PDA

Bekijk de volledige versie : laptop ziet pc niet en andersom



sharky123
19-05-2005, 21:04
Hey allemaal,

heb thuis dus een wl 500g in combinatie met een laptop via wifi, een pc via een utp kabeltje en een adsl modem direct op de asus aangesloten. Draadloos wekt alles prima op internet, niet-draadloos ook, alleen ik kan vanaf mijn laptop mijn pc niet vinden om bestanden uit te wisselen, en andersom ook niet. De ip-adressen zitten in dezelfde range. Firewalls op beide computers staan uit. In de handleiding van de asus kan ik geen hulp vinden en ik weet zelf niet genoeg om fouten in de huidige instelling van de asus te vinden.. De firmware heeft versie 1.8.1.9. Ik ga zo upgraden naar 1.9.2.7.

Wie heeft dit probleem ook gehad of wie heeft een idee van wat er niet goed is ingesteld?? tnx

Antiloop
19-05-2005, 21:26
kunnen de pc's elkaar wel pingen?

kwenie
19-05-2005, 21:53
ehhh... ik kan me vergissen maar volgens mij moet je wel op zijn minst op 1 van de PC's een map of complete schijf over je netwerk delen anders valt er niks te vinden :D

sharky123
19-05-2005, 22:08
:D mappen zijn gedeeld hoor

Ik krijg ze niet zover dat ze elkaar pingen. Ook niet als ik ook de laptop via utp aansluit op de asus. En toch krijgen ze opeenvolgende ip'tjes en ziet asus ze netjes allebei. Voor de asus had ik een router/modem (ook ingesteld als dhcp server), waarmee ze elkaar probleemloos konden vinden. Dus de instellingen op de compjotters horen wel okay te zijn..

192.168.1.1 pingt trouwens wel gewoon vanaf beide machines. Firmware 1.9.2.7 zit er nu op.

Antiloop
20-05-2005, 01:51
:D mappen zijn gedeeld hoor

Ik krijg ze niet zover dat ze elkaar pingen. Ook niet als ik ook de laptop via utp aansluit op de asus. En toch krijgen ze opeenvolgende ip'tjes en ziet asus ze netjes allebei. Voor de asus had ik een router/modem (ook ingesteld als dhcp server), waarmee ze elkaar probleemloos konden vinden. Dus de instellingen op de compjotters horen wel okay te zijn..

192.168.1.1 pingt trouwens wel gewoon vanaf beide machines. Firmware 1.9.2.7 zit er nu op.
norton internet security troep oid op je pc staan zeker?

sharky123
20-05-2005, 08:42
Alleen antivirus (auto-protect troep idd) verder staan alle firewalls ed uit. Dat is het eerste dat ik gedaan heb he ;) De PC's direct op elkaar aangesloten pingen mekaar probleemloos. Als asus ertussen zit helemaal niet meer, dat is het rare

Antiloop
20-05-2005, 08:47
Alleen antivirus (auto-protect troep idd) verder staan alle firewalls ed uit. Dat is het eerste dat ik gedaan heb he ;) De PC's direct op elkaar aangesloten pingen mekaar probleemloos. Als asus ertussen zit helemaal niet meer, dat is het rare
op het moment dat de pc's via LAN verbonden zijn (gebruik wel de LAN poorten op de WL500g) dan heeft de WL500g hier geen invloed op omdat het een 'switch' betreft en deze afzonderlijk van de WL500g werkt

als je het op deze manier aansluit moet het werken

sharky123
20-05-2005, 10:02
jah :p als hij het dan gelijk zou doen, dan zou ik nu al klaar zijn :rolleyes:

Kan het niet liggen aan instellingen aan de dhcp server of iets anders? Als asus idd als een simpele switch zou fungeren, dan zou asus toch geen ip adressen toewijzen?

Antiloop
20-05-2005, 10:34
jah :p als hij het dan gelijk zou doen, dan zou ik nu al klaar zijn :rolleyes:

Kan het niet liggen aan instellingen aan de dhcp server of iets anders? Als asus idd als een simpele switch zou fungeren, dan zou asus toch geen ip adressen toewijzen?


de wl500g werkt afzonderlijk van de switch, hiermee bedoel ik dat de WL500g ook een apparaat opzich is welke op zijn (eigen) switch aangesloten is

oftewel je hebt een 5 poorts switch waarvan 1 poort in gebruik is door de WL500g dit resulteert in 4 LAN poorten
daarnaast heb je nog een aparte WAN poort welke ook een 'los' netwerk device is, deze zit echter niet op de switch aangesloten

probeer het met statische IP adressen, als je nog een switch/hub thuis hebt liggen sluit deze eens aan (eventueel achter de wl500g om zo dhcp te gebruiken)

sharky123
20-05-2005, 10:56
Oh okay dan probeer ik het vanavond nog ff met statische ip'tjes. Ik heb nog wel ergens een switch liggen als het goed is, maar uiteindelijk wil ik dus vanaf mijn *draadloze* laptop naar mijn thuis-pc kunnen schrijven, dus het wifi-gedeelte moet met het nie-wifi gedeelte (de ingebouwde switch dus) 1 netwerk vormen.

Maarjah als ik nu niet eens het nie-wifi gedeelte aan de praat krijg.. zit er toch echt iets fout :confused:

sharky123
31-05-2005, 10:37
Okee heb ook dit geprobeerd en het werkt nog steeds niet?! Laptop en pc hebben beide juiste ip, zelfde werkgroep, ze vinden zichzelf ook in die werkgroep, maar elkaar kunnen ze gewoon niet vinden via de asus. Niet via explorer, niet via het ping commando. Alle firewalls/beveiligingen op de pc's staan uit. :confused:

Is het aan te raden om dit exemplaar bij de winkel van aanschaf om te ruilen voor een ander exemplaar, of zijn er nog dingen die te proberen zijn? :(

Antiloop
31-05-2005, 13:26
Okee heb ook dit geprobeerd en het werkt nog steeds niet?! Laptop en pc hebben beide juiste ip, zelfde werkgroep, ze vinden zichzelf ook in die werkgroep, maar elkaar kunnen ze gewoon niet vinden via de asus. Niet via explorer, niet via het ping commando. Alle firewalls/beveiligingen op de pc's staan uit. :confused:

Is het aan te raden om dit exemplaar bij de winkel van aanschaf om te ruilen voor een ander exemplaar, of zijn er nog dingen die te proberen zijn? :(



Ik heb nog wel ergens een switch liggen als het goed is
heb je het ook met de switch geprobeerd ?

sharky123
02-06-2005, 12:00
yup. switch alleen en dan de pc's d'r op werkt perfect, maar als ik dus die ingebouwde switch van de asus ertussen zet werkt het weer niet meer. De lampjes op de asus gaan wel branden en er worden wel gewoon ip adressen uitgedeeld. Ik word een beetje :eek: gek :)

brubber
03-06-2005, 00:53
Lastig probleem!!

Kan het een speed / duplex mismatch zijn?

Hoe zien je routing tabellen er uit op de PC's en de WL-500g?

Error messages in je WL-500g log?

Firewall op de WL-500g?

Krijg je een foutmelding bij de mislukte ping? (ping je met hostnames of IP adressen?)

Probleem in ARP tabellen?

dubbele mac adressen?

tracert (traceroute) geprobeerd?

Je kan ook proberen om met een packetsniffer te kijken wat er gebeurt (tcpdump o.i.d.)

kamerikaan
15-06-2005, 00:00
deze hele discussie gevolgd kom ik tot de volgende conclusie.

Je zit vast met crossover kabels te werken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sharky123
17-06-2005, 06:19
grrrrr jongens iig alvast bedankt voor al jullie hulp, maar jullie gaan me tóch wel uitlachen als je dit hoort :o

er was niks te vinden aan de instellingen omdat alles gewoon goed was ingesteld. MAAR op mijn desktop had ik een bijgeleverde, ondertussen bejaarde versie van thuis-xp staan :p terwijl mijn laptop met de nieuwste créme de la créme xp-sp2 draait. Kennelijk moet het daar ergens in hebben gelegen, aangezien na upgrade van de xp op de desktop alles piekfijn draait. Nou ik ga maar weer eens een bedankmailtje sturen naar microsoft denk ik :mad:

Nou alles draait vind ik de overdrachtsnelheid wel een beetje tegenvallen om eerlijk te zijn. Bij vol ontvangst, 54mbps, duurt het ongeveer drie kwartier/een uur om 4 gigabyte van de laptop naar de desktop de sjouwen. Laptop heeft 5400rpm hd en pc 7200rpm. Of is dit volkomen normaal? Als ik dezelfde 4 gb via een vast (utp, 100mbps) kabeltje overzet, duurt dit hoogstens 10 minuten.

Antiloop
17-06-2005, 10:12
grrrrr jongens iig alvast bedankt voor al jullie hulp, maar jullie gaan me tóch wel uitlachen als je dit hoort :o

er was niks te vinden aan de instellingen omdat alles gewoon goed was ingesteld. MAAR op mijn desktop had ik een bijgeleverde, ondertussen bejaarde versie van thuis-xp staan :p terwijl mijn laptop met de nieuwste créme de la créme xp-sp2 draait. Kennelijk moet het daar ergens in hebben gelegen, aangezien na upgrade van de xp op de desktop alles piekfijn draait. Nou ik ga maar weer eens een bedankmailtje sturen naar microsoft denk ik :mad:

Nou alles draait vind ik de overdrachtsnelheid wel een beetje tegenvallen om eerlijk te zijn. Bij vol ontvangst, 54mbps, duurt het ongeveer drie kwartier/een uur om 4 gigabyte van de laptop naar de desktop de sjouwen. Laptop heeft 5400rpm hd en pc 7200rpm. Of is dit volkomen normaal? Als ik dezelfde 4 gb via een vast (utp, 100mbps) kabeltje overzet, duurt dit hoogstens 10 minuten.

is normaal.. 54Mbps is geen 54Mbps.. maar marketing 54Mbps snap je? effectief maximaal 20-25Mbps in de juiste omgeving