PDA

Bekijk de volledige versie : serwer www



krada
11-08-2010, 23:38
Witam ponownie,
jakoś nie daję sobie rady z tą konfiguracją, proszę kolejny raz o pomoc.
mam problem z postawieniem www.
w momencie wpisania:

[,,, root]$ /opt/etc/init.d/S80lighttpd start

wyskakuje:
Starting web server: lighttpd
2010-08-11 22:30:44: (configfile.c.907) source: /opt/etc/lighttpd/lighttpd.conf line: 221 pos: 12 parser failed somehow near here: )
[krada@WL-001731E4B595 root]$

również przez przeglądarkę po wpisaniu adresu nie pojawia się nic...

cichy
15-08-2010, 14:16
Sprawdź w notepad++, po skopiowaniu pliku lighttpd.conf na dysk co jest pod linią na którą ci wskazuje błąd. Może coś zmieniałeś ewentualnie jest jakiś błąd w tym miejscu.

krada
15-08-2010, 16:32
teraz to juz wogole nic nie rozumię, wyskakuje mi coś takiego:

2010-08-15 15:30:22: (configfile.c.907) source: cat /opt/etc/lighttpd/conf.d/*.conf line: 14 pos: 1 parser failed somehow near here: (EOL)
2010-08-15 15:30:22: (configfile.c.907) source: /opt/etc/lighttpd/lighttpd.conf line: 347 pos: 1 parser failed somehow near here: (EOL)

ptoblem w tym ze np. plik lighttpd.conf ma jedynie 346 linii a nie 347....

cichy
15-08-2010, 16:47
teraz to juz wogole nic nie rozumię, wyskakuje mi coś takiego:

2010-08-15 15:30:22: (configfile.c.907) source: cat /opt/etc/lighttpd/conf.d/*.conf line: 14 pos: 1 parser failed somehow near here: (EOL)
2010-08-15 15:30:22: (configfile.c.907) source: /opt/etc/lighttpd/lighttpd.conf line: 347 pos: 1 parser failed somehow near here: (EOL)

ptoblem w tym ze np. plik lighttpd.conf ma jedynie 346 linii a nie 347....
Jaka wersja lighttpd, spróbuj przeinstalować całość i zezwól na nadpisanie pliku konfiguracyjnego tym domyślnym, może to pomoże. Nie zdarzyło mi się coś takiego jeszcze. Były problemy np przy uruchamianiu ale błąd leżał po stronie skryptu startowego z /opt/etc/init.d/ odpowiedzialnego za uruchamianie serwera. Sprawdź też go czy nie masz jakiegoś błędu.

krada
15-08-2010, 17:49
instaluje: /lighttpd_1.4.27-1_mipsel.ipk

krada
15-08-2010, 18:01
zauwazylem iz problem powstaje w momencie dodania do pliku lighttpd.conf kodu:

fastcgi.server = ( ".php" =>
( "localhost" =>
(
"min-procs" => 1,
"max-procs" => 1,
"max-load-per-proc" => 4,
"socket" => "/tmp/php-fastcgi.socket",
"bin-path" => "/opt/bin/php-fcgi"
)
)
)

cichy
15-08-2010, 21:56
W zalaczniku wrzucam moj plik lighttpd.conf oraz plik odpalajacy lighttpd. Porownaj je, ew skorzystaj z nich u siebie to powinno zalatwic sprawe.