PDA

Bekijk de volledige versie : Asus Rampage 4 Gene



nikola2704
24-01-2013, 19:59
Hallo allemaal.

Sinds kort ben ik bezig met een buildlog en ik probeer wat info te vinden over het moederbord ( Rampage 4 Gene ), maar kan het nergens vinden.

Ik zou moeten weten of het mogelijk is om 4 SSD's in raid 0 te zetten op de sata 600 poorten? Als ik het goed voor heb zijn dat 2 aparte controllers, maar weet niet of het mogelijk is.

Kan iemand mij hier mee helpen?

wpte
26-01-2013, 17:24
Hallo allemaal.

Sinds kort ben ik bezig met een buildlog en ik probeer wat info te vinden over het moederbord ( Rampage 4 Gene ), maar kan het nergens vinden.

Ik zou moeten weten of het mogelijk is om 4 SSD's in raid 0 te zetten op de sata 600 poorten? Als ik het goed voor heb zijn dat 2 aparte controllers, maar weet niet of het mogelijk is.

Kan iemand mij hier mee helpen?

Ik heb beide een Asus moederbord en Gigabyte moederbord met 8 sata poorten (en dus 2 controllers).
Ook heb ik Raid0 ingesteld, maar op geen van de moederborden vallen de controllers te combineren.

Zelf gebruik ik alleen intel raid, en de 2e controller voor mijn dvd-drive. Ik heb nog 4 oude wd raptor schijven in raid 0 staan.

Dus ja, je zal niet op de schijven de volle sata 600 snelheid kunnen halen, als je de ssd's allemaal in 1 raid0 array zet.

nikola2704
26-01-2013, 18:28
Ik heb beide een Asus moederbord en Gigabyte moederbord met 8 sata poorten (en dus 2 controllers).
Ook heb ik Raid0 ingesteld, maar op geen van de moederborden vallen de controllers te combineren.

Zelf gebruik ik alleen intel raid, en de 2e controller voor mijn dvd-drive. Ik heb nog 4 oude wd raptor schijven in raid 0 staan.

Dus ja, je zal niet op de schijven de volle sata 600 snelheid kunnen halen, als je de ssd's allemaal in 1 raid0 array zet.

Het probleem is dat ik max een micro ATX mobo kan zetten, en liefst soc 2011. Maar om meer preformance te behalen wilde ik 4 ssd's in raid 0 zetten.

Dan ga ik maar 2 ssd's gebruiken en of een raid controller.

THX voor de nuttige info;)