PDA

Bekijk de volledige versie : WL-500Gp gebruiken als printserver (en acces point?)



roka
27-08-2011, 11:17
Vorig jaar heb ik mijn WL-500Gp vervangen door een Netgear WNDR3700, dit in de veronderstelling dat op deze router (wat op een reviewsite werd gemeld) ook een printserver zat. Helaas bleek dit niet het geval en heb ik een sitecom wl-201 aangesloten. Aangezien deze problemen geeft met win7 had ik bedacht mijn "oude"WL-500-Gp aan te sluiten op de Netgear en deze dan als printserver te gebruiken.

Op diverse fora's heb ik wat gelezen over bridge functie en het instellen als acces point maar ik kom er niet uit.

Hoe kan ik de WL-500 aansluiten op de netgear en deze gebruiken als extra accespoint(?) en printserver?

(reden dat ik de asus heb vervangen was dat deze niets meer deed, na aanschaf nieuwe router kwam er plots toch weer leven in de asus, vandaar dat ik hem nog heb en weer wil gebruiken.)

wpte
28-08-2011, 00:51
Inloggen op de asus router.

en dan staat het in het menu System Setup - Operation Mode

Ik zou wel voor de zekerheid een static ip instellen in de router, nadat de router ingesteld staat als AP zullen alle netwerk poorten als 1 switch werken en dus krijg je ook geen ip meer geleased van de asus, maar van de netgear.

Als je AP hebt aangevinkt en op apply drukt zal het menu veranderen. Hierna moet hij nog wel herstart worden om alle nieuwe instellingen toe te passen, maar in het nieuwe menu onder IP Config - LAN kun je bijv een static ip geven.
Op dat ip kun je op latere momenten andere instellingen maken en de printer server gebruiken:)

roka
29-08-2011, 14:17
Bedankt voor de aanwijzing. Het werkte goed en ik had alle computers in contact met de printer totdat.. Helaas gingen na ongeveer 20 uur alle lampjes weer aan (air etc) en die bleven ook branden, de WL-500 was niet meer te benaderen.
Heb gelezen dat daar ook weer trucjes voor zijn (heb originele firmware), de "pin 9" truc. Dat zal wel op een andere plaats op dit forum horen.
Ik ga mijn vraag dus maar verplaatsen, of heeft iemand een snelle tip. Mogelijk is de router nu echt "overleden":(

roka
03-09-2011, 10:22
Bedankt voor de aanwijzing. Het werkte goed en ik had alle computers in contact met de printer totdat.. Helaas gingen na ongeveer 20 uur alle lampjes weer aan (air etc) en die bleven ook branden, de WL-500 was niet meer te benaderen.
Heb gelezen dat daar ook weer trucjes voor zijn (heb originele firmware), de "pin 9" truc. Dat zal wel op een andere plaats op dit forum horen.
Ik ga mijn vraag dus maar verplaatsen, of heeft iemand een snelle tip. Mogelijk is de router nu echt "overleden":(

Na wat googelen zag ik dat de voeding mogelijk het probleem was. Dit klopte inderdaad. Na het aansluiten van een andere voeding is de printserver nu definitief actief.