PDA

Bekijk de volledige versie : WL500g met speedtouch op WAN port ?



marcelgl
31-07-2005, 21:02
Ik heb een WL500g met speedtouch op de WAN port. Normaal gesproken benader in de speedtouch in de browser via 10.0.0.138
Nu deze op de WAN porrt van de wl500 zit kan ik vanaf een pc de speedtouch niet meer benaderen.

Welke setting moet ik hier voor aanpassen ?

Tweede probleem is dan ik een webserver heb die normaal gesproken te benaderen was van buitenaf. Nu de wl500 ertussen zit niet meer : 10.0.0.138 staat ingesteld als gateway en port forwarding staat ingesteld om http naar de betreffende pc door te sluizen.

Enige suggestie ?

Marcel

fweijers
02-08-2005, 08:44
Volgens mij heb ik ongeveer hetzelfde probleem.

Ik denk dat we die WAN poort niet moeten gebruiken omdat de Asus dan als een router staat, met dus verschillende ip-segmenten aan LAN en WAN kant.

Ik denk dat we op de een of andere manier de routing functie uit moeten zien te zetten en vervolgens alle netwerk kabels in de LAN poorten stoppen (niet in de wan). Ook moet de LAN ip range in de 10.0.0.150 - 10.0.0.200 zitten.

ff checken dus ....

Antiloop
02-08-2005, 09:31
Volgens mij heb ik ongeveer hetzelfde probleem.

Ik denk dat we die WAN poort niet moeten gebruiken omdat de Asus dan als een router staat, met dus verschillende ip-segmenten aan LAN en WAN kant.

Ik denk dat we op de een of andere manier de routing functie uit moeten zien te zetten en vervolgens alle netwerk kabels in de LAN poorten stoppen (niet in de wan). Ook moet de LAN ip range in de 10.0.0.150 - 10.0.0.200 zitten.

ff checken dus ....
wan poortje niet gebruiken, dhcp uitzetten van de wl500g en voilá
of je zet de wl500g in AP mode

eventueel de wl500g een IP geven in de 10.x.x.x range zodat deze ook nog toegankelijk is

fweijers
02-08-2005, 21:09
Kopt,
ik heb t voor elkaar:

in 'system setup' kies je voor 'operation mode' en daar selecteer je 'access point'.
Verder DHCP uitzetten en een ip adres in je LAN range instellen.
Klaar. :cool: