PDA

Bekijk de volledige versie : Asus WL-500W problemen



henkoegema
03-09-2010, 12:00
Mijn Asus WL-500W doet plotseling raar: De led-indicatie van de poorten 1 t/m 4 knippert en ook de power-led gaat regelmatig even aan en dan weer uit. Als de vier poorten allemaal even oplichten, verlies ik ook de LAN verbinding met de pc. Heb ook de laatste firmware (nogmaals) geinstalleerd, maar dat helpt niet.

Als de router na meer dan 15 (?) min.(of nog langer) stabiel is, kan ik wel inloggen in de router.

Wat kan hier aan de hand zijn? (hardware (component) fout ?)

henkoegema
03-09-2010, 22:54
Mijn Asus WL-500W doet plotseling raar: De led-indicatie van de poorten 1 t/m 4 knippert en ook de power-led gaat regelmatig even aan en dan weer uit. Als de vier poorten allemaal even oplichten, verlies ik ook de LAN verbinding met de pc. Heb ook de laatste firmware (nogmaals) geinstalleerd, maar dat helpt niet.

Als de router na meer dan 15 (?) min.(of nog langer) stabiel is, kan ik wel inloggen in de router.

Wat kan hier aan de hand zijn? (hardware (component) fout ?)

Na lang googelen uitgevonden dat het de power supply moet zijn.
Is een euvel dat vaak voor komt. (na 1,5 tot 2 jaar)

wpte
05-09-2010, 12:30
Na lang googelen uitgevonden dat het de power supply moet zijn.
Is een euvel dat vaak voor komt. (na 1,5 tot 2 jaar)

Ja dat is vaak het probleem.
Als je een beetje technisch bent kun je de PSU open maken en de gepopte condensatoren vervangen. Kost je een euro ofzo:)

Antiloop
27-09-2010, 12:57
we hebben vervangende voedingen, kosten ongeveer 15 euro

5V/2A

stuur maar PM als je interesse hebt

minnerichard
12-01-2011, 13:42
Hallo iedereen,

Ik heb sinds een paar dagen problemen met mijn WL500W Router.Het probleem is dat als ik een usb stick of een harde schijf ext3 in de router steek Internet onstabiel wordt dus telkens wegvalt.Op de router gaan dan alle lichtjes knipperen.Ook krijg ik soms de melding "er is een ip adres conflict gedetecteerd er is een andere computer met hetzelfde ip adres".Zodra ik de stick verwijder is alles weer stabiel en zijn er geen problemen.Eerst dacht ik dat het de voeding was omdat ik eerder problemen met de voeding van een WL500Gp heb gehad.Die heb ik toen vervangen en alles draaide weer goed.Resetten en de router opnieuw instellen heeft geen succes gehad.Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Menno.

avberk
12-01-2011, 14:52
Zo te horen toch iets met een voedings probleem.

Dit kan ook vanuit de asus zelf komen. Als ie buiten garantie is kan je 'm open maken en kijken of er condensators bij zitten met een bol kopje.
zoiets bijvoorbeeld:

http://www.google.nl/imgres?imgurl=http://www.seb.me.uk/static/dell-transistor-broken.jpg&imgrefurl=http://blog.seb.me.uk/2007/06/&h=300&w=450&sz=55&tbnid=HObbBrU3dp0FSM:&tbnh=85&tbnw=127&prev=/images%3Fq%3Dbroken%2Bcapacitor&zoom=1&q=broken+capacitor&usg=__GfVP2lky4c-dDHdne55aCrVaaVE=&sa=X&ei=ub4tTYiSEsyaOvHj0N0K&ved=0CCMQ9QEwAg

Het probleem met ip adres conflicten kan verschillende oorzaken hebben:

1)je hebt per ongeluk 2 computers hetzelfde adres gegeven
2)1 computer heeft een vast adres, een ander krijgt hetzelfde adres van een dhcp server (bv asus of modem)
3)2 routers die beiden adressen uitdelen via dhcp

Als je zelf geen ip adressen hebt toegekend zijn vermoedelijk 2 dhcp servers actief. eentje kan je dan het beste uitschakelen.

minnerichard
12-01-2011, 15:42
Ten eerste bedankt voor je snelle reactie!
Ik heb er nu een 0.25A gestabiliseerde instelbare voeding aanhangen.Het voltage is ingesteld op 5V dus dat kan volgens mij het probleem niet zijn.De Asus is net een paar maanden uit garantie dus ik denk dat ik daar niet veel mee kan.Toch zag ik net zonder usb stick in de router dat de verbinding weg viel.Je kunt het je haast niet voorstellen dat er intern iets mis is,de router is iets meer als een jaar oud.
Wat betreft het ip conflict:er zij geen computers met hetzelfde ip adres of naam want de DHCP server staat aan en ik heb gecontroleerd als er computers met hetzelfde ip adres in het netwerk voorkwamen.Wel heb ik een WLHDD in mijn netwerk die ook een AP is en als DHCP staat ingesteld.Hier heb ik in het nooit problemen mee gehad.Oke maar wat nu?Eerst de DHCP uitschakelen in de WLHDD?Waar moet ik de WLHDD dan opzetten?Of toch concentreren op de voeding?

In ieder geval alvast bedankt.

Menno.

avberk
14-01-2011, 11:20
Gewoon DHCP uitschakelen op je wlhdd.

wat bedoel je met:

Waar moet ik de WLHDD dan opzetten?


0,25A???? Bedoel je niet 2,5A?

minnerichard
14-01-2011, 20:15
Ik heb DHCP uitgeschakeld op de WLHDD.Inderdaad het was 2.5A.Ik heb vandaag contact gehad met Asus en de garantie is 2 jaar dus er is nog hoop.Er is gewoon iets niet goed dus dat word opsturen.

Bedankt voor alle reacties.

Menno.

Antiloop
19-01-2011, 14:17
kapotte voedingen (die van 2,5A die bij de WL-500w) zijn vrij normaal helaas..

heb al een paar dozen in de container gegooid met kapotte voedingen

routers worden dan meestal instabiel, en bij het minste geringste rebooten ze, of blijven ze in een boot cycle hangen

Pcfreak49
05-09-2012, 18:56
Ik heb een probleempje met mijn WL-500W als de router opstart blijft het power lampje constant knipperen is dat normaal ?

wpte
05-09-2012, 20:58
Ik heb een probleempje met mijn WL-500W als de router opstart blijft het power lampje constant knipperen is dat normaal ?

Nee dat is niet normaal.
Het kan betekenen dat je router in restoration mode staat, waarmee je nieuwe firmware kan flashen. Je kan dit proberen met de firmware recovery tool van de asus cd, of van de website http://www.asus.com/Networks/Wireless_Routers/WL500W/#download (download de utilities) en volg de aanwijzingen in de handleiding.



Je kan het ook het pin9 truukje proberen, daarvoor moet je maar even googlen of op het forum zoeken. Soms kan dat een router weer tot leven wekken.



Ook kan het zijn dat je adapter/voeding kapot is
Vooral in de oudere modellen zoals de WL-500W zit eigenlijk een foutje in de adapter waardoor deze makkelijk kapot gaat. Het is eenvoudig te repareren door een condensator te vervangen a 60 cent oid. Je kan ook een nieuwe voeding kopen, wellicht dat je er een kan vinden bij de plaatselijke pc boer (neem je adapter mee, dan kunnen ze kijken voor je) maar dat kost je wat meer geld.
Als je kan solderen, of iemand die je kent die dat wilt doen, ben je een stuk goedkoper uit dus.
Zie een post (met foto) (http://wl500g.info/showthread.php?22470-booting-problems&p=175070#post175070) over welke condensator ik het had ;)
Ik ben uiteindelijk voor deze gegaan: http://www.conrad.nl/goto.php?artikel=421919 die past net en heeft dezelfde specs.

Pcfreak49
06-09-2012, 08:32
Al de andere lampjes branden LAN1 LAN2 LAN3 LAN4 WAN maar krijg geen ip van dhcp
ook als ik een static ip geef werkt het niet
hoe kun je dat doen met pin9




Nee dat is niet normaal.
Het kan betekenen dat je router in restoration mode staat, waarmee je nieuwe firmware kan flashen. Je kan dit proberen met de firmware recovery tool van de asus cd, of van de website http://www.asus.com/Networks/Wireless_Routers/WL500W/#download (download de utilities) en volg de aanwijzingen in de handleiding.



Je kan het ook het pin9 truukje proberen, daarvoor moet je maar even googlen of op het forum zoeken. Soms kan dat een router weer tot leven wekken.



Ook kan het zijn dat je adapter/voeding kapot is
Vooral in de oudere modellen zoals de WL-500W zit eigenlijk een foutje in de adapter waardoor deze makkelijk kapot gaat. Het is eenvoudig te repareren door een condensator te vervangen a 60 cent oid. Je kan ook een nieuwe voeding kopen, wellicht dat je er een kan vinden bij de plaatselijke pc boer (neem je adapter mee, dan kunnen ze kijken voor je) maar dat kost je wat meer geld.
Als je kan solderen, of iemand die je kent die dat wilt doen, ben je een stuk goedkoper uit dus.
Zie een post (met foto) (http://wl500g.info/showthread.php?22470-booting-problems&p=175070#post175070) over welke condensator ik het had ;)
Ik ben uiteindelijk voor deze gegaan: http://www.conrad.nl/goto.php?artikel=421919 die past net en heeft dezelfde specs.

wpte
06-09-2012, 15:35
pin 9:
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=2507

Je WL-500W is qua hardware eigenlijk hetzelfde als de WL-500gP, alleen dan geen 802.11n wifi

branden de leds ook als er geen stekkers in zitten trouwens?
Heb je proberen te uploaden als je static ip van je pc was ingesteld op 192.168.1.10 ?

Antiloop
09-09-2012, 17:21
meestal voeding kapot idd,

een nieuwe vervangende voeding kun je ook via ons bestellen, deze past zeker (specs 5V/2A)

Wihoka
07-05-2013, 21:22
Ik heb sinds een maand een Freecom Network Drive XS. Nu is de schijf via het netwerk te benaderen maar duurt het heel lang tot ik toegang krijg alsof de schijf in slaap is en eerst moet opstarten terwijl ik hem hoor draaien. Als ik de schijf dan kan benaderen kan ik een map openen en als ik dan een map daaronder wil openen dan gaat de schijf allereerst alles doorzoeken alvorens ik er in kan komen. Via Windows Verkenner kan ik dit probleem omzeilen door Directory Opus te gebruiken en kan ik het Mapgedrag aanpassen en Automatisch laden van bepaalde mappen uitschakelen. Deze functie kon in XP uitgeschakeld (http://support.microsoft.com/kb/320138/nl) worden maar bij Windows 7 niet. (en om nu software aan te schaffen speciaal om een probleem te omzeilen lijkt mij niet de oplossing) Echter bij gebruik van applicaties kom ik dit probleem dan wederom tegen wanneer ik bestanden wil openen of wegschrijven op de Network Drive.De benadering van alle computers in het netwerk gaat feilloos en heeft totaal geen vertraging. Ook de harde schijven die via USB aan de router zijn gekoppeld zijn zonder enige vertraging te benaderen tot op een maximale mapdiepte. Alleen deze schijf is het probleem.

Van de servicedesk van Freecom krijg ik onderstaande reactie:

Bedankt voor het bericht daarover en de screenshots. Het gaat dus om een ‘Freecom Network Drive XS 2TB’ (p/n: 32971).
Ik zie dat u al de laatste firmware versie 1.60 heeft geïnstalleerd. Ook is in de webinterface alles ingesteld zoals het moet.
Hier vindt u inderdaad geen instelling welk dit ‘gedrag’ van Windows 7 kan beïnvloeden ...
Het complete doorzoeken van de inhoud van een gedeelte map (SMB-share) is inderdaad een functie/instelling in het besturing systeem zelf.
En inderdaad kon men dit beïnvloeden onder Windows XP. Helaas moet ik u mededelen dat ook ons geen mogelijkheid bekend is om dit ook onder Windows 7 te kunnen bereiken. Het spijt me dat ik hiervoor geen oplossing kan bieden. Ik raad u aan in twijfel met de Microsoft helpdesk contact op te nemen.

Aangezien het hier om een SMB share gaat ben ik mijn aandacht gaan verleggen naar de Samba instellingen op mijn Asus WL500-W router. Ik heb een glasvezel aansluiting en direct na de aansluiting in de meterkast staat bij mij een Asus WL500-W (de provider verstrekt bij mijn abonnement geen router). Deze router bepaalt het netwerk verkeer in huis (DHCP). In een kamer waar de printer en computers staan staat ook een Asus WL500-W maar dan ingesteld als access point. Deze moet dienst gaan doen als printserver en om USB schijf op aan te sluiten wat ik voorheen ook had en wat goed werkte. Hier staat de Freecom NetworkDrive XS op aangesloten via een netwerk kabel.

Op beide routers draait Oleg firmware release 1.9.2.7-9

Mijn vraag is of er iemand bovenstaand probleem kent en of er iemand is die mij op weg kan helpen om de harde schijf op welk niveau dan ook direct te kunnen aanspreken.
Voorheen heb ik op deze router via een usb-hub drie schijven gekoppeld die probleemloos draaiden en snel waren te benaderen dus het gaat er bij mij niet in dat het met een netwerkschijf lniet mogelijk is om fatsoenlijk te benaderen met snelheden anno 2013.