PDA

Bekijk de volledige versie : jak przygotować dysk pod Olega



Mateluta
16-02-2010, 17:57
Witam, od paru dni męczę się z przygotowaniem dysku pod router (mam Oleg software)...Skorzystalem ze strony http://rafal.drezek.info/2009/03/21/wl-500gp-przygotowanie-dysku-usb/ i nic nei idzie...Ktos moze mi pomóc krok po kroku? Np jak daję komendę fdisk /dev/discs/disc0/disc wyświetla mis ie takie coś:

The number of cylinders for this disk is set to 1089.
There is nothing wrong with that, but this is larger than 1024,
and could in certain setups cause problems with:
1) software that runs at boot time (e.g., old versions of LILO)
2) booting and partitioning software from other OSs
(e.g., DOS FDISK, OS/2 FDISK)

Command (m for help):

Potem cokolwiek wpisze - nic nei dziala...BARDZO prosiłbym o dokladna instrukcje jak to zrobic (2 partycje, w tym jedna SWAP)...Dzięki

kaizen
16-02-2010, 19:40
Potem cokolwiek wpisze - nic nei dziala...BARDZO prosiłbym o dokladna instrukcje jak to zrobic (2 partycje, w tym jedna SWAP)...Dzięki

wengi (http://wl500g.info/showpost.php?p=60931&postcount=2) przyjacielem Twym

m nie działa?
Bootowanie Cię nie interesuje - i tak system wstaje z romu.

kali6
20-02-2010, 09:40
http://wl500g.info/showthread.php?t=23171 tu jest caly toutorial nie tylko o montowaniu dysku :)

Mateluta
20-02-2010, 12:26
http://wl500g.info/showthread.php?t=23171 tu jest caly toutorial nie tylko o montowaniu dysku :)

Cześć! Słuchaj nie wiem kim jesteś, gdzie się urodziłeś, jak wygląda Twoja matka - ale wiem jedno - odwaliłeś kawał dobrej roboty! Miesiąc nie mogłem się doszukać porządnego tutoriala, instrukcji dla laika krok po kroku - a tu proszę! Zaraz zabieram się (w końcu) do, mam nadzieję, efektywnej roboty! Jeszcze raz dzięki! Odwaliłeś KAWAŁ DOBREJ ROBOTY!

Mateluta
20-02-2010, 15:08
http://wl500g.info/showthread.php?t=23171 tu jest caly toutorial nie tylko o montowaniu dysku :)

hej! Już natrafiłem na mały problem - nie moge odmontowac dysku komenda umount...Wyskakuje "No such file or directory"...Wylaczylem Sambe, NFS, FTP...Moze nie nazwalem routera? Gdzie sie nazywa router?

mariusz19
20-02-2010, 22:03
Odezwij się na PW.