PDA

Bekijk de volledige versie : Any Support for the WL-530G ?



inthewoods
30-04-2005, 10:21
Hi All,

Great site with tons of good information here! Hoping this hasn't been discussed, but I haven't been able to find anything via search.

I just picked up an Asus WL-530G http://usa.asus.com/products/communication/wireless/wl-530g/wl-530g_s.jpg (http://usa.asus.com/products/communication/wireless/wl-530g/overview.htm).

I want to use it as a wireless bridge (essentially a game adapter for my TiVo). I haven't found anything specific to let me know whether I can use Oleg's custom firmware and which build to use if I can.

Does anyone know a little bit more about this thing? I can connect via telnet to the default sash shell and have poked around a bit, but don't really know what I'm looking for. I used the "free" command to confirm that it has 16Mb RAM. It has firmware 1.8.2.5 with a beta 1.9.3.9 available so naming-convention-wise it appears to be pretty similar to the WL-500 series.

I'm reluctant to install the new firmware as it specifically states that telnet is permanently disabled. No mention of SSH being in the base firmware.

Here is the output of "nvram show"


wl_radius_port=1812
usb_webremote6_x=
wan_unit=0
filter_lw_dstport_x=
wl_mode_x=0
wan0_primary=1
wan_route=
wl0_frameburst=0
wan_pppoe_keepalive=0
misc_ping_x=0
qos_enable_x=0
wan0_ipaddr=
log_ipaddr=
filter_wl_default_x=ACCEPT
wan0_proto=dhcp
wl_wdsapply_x=0
wl_gmode_protection_x=0
usb_webremote2_x=
wan_pppoe_passwd=
wan0_dns=
wl_phytypes=
wan_mode_x=2
wl0_country_code=ALL
fw_disable=0
dhcp_dns1_x=
usb_webmserver_x=
wl_infra=1
wan_nat_x=1
filter_wl_time_x=00002359
wl_maclist_x=
restore_defaults=0
wan0_ifname=WAN
vts_ipaddr_x=
vts_proto_x=
wl_radio_x=1
wan_lease=86400
wan_pppoe_service=
filter_lw_time_x=00002359
http_wanport=
wl_radius_ipaddr=
ddns_status_t=
lan_gateway=
usb_websecurity_time_x=00002359
wan_pppoe_txonly_x=0
lan_domain=
timer_interval=3600
wl_wdsnum_x=0
forward_port0=
usb_webactivex_x=7777
usb_ftpusername_x=
dr_staticnum_x=0
wan_pppoe_mru=1492
lan_ipaddr_t=192.168.1.1
lan_route=
vts_desc_x=
wl0_mode=ap
wan_gateway=
dhcp_start=192.168.1.2
time_interval=20
dhcp_staticmac_x=
usb_webrectime_x=0
wan_etherspeed_x=auto
url_keyword_x=
usb_websecurity_x=0
wl0_ap_isolate=0
vts_port_x=
dr_staticgateway_x=
dhcp_end=192.168.1.254
usb_webfresh_x=1
wan0_dns_t=
filter_wl_date_x=1111111
wl0_gmode=1
dhcp_lease=86400
filter_wl_icmp_x=
usb_ftpnum_x=0
is_default=1
filter_lw_proto_x=
wl_gmode=1
filter_lw_date_x=1111111
url_num_x=0
usb_ftpport_x=21
usb_ftprights_x=
stats_server=
wan_gateway_t=
ntp_server0=time.nist.gov
filter_lw_icmp_x=
ntp_server1=
usb_websecurity_date_x=1111111
lan_netmask=255.255.255.0
wl0_dtim=1
wl0_ssid=default
http_username=admin
filter_wl_dstport_x=
fw_wl_enable_x=0
usb_ftpenable_x=1
usb_ftpbanip_x=
wan0_pppoe_ifname=
wan_reason_t=lost IP from server
os_date=Sep 6 2004
http_lanport=80
usb_webremote5_x=
wl_plcphdr=long
wl_macmode=disabled
wan_hwname=
wan_domain=
wl0_key1=
lan_lease=86400
wan_netmask=
wl_phytype=b
wan0_proto_t=
wan0_hostname=
wl0_key2=
wl_lazywds=0
wan0_status_t=Disconnected
wl0_key3=
wl0_key4=
filter_client0=
filter_maclist=
wan_hwaddr_x=
ddns_username_x=
wl_auth_mode=open
usb_websense_x=1
usb_webhttpcheck_x=0
usb_webremote1_x=
autofw_outport_x=
misc_lpr_x=0
http_passwd=admin
wl_wpa_psk=
filter_wl_num_x=0
filter_lw_num_x=0
usb_ftpstaytimeout_x=240
lan_ifnames_t=LAN wlan0
lan_stp=1
wan_pppoe_demand=0
qos_ipaddr_x=
wl_mode=ap
fw_lw_enable_x=0
wan0_pppoe_passwd=
wl0_closed=0
wl0_plcphdr=long
wl0_rate=0
wl0_macmode=disabled
wl_wpa_gtk_rekey=0
wl0_lazywds=0
dr_default_x=1
wan0_mode_x=2
autofw_inport_x=
filter_wl_dstip_x=
wan0_pppoe_keepalive=0
wan_route_x=IP_Routed
usb_web_flag=
wl0_afterburner=off
dr_staticnetmask_x=0
wl_chan_list=1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
lan_hwaddr=0:11:d8:ca:XX:X
wan_dns=
wan0_pppoe_ac=
filter_lw_srcip_x=
wl_ssid=default
wl_dtim=1
wan_dns2_x=
wl_mode_ex=ap
wl0_wpa_psk=
wan_pppoe_mtu=1492
dhcp_staticnum_x=0
usb_webcaption_x=Web Camera Live Demo!!!
wan_netmask_t=
dhcp_wins=wan
wan0_pppoe_relay_x=0
os_server=
wl_macapply_x=Both
wan_proto=dhcp
wl_key1=
dr_static_matric_x=1
wl_key2=
sr_num_x=0
wan0_pppoe_mru=1492
usb_web_device=
wl_key3=
wan_ipaddr_t=
wl_key4=
wl_country_code=ALL
wl_hwaddr=
ddns_enable_x=0
wan0_etherspeed_x=auto
wl0_radius_secret=
sr_if_x=
wan0_pppoe_txonly_x=0
wan_pppoe_idletime=1800
usb_websendto_x=
ntp_servers=time.nist.gov
productid=WL530g
wl0_wds=
filter_wl_proto_x=
wan0_gateway_t=
wl_rate=0
sr_rip_x=0
usb_ftpmax_x=12
wan0_gateway=
log_level=0
ntp_server=192.5.41.40 192.5.41.41 133.100.9.2
wan_hwaddr=
misc_http_x=0
sr_enable_x=0
usb_webremote4_x=
lan_ifnames=LAN wlan0
wl_phrase_x=
wl0_radius_port=1812
wl0_auth=0
wl0_radius_ipaddr=
lan_hostname=
ddns_wildcard_x=0
vlan_enable=1
wl_country=
wl_wep_x=0
qos_priority_x=
usb_webhttpport_x=7776
wan_pppoe_username=
wan_ifnames=WAN
wan0_domain=
wan0_hwname=
wl_rateset=default
wl_crypto=0
usb_webremote_x=LAN Only
lan_gateway_t=192.168.1.1
autofw_num_x=0
qos_maxbw_x=
os_name=linux
lan_proto=dhcp
lan_ipaddr=192.168.1.1
wl_radius_key=
url_enable_x=0
wan0_route=
wl_unit=0
wan_dns_t=
wan0_pppoe_demand=0
wl0_frag=2346
wl0_wep=disabled
router_disable=0
wan0_netmask=
sdram_config=0x0000
dhcp_gateway_x=
wl_wdslist_x=
wan0_wins=
dmz_ipaddr=
usb_ftpsuper_x=0
wl_wds=
wl0_rateset=default
usb_ftppasswd_x=
wan_dns1_x=
usb_ftpanonymous_x=1
lan_ifname=br0
wan_primary=0
wan0_nat_x=1
wan0_pppoe_mtu=1492
sdram_refresh=0x8040
filter_wl_srcip_x=
usb_webmode_x=1
dhcp_domain=wan
filter_lw_desc_x=
wl_auth=0
usb_webenable_x=1
wan0_netmask_t=
wan0_dns2_x=
usb_ftpmaxuser_x=
usb_webdriver_x=0
ezc_enable=1
wl_frameburst=0
usb_ftptimeout_x=120
wan0_route_x=IP_Routed
wan0_lease=86400
wl_macnum_x=0
qos_minbw_x=
wan_ipaddr=
dmz_ip=
usb_websubject_x=Motion detection alert!!!
misc_natlog_x=0
sr_gateway_x=
wl0_rts=2347
wan_pppoe_relay_x=0
wan_wins=
wl_ifname=
wl_wep=disabled
wan0_hwaddr_x=
os_version=3.31.12.0
wl_gmode_protection=auto
dhcp_staticip_x=
wl_radio_time_x=00002359
wan0_dnsenable_x=1
wan0_desc=Default Connection
wl_frag=2346
lan_netmask_t=255.255.255.0
wl0_key=1
dhcp_static_x=0
filter_macmode=deny
wl_maclist=
usb_webremote3_x=
filter_lw_default_x=ACCEPT
console_loglevel=1
filter_wl_srcport_x=
time_zone=GMT0
autofw_inproto_x=
vts_enable_x=1
fw_enable_x=1
wan0_pppoe_service=
wan0_pppoe_idletime=1800
wan_ifname=WAN
usb_webattach_x=1
wan0_hwaddr=0:11:d8:ca:XX:X
wl_radioids=
wan_hostname=
vts_num_x=0
wan_status_t=Disconnected
wl0_radio=1
wl_corerev=
dr_static_rip_x=0
sr_ipaddr_x=
wl_channel=1
qos_port_x=
wl0_bcn=100
wan0_heartbeat_x=
sr_matric_x=
wl_radio=1
wl_afterburner=off
usb_ftpscript_x=
ezc_version=1
wl0_gmode_protection=off
wl_radio_date_x=1111111
usb_webimage_x=1
qos_maxup_x=0
autofw_outproto_x=
sdram_init=0x0419
wl_rts=2347
ddns_passwd_x=
lan_wins=
wan_desc=
wl_ap_isolate=0
lan_hwnames=
url_time_x=00002359
wan_dnsenable_x=1
wan0_unit=0
wan0_pppoe_username=
regulation_domain=0x10
wan0_ipaddr_t=
autofw_enable_x=0
wl_radio_power_x=19
wan0_ifnames=WAN
wl_key=1
wl0_channel=1
ddns_hostname_x=
lan_proto_x=0
upnp_enable=1
sr_netmask_x=
fw_log_x=none
wan_pppoe_ac=
dhcp_enable_x=1
wan_proto_t=Automatic IP
misc_httpport_x=8080
wl0_auth_mode=open
wl_closed=0
wan0_dns1_x=
autofw_port0=
wan_heartbeat_x=
login_ip=
wl0_crypto=0
autofw_desc_x=
dhcp_wins_x=
wan_pppoe_ifname=
firmver=1.8.2.5
wl_bcn=100
dr_staticipaddr_x=
qos_rulenum_x=0
url_date_x=1111111
ddns_server_x=
wl_antdiv=-1
usb_bannum_x=0
size: 6305 bytes (26463 left)

Oleg
30-04-2005, 10:25
You can't flash my firmware, as wl530g based on the different chipset - Marvel, instead of Broadcom.

inthewoods
30-04-2005, 20:23
Alas, I expected the wl530g to have the same chipset as the other small routers from Asus. Hopefully this thread will help other people in the future.

The Asus info page indicates that this router can be used as an Access Point out of the box, but it doesn't seem to work that way, or at least not like I expect it to.

I guess that I could enable bridging via the brctl command, but don't know exactly how to do this. This is my current course of action. I'll post a followup if I figure it out.

Are there any other online sources of information for the wl530g?

-Tony

Oleg
30-04-2005, 20:55
Are there any other online sources of information for the wl530g?

Unlikely. :(

inthewoods
01-05-2005, 10:27
I loaded the latest firmware for the wl530g (1.9.3.9) and it is now working a-ok with a wl500gx in WDS mode (Oleg 1.9.2.7-3c) .

I have the wl500gx as my Internet router. Using the wl500gx in "Hybrid" and the wl530g in "WDS Only" mode.

I had these problems:
1. For some reason, the wl530g will disable the LAN ports also if you disable the WAN port. So... Leave the WAN port Enabled... it looks like the ports are still up, but there is no IP, so maybe the device is acting as a transparent bridge in this case (I haven't tried it again since I got it working because I'll have to reconfigure from scratch again.)

2. Do not use a broken antenna!

3. Make sure to manually change the LAN IP on the downstream device to be different unique (do not reuse 192.168.1.1). I used 192.168.1.2 for the wl530g.

4. Disable DHCP on the downstream device (not strictly required, but makes it easier to figure out what is going on.)

Other than that, I used the standard hard-coded technique of setting up the MAC addr in each router.

Working like a charm.

Thanks again to everyone who contributes to this board. The background info I got from here was invaluable, even though the specifics were a bit different.

-Tony