om het gewoon te starten in post-boot niet
echt praktisch maar ja het werkt. En m\n eerste 4 gig is goed binnen gekomen. :-))

Ik laat nog van me horen.

thanks.

jaaput
21-09-2005, 21:35
Toch goed bedacht, die post-boot.
Ik ben benieuwd of je ooit linux op een PC gaat uitproberen,
want zo langzamerhand begin je er toch wel in thuis te raken....

Voor je samba-probleem is het netter naar het forum toe om een
nieuwe thread te starten. Geef er dan s.v.p. meteen bij op hoe je
smb.conf er uitziet e.d.

Groet, Jaap.

wilco02
23-09-2005, 18:44
Hallo,

Screen geinstalleerd en het werkt perfect!!!!!
Goede tip, dit is ideaal.
Langzamerhand komen we er wel.
Voel me stees meer thuis in lunix,
hmm een pc op lunix, wie weet lijkt me wel een grote uitdagingen :-))
Probeer eerst is mijn routertje naar mijn wensen te krijgen.

Thanks.

Wilco,



Toch goed bedacht, die post-boot.
Ik ben benieuwd of je ooit linux op een PC gaat uitproberen,
want zo langzamerhand begin je er toch wel in thuis te raken....

Voor je samba-probleem is het netter naar het forum toe om een
nieuwe thread te starten. Geef er dan s.v.p. meteen bij op hoe je
smb.conf er uitziet e.d.

Groet, Jaap.