PDA

Bekijk de volledige versie : samba



seza
26-05-2005, 13:19
Hallo!
Ik ben een week bezig om te werkend SAMBA te krijgen, tot op heden is dat niet gelukt. Laatste update van OLEG 5a.
Cat /etc/smb.conf
workgroup = WORKGROUP
guest account = nobody
security = share
browseable = yes
writheable = yes
guest ok = yes
guest only = yes
log level = 1
max log size = 100
encrypt passwords = no
preserve case = yes
short preserve case = yes

[share]
path = /tmp/harddisk

[share$]
path = /tmp/harddisk
writable = yes
force user = root
browseable = yes

HD is te zien in de NETWORK maar kopiŽren en de verwijderen in HD is niet mogelijk? KopiŽren van HD lukt. Ik heb een HD op de router ASUS 500-g en ik wil simpel te zijn! Over de complete Netwerk moet die ene HD te zien zijn.
Ik heb alles op de forum gevolgd, zelfs onder de knie gekrijgen vi editor te gebruiken maar samba werkend niet.

en dan dit: dank aan OLEG

Antiloop
26-05-2005, 13:53
log eens in via telnet en doe dan:



chmod 777 /tmp/harddisk

seza
26-05-2005, 17:24
log eens in via telnet en doe dan:

chmod 777 /tmp/harddisk

Gedaan,
maar het mocht niet helpen. Ene of de andere ding zeg maar ``vergrendelt`` bestanden. Ik heb geen enkel ideeŽ wat zou dat zijn? Complete Forum gezocht op ``Samba`` gelezen, maar nee. Tot nu toe gedaan: webcam van PHILIPS prima voor elkar werkend , werkt via alle wegen LAN WAN mag echt niet uit. Printer HP 450cbi mobile werkt zelfs op windows 98. FTP server alle kanten LAN WAN geen enkel probleem.
Maar dat allemaal dankzij deze FORUM.
En nog, maar de SAMBA???? Nee, het is maar 1 HD van 10Gb fat32 ik zou graag willen kopiŽren van en naar die HD meer is niet?

dank u

DRTOMSHEEPCAM
05-06-2005, 00:49
Hoi,

Ik heb net samba geactiveerd. Als ik naar jouw smb.conf
kijk valt met op dat er "writheable = yes" staat.

Maak er eens "writeable = yes" van.

Bij mij werkt het direct, je kan in /var/log een cat of
vi doen van de nmb en smb

met ps -eaf kan je alle processen zoeken, ik had voor
dat ik al een runnen smb process had, dus let hiervoor
op als je weiziging uitvoert dat je het process herstart
of notified

Success

Tom

seza
05-06-2005, 21:45
Dank u, maar ik heb alle hoop verloren. Ik kan alles binnen HD zien een koperen daar van, maar het lukt mij niet om te koperen daar in HD, of de wijzigingen aanbrengen. Het moet een simpel HD NETWERKDRIVE te zijn meer niet.

DRTOMSHEEPCAM
05-06-2005, 23:30
Hoi, ik heb je smb.conf nog eens bekeken en het volgende aangepast,
nu werkt alles (heb dit op mijn asus getest). Zet dit eens in je smb.conf file
en probeer nog es! ;)

workgroup = ZWSCHAAP
guest account = nobody
security = share
browseable = yes
guest ok = yes
guest only = yes
log level = 1
max log size = 100
encrypt passwords = no
preserve case = yes
short preserve case = yes

[share]
path = /tmp/harddisk
writeable = yes
force user = admin
browseable = yes

seza
06-06-2005, 14:02
Hoi!
Advies opgevolgd maar lukt niet. Nog steeds zelfde verhaal: van de HD kopiŽren is geen enkel probleem, maar naar de HD werkt niet.

Ieder mogelijke oplossing is welkom.
Dank voor de tijd.

jaaput
06-06-2005, 15:11
Tsja, als het zo lastig wordt moet je terugvallen
op stap-voor-stap zekerheden verkrijgen en fouten
zien te achterhalen.

Probeer eens of je vanuit een telnet-sessie met de Asus
iets kunt schrijven in /tmp/harddisk, bijvoorbeeld
een bestandje m.b.v.


echo "testwoord">/tmp/harddisk/mijntestfile.txt

Wellicht lukt dat al niet, en dan kun je het onder Samba
uiteraard ook niet.
Een oorzaak is dan wellicht een mount als ReadOnly,
en dit moet dan uiteraard RW-access worden.
Je kunt dat controleren door een cat van /proc/mounts
je ziet dan zelf wel of /tmp/harddisk als ro of rw gemount is.

Lukt het schrijven wel, dan is de schijf dus wel te beschrijven,
en ligt het probleem bij Samba, of in de combinatie
Samba + jouw werkstation.
Het achterhalen van de fout wordt dan lastiger,
en dan zul je veel hebben aan wat Tom al zei,
een cat van /var/log/smb en eventueel /var/log/nmb.
Maar als je daar echt veel aan wilt hebben, start dan
de samba-programma's met de switch -d 5 (of nog meer,
de bedoeling is dat de processen wat meer debug-info
gaan schrijven in die /var/log/xxx-bestanden).

Succes!

seza
06-06-2005, 17:45
Hallo!

Probeer eens of je vanuit een telnet-sessie met de Asus
iets kunt schrijven in /tmp/harddisk, bijvoorbeeld
een bestandje m.b.v. deze is aardig gelukt

veder die tmp log:
[xxxxxx@XXXXXX root]$ cat /var/log/smb
bind failed on port 139 socket_addr=0.0.0.0 (Address already in use)
Couldn't find user admin
2005/06/06 09:31:43 c_presario (192.168.1.125) connect to service share as user
nobody (uid=99,gid=99) (pid 145)
Unknown message type 160!
2005/06/06 09:31:44 unknown command type (SMBunknown): cnum=105 type=160 (0xA0)
Unknown message type 160!
2005/06/06 09:31:44 unknown command type (SMBunknown): cnum=105 type=160 (0xA0)
Unknown message type 160!
2005/06/06 09:31:45 unknown command type (SMBunknown): cnum=105 type=160 (0xA0)
Unknown message type 160!
2005/06/06 09:32:30 unknown command type (SMBunknown): cnum=105 type=160 (0xA0)
Unknown message type 160!
2005/06/06 09:32:31 unknown command type (SMBunknown): cnum=105 type=160 (0xA0)
Unknown message type 160!

En zo vort tot

2005/06/06 09:33:17 unknown command type (SMBunknown): cnum=105 type=160 (0xA0)
2005/06/06 10:53:54 c_presario (192.168.1.125) closed connection to service share

Couldn't find user admin
2005/06/06 14:56:42 c_presario (192.168.1.125) connect to service share as user
nobody (uid=99,gid=99) (pid 183)
Unknown message type 160!
2005/06/06 14:56:43 unknown command type (SMBunknown): cnum=105 type=160 (0xA0)
Unknown message type 160!

En zo vort tot

2005/06/06 14:57:26 unknown command type (SMBunknown): cnum=105 type=160 (0xA0)
Unknown message type 160!
2005/06/06 14:57:26 unknown command type (SMBunknown): cnum=105 type=160 (0xA0)
2005/06/06 15:29:45 c_presario (192.168.1.125) closed connection to service share

seza
06-06-2005, 22:08
Sorry een klein aanvoeling:
XXXX login: xxxxx
Password:
[xxxxx@XXXXXX root]$ cat /proc/mounts
rootfs / rootfs rw 0 0
/dev/root / squashfs ro 0 0
none /dev devfs rw 0 0
proc /proc proc rw 0 0
ramfs /tmp ramfs rw 0 0
usbfs /proc/bus/usb usbfs rw 0 0
/dev/discs/disc0/part1 /tmp/harddisk vfat rw,sync 0 0
[xxxxx@XXXXX root]$ cat /var/log/smb
bind failed on port 139 socket_addr=0.0.0.0 (Address already in use)
[xxxxxx@XXXXX root]$ -d5
-sh: -d5: not found
[xxxxxx@XXXXX root]$ cat /var/log/nmb
1970/01/01 00:00:24 netbios nameserver version 1.9.18p10 started
Copyright Andrew Tridgell 1994-1997

2005/06/06 22:31:13 ***** Samba name server XXXXX is now a local master brows
er for workgroup XXXXX on subnet 192.168.1.1 *****


En dan vie ziet fout ik in iedere geval niet???

Dank

DRTOMSHEEPCAM
06-06-2005, 23:29
Probeer dit eens , want vorige keer had ik een usb stick
om een of andere reden kon ik met een externe hd
wel dirs aanmaken, maar niet veranderen.
Hopelijk lukt het u nu?

Tom

[admin@DR_TOM_SHEEP_AP root]$ cat /etc/smb.conf
workgroup = ZWSCHAAP
guest account = nobody
security = share
browseable = yes
guest ok = yes
guest only = no
log level = 1
max log size = 100
encrypt passwords = yes
dns proxy = no

[share]
path = /tmp/harddisk
writeable = yes
force user = admin
browseable = yes
[admin@DR_TOM_SHEEP_AP root]$

Antiloop
07-06-2005, 08:26
gebruik nu gewoon eens de webinterface, en pas niet zelf je smb.conf aan
dus

IP Config > WAN & LAN > LAN IP Setting
Host Name: VUL HIER DE HOSTNAME IN

USB Application > Samba >
Enable Samba Demo mode? YES
Enable hidden read-write share? YES
Workgroup name: WERKGROEP (OF WAT JE DAN OOK ALS WORKGROUP HEBT)

zorg dat alles correct ingevuld is (ook hostname bij LAN) en het werkt

je asus ligt te mouwen dat het e.e.a. niet klopt en dit komt onder andere zo te zien al door het feit dat je username niet 'admin' is maar dit wel opgeeft in je config

seza
07-06-2005, 10:05
Jongens mij dank is,,, ik heb geen worden for.
Het is opgelost, deze worden waren ``kill``
je asus ligt te mouwen dat het e.e.a. niet klopt en dit komt onder andere zo te zien al door het feit dat je username niet 'admin' is maar dit wel opgeeft in je config

Username: force user = admin
[admin@DR_TOM_SHEEP_AP root]

force user = krnjo
[krnjo@DR_TOM_SHEEP_AP root]

Hoe veel is verschil in de snelheid in de praktijk met die SAMBA (netwerkdrive) aangesloten op wl-500g en wl-500g de-luxe. Omdat bij wl-500 de-luxe is USB 2.0, heb ik daar wat aan, of is beter wachten wl-700 !??

nogmaals dank

Antiloop
07-06-2005, 12:12
Jongens mij dank is,,, ik heb geen worden for.
Het is opgelost, deze worden waren ``kill``

Username: force user = admin
[admin@DR_TOM_SHEEP_AP root]

force user = krnjo
[krnjo@DR_TOM_SHEEP_AP root]

Hoe veel is verschil in de snelheid in de praktijk met die SAMBA (netwerkdrive) aangesloten op wl-500g en wl-500g de-luxe. Omdat bij wl-500 de-luxe is USB 2.0, heb ik daar wat aan, of is beter wachten wl-700 !??

nogmaals dank
wl500g 600-700kb/sec
wl500g deluxe ~1300kb/sec

wl700g onbekend.. zou stuk beter -moeten- zijn.. we wachten af