PDA

Bekijk de volledige versie : Wl-500gp V1 czy jednak V2



swwitch
22-07-2009, 18:11
Witam,
kupiłem używany router Asus Wl-500g premium (na obudowie nie ma żadnego napisu V2)
po zalogowaniu na router wyświetla się wl-500gp V2, jednak po wpisaniu komendy "cat /proc/cpuinfo " otrzymuje onfo że procesor jest taktowany 263.78 MHZ, a typ procesora to "Broadcom BCM4704 chip rev 9 pkg 0"

Czy to możliwe że omyłkowo wcześniej został wgrany firmware od v2?
Jeżeli tak chciałbym wgrac odpowiedni czyli v1.
dzięki za odpowiedź,
pozdrawiam

Lesiuk
23-07-2009, 11:46
Tak, to jest V1.

Wątpie żeby podczas produkcji wgrali nie ten FW. Kiedy zaczęli produkować V2, v1 nie był już produkowany.

Jeżeli masz firmware od V2 a ty go nie zainstalowałeś tzn że ktoś przed tobą używał ten router.

cps_se
10-01-2010, 21:08
Czyli rozumiem ze można w wersję 1 wgrywać soft z wersji 2?? i to działa??

Lesiuk
18-01-2010, 17:16
Czyli rozumiem ze można w wersję 1 wgrywać soft z wersji 2?? i to działa??

Jasne.
Tylko wifi nie działa.