PDA

Bekijk de volledige versie : Client mode wl500gx



azus
19-05-2005, 13:56
Heeft iemand ervaring met het in client mode zetten van de wl500gx? Ik heb het zelfde stappenplan gevolgt als bij de wl500g maar krijg het niet aan het werk. Natuurlijk heb ik de laatste wl500gx firmware versie van oleg d'r in zitten. Maar de wl500gx wil zich gewoon niet aanmelden als client bij het andere access point. :mad: Wie heeft een mooi stappenplan of andere tips?

Antiloop
19-05-2005, 13:59
Heeft iemand ervaring met het in client mode zetten van de wl500gx? Ik heb het zelfde stappenplan gevolgt als bij de wl500g maar krijg het niet aan het werk. Natuurlijk heb ik de laatste wl500gx firmware versie van oleg d'r in zitten. Maar de wl500gx wil zich gewoon niet aanmelden als client bij het andere access point. :mad: Wie heeft een mooi stappenplan of andere tips?
het 'zou' moeten werken zoals je zelf al aangeeft zelfde procedure als bij de wl500g volgen dus,

kun je iets meer info geven over naar wat voor soort/merk/encryptie accesspoint je wilt connecten?

ik heb hier al wel meer issues over gehoord maar zelf nog niet gecontroleerd of dit wel/niet terecht is

azus
19-05-2005, 16:10
het 'zou' moeten werken zoals je zelf al aangeeft zelfde procedure als bij de wl500g volgen dus,

kun je iets meer info geven over naar wat voor soort/merk/encryptie accesspoint je wilt connecten?

ik heb hier al wel meer issues over gehoord maar zelf nog niet gecontroleerd of dit wel/niet terecht is

Mijn accesspoint was een linksys wrt54g en de encryptie stond uit.
Met een wl500g werkte het. Met dezelfde instellingen (client enz.) in een wl500gx werkte het niet. Zover ik het kon zien ging de wl500gx niet in client mode. :confused:

Hoorna
19-05-2005, 18:39
Ik ben al diverse keren bezig geweest om mijn wl-500g als client te laten aanmelden op mijn wl-500gx die staat ingesteld als accesspoint.

Als ik de Wireless Status Log mag geloven dan lukt het aanmelden wel (zonder encryptie) maar PC's aangesloten op de LAN-poorten van de client kunnen het Accesspoint en de PC's niet bereiken, die daarop via de LAN-poorten zijn aangesloten. Ik kom er niet achter wat daar de oorzaak van is. Als ik Extended mode omzet van Client naar Ethernet Bridge dan gaat het wel goed. Misschien dat je hier iets aan hebt.

Een en ander maakt wel dat ik graag wil weten wat nu precies het verschil is tussen de keuzen Client en Ethernet Bridge van de Extended mode. De toepassingsmogelijkheden van Client lijken mij gering gezien mijn bovengenoemde ervaring.

Antiloop
19-05-2005, 22:31
Ik ben al diverse keren bezig geweest om mijn wl-500g als client te laten aanmelden op mijn wl-500gx die staat ingesteld als accesspoint.

Als ik de Wireless Status Log mag geloven dan lukt het aanmelden wel (zonder encryptie) maar PC's aangesloten op de LAN-poorten van de client kunnen het Accesspoint en de PC's niet bereiken, die daarop via de LAN-poorten zijn aangesloten. Ik kom er niet achter wat daar de oorzaak van is. Als ik Extended mode omzet van Client naar Ethernet Bridge dan gaat het wel goed. Misschien dat je hier iets aan hebt.

Een en ander maakt wel dat ik graag wil weten wat nu precies het verschil is tussen de keuzen Client en Ethernet Bridge van de Extended mode. De toepassingsmogelijkheden van Client lijken mij gering gezien mijn bovengenoemde ervaring.
'Client' is letterlijk als client, dus als enkelvoudig punt vervangt deze de WAN poort

gebruik je toevallig dezelfde IP range op beide routers? zoja dan is dat het probleem

Hoorna
20-05-2005, 08:46
'Client' is letterlijk als client, dus als enkelvoudig punt vervangt deze de WAN poort

gebruik je toevallig dezelfde IP range op beide routers? zoja dan is dat het probleem

Dank voor je heldere antwoord. Had inderdaad dezelfde IP-range.

Ik heb een aanvullende vraag. Heeft de Client-mode voordelen boven de Ethernet-bridge-mode of omgekeerd (bijv. bij het draadloze deel; snelheid?). Zo te horen is het enige verschil dat er in Client mode 1 ethernet poort (de WAN poort) beschikbaar is en in Ethernet bridge mode 4 poorten (de LAN poorten).

Antiloop
20-05-2005, 09:07
Dank voor je heldere antwoord. Had inderdaad dezelfde IP-range.

Ik heb een aanvullende vraag. Heeft de Client-mode voordelen boven de Ethernet-bridge-mode of omgekeerd (bijv. bij het draadloze deel; snelheid?). Zo te horen is het enige verschil dat er in Client mode 1 ethernet poort (de WAN poort) beschikbaar is en in Ethernet bridge mode 4 poorten (de LAN poorten).
je moet client mode zien alsof de WAN poort aangesloten is, dus de internet verbinding wordt dmv wireless voorzien

bridge mode heb ik geen ervaring mee, zo ver ik weet stelt deze zich op als 'transparante' bridge en verzorgt een niet 'zichtbare' koppeling dmv wireless en je wl500g(in bridge mode) zodat je dus in het zelfde netwerk aanwezig kunt zijn
(makkelijker is om WDS te gebruiken over het algemeen)

azus
20-05-2005, 10:33
je moet client mode zien alsof de WAN poort aangesloten is, dus de internet verbinding wordt dmv wireless voorzien

bridge mode heb ik geen ervaring mee, zo ver ik weet stelt deze zich op als 'transparante' bridge en verzorgt een niet 'zichtbare' koppeling dmv wireless en je wl500g(in bridge mode) zodat je dus in het zelfde netwerk aanwezig kunt zijn
(makkelijker is om WDS te gebruiken over het algemeen)

Dus als ik het goed begrijp gaat het voorstel van Hoorna mij niet helpen? Of vergis ik mij? :confused:

Antiloop
20-05-2005, 10:42
Dus als ik het goed begrijp gaat het voorstel van Hoorna mij niet helpen? Of vergis ik mij? :confused:
welk voorstel bedoel je?

ik moet overigens nog steeds zelf testen of 'client' mode werkt of stuk is in de wl500g deluxe

als ironie heb ik de wl500g deluxe en een wl500g een tijd in deze opstelling gebruikt (de wl500g als 'client' en de wl500g deluxe voor het netwerk draadloos te maken) uiteraard de wl500g deluxe als toevallig feit niet en nooit ingesteld als wireless client

azus
20-05-2005, 11:33
welk voorstel bedoel je?

ik moet overigens nog steeds zelf testen of 'client' mode werkt of stuk is in de wl500g deluxe

als ironie heb ik de wl500g deluxe en een wl500g een tijd in deze opstelling gebruikt (de wl500g als 'client' en de wl500g deluxe voor het netwerk draadloos te maken) uiteraard de wl500g deluxe als toevallig feit niet en nooit ingesteld als wireless client

Nee zoals ik als schreef gaat het echt om de situatie dat de wl500gx in client mode staat. :p En niet dat hij als accespoint staat. Dat de client mode bij de wl500g goed werkt dat is bekend. ;)

Antiloop
20-05-2005, 11:36
Nee zoals ik als schreef gaat het echt om de situatie dat de wl500gx in client mode staat. :p En niet dat hij als accespoint staat. Dat de client mode bij de wl500g goed werkt dat is bekend. ;)

overigens werkt client mode op een wl-hdd ook (voor de mensen die ooit met hetzelfde probleem komen)

ik zal kijken of ik vanavond een gaatje heb om m'n wl500g deluxe configuratie om te gooien

azus
20-05-2005, 12:03
overigens werkt client mode op een wl-hdd ook (voor de mensen die ooit met hetzelfde probleem komen)

ik zal kijken of ik vanavond een gaatje heb om m'n wl500g deluxe configuratie om te gooien

Hulde aan Antiloop!!! :D ;) :D

Hoorna
20-05-2005, 18:50
je moet client mode zien alsof de WAN poort aangesloten is, dus de internet verbinding wordt dmv wireless voorzien

bridge mode heb ik geen ervaring mee, zo ver ik weet stelt deze zich op als 'transparante' bridge en verzorgt een niet 'zichtbare' koppeling dmv wireless en je wl500g(in bridge mode) zodat je dus in het zelfde netwerk aanwezig kunt zijn
(makkelijker is om WDS te gebruiken over het algemeen)
Nogmaals dank voor je wederom zeer heldere toelichting.

Zelf gebruik in bridge mode al enige tijd met veel tevredenheid. Zoals ik eerder aangaf staan bij mij de 500gx en de 500g allebei ingesteld als accesspoint met als de extended mode voor de 500gx 'AP or WDS' en voor de 500g 'Ethernet Bridge'. Het is inderdaad een transparante bridge waarbij pc's die zijn aangesloten op de LAN-poorten van de 500g in hetzelfde netwerk zitten als de 500gx. Voordeel is dat je op de Ethernet Bridge (dus 500g in mijn geval) verder niet te maken hebt met instellingen voor firewall, etc. Die instellingen zijn ook niet nodig omdat het toch allemaal intern LAN is.

Ik meen overigens begrepen te hebben dat Client en Ethernet bridge in draadloos opzicht sneller zijn dan WDS, maar misschien is dat wel onzin.